CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 762
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
Викат ме, да, не точно тя, а заместничките и. Съмнявам се, че ще се държи различно, а и да го направи, каква е гаранцията, че няма отново да се държи като на първата ни среща, че и по-зле, тъй като тогава все пак бях кандидат, а сега ( евентуално ) ще съм служител. За мен първата среща не е определяща, но в много случаи е красноречива за човека, с който се запознаваш.

# 481
 катюнгелче, аз бих послушала вътрешния си глас  Peace

# 482
Хей Мим, как мина интервюто вчера?

# 483
  • БГ
Викат ме, да, не точно тя, а заместничките и. Съмнявам се, че ще се държи различно, а и да го направи, каква е гаранцията, че няма отново да се държи като на първата ни среща, че и по-зле, тъй като тогава все пак бях кандидат, а сега ( евентуално ) ще съм служител. За мен първата среща не е определяща, но в много случаи е красноречива за човека, с който се запознаваш.
Аз от написаното съдя, че не ти се иска да работиш там, т.е. вече за себе си си решила. Може би имаш нужда, някой да потвърди твоето убеждение. Да споделя, че съм била на интервю, където отношението не беше много приятелско , но пък работата се оказа добра и в последствие, шефката беше по-добре настроена при мен , отколкото на първата ни среща. И аз се чудих дали въобще да започвам тази работа. не ми се искаше изобщо, защото и заплатата беше никаква.
Ако те притеснява обезщетението- не го губиш ако се откажеш след 1,2 месеца и пак ти се възстановява за същата сума за остатъка на срока , като махнат времето през което си работила ,но ако си била съкратена от предната работа .Успех! Peace

# 484
  • БГ
Нормална практика ли е да ти се обадят за да те поканят на интервю за работа в същия ден? Имам предвид да се обадят преди обед, че след обед те викат на интервю? Не трябва ли да е ...поне на следващият ден? Или аз много искам  Rolling Eyes?
Обаждали ми са се 1 час преди самата среща за 2-ро интервю, добре че бях на полусъединител и отидох веднага .

# 485
  • Варна

Останах с впечатлението, че са ме избрали. Разбрахме се, тези дни да се чуем да се уговорим как ще стартираме. Раб.време е ок, но заплатата ми се вижда много малка! Но се хващам - още повече, че е по специалността ми, а по-нататък може и да преговаряме за заплата Wink Само накрая разговора се завъртя около "Имате ли деца?" - дано не ми изиграе лоша шега!

# 486
Разказва ли ти се малко повече за самата работа-може и на лични. Нали сме от един град-вълнува ме как е при другите кандидати, сверявам си часовника......Само ако нямаш против, не настоявам  Peace

# 487
Вчера отказах предложение за работа заради ниското заплащане. Продължавам да търся!

Днес ходих да си платя за първи път здравните осигуровки. Накараха ме да попълня декларация 7 която била задължителна, но малко хора били я подавали. Така че който е трайно безработен и си плаща здравните и не я е попълнил да го направи  Peace

# 488
  • Варна
Декларация образец 7 се подава в срок до края на  месеца, следващ месеца, в който е възникнало
 обстоятелството за внасянето на  здравноосигурителните вноски от лицата, които не
 са осигурени на друго основание.
Тоест ако от 1  септември сте в това качество и трябва сами да  внасяте здравноосигурителни вноски, то до края на  месец октомври трябва да подадете декларация образец 7.
Глобата е  от 500 до 1000 лева.
   Peace

# 489
  • София

Останах с впечатлението, че са ме избрали. Разбрахме се, тези дни да се чуем да се уговорим как ще стартираме. Раб.време е ок, но заплатата ми се вижда много малка! Но се хващам - още повече, че е по специалността ми, а по-нататък може и да преговаряме за заплата Wink Само накрая разговора се завъртя около "Имате ли деца?" - дано не ми изиграе лоша шега!
Стискам палци Hug

# 490
# 491
Декларация образец 7 се подава в срок до края на  месеца, следващ месеца, в който е възникнало
 обстоятелството за внасянето на  здравноосигурителните вноски от лицата, които не
 са осигурени на друго основание.
Тоест ако от 1  септември сте в това качество и трябва сами да  внасяте здравноосигурителни вноски, то до края на  месец октомври трябва да подадете декларация образец 7.
Глобата е  от 500 до 1000 лева.
   Peace
  Shocked за глобата не знаех
Значи точно на време.

# 492
# 493
  • София
аз да ви попитам: бихте ли стояли на работа, където работната среда не ви допада?

# 494
  • София
аз да ви попитам: бихте ли стояли на работа, където работната среда не ви допада?
Да, ще седя кротичко на работа докато си намеря друго, подходящо място. Няма да имам спорове и конфликти с колегите.  Като ме назначат на новото място ще им тегля 1 и ще ги напусна, ако трябва и аз да платя предизвестието.
Поне така съм си го представяла винаги, но не ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт