CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 723
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
  • София
аз да ви попитам: бихте ли стояли на работа, където работната среда не ви допада?

зависи от това дали самата дейност, която извършвам ми харесва.
но принципно кофти работна среда трудно се издържа и не бих си го причинила дългосрочно.

# 496

До колкото разбирам тук вече може да имаш трудов стаж, нали?
Не като при предишната програма - да си до 29 г. и да си без стаж по специалността....
Аз съм на 29 г., но стажът ми е около 8 години.

# 497
Аз също не бих издържала в лоша работна среда, на сегашната ми работа няколко пъти съм ходила по заместване в други клонове, където съм усещала ясно напрежение между колегите и е много неприятно, по цял ден бях с адско главоболие от напрежението,което усещах. Не е за мене тая работа. Момичета днес ходих на интервюто ,където ви исках мнението по -горе, (Олимп-Ю.В. ) За фирмата прочетох ужасни неща в Бг рботодател,но все пак отидох да си проверя лично. И какво да ви кажа, всичко изглеждаше нормално, мениджърката се държа много добре и може би ме хареса. Работата е много, парите също ми звучат идеално, но някак усещането ми е,че трябва да внимавам много. После една приятелка ми каза, че нейна позната е изгонена миналата година след 2 мес от въпросната фирма, без обяснение, че така си процедирали, пак пускали обявата. Това отговраря на 100% на коментарите които четох. И сега? Утре може да ми се обадят за втора среща ,но аз вече съм адски притеснена, и сигурно трябва да се откажа да мисля за там? Все пак имам сигурна работа в момента и да тръгна да напускам, просто незнам.

# 498
и какво ще загубиш , ако е вярно? и има ли "гаранция", че ще се случи и на теб същото...

# 499
Тези Олимп-Ю.В се занимават със строителство, нали? Нищо не знам за тях в детайли, но съм забелязала периодично да се върти обява за Офис мениджър, Технически сътрудник и подобни. И това от 4-5 години насам, не е отскоро. Нищо чудно информацията ти да е точна. Аз лично се сещам поне за две-три такива фирми, с постоянно присъстващи обяви за едни и същи позиции. Не мога да разбера при такова текучество на служители как още съществуват?! ooooh!

# 500
Ще загубя малкия, но сигурен доход(без който не мога да оцелея) , тъй като живея под наем, не мога да си позволя да остана без работа. Гаранция нямам никаква, познавам се, давам всичко от себе си ,но понякога нещата не зависят от нас. Фирмата е за недвижими имоти ,но аз кандидатствам не за брокер там.И аз предполагам, че в този случай ще трябва да се доверя на форумите и на инфото,което ми дадоха. Иначе условията на интревюто звучат много добре по моите критерий- заплата 800 лв + бонусна система и нормално работно време.

# 501
Добро утро,

Вече не знам как и къде да си търся работа. Всеки ден проверявам сайтовете за работа, както и БТ, питам познати и приятели дали някой не е чул някъде че търсят човек....! Еми вече нямам идея как ще намеря работа, септември съм подала седем CV-та, не са ме извикали дори на едно интервю.
Момичета, моля дайте ми идеи как да раздвижа нещата!  Praynig

# 502
Добро утро,

Вече не знам как и къде да си търся работа. Всеки ден проверявам сайтовете за работа, както и БТ, питам познати и приятели дали някой не е чул някъде че търсят човек....! Еми вече нямам идея как ще намеря работа, септември съм подала седем CV-та, не са ме извикали дори на едно интервю.
Thinking защо не пробваш с кандидатстване на повече места. Малко ми се виждат 7.

# 503
  • София
Добро утро,

И аз съм така, само дето подавам по 7 СВта на ден!
И аз се чудя как да раздвижа нещата - пренареждам СВто, кандидатствам в различни области, пуснах си обява за частни уроци...

# 504
Ако те притеснява обезщетението- не го губиш ако се откажеш след 1,2 месеца и пак ти се възстановява за същата сума за остатъка на срока , като махнат времето през което си работила ,но ако си била съкратена от предната работа .Успех! Peace
Аз доколкото знам ако напуснеш доброволно работа губиш право на обезщетение. Ако пък те те съкратят това намалява шансовете ти за работа след това ( едва ли ще склонят да ме освободят по член, който е най-благоприятен за мен, дори нищо да не губят ). Иначе, аз също за това се колебая точно - защото допускам, че може да се окаже моята работа, а и е възможно да се сработим с колектива чудесно. Но " работното време ", което беше обявено, както и заядливият , високопарен тон....като добавим и фактът, че почти всяка седмица детето ми е болно комай ще откажа. Благодаря ви на всикчи, които ми писахте , момичета !  bouquet Но вътрешният ми глас ми казва, че това не е моето място, дано не съжалявам после и успея да намеря по-подходящо.

# 505
Добро утро,

Thinking защо не пробваш с кандидатстване на повече места. Малко ми се виждат 7.

Ами аз съм от сравнително малък град и просто обявите са малко, няма особено голям избор!

# 506
катюнгелче, ако напуснеш доброволно, имаш право на минимално  обезщетение с четиримесечна продължителност. Сумата е 7,2 лв. на работен ден, което прави около средно 150 лв. на месец.

# 507
  • Пловдив
Много хора напускат по собствено желание, след това отиват при приятели с фирма, които да ги назначат за 1 месец и да ги съкратят и така да получават високото обезщетение. Между другото, този съвет го дават служителите в НОИ и БТ, така че не ми се почва спор, колко е измама и нередно  Peace

# 508
Добро утро,

Ами аз съм от сравнително малък град и просто обявите са малко, няма особено голям избор!

Confused Ужасно е  че хората искат да работят, а работа няма.

# 509
Между другото, този съвет го дават служителите в НОИ и БТ, така че не ми се почва спор, колко е измама и нередно  Peace
Grinning От бюрото по труда не бих искала повторно да срещам служителката Mr. Green , както и всички, които имахме честта да се запознаем с нея hahaha , но от НОИ попаднах на много слънчеви хора, помогнаха ми с оформянето на документите, вчера ходих да си подам една бланка, по погрешка останала у мен и не ме караха да чакам изобщо, много позитивни.

Общи условия

Активация на акаунт