CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 710
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Много хора напускат по собствено желание, след това отиват при приятели с фирма, които да ги назначат за 1 месец и да ги съкратят и така да получават високото обезщетение. Между другото, този съвет го дават служителите в НОИ и БТ, така че не ми се почва спор, колко е измама и нередно  Peace

Да, това и аз го знам, но новото назначение трябва да стане на следващия ден след прекратяване на ТД.
Аз ако го знаех това по-навреме бих го направила и сега вместо 140 лв. за 4 месеца щях да вземам минимум 600 лв. за 7-8 месеца.

# 511
  • София
И аз съм от тези, които подават СВ-та, но не им се обаждат. Преглеждах СВ-то, пренареждах, за някои позиции и мотивационно писмо писах, без да се изисква. Не се отчайвам все още, но все пак ми е гадно. Продължавам да следя темата и късмет на всички, добрали се до интервю Simple Smile

# 512
  • София
и аз така мисля за кофти работната среда. Това да ходиш без желание на работа е отвравително. Когато си работиш с удоволствие е друга работа  Peace

# 513
И аз съм от тези, които подават СВ-та, но не им се обаждат. Преглеждах СВ-то, пренареждах, за някои позиции и мотивационно писмо писах, без да се изисква. Не се отчайвам все още, но все пак ми е гадно. Продължавам да следя темата и късмет на всички, добрали се до интервю Simple Smile
И мен не ме искат никъде, даже за интервю не са се обаждали. То аз съм пуснала само 3-4 СВ-та де....просто няма много избор за нашия град. Тези дни пуснаха някаква обява за мърчандайзер за 1 месец и реших и там да пусна СВ, но пак не ми се обадиха...и затова не ме искат. А даже незнаят, че имам дете. Май е прав моя мъж, че работа няма да си намеря докато детето не стане на 10г Sick уж "работя" при него ама на доброволни начала, заплата не ми дава Crazy Все ми се иска и аз да изкарвам някакви пари Tired Защо ни е такава смотана държавата Tired Като ми премахнаха и регистрацията от бюрото и там не мога да се възползвам от нищо, а сега точно пускат някакви програми, каръшка работа Sick Това е, изказах си болката Blush

# 514
  • София
Здравейте,
Ето и моя доклад  smile3530

Значи, излиза, че има поне три програми за безработни (поне тези ми се видяха най-смислени), при условие, че работодателя участва по програмата, т.е. разкрие раб. място. Процедурата, вече не е толкова усложнена, за 2-3 седмици може да се стигне до подписване на договор (ако намериш работодател, който да канд-ва по програмата и да те назначи).

Първа работа (до 29г):
http://tv7.bg/news/economy/9432532.html  - тук се прави (при необходимост) и предходно обучение (проф. квалификация или ключова компетенция).

Подкрепа за заетост е за хора със стаж от 6мес до ..6г (по спомен).

Също и Ново начало (до 29г), днес попаднах на новина в сайта им, от която следва, че обхваща общинския и държавения сектор.

Току що говорих с агенцията и разбрах, че нямало изискване по никоя програма да имаш рег-я от 12+ месеца, просто били приоритетни тези, които са трайно безработни. bowuu

Да сте чули някъде да търсят химици или нещо свързано с копирни процеси/услуги? /Софийско Wink/   bouquet

# 515
Няма изискване, но ще вземат приоритетните пред теб.

# 516
  • област Софийска
Добро утро,

Вече не знам как и къде да си търся работа. Всеки ден проверявам сайтовете за работа, както и БТ, питам познати и приятели дали някой не е чул някъде че търсят човек....! Еми вече нямам идея как ще намеря работа, септември съм подала седем CV-та, не са ме извикали дори на едно интервю.
Момичета, моля дайте ми идеи как да раздвижа нещата!  Praynig
Thinking защо не пробваш с кандидатстване на повече места. Малко ми се виждат 7.

Ами аз съм от сравнително малък град и просто обявите са малко, няма особено голям избор!
Цвети, и аз съм така. И то не от сравнително малък град, а от мноооооого малък. Тук да започнеш работа, си е чист късмет. CV-та пускам, когато се появи нещо в jobs-а, регионалните сайтове по няколко пъти на ден преглеждам, питам и разпитвам, засега нищо. В малките градове е така, просто трябва постоянно да се ослушваш и ако чуеш нещо, по най-бързия начин да отидеш да питаш, преди да са те изпреварили. В понеделник ще ида да се регистрирам и в БТ, поне и техните обяви да следя. И без това няма какво да правя... Може някоя програма, курсче нещо да изскочи, знае ли човек...
Миленка, а защо са ти премахнали на теб регистрацията в БТ?

# 517
аз да ви попитам: бихте ли стояли на работа, където работната среда не ви допада?

Ако съм доволна от парите,да. В момента ситуацията отчасти е точно такава.

# 518
  • област Софийска
аз да ви попитам: бихте ли стояли на работа, където работната среда не ви допада?

Ако съм доволна от парите,да. В момента ситуацията отчасти е точно такава.
Аз също. Поне докато не си намеря нещо друго, но да е абсолютно сигурно.

# 519
  • София
аз предпочетох спокойствието, другото ми действаше натоварващо  Rolling Eyes

# 520
Рина, не бях в града когато трябваше да се подпиша, бях на 450км, нямаше как да се прибера. Уж обещаха да ме изчакат, а после точно на предния ден ми бяха резнали регистрацията

# 521
Да споделя моите резултати от днес. Обадиха ми се след второ интервю за Маркетинг отдел, за съжаление с новина, че са си избали друг кандидат. От другото място, където се колебаех дали да ходя, заради лошата слава на агенцията ми се обадиха, че съм одобрена за второ интревю. Казах им О.К но незнам дали има смисъл изобщо да ходя.

# 522
Точно съм на вълна - напрежение на работното място, лоша атмосфера, лоши отношения, но пък е работа. От малък град съм, със тясна насоченост и няма как. Много е тегаво....  Confused Направо не знам какво да предприема?

# 523
♥♥рина, пожелавам ти скоро да намериш работа /както и на всички момичета/. За едно се убедих, че без връзки не става, две приятелки си намериха и то с познати като става дума за държавни учреждения.
^Милена^, при мен стана същото с БТ, имаме право на регистрация след 6 месеца. Поне ми свърши обезщетението и няма да съм ощетена от тази гледна точка.
ednichka според мен отиди на интервюто поне дза разбереш за какво става дума и после да не те е яд, че не си отишла.

# 524
  • София
Точно съм на вълна - напрежение на работното място, лоша атмосфера, лоши отношения, но пък е работа. От малък град съм, със тясна насоченост и няма как. Много е тегаво....  Confused Направо не знам какво да предприема?

това е наистина отвратително. Нервите да си скъсаш. Имала съм такъв момент. Ужасно е  Confused

Общи условия

Активация на акаунт