CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 723
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Има ли от вас такива в областта на здравеопазването?

А в здравеопазването няма ли недостиг на кадри?
Мислех си, че там има много места даже.

Има, ама конкретно в нашия град, нямам избор  Wink Виж да бях от София, ако не в една болница, ще пробвам в друга, но пък няма как с дете на 3 години да се юрнем да се местим в момента  Rolling Eyes

# 541
White_roses от все сърце ти желая да се справиш...Стискай зъби! Успех

# 542
White_roses от все сърце ти желая да се справиш...Стискай зъби! Успех

Мерси, имам нужда от успех  Wink Трудно се работи със самозабравили се богове, пардон - лекари  Mr. Green

# 543
Red Velvet преди няколко дни каза, че от 100 кандидата МП изпращат едва 10. В този случай когато изисквате такова разглеждате ли кандидатури без изпратено МП?

Ами имаме ли избор Simple Smile Разглеждаме ги. Затова и мноооооооооооого рядко изискваме.

# 544
Болничния се представя в Бюро по труда

http://www.odit.info/?s=6&i=278338&f=3 ето тук една дискусия и то от скоро... безработен и болничен е мисия невъзможна!!!

Ако искат ще ми признаят бележката, ако не искат ще ме издухат ... и очаквам по скоро второто...
че ще подам жалба това е сигурно... Peace

Добре де, защо трябва да ти го плащат тоя болничен? Мислех, че ти трябва само като извинителна бележка, че си пропуснала датата на подписа? На самата регистрационна карта пише при какви обстоятелства може да ти се опрости ненавременното подписване и едно от нещата беше по болест.

# 545
  • Пловдив
Red Velvet преди няколко дни каза, че от 100 кандидата МП изпращат едва 10. В този случай когато изисквате такова разглеждате ли кандидатури без изпратено МП?

Ами имаме ли избор Simple Smile Разглеждаме ги. Затова и мноооооооооооого рядко изискваме.
А това, че сте искали мотивационно и кандидатът не е пратил, но пък отговаря на изискванията, отразява ли му се негативно на кандидатурата - в смисъл, според мен това показва, че не се съобразява с правилата, че не си върши съвсем прилежно работата. Или не е точно така?

# 546
к(Р)оки, нали има вариант ако не спазиш предизвестието да платиш неустойка на работодателя? Ако толкова ти харесва евентуалната нова работа не си ли струва?
То вече е късно де, но по принцип ми е тъпо да си тръгна от днес за утре. Може би прекалено рано тръгнах по интервюта  Rolling Eyes
Днес съм  на още едно, пък да видим.

На мен ми е много трудно да пиша МП и общо взето избягвам обяви с такова изискване. Никога не ме е бивало в разтягането на лукуми  Embarassed

# 547

А това, че сте искали мотивационно и кандидатът не е пратил, но пък отговаря на изискванията, отразява ли му се негативно на кандидатурата - в смисъл, според мен това показва, че не се съобразява с правилата, че не си върши съвсем прилежно работата. Или не е точно така?

Не, махвам с ръка накрая....какво да правим. Не можем насила да накараме хората да спазват правила....такива сме си българите....

# 548
Мами, обръщам се към вас, защото съм убедена, че имате далеч повече преживяно и видяно от мен, във връзка с търсенето на работа. Проблема е следния: миналата седмица кандидатствах по една обява за работа, след два дена са ми звънели (в 7.30 вечерта), а аз не съм си чула телефона. Два часа по късно с помощта на google, разбрах кой точно ми е звънял. На следващия ден се опитах да се свържа с този номер, но за нещастие не успях (даваше ми постоянно заето). А преди малко видях, че обявата за работа отново е активна и се чудя как да постъпя  В този случай вие какво бихте направили?Благодаря ви предварително.
P.S Бях пуснала нова тема, но ме посъветваха да пиша тук.

# 549
  • София
Бих си търсила друга работа. Ако си им била толкова ценна и незаменима щяха да те потърсят на сутринта. Но не ти пречи втори път да пуснеш СВ за мястото, пък каквото стане.

# 550
  • София
Опитай да се свържеш отново с номера, от който са те търсили, кажи че връщаш обаждане.
Все ще се освободи, бъди по-упорита.
Ако пък не стане - здраве да е Simple Smile

# 551
Благодаря за съветите, но някак си си мисля, както каза Aisha, че ако им бях толкова ценен кадър щяха да ми звъннат на другия ден. Лошото е, че от мястото, за което бях "идеалния" кандидат и "толкова много ме харесаха" на интервюто, днес получих мейл че не съм одобрена. Sad Пък и като нямам грам трудов стаж ми е трудно да избирам Sad

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 20:07 от Gushky

# 552
Благодаря за съветите, но някак си си мисля, както каза Aisha, че ако им бях толкова ценен кадър щяха да ми звъннат на другия ден. Лошото е, че от мястото, за което бях "идеалния" кандидат и "толкова много ме харесаха" на интервюто, днес получих мейл че не съм одобрена. Sad Пък и като нямам грам трудов стаж ми е трудно да избирам Sad

Е, те как да знаят дали си толкова ценен кадър за тях, като дори не са разговарялои с теб?Когато имам такъв казус никога не звъня втори път.Чакам кандидата да върне обаждането.И знаеш ли какво си мисля тогава?Мисля, че хем кандидатства, хем не си вдига телефона, а уж си търси работа.

# 553
  • София
странно е това със звъненето след работно време... много малко хора са на разположение след 19 часа на телефон, който раздават навред. чудя се просто, не се заяждам. И аз гледам да си вдигам телефона независимо от обстоятелствата сега, когато си търся работа.

# 554
На мен ми се вижда малко късничко да ти се обаждат в 19;30 за интервю за работа,ама зависи от областта де,ако в обслужването може и да е нормално, незнам. Аз също винаги когато не успея да вдигна телефона,задължително се обаждам след това, не очаквам да ме търсят втори път. Днес ми се обадиха да ми отменят интрервюто, на което се отказах да отида, заради лошата слава за утре. Но все пак няма да отида.

Общи условия

Активация на акаунт