Априлки 2013 - тема 6

• 23 229
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Мен вече втори път си ме гледат с коремен ехограф и се вижда перфектно. Сестра ми и приятелката ми вече имат по две деца и никога не бяха виждали неродените си бебета толкова ясно ,както на моите снимки.
 Таткото е много съпричастен, много мисли за мен. Интересува се от всичко и винаги идва на преглед с мен. Интересно му е да му чета всяка седмица как се развива бебето и как изглежда. Даже му говори ....  Laughing Много се вълнува на прегледите и после само за това мисли. Общо взето вече няма търпение.
 За спора за заглавието ..... някой просто беше станал с д-то напред и беше решил да се заяжда. Много детинско,че накрая и ние излезнахме смешни.  Laughing Дамата от Лондон малко се е самозабравила. Ама карай де, някой да ни разнообрази деня.....  Peace

# 106
Какви са тези глупости със заглавието, да не е жизненоважен проблем, заглавие, като заглавие.
Не обичам лигавщините, т.е. рими разни.... и предпочитам по-обикновените заглавия, ако въобще има значение......но ще го преживея, и да плеснете някоя римувана боза.
 Таткото при предишната бременност беше много щастлив и бурно си изразяваше радостта, но наистина не беше подготвен, т.е. мъжете докато не видят бебето не осъзнават какво се случва. Идвал е с мен на прегледи. Сега, като имаме 4г и 5м. син му е ясно за какво иде реч, спокойно прие новината, зарадва се, но без предишните неуравновесени изблици. Просто прави разни неща, с които показва загрижеността и вниманието си, това е. 
В понеделник съм на преглед и ще си пускам изследвания.

# 107
Априлки, ако ми дадете съвет - ще съм ви много много благодарна!!!  Hug
И по-специлно от тези, които вече са си правили Фетална морфология.

Става въпрос за втората ФМ (18-23г.с.).
Искам да отида в МЦ Марковс при д-р Марков.

Притеснявам се, че няма да успея да си запазя час две-три седмици преди самата ФМ при д-р Марков.
Казвали са ми, че при него месец напред няма свободни часове, а не ми се иска да изпусна този преглед!
Първата ФМ не съм я правила.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 23:47 от maminka23

# 108
  • София
Априлки, ако ми дадете съвет - ще съм ви много много благодарна!!!  Hug
И по-специлно от тези, които вече са си правили Фетална морфология.

Става въпрос за втората ФМ (18-23г.с.).
Искам да отида в МЦ Марковс при д-р Марков.

НО като питам гинеколожката ми - кога да си запазя час за ФМ - все ми отговаря, че още е рано и чак на следващия преглед при нея ще ми каже - тоест чак в края на другия месец - 27.10.  Confused
Тогава, живот и здраве, трябва да съм в 17г.с.

Притеснявам се, че няма да успея да си запазя час при д-р Марков.. две-три седмици преди самата ФМ.
Казвали са ми, че при него месец напред няма свободни часове, а не ми се иска да изпусна този преглед!
Първата ФМ не съм я правила.

Как бихте постъпили на мое място:
- бихте изчакали гинеколожката ви да ви каже кога да отидете на ФМ
ИЛИ
- ще си го прецените самички - така излиза, че ще трябва да си пресметна в седмици ще влизам в периода за ФМ (18-23г.с. - В коя седмица от този период е най-хубаво да се направи ФМ?)

Ами на мен гинеколожката на по предния преглед ми каза може да си запишеш час за ранен БХС м/у 25.09 - 30.09 тъй като тогава ще съм в тези седмици където се прави, но не ми каза точна дата кога да си го направя. И тогава още след прегледа отидох в МЦ Фемина и си записах час.
Според мен ако искаш се обади и си запази час ако смяташ, че е късно другия преглед и може да изпуснеш седмиците в които се прави.

# 109
Според мен ако искаш се обади и си запази час ако смяташ, че е късно другия преглед и може да изпуснеш седмиците в които се прави.
Hug
По принцип следвам всичко, което ми каже гинеколожката.
Каза ми кога да си направя БХС и го направих.
НО при ФМ се чудя повече, защото съм наясно, че е по-трудно да си запазиш час.
После ще ме е яд, ако изпусна и втората ФМ.

Обмислям да отида до МЦ Марковс и на място да си запазя час, а ако във времето се окаже, че датата, която съм избрала не е подходяща - ще се обадя и ще си отменя часа.  Rolling Eyes

П.С. Понякога се дразня, че се опитвам да направя всичко както трябва и непременно да ми се получи. Как обмислям всяко едно нещо, ако е така през цялата бременност... ще се побъркам.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 23:46 от maminka23

# 110
maminka23, при Марков и във Фемина часовете са запазени доста напред, при другите не знам как е. "Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). " Лесно можеш да сметнеш кога ще си в тези седмици и просто да си избереш дата. Пък после ако лекарката ти каже нещо друго, или те прати при друг, просто се обаждаш и отменяш часа  Peace  Или и казваш "добре" и си правиш каквото си наумила. Твоята лекарка може би просто иска да те прати при определен лекар  newsm78

# 111
Цоп и аз тук, много пишете момичета, не мога да ви изчета, въпреки че съм болничен. Цял ден си почивам и по малко седя на компа, но поне се чувствам по добре. Гаденето не спира, но поне болките са по поносими и не толкова постоянни. Във вторник пак ходих на лекар по спешност, имах пак кървене. Доки ме гледа каза че всичко е ок, но аз си взех болничен, за да си почивам.

Каква снимка ми трябва за БХС? Първо трябва да мина на ФМ и тогава на БХС ли?

# 112
maminka23, не виждам защо трябва да чакаш твоята гинеколожка да ти каже кога да отидеш на ФМ. Нито тя ще ти я прави, нито се покрива от каса и т.н.
Знаеш в коя седмица си, сметни кога ти се пада да си в 20-21г.с. и се обади и си запиши час.
С предишната бременност никой не ме е пращал, или казвал кога да отида. Сама си четох в нета, запазвах часове и т.н.
Запази от сега, защото бързо свършват.

Аз си взех изследванията.
Всичко ми е ок, с изключение на СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите), които при норма до 30мм\ч, при мен са 50. И като гледам какви чудеса дават като причина за такива отклонения....е, има и бременност.
И в урината, за седимент пише - 2-4левкоцита плоски епителни клетки.
Хемоглобина ми е 157.

# 113
Барбалетка, Мирама, благодаря ви, че откликнахте на молбата ми за съвет.  Hug
Понякога наистина имам нужда да чуя и друго мнение, а не само това на лекарите.

.. в урината, за седимент пише - 2-4левкоцита плоски епителни клетки.
Хемоглобина ми е 157.

В урината-седимент - и при мен пише, че има 2-3 левкоцити плоски епителни клетки. Това притеснително ли е? Лекарката ми каза, че всичко е ок.
Хемоглобинът ти е екстра (в норма) - завиждам ти благородно.  Hug

Каква снимка ми трябва за БХС? Първо трябва да мина на ФМ и тогава на БХС ли?

Има болници, в които правят ултразвуков преглед + вземане на кръв и не е нужно да ходиш за едното нещо на едно място, а за другото - на друго. Аз избрах 1 АГ "Св.София" и не съжалявам, много съм доволна от лекарите там и по-специално от д-р Василева Запрянова.
Моята гинеколожка има коремен и вагинален ехограф, НО ми каза, че няма ехограф, с който да направи всички нужни измервания за БХС. Тоест - не при всеки гинеколог може да си направи ултразвук, който да е специално за БХС.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 23:46 от maminka23

# 114
maminka23, аз съм от тези "неверници", които държат да си проверяват информацията и не се осланям само на лекарите. Но и за всичко съм така. )
Няма какво да чакаш наистина, просто си запази час, за да си сигурна.

За седимента, не знам, четох, четох и не можах да достигна до някакво конкретно заключение добре ли е, или не. )
Но за СУЕто със сигурност е много над нормата.

# 115
Ето ме и мен,цял ден имах работа и нямах време за компа-сега сядам за малко и лягам,че нещо ми е тежко на коремчето.До утре  bouquet

# 116
Ася, сладка нощ!  Hug
Аз отивам да вечерям, бебчо си иска вечерята.  Laughing

# 117
ася20, приятна почивка.  )

Аз утре продължавам с обикалянето на града, трябва да ходя до Бюрото по труда, НОИ, НАП. ) И все имам чувството, че нещо пропускам и забравям. )

От няколко дни оглеждам колички из града. Направи ми впечатление, че масово се карат Бертони, Чиполино, Кангаро.
Тази вечер обаче видях АВС 3ТЕК на живо, доста интересно изглеждаше, определено се отличава. )
Гледах едно Куини, но сякаш беше летен вариант, не е от тези комбинираните.
Видях и прословутите Mima, не мислех че хора дават по 2000лв. и повече за количка (тази беше някаква лимитирана, рисувана) но явно дават. ) Още повече пък в нашия град съвсем не очаквах да "срещна" такава.
Ето за какво говоря
http://www.mimakids.com/category/xari/?lang=en&tipo=producto&ter=prod
http://malechkobaby.com/index.php?m=71&prodid=6847&lang=1

# 118
момичета, не мога да ви изчета  Shocked

безмислените спорове за темата - просто ще замълча  #Crazy

за бъдещия татко - токова е щастлив, усмивката не му слиза от лицето, говори ми на корема...
много е забавно Simple Smile

днес си пуснах първите изследвания, вече са готови. от всички резултати, разбирам само, че хемоглобинът ми е нисък, но май не е само от бременността, а и таласъмското в мен се обажда Simple Smile) ще видим докторът какво ще каже след 2 седмици на прегледа.

# 119
Леле.. вие пишете невероятно бързо!  Crazy сутринта още беше старата тема... като че ли
Гледам претенциозна лондончанка си имаме  да ни разнообразява темите smile3508
Като някой има претенции за заглавия.. давайте предложения и не вярвам мирама да има нещо против да ги слага

маминка - записвай си час още сега  Peace

аз се оказах голям идиот днеска.. в понеделник правих пиле с картофи и не знам защо.. сигурно съм сънувала.. бях убедена, че сме го изяли, измила съм тавата и тн. днес отварям фурната.. и ме лъхна таква жестока смрад, всичко бяло и разтечено... докато го изхвърлях всичко се надигна в мен  Sick и 15мин съм седяла над тоалетната..  #Crazy беше едно от най-ужасните повръщания..и още миризмата мога да я материализирам.. много съм изпростяла последно време  newsm78

а въпросната мима - изглежда страхотно.. мн дизайнерски.. ама ми се вижда безумно неудобната количка.. най малкото - малчо като спи.. спи със свити нагоре крачета, в поза седнал ама назад.. доста ми е безумна..  а и сгъването й за да се прибере в кола.. заема безумно много място, защото самата седалка не се сгъва, а се маха като коша за новородено..

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 21:25 от aguto

Общи условия

Активация на акаунт