Априлки 2013 - тема 6

• 23 209
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
А за вагиналния ехограф...предния път нито веднъж с него не са ме ръчкали,сега все не се виждало през корема и пак опираме до него.
А реакцията на моя мъж...малко е вулгарна,ама и хумора му е такъв.Отиваме първия път,на мен ми е некомфортно скимтя си,после и с пръсти ме пипа лекаря и викам на моя-Ти не ми съчувставаш изобщо,а той вика:
-Е какво сега искаш да направя,да му кажа на доктора да се мръдне да му покажа как ти харесва или пък да ти го подам в устата  Joy

# 91
Маминки, я да ви питам аз за бъдещите татковци (покрай вагиналната ехография се сетих Mr. Green)

Та, вие като говорите с бъдещия татко, той как се чувства? Моят ме подкрепя, търпелив е на капризите ми, всичко, но реално казва, че му е супер абстрактно това бебе, и докато не го види/пипне не може много да се нагласи, че е "реално" татко. Каза, че даже се бил консултирал с приятели татковци, да пита дали е нормално, или той е нещо сбъркан. Вижда ме бременна, кефи се на коремчето, гърдите, но май-май някак не е особено емоционално ангажиран към точицата.

Сигурно е нормално? Ние, както се вижда от ник-нейма ми, сме леко начинаещи  Blush

# 92
Моят май по-ангажиран от мен ми се струва. На всички показва снимката на бебето и обяснява как "сме бременни". На мен ми е малко по-нереално даже.  Blush Аз като гледах онзи ден едната снимка и нещо казах "На мама бебето" и той си отдъхна такъв и вика"А, ти все пак си имала майчински инстинкт."  Crazy

# 93
Аз моя мъж директно го заведох преди 2седмици и изобщо не съм се сещала да го предупреждавам за вагиналния ехограф.
Като го гледах (защото стоеше срещу мен) грам не му пукаше, а се кефеше на бебето (доколкото успяваше да разбере де, нищо че лекарката обясняваше).
Първо все пак ме гледа с коремен, но после и с вагинален. Та имам предвид, реакцията си му беше ок.
Много ги жалите и пазите тези мъже, недейте така. )

beginner_mamma, нормално е според мен още да не се "усещат" какво точно става и следва.
На нас ни е много емоционално, защото бебока все пак е в нас, но за татковците е малко странно, особено в началото на бременността.
Ангажирайте ги обаче с прегледи, с мисли и размисли за бебето, за подготовката и т.н. За да се чувстват съпричастни.
Голяма грешка е да ги оставяте настрани, така че говорете повече по въпроса. )

# 94
Ние не сме женени(казвам го защото обикновенно от  семейните мъже се очаква да са по-подготвени при положение, че са поели първо тази крачка.) Нито смятаме, че детето е причина да подписваме.
Обаче съм толкова изненадана, че е много спокоен, угажда ми и изглежда готов за всичко, сам изявява желание да присъства на прегледите ми, чак се учудвам. Естествено е мега щастлив, не изчака и втория месец за да каже на всичките ни приятелии.
Малко ме притеснява факта, че не бърза с ремонтите и май си мисли, че само ще махне бюрото и ще сложи там кошарата, ама жестоко се лъже. Laughing Laughing

# 95
Mirama   bouquet за темичката!

Никой не е длъжен да ни пуска теми, да измисля заглавия както и да отговаря на въпросите ни, така че благодарности на тези които отделят време да го правят    bouquet Peace Peace Лично мнение  Peace Peace

apricot  Hug ще имаме общи теми  Flutter

За главоболието- имах този проблем преди време и нищо не помагаше  Twisted Evil

За вагиналния ехограф- предната бременност ме гледаха така в 8 месец и в деня на раждането  Crazy уж за по-точен преглед и пак не видяха каквото имаше за виждане  #Cussing out #Cussing out Сега пак само така ме гледат да видим какво ще видят  Crazy

# 96
Мирама, права си, но и на мен ми е леко нереално още, та сме двама в кюпа с него. Но иначе да, говорим, споделяме, виждам го, че не се страни от темата, слуша, обсъжда... Но и той казва като теб - че мен ми е малко по-лесно, защото е вътре, а той вижда корема ми отстрани само и не може да го "съпреживее"  Mr. Green

# 97
Изсушена коприва се продава почти във всяка аптека, за рецептата за повишаване на хемоглобин са нужни - листа от коприва (стрити).

Ау, ау, на мен небременна ми беше 116 хемоглобинът, как ще ме кастрят утре, не ми се мисли.
Нямам никаква представа кога за последно са ми мерили хемоглобина, не знам преди бременността на какво ниво е бил. Факт е, че сега е 114, казаха ми, че за бременна е нормално, НО ако продължава да се сваля... ще ми предпишат лекарства, а аз не искам да ме тъпчат с такива. Е, ако трябва - ще го направя. Затова искам да се справя с проблема.. като си набавя желязо чрез храната!

maminka23  тази рецепта от къде я разбра. Коприва за желязо, орехи за магнезии. Ако ядеш суров спанак пак същата работа тя е за повишаване на желязо демек хемоглобин.

Шаварче, рецептата я знам от прабаба ми.  Hug Винаги е имала проблем с ниския хемогобин, НО докторката й казала да приема мед+орехи+лимон+коприва (по 1ч.л. сутрин, обед, вечер) - оттогава не е имала никакъв проблем с хемоглобина! В интернет и други хора са пробвали с подобни рецепти - може без коприва, без лимон, а само мед и орехи. Не си представям да ям суров спанак всеки ден!  Mr. Green

# 98
Аз много обичам спанак, ама от къде по това време? За копривата разбрах  Mr. Green
На мен ми беше измерен хемоглобин през април последно, исках да дарявам кръв, но не ми дадоха заради нисък хемоглобин, та ги питах колко е. Много се учудих, защото ноември си дарих кръв без проблем, на предни кампании - също. Надявам се да е било нещо временно и сега да покажа добър резултат  Blush

# 99
Ангажирайте ги обаче с прегледи, с мисли и размисли за бебето, за подготовката и т.н. За да се чувстват съпричастни. Голяма грешка е да ги оставяте настрани, така че говорете повече по въпроса. )
И аз съм на това мнение!  Hug

# 100
Аз много обичам спанак, ама от къде по това време? За копривата разбрах  Mr. Green
На мен ми беше измерен хемоглобин през април последно, исках да дарявам кръв, но не ми дадоха заради нисък хемоглобин, та ги питах колко е. Много се учудих, защото ноември си дарих кръв без проблем, на предни кампании - също. Надявам се да е било нещо временно и сега да покажа добър резултат  Blush

Със сигурност от бременността пада хемоглобина....и при мен много странно-февруари месец дарявах кръв за една близка и ми казаха,че имам мъжки хемоглобин-146,а когато забременях и ми правиха изследвания ми беше нисък-110  smile3506

# 101
  • Sofia, Bulgaria
До 4 месец се правят прегледите с вагинален(където ги има). От 4м. вече с коремен. Докато са ме гледали с вагинален, никога не е влизал мъжа ми. То тогава и няма кой знае какво да се види. Хубаво е в 4-5м. тъкмо да видят бебо и пола! Ние бяхме така миналата година. В 5 месец 100% ни казаха момче и той беше в кабинета. Днес ме гледа и с коремен и с вагинален. С вагинален повече време, прави измервания, огледахме го хубаво, от там и всъщност дойде предположението за мъж, но непотвърдено:) Чакам си другия месец аз с надежда  Mr. Green

# 102
Хм, ама то само ли се върти, така че да се огледа от всякъде или лекарите въртят ехографа, за да се види? Моето все настрани си лежи и маха с ръци и краци, мързелчето ми то.

# 103
  • Bulgaria
Не мога да повярвам хората с какви глупости се занимават - заглавието на темата,  какъв проблем може да е това  ooooh!  ooooh!  ooooh! Явно като нямат проблеми им е скучно или и аз не знам! Аз се моля само всичко да е наред с бебетата ни и нищо друго няма значение!!!
Mirama БЛАГОДАРЯ ТИ, че си губиш времето да се занимаваш с оформяне на теми и пускането им и т.н. Справяш се прекрасно   bouquet Продължавай в същия дух  Hug

# 104
  • Пловдив
Мен изобщо не ми притеснява вагиналния ехограф... Неприятно ми е Mr. Green
Иначе от таткото притеснения нямам - на предната бременност беше на всеки преглед с мен, дори и на тези последните, където всеки път те проверяват за разкритие hahaha
Всъщност на първия такъв преглед малко се стъписа, но след това му обясних, че е съвсем нормално и се успокои hahaha

Съгласна съм,че не трябва таткото да се държи настрани Peace Моя сега е по-нетърпелив за прегледите от мен smile3532.

Предната бременност, след като видяхме положителния резултат, от него нямаше никаква, ама буквално никаква реакция и аз щях да се побъркам... След първия преглед, на който той ме чакаше от вън в чакалнята, на излизане от варата ме посрещна с широка усмивка и думите "Ама миличко, ще ставам баща" smile3532 На мен ми идваше да го удуша, защото близо 2 седмици си мълчеше и нищо не казваше и аз какво ли не си мислех (и ние нямаме брак), а той, доволен, нахилен...  smile3532
не му се вярвало на човека, че ще стане от раз работата hahaha

...Този път имаше малка разлика - малкия му поднесе теста с думите "Диди - бати", и сочейки моя корем каза "бебе"... Моя умник, понеже и етървата е бременна, в началото взе да му обяснява, че не мама има бебе в корема, а чинка hahaha
Чак на второ четене видя и теста и явно събра две и две hahaha
Започна да ми обяснява, че едва ли е верен, понеже имахме отново 1 опит, но след прегледа вече беше сигурен hahaha hahaha hahaha
Даже пред АГ-то коментираше, че явно е мнооого плодовит, щом и двата пъти от раз станала работата hahaha

Общи условия

Активация на акаунт