Априлки 2013 - тема 6

• 23 268
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Ео, и на мен ми пишат на листче за прегледите. ) Аз и в телефона си пиша после. )

Аз много се чудя, дали да не си взема едно Куини 2ра употреба. Определено ми харесват, а за ново с кош за новородено не ми се дават чак такива пари. Уж все си казвам, че по Коледа ще правят намаления и тогава ще купувам, но голямо гледане в ибей. )))
Снощи се сдобих с още едно комплектче, супер изгодно, на Мадъркеър.
комплектче

# 136
Добро утро!  Hug

Благодаря на всички, които откликнаха на запитването ми относно ФМ.
Още днес ще се обадя (или ще отида на място) да си запиша час при д-р Димитър Марков.
Дано успея.  Praynig

Пожелавам ви усмихнат ден!   bouquet

# 137
Ехеййй големи сте писателки Simple Smile))
Аз исках да попитам, ако знаете, мога ли отида на амнио без да съм правила БХС изследване?
Успех на всички по прегледите, аз се чудя дали да отида сега около 6-ти или на 13-ти? Май по-добре 13-ти тогава ще съм 12 седмица и няколко дни.

# 138
Аз исках да попитам, ако знаете, мога ли отида на амнио без да съм правила БХС изследване?
Момче, да, можеш да отидеш директно на амниоцентеза!  Hug

Ето на какво попаднах:
"Обикновенно се прави 16-19 г.с. По-ранната амницентеза е свързана с по-висок риск на усложнения. Амниоцентезата може да се извърши и след 20 г.с. , но би имало проблем относно прекъсването на бременността, ако това се наложи според резултатите."

Познавам жени, които не искат да си правят БХС, защото има доста фалшиви резултати, а амниото е по-сигурно.
Като за първа бременност... не ми се рискуваше с амнио, затова си направих БХС, след седмица ще разбера резултатите. От сърце се надявам да не е нужно да си правя амнио.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 10:31 от maminka23

# 139
И аз отивам след малко на БХС и по-подробния преглед, стискайте палци  Hug

# 140
И аз отивам след малко на БХС и по-подробния преглед, стискайте палци  Hug
Хей, Еовин, ти май ще си на БХС в 1 АГ "Св.София", нали?
Дано попаднеш на добър лекар, аз бях при д-р Василева Запрянова, ако си при нея... ще останеш доволна, почти съм сигурна.  Успех!  Hug

# 141
Привет и от мен,
днес си получих кръвните изследвания- всичко е в норма, дори и хемоглобина: 125.

Но микробиологията показа наличие на единици стафилококи. Доки каза да изчакаме към 12-13г.с. за да третираме.

Малко се спекох, защото като раждах каката, момичето до мен се оказа със зелени води в следствие на стафилококова инфекция и бебенцето го закараха по спешност в МД. Дори не знам какво стана с него.  Cry

Все нещо да има, да му се незнае  Crossing Arms

# 142
Здравейте момичета,да ви попитам... някоя от вас има ли домашен любимец или поне контакти с животинки...аз обожавам животинчета както и да ги пипам ... но сега постоянно ми се карат да не пипам заради възможността от токсоплазмоза...въпреки,че още като забременях си направих изследване и в лабораторията ми обясниха,че може да ми направят изследване за преди и сега и излезна,че сега нямам,но преди съм имала контакт с болестта.Та майка ми имат много котенца и кученце,обаче тя изпада в ужас ако се доближа до тях и естествено не мога да ги пипна...а така ме успокоява да си ги галя.(да уточня,че живеят на двора,не са вкъщи)
И второ...вие пиете ли някакви витамини и какви?  newsm03

# 143
А по колко пъти се правят изследвания...в първия триместър?На мен са ми правени веднъж и не са ми взимали секрет...само кръв и урина.

# 144
  • Пловдив
ЗК поема по един път кръв и урина във всеки триместър (общо 3 пъти) Peace

Аз си ги пускам на две-три седмици, че по принцип съм с желязодефицитна анемия + австралийския антиген... Whistling

# 145
А по колко пъти се правят изследвания...в първия триместър?На мен са ми правени веднъж и не са ми взимали секрет...само кръв и урина.

Ами веднъж. Но има и микробиология включено, ако си по здравна каса де.

# 146
Аз живея с куче, но не е мое и почти не го пипам, но като дойде да се умилква, я галя, какво да я правя  Crazy. Имах заек до май месец, но почина  Cry
Витамини не пия, освен фолиевата киселина.
Секрет ми взеха на мен, но аз съм на платена ЖК и не знам дали за това или влиза и в нещата от здравната каса.

# 147
А по колко пъти се правят изследвания...в първия триместър? На мен са ми правени веднъж и не са ми взимали секрет...само кръв и урина.
В първия триместър за изследване се вземат кръв, урина, вагинален секрет и цитонамазка - поема се от ЗК.  Peace
На мен цитонамазка не са ми правили, а вече съм в края на първия триместър... Май си зависи и от гинеколога.

# 148
За изследванията питам,защото гледам,че повечето мами вече са в 3,4 месец и сега пишат за изследвания , а аз си ги направих в първия ден , в който отидох на гинеколог и установихме бременност и реших,че може да се правят повече изследвания,а аз да съм правила само едни  Rolling Eyes  

# 149
sweet_maniche имаш страхотно пупи  Hug сега разбирам баба ти защо си мисли, че няма да издържиш до коледа  Simple Smile
Аз вървя с една идейка по прибран корем, но вече и колегите ме майтапят, че започвам сериозно да наБъБвам  Blush

kotarache_87 при мен изследвания на кръв,урина и вл.секрет правиха веднъж досега и веднъж ми взеха кръв за антитела, тъй като съм с отр. резус фактор.

Общи условия

Активация на акаунт