Априлки 2013 - тема 6

• 23 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
няма кръв,само две-три червени резки

# 631
Сега погледнах сайта на Цибалаб и там се правят изследване за токсоплазмоза, НО има три варианта:

Токсоплазмоза Ig G
Токсоплазмоза Ig M ELISA
Токсоплазмоза IgA

Може ли някой да ми обясни всяко от тях за какво е и кое трябва да си пусна или трябва и трите?  Rolling Eyes
Аз днес си пуснах изследването в лаб. Здраве. Струваше ми около 18 лв, без направление е. Вземат малко кръв и я изследват, резултатите- след седмица. На мен ми казаха, че има 2 изследвания за токсоплазмоза- за хронична и за активна. Пуснахме само за хронична, защото живея с котки откакто се помня, но ако се окаже отрицателна, ще трябва да пускам профилактично за активна...

# 632
Оф, исках да му дремна, ама комшията пак се е разчукал. Този неговия ремонт край няма. Направо ми къса нервичките, ще отида да му звънна и ще му предложа помощта си, та да свършва по - бързо, то това не се търпи 2 месеца вече  Twisted Evil

# 633
Добавих анкета, за да не се окаже в следващата тема, че отново има недоволни. )
Моля да гласувате.)

Гласувах да остане така. Така ми е по-лесно да следя темите, че доста бързо се изписват Simple Smile

Мирама, благодаря, че се грижиш за темичките   bouquet

lastname, това което ти се е случило е ужасно. Ако много те стяга корема, се чуй с доктор.

Аз също мисля, че усещам бебето от няколко дни Simple Smile.
А за килограмите вече съм -2. Немога да започна да качвам, но доктора каза, че това не е проблем Simple Smile имала съм време да ги наваксам.

# 634
Не паникьосваме никой със съвета, ако има одраскване до кръв да се обади на личната си лекарка. Ухапванията от куче изобщо не са за подценяване, даже това да е домашното ви куче. Моето ,поради моята глупост, ме ухапа преди няколко месеца. Беше в една точка от зъба му, имаше подкожно кръв. Мъжът ми се обади до спешен кабинет (беше неделя) да пита какво да правим,защото аз нямам слагана инжекция за тетанус вече повече от 10 години. Ако имаше и една капчица кръв, не само подкожно зачервяване, трябваше да ми се сложи инжекция. Щом казва,че са само две драскотини без кръв това е добре. Но иначе и домашния ви заек да ви ухапе не го подценявайте.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 16:14 от denise78

# 635
Гласувах да се запази името на темата така, защото по-лесно човек може да се ориентира за какво става въпрос, а и аз самата по-лесно откривам темата, по-изчистено е, римите също са интересни, но "Априлки 2013" за мен е екстра, всичко останало ми се струва излишно.  Hug Може да ви се стори глупава причина, за да искам да остане така заглавието, но исках да споделя. Заглавието си е заглавие, важното е какво си пишем в темичката.  Mr. Green

Мирама, благодарности и от мен за това, че се грижиш за темата!   bouquet
Пожелавам да ни идват още и още мами и бандата на априлките да расте.  Sunglasses

# 636
И аз тъкмо се наканих да легна и комшията взе да си реже дърва. ) Сега ги цепи. )
Щерката само мрънка да излиза на разходка и след малко ще я извеждам.

# 637
Ехооо,само мойте резултати не са готови SadДнес цял ден звъня в лабораторията в Майчин дом и никой не ми вдига Thinkingпроверявам онлайн със име и дата на вземане ама ми показва,че не е готово.утре пак ще пробвам.Колко време отнема за БХС????

# 638
Ася, кога си направи БХС?  Rolling Eyes
На някои мами са им готови резултатите в рамките на три-четири дни.
Аз си направих изследването в Тина Киркова и ми казаха да се обадя след седмица, но може и преди това да са готови.

# 639
  • София
Ехооо,само мойте резултати не са готови SadДнес цял ден звъня в лабораторията в Майчин дом и никой не ми вдига Thinkingпроверявам онлайн със име и дата на вземане ама ми показва,че не е готово.утре пак ще пробвам.Колко време отнема за БХС????

Аз бях на БХС в събота на 29.09 и днес в 13:51 ч. са ми били готови и качени резултатите. А от Фемина ми казаха, че кръвта ще ми я предадат в понеделник ( 01.10 ) в Национална Генетична Лаборатория. И днес вече са ми готови резултатите. Според мен изчакай и утре. Все пак всяка лаборатория работи различно, но около 3 - 4 дни са съвсем нормално време за излизане на резултатите.

# 640
мамчета, кажете от сега ли трябва да си записвам час за ФМ към 20 г.с
при мен това се пада последната седмица на ноември ????

# 641
ася20, 4 дни.

# 642
мамчета, кажете от сега ли трябва да си записвам час за ФМ към 20 г.с
Има доста време до края на ноември, НО на твое място бих си запазила час още сега, за всеки случай.  Hug

# 643
Оф, исках да му дремна, ама комшията пак се е разчукал. Този неговия ремонт край няма. Направо ми къса нервичките, ще отида да му звънна и ще му предложа помощта си, та да свършва по - бързо, то това не се търпи 2 месеца вече  Twisted Evil
О, на мен хич не ми пука, директно отивам и правя забележка. Има си неписани правила от 14-16 се пази тишина. Скоро вдигах голям скандал на съседката, не само аз и детето не можеше да спи, че и стрес му докараха от ужасните шумове, сега не иска да е сам в стаята, и до тоалетна не ходи сам Crossing Arms
Във Фимина ли да отида на БХС или в МД?

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 17:44 от ani27

# 644
Оф, исках да му дремна, ама комшията пак се е разчукал. Този неговия ремонт край няма. Направо ми къса нервичките, ще отида да му звънна и ще му предложа помощта си, та да свършва по - бързо, то това не се търпи 2 месеца вече  Twisted Evil
О, на мен хич не ми пука, директно отивам и правя забележка. Има си неписани правила от 14-16 се пази тишина. Скоро вдигах голям скандал на съседката, не само аз и детето не можеше да спи, че и стрес му докараха от ужасните шумове, сега не иска да е сам в стаята, и до тоалетна не ходи сам Crossing Arms
Трябва да вдигам скандал на целия блок, никои с никого и с нищо не се съобразява. Всеки си чука и праска когато му скимне. Съседите над нас пък са кошмарни, наскоро си взеха куче и е ад. Надявам се скоро да се изнесем от тук, макар че това ни устройва за сега (живеем под наем, защото искаме да сме самостоятелни). По - принцип мислим да си купуваме жилище, но още се оглежаме. Така, че ще трябва да си търпя съседите, а дай Боже април ще им го връщам с бебешки плач Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт