Има ли радикален ислям в България?

• 25 401
  • 672
  •   1
Отговори
# 615
  • Costa Rica
А аз се чудя защо в днешно време само от исляма май се раждат такива радикални течения. Не съм чула например след поредния кървав атентат над невинни да се обадят от радикалната групировка *Християнски воини на вярата* и да поемат отговорност за него.
Май си пропуснала да забележиш най-убийствената християнска групировка държава. Naughty
Но както казва Тиери Марсан " "Тероризъм" е всяка форма на насилие, която не е одобрена от правителството на САЩ".
Тоест, простено им е, нали са флагман на свободата и демокрацията.
 Sick Sick Sick

# 616
  • София
Ами не, радикалистите ги има в християнството, при това точно в днешно време - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5105491

# 617
Доколко САЩ са истински християни(все пак говорим за политика) е друг въпрос, но за някои хр. деноминации е препоръчително(дори наложително) да не се постъпва в армията, а камо ли да се убива някой.
Както беше писано по-горе от мюс. до мюс. има голяма разлика, както от хрис. до хрис, особено ако са замесени политика и нечии интереси, за сметка на обикновения човечец, който в крайна сметка е най-потърпевш.

# 618
В тази тема всеки глас в защита на християнството и упрек към исляма е глас в пустиня....В Голямата Арабска пустиня...

# 619
  • Costa Rica
Доколко САЩ са истински християни(все пак говорим за политика) е друг въпрос, но за някои хр. деноминации е препоръчително(дори наложително) да не се постъпва в армията

Е, да, но начело са все видни християни. В крайна сметка става каквото решат те, а не бай Джони от Задниквил, Небраска. Видяхме какви ги натвори Буш, като дойде Ромни ще стане още по-интересно Wink Да не говорим, че сериозно се говори за нападение над Иран с цел наваксване на загубените позиции от Обама.

# 620
  • София
В тази тема всеки глас в защита на християнството и упрек към исляма е глас в пустиня....В Голямата Арабска пустиня...

Логично, когато този глас разчита на полуистини.

# 621
Уважаеми българи-християни, така ни завзема исляма, както е показано тук, в тази малка форумна темичка.  Докато спокойно си пиете кафето сутрин, гледате поредното светско предаване, мюсюлманина вече е започнал тихомълком да действа. Сложил е бурката на търпението, убеждението и привидната толерантност и тънко тънко е започнал да прокарва убеждението си. Говори ти за Сащ, за Обама, за световна политика, до момента в който не го настъпиш по болното  място- религията и тогава започват нападките, гнева, шамарите... Прави се, че те разбира, че уважава плурализма в религиите, че християнин и мюсюлманин е едно...Всъщност така е действал и пророка Мохамед-погалил е егото на евреите и когато не са му заиграли по свирката  #2gunfire. Искаше ми се в тази тема да има повече християни, стана така, че мюсюлманите я превзеха. Може би такава ще е съдбата на България. Е, да не забравяме циганите, форумната им липса се обяснява с племенната неграмотност, но пък явно действат в съюз с бурките и чалмите, като събитията от Пазарджик го показват много добре.

# 622
Audreu макар, че ме кефиш и се опитваш да го играеш и от двата лагера, кажи ми защо си смени аватара, това не беше ли Nancy Ajram?

# 623
  • София
Уважаеми българи-християни, така ни завзема исляма, както е показано тук, в тази малка форумна темичка.  Докато спокойно си пиете кафето сутрин, гледате поредното светско предаване, мюсюлманина вече е започнал тихомълком да действа. Сложил е бурката на търпението, убеждението и привидната толерантност и тънко тънко е започнал да прокарва убеждението си. Говори ти за Сащ, за Обама, за световна политика, до момента в който не го настъпиш по болното  място- религията и тогава започват нападките, гнева, шамарите... Прави се, че те разбира, че уважава плурализма в религиите, че християнин и мюсюлманин е едно...Всъщност така е действал и пророка Мохамед-погалил е егото на евреите и когато не са му заиграли по свирката  #2gunfire. Искаше ми се в тази тема да има повече християни, стана така, че мюсюлманите я превзеха. Може би такава ще е съдбата на България. Е, да не забравяме циганите, форумната им липса се обяснява с племенната неграмотност, но пък явно действат в съюз с бурките и чалмите, като събитията от Пазарджик го показват много добре.

На патос го докарваш. Та се чудя да не би да бъркаш форума с някой тийнейджърски  Thinking

# 624
Уважаеми българи-християни, така ни завзема исляма, както е показано тук, в тази малка форумна темичка.  Докато спокойно си пиете кафето сутрин, гледате поредното светско предаване, мюсюлманина вече е започнал тихомълком да действа. Сложил е бурката на търпението, убеждението и привидната толерантност и тънко тънко е започнал да прокарва убеждението си. Говори ти за Сащ, за Обама, за световна политика, до момента в който не го настъпиш по болното  място- религията и тогава започват нападките, гнева, шамарите... Прави се, че те разбира, че уважава плурализма в религиите, че християнин и мюсюлманин е едно...Всъщност така е действал и пророка Мохамед-погалил е егото на евреите и когато не са му заиграли по свирката  #2gunfire. Искаше ми се в тази тема да има повече християни, стана така, че мюсюлманите я превзеха. Може би такава ще е съдбата на България. Е, да не забравяме циганите, форумната им липса се обяснява с племенната неграмотност, но пък явно действат в съюз с бурките и чалмите, като събитията от Пазарджик го показват много добре.

На патос го докарваш. Та се чудя да не би да бъркаш форума с някой тийнейджърски  Thinking
  bouquet

# 625
Е, да, но начело са все видни християни. В крайна сметка става каквото решат те, а не бай Джони от Задниквил, Небраска. Видяхме какви ги натвори Буш, като дойде Ромни ще стане още по-интересно Wink Да не говорим, че сериозно се говори за нападение над Иран с цел наваксване на загубените позиции от Обама.

Надявам се да не изберат Ромни, но ако Обама остане ще е интересно как ще продължи политиката на САЩ. В този случай се радвам, че поне Чавес не изгуби позицията си в Ю. Америка.

Audreu макар, че ме кефиш и се опитваш да го играеш и от двата лагера, кажи ми защо си смени аватара, това не беше ли Nancy Ajram?

Аватарът ми не беше на Нанси(рядко слушам такива ритми) Naughty, объркала си се, беше на момиче от азиатски произход, не е известна.
Също съм особено пристрастна на християнството(особено протестанството) и пазя много мили спомени, както и исляма, който тепърва опознавам, но за сега не се причислявам към никоя религия. Peace

# 626
  • по пътеката
лейди, моме, какви завладявания,бре? на тебе ,ако ти сложат дилемата днес християнка утре или умряла или мюслим и да ти изтрепят децата ти пред о4ите,според твоята воля, какво ще избереш? замисли се и после нападай и помаци и там бг турци, те пък за кой дявол трябваше да си сменят имената? всяко насилие над волята на хората да са си те е признак на липса на далновидност и потиснатото избива в агресия, револщция, въстания, протести! малко се образовай за революциите в момента, за действията и как се стигна до тези кръвнини и кой ги ползва и с помощта на кого? бг е твърдина с душата си християнска, но ако не се бяха спрели да колят и вси4ки бяха много твърди ,може  би нямаше да си горда бг -христиняка? я, погледни колко свят е минал под исляма за толкова векове? както римляните са дал ии взели ,така и останалите завладели след тях!
а да си бг ,не зна4и расист ,нито шовинист, както ти се показваш! за радикален християнин сама си дай определение по отношение на себе си!
погледни колко европейци си сменят релгиията ежегодно, без никакво принуждение? защо ли, дай малко мода, добре, но останалото и интересното е ,4е са много стриктни, наваксват с опрощението ли? като ми кажат ,4е убили някой си германски гражданин садик нам си кой в пустинята на мали, ами той какви ги дреби там, бе -зоната е обявена за опасна и под алкайдско крило? мда, пък особено християнн -садик еди кой си!

# 627
лейди, моме, какви завладявания,бре? на тебе ,ако ти сложат дилемата днес християнка утре или умряла или мюслим и да ти изтрепят децата ти пред о4ите,според твоята воля, какво ще избереш? замисли се и после нападай и помаци и там бг турци, те пък за кой дявол трябваше да си сменят имената? всяко насилие над волята на хората да са си те е признак на липса на далновидност и потиснатото избива в агресия, револщция, въстания, протести! малко се образовай за революциите в момента, за действията и как се стигна до тези кръвнини и кой ги ползва и с помощта на кого? бг е твърдина с душата си християнска, но ако не се бяха спрели да колят и вси4ки бяха много твърди ,може  би нямаше да си горда бг -христиняка? я, погледни колко свят е минал под исляма за толкова векове? както римляните са дал ии взели ,така и останалите завладели след тях!
а да си бг ,не зна4и расист ,нито шовинист, както ти се показваш! за радикален християнин сама си дай определение по отношение на себе си!
погледни колко европейци си сменят релгиията ежегодно, без никакво принуждение? защо ли, дай малко мода, добре, но останалото и интересното е ,4е са много стриктни, наваксват с опрощението ли? като ми кажат ,4е убили някой си германски гражданин садик нам си кой в пустинята на мали, ами той какви ги дреби там, бе -зоната е обявена за опасна и под алкайдско крило? мда, пък особено християнн -садик еди кой си!
Туй македонски ли е  newsm78. Както и да е...Аз говоря за сега, не затова което е било преди. За помаците само хубави неща говоря и турците ги споменавам от време на време с добро. Даже се оказа, че с Ердоган имаме еднакви виждания по исляма.... Нещо не си наясно какви са ми стремленията...

# 628
И специално на мен никой не ми е налагал религия. Както казах израстнала съм в родопско село, явно затова съм толкова ограничена и необразована Laughing и са ме гледали и помаци и християни. Станах християнка заради Исус, заради това което е бил той и това което е проповядвал. Не заради Мойсей или Аврам. Ако Мохамед беше като Исус можех и ислямистка да стана....

# 629
  • сред маслини и портокалов цвят
... Искаше ми се в тази тема да има повече християни, стана така, че мюсюлманите я превзеха...

В темата не пише нито един мюсюлманин.

Общи условия

Активация на акаунт