ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 422
  • 386
  •   1
Отговори
# 150
Защо да получават две точки за Младост, а аз да не мога? И за Аксаков ли получавам пак една точка? Е, тогава къде ще се класирам?
Бабите и дядовците може да са прехвърлили собствеността на децата си. И за там ли ще искаш документ за придобиване на имот?

Леля ми е пример за това как човек, кореняк софиянец няма собствен имот.

Би следвало където и да се класираш, да те устройва, щом кандидатстваш и на двете места.
Ти искаш да кажеш, че няма да се класираш, защото няма да имаш максимален брой точки. Това няма да е такава опасност, защото няма да има толкова много хора с максимален брой точки.
Сега като нямаш въобще точки, къде се класираш - с 8.1 т.?
За градините в Младост от колеги знам, че положението е като в центъра. Така че с 8.1 точки не ми казвай, че се влиза лесно.
Щом леля ти и децата й нямат имот, нейните внуци просто няма да ги имат тези 2 точки, но ще имат останалите точки.
Презумцията не е по някакви нови критерии всеки да може да събере максимума  Simple Smile А да имаме по-справедливо степенуване в собствения си град.

# 151
Искам да кажа, че хем ще плащам 1200 лева данъци на година, хем ще съм дискриминирана и в двата района, в които правя това. Т.е. излиза, че е по-добре да имам само едно жилище, така ли? Щото с две, в двата района далавера никва, но данък- да в пъти повече от този на човека с жилище в Обеля. Тогава пък искам повече точки, щото давам повече на общината от другите!  Mr. Green

# 152
Любимият ми начин на отговаряне чрез въпрос.  Mr. Green
Ти как мислиш, от чий? Сигурно, за да получава срещу данъците си блага в определен размер и това дали ще го правят двама души с по 1/2 принос или 1 в пълен размер, че и отгоре, даже оскъпявайки налозите си от това, че не ползва две жилища едновременно като основно. Играя си с числа и се опитвам да стигна до твоята логика, но не успявам. Нищо лично. 

И аз не мога да те разбера. Кое те учудва.
Това, че собствениците на имоти трябва да плащат данъци ли не разбираш?
Или защо данъците в центъра са по-големи?
Или защо предлагам плащащите данъци да имат допълнителна точка за сметка на онези, които не плащат данъци? В момента нямат.
В нейният случай плащат и тя за младост и мъжът й за гладстон - ето ти ги 2 точки за данъци плюс по 1 за постоянен адрес за двете локации. Или за която и градина да кандидатстват имат 3 допълнителни точки по тези съвсем примерни изменения.
Разбрах, че са били обсъждани и отхвърлени, защото хора като вас не са били съгласни. Сега се опитвам да ви разбера защо ви притеснява да бъдете бонусирани като данъкоплатци и жители на града.

# 153
Искам да кажа, че хем ще плащам 1200 лева данъци на година, хем ще съм дискриминирана и в двата района, в които правя това. Т.е. излиза, че е по-добре да имам само едно жилище, така ли? Щото с две, в двата района далавера никва, но данък- да в пъти повече от този на човека с жилище в Обеля. Тогава пък искам повече точки, щото давам повече на общината от другите!  Mr. Green

Нееееееее, напротив - облагодетелствана си с допълнителни 3 точки в два района. Помисли си само колко родители могат да се похвалят с такъв плюс?
Е, да, няма да можеш да ходиш на градина в Обеля....  Crazy
И в крайна сметка ти в коя градина искаш - младост или център - или и в двете с по 4 точки бонус  Wink
И аз да искам повече точки като се осигурявам на МОД от толкова много години назад. Ама няма. Щото не е честно.

# 154
Но аз искам в Обеля, защото там е офиса на мъжа ми. Моят е в Люлин.

Разигравам ти ситуации, които утежняват и без това тъпата система. Колкото повече критерии, толкова повече недоволни. Само социални критерии и брат/сестра в ДГ. Останалите на общо основание.

# 155
защо ви притеснява да бъдете бонусирани като данъкоплатци и жители на града.

Може би защото не са такива, но им се ще.

# 156
Но аз искам в Обеля, защото там е офиса на мъжа ми. Моят е в Люлин.
Разигравам ти ситуации, които утежняват и без това тъпата система. Колкото повече критерии, толкова повече недоволни. Само социални критерии и брат/сестра в ДГ. Останалите на общо основание.

Има хиляди ситуации, съгласна съм. Няма как всеки да има максимум точки за всичко. Но с малко критерии според мен е най-зле. Хем има критерии, хем всички са в кюпа. И така 50% от децата вече са с алергии.
И все пак в разиграната ситуация - къде да си сложи детето майката от Обеля, според теб. Заради това, че офиса на мъжа ти е там.

# 157
В Младост, или в центъра, където е нейният, да речем. Тогава и забрана за кандидатстване извън административния район, в който се води семейството. Чиста работа.

Когато си пуснеш фиш в тотото и го направят още милион българи, с какво едните са ощетени пред другите? Равнопоставеност. Или ти искаш да се въведат такива критерии, които конкретно да обслужват твоя частен, на кореняк софиянец случай?

# 158
Всичко е въпрос на критерии, от които винаги ще има ощетени. Най-вече ощетени се оказват децата. Особено от прекомерното уплътняване на групите. Проблемът е това, че изтърваха влакът, а иначе хората кучетата ги яли.
Все пак, доколкото влизането в ясли и градини не е обхванато от образователната система, това е сапунчето на общинарите да си измият ръцете. Приоритет са социалните контингенти (само да не набъркаме братята, защото те поне на този етап не са ни конкуренция)
Въпросите са принципни. Скочи се срещу сдружението в лицето на Ели Х и Сання като допуснато до ролята му на наблюдател в работната група и незачитащи мнението им, заради лошото им отношение към очевадните нередности, които се случват.
Ей на - за мен примерно нередност е точката, която се получава от пребиваването н СЯ без да се дава същото право на децата, излизащи от частна такава. Едните деца се оказват повече деца от другите. Тяхната адаптация и социализация е повече от на другите.
Критерии, ей на.
 Mr. Green
Данъчни декларации, служебни бележки или данъчни оценки да мятаме, за да си доказваме публично кой откъде май дойде времето.

# 159
Когато си пуснеш фиш в тотото и го направят още милион българи, с какво едните са ощетени пред другите? Равнопоставеност. Или ти искаш да се въведат такива критерии, които конкретно да обслужват твоя частен, на кореняк софиянец случай?

Като стана дума за фиш /леле с националната лотария ли се сравнихме?!/ аз се чувствам изключително дискриминирана, че ме караха да ходя в друг град да си получа печалбата от тото 2, щото там съм си била пуснала фиша. Имам право да си пускам фишове където си искам и да си взимам парите откъдето си искам.

Равнопоставеност е едно, правилата са друго. Като ще има правила, защо те да са в ущърб на 70% от хората. За моя частен случай ти не мисли. Мисли за следващото си дете и дали тази система ще те устройва, в случай че тогава още няма достатъчно места в градините.

# 160
Ако се мисли за детето, да най-подходящо е то посещава ОДЗ в близост до дома си, а не да се лашка в натоварения трафик из целия град.

Ели Х, второто е напълно възможно, собствениците на въпросното жилище са в чужбина и не са оказали съдействие при оформяне на нужните документи за адресна регистрация на наемателите си. И понеже домовата книга се съхранява в моя дом, ще кажа че наемателите и в нея отказват да се впишат. За сметка на това тяхното отроче е прието в ОДЗ от раз, а моето и останалите съседски деца не.

А по въпроса за извратените и анти хуманни критерии, ще кажа че няма нищо по извратено от това да изкараш здравото си дете болно с цел да го приемат в ОДЗ. И преди да кажете, че това не е възможно, ще ви отговоря не само е възможно но и за жалост придобива масовост.

Няма как да вземат точката тогава и да се класират по общия ред. Някой, някаква простотия е сътворил в самата детска градина.
А за второто извращение, за което пишеш се разправяме вече две години със Столична община, защото битува силно съмнителното схващане (интересно защо) сред голяма част от местните директори, че атопичния дерматит, алергията към кравето мляко, възпалената трета сливица (леко) и други подобни детски болести са здравословни състояния, които ако бъдат увековечени на хартийка, в която пише че са хронични заболявания, дават правото на приносителя абсолютно и безусловно да пререди всички останали на опашката деца.

За съжаление този номер, с мълчаливото и вероятно не дотам мълчаливо съгласие на Столична община се върти вече трета година. Щото се оказа, че най-ценното правомощие за един директор е правото да определя кои деца имат по-голяма нужда от ДГ от други. И като не могат, си измислят начини, по които да могат. Това е основният. Много ми е интересно защо са вкопчени в това като че ли е мината на цар Соломон. Така че не е луд тоя, който яде баницата, а тоя който му я дава.

Да не говорим, че има сигнали, че са записвани деца, на които после от самата ДГ са им изфабрикували документ от ЛКК за хронично заболяване. И че родителите даже на знаят как точно им е записано детето. Естествено, когато се уредиш по непочтен начин, после няма как да си признаеш какво точно си разбрал, че е сложено в папката на детето в детската градина като основание за записване.

# 161
Като се замисля, ако има допл.точка за две деца ще ощетя хора с едно, нали така и за това този критерии е отхвърлен. Хубаво но скоро ще получа бонус от цели 2т. заради предстоящото раждане на третото ни дете, чак ми става неудобно така ще ощетя не само майките с едно но и тези с две деца.

# 162
Като се замисля, ако има допл.точка за две деца ще ощетя хора с едно, нали така и за това този критерии е отхвърлен. Хубаво но скоро ще получа бонус от цели 2т. заради предстоящото раждане на третото ни дете, чак ми става неудобно така ще ощетя не само майките с едно но и тези с две деца.

Не се чувствай неудобно. Когато ни сюрпризираха в последния момент, че махат точката за второ дете, сложихме точките за многодетни. Преди това ги нямаше. Имаше по една точка за всяко дете в семейството. По една за първо, още една за второ и още една за трето и т.н.

Сега просто са накуп в един критерий.

# 163
"ЗА"! С двете ръце!  Peace
Даже ако може адресната регистрация да е от минимум 20 години!  Twisted Evil
Знам, че звуча много крайно и налудничаво, но ми ПИСНА! Peace

# 164
Критериите, които мен най-много ме устройват са постоянен адрес на двамата родители ( на всеки родител по една точка) и работа в района също по една точка на родител. Мисля, че тези критерии трябва задължително да бъдат гласувани на следващата РГ  Mr. Green

Също тъка мисля, че трябва да се борим да се приемат възможно най-много критерии, но да не създаваме грижи на хората от общината за това, че трябват още детски градини и то в райони с критичен недостиг  Party.

Това е справка за броя на групите и децата, ИСОДЗ, данни към ноември 2011. Всеки сам може да провери за ДГ, която желае детето му да бъде прието, колко от децата са приети през информационната система и колко всъщност са всички приети деца (Админ е информационната система на министерство на образованието) .

Общи условия

Активация на акаунт