ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 409
  • 386
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не мисля да споря. Знам че не е честно. Места няма и проблемът не е в хората от провинцията.

# 136
То и места за паркиране няма, а трафикът е кошмарен. Дали колите от провинцията са проблем? Със сигурност са една голяма причина! Темповете на СО за справяне с пренаселването не са достатъчни. Дай да съдим общината за бездействие /бавно действие/ и междувременно да каним нови и нови съграждани с недискриминиращи равни права. А новодомците дошли от Монтана, които плащат застраховка на монтанската си регистрация по-ниска от софийската, и същото и за данъка за колата, та те съвсем равнопоставено и необезпокоявано си джиткат по софийските улици. И аз да се оставя да ме правят на глупак и да плащам повече, щото видите ли, иначе ще ги дискриминирам - те имали право да си карат колата и да си живеят къдет си искат  Joy Grinning

# 137
Като цяло критериите дискриминират.
Преди време отправих запитване в системата, на което така и не ми бе даден отговор
Защо няма доп. точка за второ дете независимо от възрастта му- Все пак то изисква точно толкова грижи, внимание и обич, колкото и дете на възраст за прием в ОДЗ?
И как е възможно дете с двама родители с адресна регистрация и месторабота на територията на админ. район, да имат равен брой точки с дете на което родителите живеят под наем  без регистрация и местоработата и на двамата е в друга община на града?
Омръзна ми да съм право нямаща както в София така и България. Аман от привилегии и криво разбрани социални придобивки, на моменти си чудя кой е малцинство и кой е дискриминиран и правата му са ограничени в тая държава?

# 138
Защо няма доп. точка за второ дете независимо от възрастта му- Все пак то изисква точно толкова грижи, внимание и обич, колкото и дете на възраст за прием в ОДЗ?
И как е възможно дете с двама родители с адресна регистрация и месторабота на територията на админ. район, да имат равен брой точки с дете на което родителите живеят под наем  без регистрация и местоработата и на двамата е в друга община на града?

По първото - преди четири години имаше предложена такава точка, но в този вариант Правилата за прием не влязоха даже в комисия към СОС, защото по същото време едни други родители пуснаха Петиция с твърдение, че семействата с едно дете са дискриминирани от тази точка и Столична община предпочете да я махне.

По второто - не е възможно и нямат равен брой точки ако нямат регистрация. Ако са под наем трябва да имат поне регистрация по настоящ адрес.

# 139
За втори път отварям тази тема и не мога да повярвам на очите си.
Точка за местоживеене/месторабота в района на градината така или иначе има. Разбирам желанието на хората точно критерият, на който отговарят те, да носи 10 точки направо, но няма как да стане. Признавам, че не съм изчела цялата тема, така че се извинявам, ако повтарям някого, но замислихте ли се, че София е в това изключително облагодетелствано икономическо, и не само, положение спрямо цяла България, именно защото тук се стичат всички можещи и знаещи хора от страната? Не може хем да си живеем най-добре, с най-много и най-модерни болници, с най-много качествени училища, с най-високи заплати, с най-много работни места за квалифицирана работна ръка, хем да си останем същите на брой като преди двайсет години. Втриса ме от желанието на някои за връщане на "жителството". Едно от най-основните права на човека е свободното движение и избор на място за живеене и работа. Половината свят се движи през някогашни граници, без да се натяква кой къде е живял преди, а някои тук искат,ако може, крепостна стена да си вдигнат около скъпоценния, само техен си град... За протокола, ако някой пита, аз съм трето поколение жител на София.

# 140
И как е възможно дете с двама родители с адресна регистрация и месторабота на територията на админ. район, да имат равен брой точки с дете на което родителите живеят под наем  без регистрация и местоработата и на двамата е в друга община на града?
По второто - не е възможно и нямат равен брой точки ако нямат регистрация. Ако са под наем трябва да имат поне регистрация по настоящ адрес.
Да nedabi, точно така е, както го казваш. Точно равен брой точки имат. Правят си настояща регистрация някъде си наоколо в Лозен или Кокаляне / ако спазват закона носят договора за наем, ако са в нашта община - може и без, само на честна дума с декларация/. И ето ги бам с равни точки в детската градина на Гладстон, насред центъра на София. Защото има свободно движение на хора, стоки, капитали и т.н. И после се сравняваме със света, преекспонираме точката в крепостна стена и не вярваме на очите си. И аз не повярвах на очите си как може да сме на място 143 в класацията за най-близката ясла, като подадох документи още когато детето беше на 3 месеца. Тогава още яслите не бяха в системата. И слава богу че не бяха, хванахме последния влак за следващата по близост ясла. С денонощно висене на опашка при -15 градуса в следновогодишните дни. Ако трябваше да се надявам с 8.1 точки детето ми да влезе в яслена група, в момента не знам как щяхме да се оправяме.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 14:22 от Doro

# 141
Добре, Доро, аз от Младост на Гладстон мога ли да стъпя? Ама вярно този форум се превърна в голяма смешка. Не, не смешка, тъжка е. Защото освен във виртуала извратените ви идеи виреят и в реала. И както сте нахъсани срещу родителите, така сте и срещу децата им.
Ти какво предлагаш- само където живееш, там да имаш право да кандидатстваш? Това ли?

# 142
Добре, Доро, аз от Младост на Гладстон мога ли да стъпя? Ама вярно този форум се превърна в голяма смешка. Не, не смешка, тъжка е. Защото освен във виртуала извратените ви идеи виреят и в реала. И както сте нахъсани срещу родителите, така сте и срещу децата им.
Ти какво предлагаш- само където живееш, там да имаш право да кандидатстваш? Това ли?
Въпреки непълната формулировка на заглавието на темата, вярвам, че за толкова страници стана ясно какво предлагам.
Децата от Гладстон да имат точка повече възможност да стъпят в яслата пред теб.
А ти да имаш пък предимство пред трети, които вчера са си регистрирали временен адрес в Младост.
Допълнително ще получите точки и ти и мъж, ако вие или вашите родители плащане местни данъци и такси в софия.
За да има степенуване. Видимо за всички е, че с толкова малко на брой критерии от една страна ужасно много деца имат равен брой точки, от друга - критериите удовлетворяват по-малък брой хора.
Приемате идеите за извратени и анти-хуманни. Все едно предимството по точка ще вкара животни на местата на деца? Нали пак системата ще бъде за деца? Ти защо си нахъсана срещу собствените си съграждани, че ги лишаваш от точка и децата им от градина?? По същата логика те питам.

# 143
Но мъжът ми се води по адресна регистрация на ул. Аксаков? Така аз дискриминирам по твоята логика децата, чиито родители се водят по постоянен адрес само в един административен район.
Ако родителите ми нямат собственост, колко точки ще ми вземеш, въпреки, че съм пето поколение софиянка, макар прапрапрапрабаба ми е била едно проста селянка, която случайно е имала късмета да се роди в кална София?

# 144
Но мъжът ми се води по адресна регистрация на ул. Аксаков? Така аз дискриминирам по твоята логика децата, чиито родители се водят по постоянен адрес само в един административен район.
Ако родителите ми нямат собственост, колко точки ще ми вземеш, въпреки, че съм пето поколение софиянка, макар прапрапрапрабаба ми е била едно проста селянка, която случайно е имала късмета да се роди в кална София?
ти никого не дискриминираш. ти получаваш една точка за младост и една точка за аксаков. твоите съседи получават 2 за младост. не ти ли звучи логично?
Относно данъците и собствеността, ако нито дадено семейство, нито родителите им притежават имот в София, това ми се струва, че е много много странен и нетипичен случай за трето поколение софиянци...

# 145
И тогава от чий зор мъжът й трябва да плаща данъци за имота си в центъра, които даже са с по-висока тежест от тези на живеещите в Младост?

# 146
Защо да получават две точки за Младост, а аз да не мога? И за Аксаков ли получавам пак една точка? Е, тогава къде ще се класирам?
Бабите и дядовците може да са прехвърлили собствеността на децата си. И за там ли ще искаш документ за придобиване на имот?

Леля ми е пример за това как човек, кореняк софиянец няма собствен имот.

# 147
И тогава от чий зор мъжът й трябва да плаща данъци за имота си в центъра, които даже са с по-висока тежест от тези на живеещите в Младост?

от чий зор някой е длъжен да плаща данъци?!?!  Shocked

# 148
Ако се мисли за детето, да най-подходящо е то посещава ОДЗ в близост до дома си, а не да се лашка в натоварения трафик из целия град.

Ели Х, второто е напълно възможно, собствениците на въпросното жилище са в чужбина и не са оказали съдействие при оформяне на нужните документи за адресна регистрация на наемателите си. И понеже домовата книга се съхранява в моя дом, ще кажа че наемателите и в нея отказват да се впишат. За сметка на това тяхното отроче е прието в ОДЗ от раз, а моето и останалите съседски деца не.

А по въпроса за извратените и анти хуманни критерии, ще кажа че няма нищо по извратено от това да изкараш здравото си дете болно с цел да го приемат в ОДЗ. И преди да кажете, че това не е възможно, ще ви отговоря не само е възможно но и за жалост придобива масовост.

# 149
Любимият ми начин на отговаряне чрез въпрос.  Mr. Green
Ти как мислиш, от чий? Сигурно, за да получава срещу данъците си блага в определен размер и това дали ще го правят двама души с по 1/2 принос или 1 в пълен размер, че и отгоре, даже оскъпявайки налозите си от това, че не ползва две жилища едновременно като основно. Играя си с числа и се опитвам да стигна до твоята логика, но не успявам. Нищо лично. 

Общи условия

Активация на акаунт