ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 380
  • 386
  •   1
Отговори
# 45
А ако човек има х-колена в столицата, но не притежава имот, брои ли се?

Хм, няма такива. На Московска поне един 5-стаен трябва да има.

Все пак мисля, че всеки би могъл да изрази мнението си и без то да бъде стигмосано като маргарит.
Защото и обратното е валидно, но пък опира до възпитание.

# 46
на която и през ум не й мина, че трябва да се въведат подобни ограничения в града срещу "не-кореняци" от околни и не чак толкова околни населени места, когато детето й беше реално заплашено да няма място в градина.

Да си реално заплашен, и реално да останеш без място, са две различни неща, нали го разбираме?  Peace
В Пловдив недостигът на места се състои в това, че в някои градини има повече наплив, защото се водят по-елитни или по-добри или по-търсени, както искате го наречете. Та в тези градини има недостиг. Не е ли така, Бу?

# 47
В панчаревското ОДЗ има деца от Надежда. Защо тогава да няма кокалянско в Младост? Две съседни общини в рамките на столичната община са.
Какви софиянци са хората, които до 1961 г. са били селяни от Слатина, или от Подуяне, или от Горубляне? Какви 10 поколения назад да се броят?

# 48
  • До хладилника, който обичам
Не, Doro, не е така Grinning

Sourcherry, вярвам, че и хора извън столицата могат да пишат в темата с мнение, нали? Кой къде се разпознава, е друга работа...

# 49
  • Paradise
Предлагам столицата да се премести от София в някое друго населено място.
Така "кореняците" софиянци ще мирясат.

Doro, пише се софиянец, а не "софианец", което звучи точно като марсианец! Да си десето поколение софиянка не е за хвалба и гордост особена, защото знаем на какво е приличал градът, преди да е станал столица.
Пази, Боже, ти да ме образоваш!

# 50
Та къде е моята полза от постоянно приходящите новософиянци. Наистина не мога да се сетя. Ей така мисля, мисля, и файда не виждам.

Не малка част от работодателите в София са "приходящи" софиянци, а основната част не отговарят на критерия "софиянец" до не знам коя пра-баба. Една система не съществува сама за себе си и когато някой иска въвеждане на жителство по отношение ползването на общински услуги, би следвало да си дава сметка, че това ще се отрази на абсолютно всички останали системи на територията на общината. Не може да важи за едно нещо, а за един куп други неща да не важи.

В резултат ще се получи едно изравняване на условията в София с условията във Видин, примерно. А не съм сигурна, че средната заплата във Видин е нещо, което един кореняк софиянец би желал да получи като финален резултат.

Да не говорим, че проблемът не са приходящите в столицата, защото има и много, които напускат столицата. Нетният миграционен поток на година е около 10 000 човека и никой не може да ме убеди, че това нарастване е причината за недостига на места в детските градини в размер на повече от 50%. Проблемът е в планирането. Някои столици се справят, други - не. Въпрос на приоритети. В Париж ежегодно емигрират хора не само от страната, а и от други държави, но имат 100% обхват на децата на 3 години. А тук търсим причината на един проблем, използвайки аргументите на общински служители, които се чудят как да провокират конфликт между родителите и общината да излезе чиста, бяла и неопетнена от ситуацията.

# 51
В панчаревското ОДЗ има деца от Надежда. Защо тогава да няма кокалянско в Младост? Две съседни общини в рамките на столичната община са.

Ами не зная, аз говоря за Иван Вазов, не знам за Младост....

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 16:01 от Doro

# 52
Бу, така е. Но писане без обиди е друго нещо.

Защо така наскачахте? Тук изобщо не иде реч за гадната провинция и висшето общество.
Просто за това, че постоянният адрес за някакъв предходен период от време трябва да бъде предимство, за да приемат детето в ясла или градина. И това е най-нормалното, което един град би могъл да осигури на работещите от години в него и плащащи данъци за съществуването му.

Видинските градини са полупразни. Имам близка приятелка, която е родом оттам.

# 53

Ти си ми известна със заяждането си по най-различни теми във форума, така че спирам да те отразЯвам.

# 54
Ако виждаш някой да пише обиди, можеш да сигнализираш модератор, Sourcherry Peace
Следя темата откакто се пусна с жив интерес, но не виждам такива. Нито смятам, че аз ползвам, въпреки че явно ме визираш Simple Smile Ще се съгласиш, че това, човек да има мнение за нещо, не го превръща в обидно за изказалия нещото, даже и последния да не е съгласен с първия  Grinning

И не, не иде реч за гадна провинция срещу висшето общество, ако изобщо да живееш в София те прави висше общество по някакъв непонятен начин.  Rolling Eyes
Почти чувам гласа на баба си, която разделяше хората на по-важни и по-неважни според професиите им, от кой град идват и какво са работили родителите им (да, бивша един вид 'аристокрация', доколкото такава изобщо е имало в страната ни някога)

Става дума за това, че местожителството се приема като някаква специална привилегия, и се очакват други специални привилегии в резултат на това.
Тогава е единствено логично от новодошлите жители на столицата да се искат по-малки данъци, например, защото плащат наем, а нямат собствено жилище от х-колена насам. Например.

Ако отидете в чужбина, нима няма да очаквате същите права и привилегии, каквито имат всички други там? И ако не ги получите, ще сте готови да се борите срещу дискриминацията със зъби и нокти? Но някак за столицата това не важи...

# 55
"Софиянците" продадоха земите си за пари и обезщетения и в резултат на това така хубаво се уплътниха кварталите. Едни други софиянци даваха разрешения да се строи на поразия и без мисъл. Трети софиянци пък въобще не реагираха, че на 3 метра от прозорците им се заселиха други хора. Сега реагират срещу хората всъщност, а не срещу това, че е строено под прозореца им. Надойдоха хората към София и положението стана, каквото е в момента. Има си причинно-следствени връзки за случващото се.  
И във Варна е пълно с русенци, добричлии, силистренци и други хора от близко и далече.

# 56
Сега реагират срещу хората всъщност

Ами не, никак даже. Не е луд този, който яде баницата. Аз недоволствам срещу системата за прием. Жалко, ако не може да се промени. Защото по резултатите от гласуването се вижда какво мислят майките.

# 57
Предлагам столицата да се премести от София в някое друго населено място.
Така "кореняците" софиянци ще мирясат.

Doro, пише се софиянец, а не "софианец", което звучи точно като марсианец! Да си десето поколение софиянка не е за хвалба и гордост особена, защото знаем на какво е приличал градът, преди да е станал столица.

Пипинс, и защо спорeд теб да не се гордея с родното си място? Аз обичам този град, тук съм родена и израсла, имала съм вълшебно детство със сестрите и братовчедите ми съм играла на строителната площадка на сегашното НДК, между купчините с пясък, павета и какви ли не още материали сме се криели. Тичали сме по "Витошка ", сега е малко тъжно защото не смея да пусна ръцете на децата си по този булевард, камо ли да ги оставя сами да се разхождат по него. Но това не ми пречи да обичам града си и да се гордея че съм негов жител.

# 58
Защото по резултатите от гласуването се вижда какво мислят майките.
"Постоянен" адрес се сменя лесно - вади се нова лична карта с него. Това няма да вмени автоматично х-поколения софиянско жителство назад за допълнителни привилегии, което всъщност се спряга в темата.

# 59
Защото по резултатите от гласуването се вижда какво мислят майките.
"Постоянен" адрес се сменя лесно - вади се нова лична карта с него. Това няма да вмени автоматично х-поколения софиянско жителство назад за допълнителни привилегии, което всъщност се спряга в темата.

Не съм спрягала поколения в задаването на въпроса и не съм целяла нататък да се вихри дискусията, нито да си ги мерим.

Спрягането на поколения в темата започна да се ползва като провокация и заяждащи въпроси от някакви приходящи елементи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт