ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 428
  • 386
  •   1
Отговори
# 285
  • София
п.п. дали правилно съм сложила запетайките  newsm78
То само запетайките да бяха...  Grinning

# 286
  • София
п.п. дали правилно съм сложила запетайките  newsm78
То само запетайките да бяха...  Grinning
давай ,коригирай ,изяви се ,...избий комплекс и спи спокойно  ooooh!

# 287
По отношение за предложените критерии за собственост на жилище, те вероятно са най-дискриминационни - ако нямаме пари за жилище, няма детска градина, така ли  Joy Нямам намерение да си купувам жилище в София, харесва ми живеенето под наем, дава ми голяма гъвкавост - но ако приемат такива критерии веднага ще си купя Money

# 288
Мислех наскоро как ми се каза, че никой разумен човек няма да използва децата за събиране на задълженията на родителите. Децата не били средство. Така да е, но не мога да разбера защо въобще става въпрос децата да се използват. Просто родителите им няма да кандидатстват като знаят, че имат задължения. Нали яслите и детската градина не са задължителни та да ги преследва някой за нещо. Ако си платят задълженията - кандидатстват. Ако имат задължения, въобще не кандидатстват и готово. Нито ще ги преследва някой, нито ще ги издирва. НЕСПРАВЕДЛИВО Е ДЛЪЖНИЦИ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ОТ ДЪРЖАВНИ ПРЕФЕРЕНЦИИ ЗА СМЕТКА НА СЪВЕСТНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ. Сегашните критерии за прием го допускат под една или друга форма.  
И друго, защо директорките и персонала на ДГ имат право да определят децата като хронично болни и да ги записват на това основание в градините? Аз научих за това от форумите и съм направо отвратена. Та това си е все едно нарочно направено за да могат за прибират подкупи и вкарват деца.
Къде в случая са лекарските комисии?
 За какво е въобще тази електронна система? Уж за да не се генерира корупция, че тя корупцията стана в пъти по-голяма след въвеждането й.  Отново двойнствени стандарти, хем можеш да минеш само през електронната система, хем може и по друг начин с пачката.
И каквото и да си говорим, от колкото и кладенеца вода да се носят -  по всяка нормална човешка логика е несправедливо хора, дошли от преди месеци или 2-3 години на дадено място да изместват хора, живели с десетки години на същото това място. Ако се конкурират за работа или заплата е едно, но конкуренция за ДГ е друго. Това са общински услуги, които би трябвало да се ползват от постоянните и дългогодишни жители на общината. Нали е СОФИЙСКА ОБЩИНА, а не държавна, провинциална, варненска или плевенска? За това конкуренция не бива да има. Никой провинциалист не е по-лош или по-добър от софиянци и няма значение къде се е родил, но се НАРЕДЕТЕ НА ОПАШКАТА, според годините, които сте пребивавали като постоянни жители на съответния град! И престанете да твърдите, че е дискриминация, защото не е.
Уф, добре, че се махам скоро от тук... и малко са разумните, които ще останат. Наскоро четох, че българите не емигрират, а се евакуират и съм напълно съгласна с това. И само да уточня, че не съм огорчена, а напротив, гледам с надежда в бъдещето и се радвам, че детето ми няма да живее тук. Всичко на което се нагледах откакто станах майка само ще намали неизбежната носталгия.

# 289
А при един родител софиянец /но кое поколение, защото моята прапрапра баба е посрещнала руските освободителни войски тук?/ и един провинциалист как се определя критерият? Средно аритметично възрастта на Аристократа и годините на пребиваване на селяка в столицата ли?

# 290
По отношение за предложените критерии за собственост на жилище, те вероятно са най-дискриминационни - ако нямаме пари за жилище, няма детска градина, така ли  Joy Нямам намерение да си купувам жилище в София, харесва ми живеенето под наем, дава ми голяма гъвкавост - но ако приемат такива критерии веднага ще си купя Money
Еми щом ДГ са общински и искате да се ползвате от преференциални общински услуги, редно е да се съгласите, че този, който има собственост на територията на съответната община трябва да е в по-изгодна позиция по този показател, точно защото той не е толкова мобилен и гъвкав като вас. Той е рискувал да закупи имот на територията на общината, гласувал е доверие на тази община, избрал я е за свой дом и тя би трябвало да го администрира с предимство пред вас. Социалните критерии са друга бира, наистина трябва да има механизми и за по-бедните хора, които не могат да си позволят да закупат жилище. Има общински жилища с ниски наеми и т.н. различни механизми за подпомагане, които също би трябвало да се вземат в предвид.

# 291
А при един родител софиянец /но кое поколение, защото моята прапрапра баба е посрещнала руските освободителни войски тук?/ и един провинциалист как се определя критерият? Средно аритметично възрастта на Аристократа и годините на пребиваване на селяка в столицата ли?

Вие пак започвате - селяни, софиянци и дискриминация. Аз ви казвам, ЧЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ СИ РОДЕН, взимаш точки за 5 и 10 години примерно, по назад от 10 години не се дава точка и готово. И двамата може да са родени на луната, месторождението е без значение, а само годините на пребиваване в съответния град.

# 292
А вие пак не разбирате, че пишете малоумни неща. Как се очаква млади родители на по 22-25 да са дошли в столицата преди 10 години? Т.е. младите са дискриминирани. Да раждаме над 40 най-добре, а?
А, ако съм родена в столицата, но на 20 решавам да отида да живея във Варна, на 25 реша да се върна, а на 26 родя, какъв ще е статутът ми? Нали няма значение къде съм родена, ама съм софиянка, искам си правата?
А ако дойда от провинцията и си купя жилище, защо Х, който е роден в Сф, но няма собствено такова, съответно не плаща местни данъци да има повече точки от мен? Аз нали съм съвестен данъкоплатец?

# 293
А вие пак не разбирате, че пишете малоумни неща. Как се очаква млади родители на по 22-25 да са дошли в столицата преди 10 години? Т.е. младите са дискриминирани. Да раждаме над 40 най-добре, а?
А, ако съм родена в столицата, но на 20 решавам да отида да живея във Варна, на 25 реша да се върна, а на 26 родя, какъв ще е статутът ми? Нали няма значение къде съм родена, ама съм софиянка, искам си правата?
А ако дойда от провинцията и си купя жилище, защо Х, който е роден в Сф, но няма собствено такова, съответно не плаща местни данъци да има повече точки от мен? Аз нали съм съвестен данъкоплатец?
Вижте сега, точно затова казвам да се наредят на опашката. А младите на 22-25 от София? Те в провинцията ли да отидат? Нали затова е Софийска община. Младите на 22-25 от провинцията ще вземат половин точка за 5 години пребиваване и готово. Просто ще са следващите на опашката. В противен случай софийска пред община трябва да отпадне и да си стане само община.

# 294
  • София
какво има толкоз да се коментира и обсъжда - не знам
толкоз ли е трудно ... живееш в София  ПОСТОЯННО - получаваш точка ,
временно пребиваваш си не получаваш и готово !
момичетааааааа, постоянен адрес се вади и без да имаш нотариален акт , достатачно е да има кой да гарантира , че си постоянен  Wink по съответното местоживеене .
не знам дали ще се приеме или не този критерий да се коригира справедливо , но съдейки по анкетата за момента гласовете са повече от 100 ЗА ПОСТОЯНЕН АДРЕС на родителите или поне на един от тях - срещу против по малко от 20 - сами си правете извода .
на всички в класирането желая успех !

# 295
Младите на 22-25 от провинцията ще вземат половин точка за 5 години пребиваване и готово. Просто ще са следващите на опашката. В противен случай софийска пред община трябва да отпадне и да си стане само община.

Тогава "младите от провинцията" дали няма да искат да платят половин данък, защото няма да се ползват от пълните права. Защото човек като има задължения, следва да се ползва и от определени права.

# 296
  • София
mamaris , повярвай ми, ако се въведи постоянен адрес като критерий, всички заинтересовани ще си извадят. Но да подхождаш така: дойдох, ожених се и си извадих постоянен адрес, сега ако може да ми се даде точка за това, е меко казано смешно.

А ти, mespilus , как точно изкалкулира, че за 5 години да се дава точка? Защото ти ги имаш ли? Студентите, да ви светна, нямат право на постоянен адрес, докато са на общежитие.  Те май след като завършат ще трябва да поживеят поне 5 години още, за да се наредят на опашка за градина.

Предлагам, който няма собствено жилище, дори да не ползва общинските детски площадки. Дори на градски транспорт да не се вози, той е дотиран от общината.

Междудругото, анкетата не струва. Липсва въпрос: Настоящ адрес е достатъчен.

# 297
  • София
mamaris , повярвай ми, ако се въведи постоянен адрес като критерий, всички заинтересовани ще си извадят. Но да подхождаш така: дойдох, ожених се и си извадих постоянен адрес, сега ако може да ми се даде точка за това, е меко казано смешно.

А ти, mespilus , как точно изкалкулира, че за 5 години да се дава точка? Защото ти ги имаш ли? Студентите, да ви светна, нямат право на постоянен адрес, докато са на общежитие.  Те май след като завършат ще трябва да поживеят поне 5 години още, за да се наредят на опашка за градина.

Предлагам, който няма собствено жилище, дори да не ползва общинските детски площадки. Дори на градски транспорт да не се вози, той е дотиран от общината.

Междудругото, анкетата не струва. Липсва въпрос: Настоящ адрес е достатъчен.

пиле златно ,не е много лесно да си извадиш ПОСТОЯНЕН АДРЕС  ако не живееш постоянно в София и съответния квартал , но работиш тук и ти е по лесно да си водиш тук детето на градина от колкото по местоживеене и по този начин да лишаваш тукашно живущите деца да ползват полагащото им се благо ... само заради твое удобство . не  е справедливо !!!
да дойдох омъжих се и живея тук ,смених постоянния си адрес  и претендирам , че би трябвало да имам повече права от теб ,която си дошла временно пребиваваща в Сф , защото ако си постоянна жителка не виждам какъв ти е проблема да отидеш до общината и да заявиш постоянен адрес и да смениш съответно личните си документи , НО ... ТОВА САМО АКО СИ ПОСТОЯННО ЖИВУЩА противен случай е трудничко - да !?!
доколкото за "перо студенти " те си имат критерии  които защитава правата им !
... анкетата ли ??? няма го твоето предложение , защото вместо него има отговор - не , които до момента е събрал едва 12 гласа от 119  Wink нямам коментар повече - резултата е на лице !!!
айде мирни малко и не гледай нещата като политик ( за собствена облага ) така или иначе те няма да се оправят въпреки нашата дискусия по темата - погледни нещата обективно и реално - бъди по справедлива .

# 298
Имам повече от едно жилища в столицата, съответно мога да извадя удостоверение за настоящ адрес, за което от тях си река, защо да ми отнемаш точка за това? Вероятно плащам три пъти повече данъци от теб и мъжа ти. Искам поне точка отгоре.

# 299
  • София
Имам повече от едно жилища в столицата, съответно мога да извадя удостоверение за настоящ адрес, за което от тях си река, защо да ми отнемаш точка за това? Вероятно плащам три пъти повече данъци от теб и мъжа ти. Искам поне точка отгоре.

еее хехехеееееее ако искаш обаче отвори нова тема за кой колко жилища и коли има ,че  темата тук не е това , а е за постоянен адрес - да или не !
ти имаш три жилища , НО ПОСТОЯННИЯ ТИ АДРЕС МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО НА ЕДНО ОТ ТЯХ  , а има вариант да не е и на нито едно , а в провинцията
така , че на които където е постоянния адрес там да си кандидатства , а не да е от Долни Богров и там ДГ да са празни , а  да си води детето тук защото  е по удобно по месторабота примерно ... в същото време за тукашните деца да няма място в ДЗ .

Живущите на  съответния квартал трябва да са облагодетелствани !

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 13:41 от mamaris

Общи условия

Активация на акаунт