Приемна грижа за бебе

• 6 370
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Вън от пространство и време
Танюшка, не вярвам, че майка на второкласник, грижеща се за него сама, както пише, може да планира сериозно такова нещо:

Планувах и да се опитам да развия една дейност, но тя изисква обикаляне из цялата страна….(детето ми е вече доста самостоятелно и няма да е проблем да го оставям докато съм заета).

А ако има хора, които оставят за дълго време без надзор 8-годишни деца за да пътуват из "цялата страна" по какъвто и да било повод мисля че трябва да се сезира Закрила на детето и да се предприемат мерки. 

# 46
  • Някъде в България

Планувах и да се опитам да развия една дейност, но тя изисква обикаляне из цялата страна….(детето ми е вече доста самостоятелно и няма да е проблем да го оставям докато съм заета).

А ако има хора, които оставят за дълго време без надзор 8-годишни деца за да пътуват из "цялата страна" по какъвто и да било повод мисля че трябва да се сезира Закрила на детето и да се предприемат мерки. 

Това е моето мнение по въпроса!   bouquet
А дали историята е истинска или не - изобщо не ме интересува! Факт е неглижирането на детето, което съществува Naughty Интересно как ли би се отнесла към едно евентуално бебе, което плаче цяла нощ от колики Thinking Не искам да коментирам изследванията, които трябва да мине на тая възраст преди да се роди детето...

# 47
  • Cyprus, Пловдив
Интересно авторката спря да пише...  Wink

# 48
Ще спре , естествено .
Тук никой не може да пише  без одобрението на една определена група .
Все едно си отишъл у тях без покана .

# 49
  • Някъде в България
Ще спре , естествено .
Не съм съвсем съгласна с това твърдение...Жената е интересува от всякакви мнения. Тя самата го казва в един от постовете си.
Наистина ми е интересно до колко Вие бихте оставили дете на 8 г. само...цял ден, цяла нощ или до два часа през деня и то под контрол през мобилния/доколкото това е възможно/?
Аз лично не бих се доверила особено на 8 годишно, колкото и да е самостоятелно Thinking Имам известни наблюдения върху тази възраст и макар че ходят сами до тоалетна, това не значи, че нямат своите страхове и фантазии и свой си свят, в който не винаги смелостта и самостоятелността е на първо място Simple Smile Ужасявам се, че има деца, които биха прекарали цяла нощ сами в апартамент на тази възраст! Честно! Това ме издразни у авторката единствено - неглижирането на детето.

# 50
  • Вън от пространство и време
Ще спре , естествено .

Хм, разбира се че не е нужна покана. Много хора са писали тук и са получили помощ, но този коментар ме наведе на въпроса защо точно тук си пусна историята Тони? И то точно с това предисловие - на мен забременяването се случва лесно, за вас е трудно. Защо не го пусна в подфорума за самотни майки, където пишат много повече жени, които със сигурност са попадали в нейното положение и би получила много по-адекватна помощ. Thinking

Здравейте. Аз съм нова в този форум и много искам тук да споделя притесненията си и дано намеря разрешение....
 Реших да пусна тази тема, но го правя с много страх, че ще бъда съдена и "оплюта". Знам колко много мами мечтаят за това, което на мен ми се случва лесно - да забременеят.

# 51
И защо решихте да превърнете темата в клюкарник?

Жената написа какво търси, намери каквото е търсила и темата приключи още на втората страница.

# 52
Защо не го пусна в подфорума за самотни майки, където пишат много повече жени, които със сигурност са попадали в нейното положение и би получила много по-адекватна помощ. Thinking

Подфорума е за Родители , отглеждащи сами децата си .
Не е само за майки , нито за самотни .
Но нали трябва да се заяждаме , все пак ! Confused

Защо тук ?
Тя пише защо - търси приемна грижа .
В другия подфорум не сме запознати с това .

# 53
Много негативност събра моята тема, от което нито аз нито децата ми имат нужда.
Не предполагах толкова змийска отрова събрана на едно място да има, ама е на! Дано децата, които предстоят да бъдат осиновени или приети не попадат при такива зли хора. Моля се за това! Praynig
Няма да ви дам повече шанс да се гаврите с проблемите ми и затова темата приключва. Simple Smile
Все пак имаше и прекрасни хора тук и аз им казвам още веднъж голямо БЛАГОДАРЯ!  bouquet

# 54
  • София
Дано децата, които предстоят да бъдат осиновени или приети не попадат при такива зли хора. Моля се за това! Praynig

ужас, те вече са попаднали - тия злите хора са осиновители, горките им деца /то май подфорума е за осиновители, осиновени и т.н., така че се предполага, че поне част от пишещите са осиновители/  ooooh!

помоли модератор да заключи темата - безумна е  Peace

# 55
помоли модератор да заключи темата - безумна е  Peace

Не е етично , как ви прави удоволствие ?! Shocked Shocked
Наистина , такова враждебно отношение няма в друг подфорум ...

# 56
  • София
кое не е етично? съвета да помоли модератор да заключи темата? твоя съвет какъв е - кому е нужна темата повече, освен да си чешем езиците?

# 57
Да , ще се заключи темата , но не е безумна .

# 58
  • София
я пак прочети последните 2 страници, сложи си ръката на сърцето и повтори, че не е безумна  ooooh!

# 59
Сега чета внимателно тези думи, защото ми се струва че от тук тръгна  спорът  .
  Жената пише ,че няма проблем да оставя детето , което не означава, че го оставя САМИЧКО . Може да го оставя при баба и дядо, на таткото или някой друг. Аз така си мисля. И щом казва ,че няма проблем, значи тя си е преценила. На мен нейните постове   ми оставят усещането  ,че е достатъчно отговорна жена и не би си оставила детето само в къщи за дълго време. Може и да греша. Но какво можем да направим!?
 Ако вие сте прави , както мислите, че го оставя само, какво предлагате- да се обадим в Закрила на детето и да кажем: Ами там в беге мама има една жена , дето си оставя детето само Simple Smile

Темата не е безумна, безумно е подозрението на някои.
 Да поставяш всичко на съмнение в реалния живот, е нещо здравословно и полезно.
 Но да си подозрителен във виртуален форум, няма смисъл и е вредно  за човек.
 Всеки тълкува написаното въз основа на свое собствено преживяно  и видяно. Доста често обаче това което ни се струва на пръв поглед, се оказва съвсем погрешно.
  Защото доста често разумния поглед е замъглен от емоции, за които не си даваме сметка.

Темата беше за приемната грижа. Ако няма какво повече да се каже по нея, мисля, че най-добре е темата да бъде заключена и да спрем с тези безсмислени нападки помежду си.

Общи условия

Активация на акаунт