Връхлитащия катаклизъм и стълкновението на цивилизациите

• 12 414
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
Ех, ех, тази тема ме накара да се замисля, 1 или 2 деца да имам, че се чудя по-добре ще е само едно да се мъчи или и двете, че да се подкрепят, ама пък то, ако всички така разсъждават с по 2 деца, лошо на света. Нямам деца, все още. След прочита на тази тема и коментарите до тук, с някои изключения е просто  Sick Tired

На фона на всичките намръщени физиономии на работното ми място, по улиците, отекчените лелички или бабички по касите в хранителните магазини, лицемерните познати, хората негативисти, песимисти, параноици и т.н. да започна да мисля и за края на света, за 2050 г. и т.н. Ясно е без да се изчита цялата тази информация, която е постнал автора, че планетата се пренаселва, не само с хора, но и с боклуци, а ресурсите намаляват. Но това е неизбежно.

Само едно обаче не разбирам от всичко изписано от автора. Пламене, каква Ви е идеята на темата - дискусия, оценка на информацията, мнение или предлагане на решения по проблемите?

ПС: Ще се мре ли на 21.12.2012 г. или не? Моля отговорете (който се чувства компетентен)?  Praynig

# 46
Ех, ех, тази тема ме накара да се замисля, ... Пламене, каква Ви е идеята на темата - дискусия, оценка на информацията, мнение или предлагане на решения по проблемите?:
Вие сама сте си отговорили.

Пламене, сам знаеш, че развитите държави нямат особен избор.
Имат Жаве , имат.
Човечеството е на прага на качествено нов скок в развитието си, но не му е мястото тук да го обсъждаме.

# 47
Ех, ех, тази тема ме накара да се замисля, ... Пламене, каква Ви е идеята на темата - дискусия, оценка на информацията, мнение или предлагане на решения по проблемите?:
Вие сама сте си отговорили.

Пламене, сам знаеш, че развитите държави нямат особен избор.
Имат Жаве , имат.
Човечеството е на прага на качествено нов скок в развитието си, но не му е мястото тук да го обсъждаме.

Мерси  Peace
Виждам, че сте доста начетен, та бихте ли споделили за 21.12.2012 г., че е доста скоро, ако имате достоверно инфо, че аз само на противоречиви попадам, мерси?

# 48
  • Насред хаоса

Мерси  Peace
Виждам, че сте доста начетен, та бихте ли споделили за 21.12.2012 г., че е доста скоро, ако имате достоверно инфо, че аз само на противоречиви попадам, мерси?
Чакай да издири цитати от маите.

# 49
... бихте ли споделили за 21.12.2012 г., че е доста скоро, ако имате достоверно инфо, че аз само на противоречиви попадам, мерси?
Не вярвам на такива широко медиализирани обществени "тайни", но филмът "Knowing"  с Nicolas Cage,  направен на базата на тези мотиви, е феноменален. Препоръчвам ви го !

ana_karenina не обръщаи внимание на такива редки екзотики . Тяхната философия е подобна на кучешката - най много да "припикаят" някой ъгъл.  Laughing

# 50
мдаааааааааааааа....................

КАК СЕ СТАВА ЛИЧНОСТ?
4 стъпки от Мирзакарим Норбеков:

1.Окончателно и безвъзвранто да се подготвите за твърдо решение някой ден неотложно да започнете тренировки.

2.Да опознаете родната си обитавана среда ,за да разберете къде,при кого и на кое място живеете.Да надникнете под опашката на глобуса

3.Максимално и подробно да се запознаете с тезисите на всички"революционери" ,които всяка пролет и есен натрапват "революциите" като истина и философия на мнозинството - за да ги сравните със себе си

4.Да направите диагностика на заболяването си и степента на загниване на собсвения си живот.Да намерите мястото си в този разпад на личността.Не забравяйте гумените си ботуш и и ръкавиците на патоанатом!А и по-новичък противогаз !

/ из "Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или как да прилапаме един милион решения" /...решение,все пак Mr. Green

# 51
  • Насред хаоса
мдаааааааааааааа....................

КАК СЕ СТАВА ЛИЧНОСТ?
.........
Бих добавила и
- изграждане на способност да разсъждаваш самостоятелно, вместо да цитираш кой какво и къде казал и разни проучвания;
- изграждане на способност да приемеш, че хората знаят и усещат нещо още преди ти да си се сетил за него;
- следствие от 2 - изграждане на способност да не се възприемаш като рядка екзотика, единствено призвана да светне стадото за бедата, която го чака, като оакваш ъглите с цитати, които не казват нищо ново и незнайно;
- придобиване на умението все пак и да се радваш на живота.

# 52
Въпрос:какво лошо има да приемам себе си,т.е. мене си за екзотика...все пак съм рядък еспинос Whistling

# 53
На фона на идиотските отговори, бъдещето на белият човек изглежда също толкова перспективно.

НОВИЯТ БРИТАНСКИ ЛОЗУНГ: "САМО МЪРТВИЯТ БЯЛ ЧОВЕК Е ДОБЪР БЯЛ ЧОВЕК!"

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/02/27/noviiat-brit … hovek-e-d.1058786

Sad

# 54
  • София
О, катаклизмът вече е връхлетял Чолаков.

# 55
Така е Земята се върти, днес бели, утре черни, после жълти.. Не може само реднеци..

# 56
  • Galaxy 13197853088
Катаклизмите и конфликтите са нужни за да се пресява населението.
Негодното население измира (дали от болести, войни, глад) и остава
онова по-приспособимото към реалността. Простичко и безпогрешно
сито, малко бавно, но сигурно. Умниците неспазващи основни закони
на природата, ще трябва да се примерят с ролята на изчезващи и да
не мрънкат срещу обичайните следствия на техния избор.

# 57
Икономическото развитие на света става винаги в условията на ограниченост на ресурсите?
Изкуственото му забавяне не може да реши никакъв проблем, защото съзнателното понижаване на потреблението е принципно невъзможно. Следователно всякакъв опит за спиране на икономическия растеж без ефективни мерки за контрол над раждаемостта би се превърнал в една задълбочаваща се световна криза.
Ресурсите на Земята са оскъдни и много от тях са на изчерпване. От друга страна, ниското качество на живота има твърде голям афинитет към възпроизводството си и това неизбежно се отразява на живота в богатите страни. Ако нормалното развитие в една страна води до процеса "богатите да стават по-богати, а бедните — по-бедни", то в световен мащаб този процес изглежда така: "богатите стават все по-бедни, а бедните все повече й повече".  Процесът на по-бързото възпроизводство на ниското качество на живота се наблюдава и в рамките на богатите, вече замогнали се народи.
В книгата на американски автори Чарл Мърей и Ричард Хърнстейн "Камбанообразната крива", се доказва убедително, че американската управляваща класа допуска една огромна грешка, пренебрегвайки важната роля, която природната интелигентност на личността играе в
определянето на социалния статут на човека и в това дали той ще бъде беден или богат.
Мърей и Хърнстейн твърдят, че в последно време структурата на американското общество все повече се определя от интелектуалните качества на отделния индивид, като тази особеност най-добре се изразява в оформянето на един своеобразен "интелектуален познавателен елит", стоящ на върха на управлението на страната, съставен от високообразовани политици, професионалисти и бизнесмени, докато на "дъното" на обществото все повече се натрупва една прослойка от хора, намиращи се на твърде ниско интелектуално равнище. Освен това според твърденията на авторите групата на чернокожите се оказва на още по-ниско стъпало в тази своеобразна интелектуална йерархия, определена от бялата част на американското население, което ги тласкало към опасни действия, целящи собственото им утвърждаване и възстановяването на справедливостта в оценката на техните достойнства. Така в съвременното американско общество се утвърждава една трайна тенденция на нарастване на прекалената зависимост на определени слоеве от социалните помощи на държавата. Това неизбежно поражда и явления като увеличаване на престъпността, неуважение към законите, междурасови напрежения и конфликти.
Мърей и Хърнстейн твърдят, че очевидната разлика в коефициентите на интелигентност между черната и бялата раса е непреодолима. С това те обясняват значително по-полемия процент на бедност сред чернокожите и настояват всички американци — и бели, и черни — да осъзнаят печалната истина за този "интелектуален недостиг" на черната раса. За да избегнат упрека за расизъм, те отбелязват следното: "Ние не смятаме, че белите и чернокожите трябва да се чувстват засегнати, осъзнавайки, че комплексната разлика в степента на тяхната интелигентност е породена от генетични причини, а не от средата, в която се развиват отделните общности."

# 58
Господин plamenhk,
имам два въпроса.
Името на темата вдъхновено ли е от Хънтингтън?
Какво е мнението ви за публикациите на Дейвид Айк?
Благодаря!

# 59

Според изследвания Земята може да изхрани максимално 20 млрд , но при условие , че ВСИЧКИ хора живеят с жизненото равнище на Бангладеш.  Такава ситуация се очаква около 2080г., но на всички е ясно, че тези 15% от населението няма да бъдат съгласни да редуцират потреблението си за сметка на останалото население. Това означава че критичната точка на обществения хаос, който ще настъпи в определени зони на Земята , ще бъде много, много по рано.
Хаосът вече е настъпил. Войните са много, глада реален, болестите също.
Корабите на US-aid носещи царевица, ориз и олио за Африка и Азия все по-малко и все по-малко.

Не знам дали сте забелязали, но чергата на подредения свят след втората световна война гори вече от всички посоки.
Човечеството не може и няма как да стане 20 миларда.

Общи условия

Активация на акаунт