Връхлитащия катаклизъм и стълкновението на цивилизациите

• 12 386
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
  • Куциндрел
Мисля, че този път ще се съглася с Гери. Сефте.
Историята е доказала, че Европа много добре се разчиства от малцинства, които се вземат на сериозно. Whistling

# 76
  • Galaxy 13197853088
ако си мислите, че някой ще повтори холокоста, по добре идете да се прегледате.
по скоро ще се въведе шериат ...

# 77
  • Куциндрел
ако си мислите, че някой ще повтори холокоста, по добре идете да се прегледате.
по скоро ще се въведе шериат ...
Холокоста е само един от историческите примери... Помни се, защото е последен. Mr. Green

# 78
Аз пък не вярвам, че ще измислим начин да овладеем положението.
Аз пък мисля, че положението ще овладее нас! Във Вселената има равновесие...

# 79
Във Вселената има равновесие...
Разбира се. Всяка жаба ще ходи да квака в собствения си гьол. А когато някой мете, а друг ходи да сере на метеното, накрая серящия ще получи ритник отзад и ще му дадат начална скорост към вратата...

# 80
  • София
сега силно се възмущаваме и осъждаме ислямска държава и производните и, но точно преди около година и половина същите юнаци дето сега режат глави и стрелят из редакциите на Европа, бяха една седмица на издръжка на външно в Правец. И тогава хем им се радвахме и., хем им се възхищавахме, хем ги обгрижвахме с прословутото си гостоприемство

# 81
сега силно се възмущаваме и осъждаме ислямска държава и производните и, но точно преди около година и половина същите юнаци дето сега режат глави и стрелят из редакциите на Европа, бяха една седмица на издръжка на външно в Правец. И тогава хем им се радвахме и., хем им се възхищавахме, хем ги обгрижвахме с прословутото си гостоприемство
Не знаех, че ИД е зачената в Правец... Mr. Green

# 82
  • София

Не знаех, че ИД е зачената в Правец... Mr. Green

снимка как Ибрахим ал-Бадри и Джон Маккейн зачеват Ислямска държава

а в интерес на истината в Правец освен от ИД имаше и представители на АЛ-Кайда и ние се опитахме да обединим усилията им в общ фронт за сваляне на Асад. И добре че както винаги се провалихме, че не ми се мисли какво щеше да стане ако ИД беше дошла на власт в Сирия

# 83

Да се мисли, че има начин за спасение на планетата и увредения генофонд на човечеството е като да се загрижим за цвета на червилото на дама с мозъчна смърт.

замотах се по лабиринтите от  линкове и цитати на Пламен, за които ми трябват нестандартни ресурси, за да обработя, попрочетох и други мнения.  Simple Smile

Но като прочетох по- горното изречение , блокирах.

Вярвам, че Светът е по- инак устроен и че Бог/Вселената/Висшият Разум няма да позволи да се затрием.
а че периодично стават чистки, стават.

# 84
Струва ми се че ти си се объркал. Който може да сглобява машини да лети в тях и тояга може да върти, когато сметне за нужно.

Сигурен съм, че и голям брой застаряващи римски граждани са правили същите изказвания по повод варварите пред стените, но историята май не се е съгласила с тях...

# 85
Струва ми се че ти си се объркал. Който може да сглобява машини да лети в тях и тояга може да върти, когато сметне за нужно.

Сигурен съм, че и голям брой застаряващи римски граждани са правили същите изказвания по повод варварите пред стените, но историята май не се е съгласила с тях...
Рим се разпада като всяка една Империя-на съставните си етнически части след тежък фалит и дълго време на междуособици. Това, което я чака в момента Русия.
Мисля, че сравнението ти е нелепо и подвеждащо.
В момента и културата и технологиите и парите се намират в Европа  и мечтанията на разни екстремисти да се доберат до мерцедесите и белите жени ще завърши както винаги е завършвало в Европа със срамно фиаско.  Европа е един от лидерите в света, а не неговия болен човек. Болния човек е в Ислямския свят в момента-там са проблемите, междуособиците и тоталния фалит и деградация изразени в безкрайни етнически и религиозни конфликти.
Ако разни екстремисти продължават да упорстват ще си получат шута през вратата в крайна сметка и ще им спрат помощите и топлата супа.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 19:28 от Герри

# 86

Рим се разпада като всяка една Империя-на съставните си етнически части. Това, което я чака в момента Русия.
Мисля, че сравнението ти е нелепо и подвеждащо.
В момента и културата и технологиите и парите се намират в Европа  и мечтанията на разни екстремисти да се доберат до мерцедесите и белите жени ще завърши както винаги е завършвало в Европа със срамно фиаско. Ако продължават да упорстват ще си получат шута през вратата в крайна сметка и ще им спрат помощите и топлата супа.

Какво общо има пък Русия с това, за което говорим? Единственото свързано с Русия, за което мога да се сетя, е, че Европа прилича на руските матрьошки - много държави, в тях много националности, а в тях много етноси... Противоречията между тях никога не са приключвали - напротив, периодически избухват с нова сила. Противоречия има и вътре в държавите, и между тях, и между отделни държави и съюза, та ако щеш и между северна и южна Европа дори. Това прави конструкцията с доста съмнителна стабилност.

# 87

Какво общо има пък Русия с това, за което говорим? Единственото свързано с Русия, за което мога да се сетя, е, че Европа прилича на руските матрьошки - много държави, в тях много националности, а в тях много етноси... Противоречията между тях никога не са приключвали - напротив, периодически избухват с нова сила. Противоречия има и вътре в държавите, и между тях, и между отделни държави и съюза, та ако щеш и между северна и южна Европа дори. Това прави конструкцията с доста съмнителна стабилност.
Има общо, защото в Русия се прокарва една доминираща култура-руската и една деспотично олигархична управленска система, което е доста остаряло за 21 век.
 Докато Европа е доброволен съюз без доминираща и подтискаща останалите нация.
Това, което е Европа в момента реално няма исторически аналог

# 88
Докато Европа е доброволен съюз без доминираща и подтискаща останалите нация.
Това, което е Европа в момента реално няма исторически аналог

Хайде сега, това са несериозни твърдения. Както е известно, който плаща пиенето, той поръчва и музиката. И тъй като Германия внася най-много, тя е и доминиращата. С малко по-малка тежест са Франция, Англия и Италия, а от там нататък останалите са някаква си периферия - мнението им има стойност само на хартия. Да, на теория могат да блокират всяко решение на съюза, но на практика големите държави имат достатъчно много механизми да ги държат послушни.

# 89
newsm78 На този Пламен накой изчете ли му писанията? Ако е, моля, резюме.  Praynig
Моля, заповядайте:  Laughing

"Убий белият" (c) откъс от книгата “ГЛУПАВИ БЕЛИ ХОРА”, Майкъл Мур

Stupid White Men and Other Sorry Excuses for the State of the Nation
Michael Moore
http://www.jrbooksonline.com/PDF_Books/stupidwhitemen.pdf

Глупые белые люди
Майкл Мур
Читать онлайн:
http://www.libook.info/33594-glupyembelyemljudi.html
изтегли:
http://www.phantastike.com/link/other/white_men.zip

Умные черные люди