Относно изследването Манту-спешно

• 12 154
  • 41
  •   1
Отговори
Здравейте на всички.Много бих била благодарна ,ако ми дадете информация.Изпращат ни за изследване за Манту.На 1г и 3 месеца сме и нямаме белег.Бихте ли ми казали какво представлява процедурата,,кои дни и от колко до колко часа приемат,трябва ли предварително да си запишеш час и т.н..,че нашата лекарка не знаела точно подробности.Каза само,че преди работили за това изследване във понеделник,вторник и ппетък,но сега дали е така?И по-важното-мислих за утре да ходим,но пък малко сме настинали-нослето е хремаво.Дали има проблем това,дали няма да ни върнат?Трябва ли бебо да е абсолютно здрав като при ваксина?Предварително благодаря!
ю

# 1
Забравих да ви пиша,че сме от София и ни изпращат на ,,Кирил и Метиди,,78

# 2
Най-добре е тях да питате дали детето трябва да бъде напълно здраво, както при ваксините. Но...като се замисля, май трябва. Ако след мантуто отчетат отрицателна реакция, ще правят БЦЖ- 72ч. след направеното манту. Затова ви изпращат там. Защото се съмняват, че направената БЦЖ в родилното е дала добър резултат.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 23:31 от vl

# 3
Мантуто не е достоверен критерий.Аз познавам лекарка  и детето и-при тях винаги е "грешно".Със сигурност не са туберкулозни.Много хора нямат белег.Има тест за ТБ-преполага се ,че той е по-точен.

# 4
Мантуто не е достоверен критерий.Аз познавам лекарка  и детето и-при тях винаги е "грешно".Със сигурност не са туберкулозни.Много хора нямат белег.Има тест за ТБ-преполага се ,че той е по-точен.

Ох, пак глупави включвания на противници на ваксините.

Тук в дадения случай не стои въпросът дали детето е хванало ТБ, а дали БЦЖ ваксината, която са му направили в родилното е ефективна. Наличието на белег доказва, че е. Но както разбираме, такъв няма. Може и да се е изградил имунитет въпреки липсата на белег, но тези случаи са редки. По-вероятно е да не се е изградил.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 13:14 от vl

# 5

"Ох, пак глупави включвания на противници на ваксините. "

[/quote]Къде споменах ваксина?А"глупавите включвания"....Поста достатъчно говори за теб.Мантуто не е достоверен критерий и според лекари-включително и нашето джипи,и алерголожка...

# 6

"Ох, пак глупави включвания на противници на ваксините. "

Къде споменах ваксина?А"глупавите включвания"....Поста достатъчно говори за теб.Мантуто не е достоверен критерий и според лекари-включително и нашето джипи,и алерголожка...
[/quote]

Не е достатъчен критерий, за да се определи дали дадено лице има ТБ или няма. Но тази тема не е за това. Криво си я разбрала.

# 7
  • Germany
Доколкото аз знам, трябва да е здраво детето, когато се прави мантуто. За другото информация не мога да дам, защото на нас ни ги прави педиатъра.

# 8
Може и да не е здраво. Но това е в случая, когато се съмняват за ТБ. Започват с Манту и после продължават с други изследвания. Но даденият случай не е такъв.

# 9
Благодаря ви момичета,все пак се радвам че откликнахте на темата ми.Днес ходихме,боцнаха го и в петък сме за резултата.Казаха ми,че не е нужно да е напълно здрав.Това не оказвало влияние на резултата.Стискайте палци всичко да е наред и да не се налага 2-ра ваксина.Каква е тогава процедурата,някой знае ли?

# 10
  • Germany
Ако пробата е отрицателна се бие пак ваксината. Ние бихме на големият ми син преди няколко месеца и я понесе много леко. Не е имал никакви неразположения.

# 11
Благодаря ви момичета,все пак се радвам че откликнахте на темата ми.Днес ходихме,боцнаха го и в петък сме за резултата.Казаха ми,че не е нужно да е напълно здрав.Това не оказвало влияние на резултата.Стискайте палци всичко да е наред и да не се налага 2-ра ваксина.Каква е тогава процедурата,някой знае ли?

Обаче, ако в петък не е добре, не би трябвало да слагате ваксината. Те даваха срок 2седмици, през които тя трябва да се направи в случай, че мантуто е отрицателно. Но, ако и през тези 2седмици то пак не е добре би трябвало ваксината да се отложи за по-нататък. Но, ако се стигне дотам, пак ще правят манту.
Ако мантуто е отрицателно и детето е добре, веднага след отчитането слагат ваксината. Ако е положително, не я слагат и ви изпращат по живо по здраво. Следващото манту е на 7г. възраст.

# 12
  • София, център
9831049 е телефона. Обади се и си задай въпросите там. И спокойно.

# 13
Няма значение дали е здраво или болно детето.
Също така няма никакво значение каква ще е реакцията. Т.е. тя не показва нищо.

Аз и съпруга ми търсихме много информация миналата година, когато беше датата за нашето дете и я отказахме.
Причините:
- не дава никаква информация
- няма доказателство, че повторно, трето и четвърто слагане дава защота
- в страните, в които се прави манту и реимунизация, броят болните е по-голям  Crazy
- в т. нар. бели държави не се прави от много отдавна, въпреки че там е открито прословутото манту

"Манту НЕ Е, И НЕ може да бъде, критерий за оценка ефективността на предшестваща доза БЦЖ.
Манту като проба, е въведена не за диагноза ефективността на една БЦЖ ваксината, а като диагностична проба за вероятност за заболяване. Манту е изобретено и приложено като диагностична проба за пръв път през 1907, докато БЦЖ ваксината за пръв път е правена през 1921. Шарл Манту ( който модифицира Манту като проба ) не е неин откривател- пробата за пръв път е правена около 1907 от Клеменс фон Пирке ( Д-р Clemens von Pirquet), който пише:

"Само тези индивиди, първично инфектирани с туберкулоза, се забелязва че реагират с възпалителен реакция на мястото на приложение, докато здравите не показват никаква реакция."

C. P. von Pirquet:
Tuberkulindiagnose durch cutane Impfung.
Berliner klinische Wochenschrift, 1907, 44: 644-645. "

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.690;wap2

# 14
А кога резултатът е отрицателен и кога положителен.Аз все гледам ръчичката за някави белези,но освен лека чертичка,не много голяма/около 1см/,друго не виждам?

Общи условия

Активация на акаунт