Отговори
# 90
Здравейте-
Не съм писала от известно време,чета ви от време на време,но не редовно.Гледам да се откъсвам по-често от интернет.
Лятото ни мина страхотно.Децата Слава-Богу не са боледували отдавна,дано все така да е.Аля доста проговори,знае две песнички,едната е кратка песничка на френски а другата е -"Мила моя мамо",опитва се да пее и за "Зайченцето бяло", но засега само първия куплет.Музикална ми е.
През деня е с гащички от доста време, слагам памперс само за през нощта.
Пропуснах да и подам молба за детската градина/нали приемаха набор 2010 септември/,но и не ми се ще да ни приемат и да заемам само мястото,като си плащам постоянната такса от 10лв всеки месец а детето не ходи,така правят някой родители.Мисля,че ми е малка за детска,тогава ще е на 2год 9месеца,но съм решила  да я пусна най-рано на 3,9годинки/както каката/.
Бебеш,дано малката бързо се оправи и вече да си гледаш едно здраво и щастливо детенце.
Роси,бързо оздравяване и на вас.
Кали,благодаря,че попита за нас. Hug
 Hug на всички.

# 91
Джос, тук за разлика от София всяка градина се бори да привлече повече деца, защото пък тук са много градините а малко децата. Но попринцип и в двете градини където е бил не е имало проблем с храненето. При нас обаче има голяма разлика между храната в ясленска и в градинска група, направи ми впечатление че в градинска няма толкова пр.мляко както в ясленската.
Аз лично се бях уговорила с директорката да преглеждаме менюто всеки месец и да казвам кое може и кое не може и така.

# 92
  • София
здравейте Simple Smile

като чета как се адаптират дечицата в държавните ясли започвам да се успокоявам, че няма да е драма, но ще се види след две седмици. Другото ми притеснение е, че Гоги не яде месо в манджа и направо незнам как ще е, защото ако ще ми го тормозят заради това просто няма да съм съгласна и ще стане конфликт.

Бебешондел, дано ви дадат адекватно мнение тук в София.

А това с храната и на мен не ми е понятно. Според мен всяка кухня си готви различно.

# 93
Здравейте нямам много време да пиша,Дона също започна повечко да говори,но нашта песничка я научи от баткото динята я няма,тя казва дин няма,дин няма само това повтаря иначе тал е чао,нам-котка,ала-ела и такива подобни.Вече започна да проявява характер,плаче много за тати.Поне вече не плаче като тръгва за работа,защото знае,че тати отива на работа да искара парички за бонбо-бонбони.

# 94
Здравейте,

Много виновна се чувствам, но пратих малкия при баба му. Веднага имало промяна в състоянието му - сополите почти секнали. Водили го там на една педиатърка, пуснали са секрет за антибиограма, та сега чакаме, но тя казала, че ако така се разболее още 2 пъти (до антибиотик) е хубаво бабата да го гледа и после чак на градина  #Crazy. Това е на 3 часа път от нас и през седмицата няма да мога да го виждам, само събота и неделя, а това значи да нямам свободен ден за около година  Cry Въобще не ми харесва тази алтернатива. Знам, че е рано да се мисли - имаме още "две болести", но алтернативата толкова ме притеснява.

Дано болничките да се оправят и здравичките да не се разболяват и ясленчетата да се адаптират. Отивам да се самосъжалявам.  Tired

# 95
  • София
Аааа, Цвети, изобщо няма да го тормозят, повярвай ми. Като не иска, ще направят най-лесното за тях - просто няма да го нахранят.  Simple Smile

# 96
sisonder не се обвинявай  Hug Виждаш че е за негово добро. Ти не си го изпратила за да си почиваш, а пък и дори така да е, след толкова боледуване психиката на майката рухва. Моята голямата я пуснах юни месец на ясла /тя също е декемврийче и тогава беше на година и шест/ и до септември - октомври нямаше и един сопол и есента като дойдоха повече деца и познай ей така едно, след друго и аз станах пишман че съм се върнала на работа. След поредния антибиотик ЛЛ каза "Бързо ще и мине, но бързо пак може да се разболее, защото имунитета и е в срив и трябва да остане поне 3 седмици в къщи да се възстанови". И така настина я оставих в къщи 3 седмици, тогава разчитах изцяло на моята майка и после беше добре, е имала е сополи и кашлица, но до антибиотик се е стигало много рядко. Така че недей отсега да си мислиш че направо на градина ще ходи. Да поседи сега при майка ти щом има възможност да го гледа. Там явно и въздуха сменя. Кофти е че не можеш да го виждаш през седмицата, но така ще свикне и без теб. Embarassed А пък ако вече и тогава почне пак да боледува, ще му мислите. За мен лично по късното пускане на детско заведение не значи по-малко боледуване, просто хубавото е че детето е по-голямо и можеш да речем да го лекуваш с повече неща, но просто истината е че трябва да се преболедуват определени неща и така да се изгради естествен имунитет. Малко се олях, за което се извинявам, но знам че сега се чувстваш в затворен кръг, защото и аз съм минала оттам. И не АНГАЖИРАМ НИКОЙ с мнението си  Peace

rossy-pm бързо оздравяване и на двамката  Peace

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 13:30 от B_NADI

# 97
Цвети, Josepha - смятам че лели/учителки като поопознаят малко децата, много точно ще знаят дали ядат месото (или друга храна) или не.. И мисля че се грижат да са нахранени. В началото самите деца "стачкуват" с храненето, та дори да се опитват да ги хранят-не става. От едноседмичния ми опит мога да кажа че в първия ден нищо не беше ял моя момък(казаха ми че не е) -съответно обядва обилно в къщи, втори и трети ден(казаха че малко е ял) -също всичко в къщи беше ометено. Четвърти и пети ден -казаха че се хранил добре-в къщи не пожела..за беда опит от тази седмица нямам, че сутринта станахме хремави..

Сисондер, много е трудно такова решение. Нямаш ли възможност бабата да дойде при вас, или да наемеш жена почасово или временно? След един такъв дълъг престой далеч от теб, детето няма да те приема като родителски авторитет после, а както знаеш при бабите всичко е допустимо... Сега децата пробват до къде могат да се "простират" в желанията и глезкането..една година е дълъг срок, през който възпитанието което родителите искат да дадат, сериозно може да пострада.. Помисли над това Peace

# 98
но тя казала, че ако така се разболее още 2 пъти (до антибиотик) е хубаво бабата да го гледа и после чак на градина  #Crazy
Без да искам да успоря компетентността на тази педиатърка, но къде точно в медицината е казано колко пъти дете може да пие антибиотик и как точно е стигнала до цифрата 2  #Crazy Та чак и после е определила и кой да гледа детето и колко време ... звучи ми твърде несериозно това. Ами ако е ученик и му се наложи да пие 4-5 пъти АБ за няколко месеца какво пак ли при баба трябва да изкара година -две ???? Не се връзвай. Хубаво си направила, че си пратила детето при баба. Нека разнообрази климата, обстановката ,дори и контактите с заобикалящите го хора. Нека оздравее напълно и да изкара здрав седмица - две ,да се закрепи хубаво и ако бях на твое място бих го пратила пак на ясла. Както Б-Нади е казала и големите деца боледуват и то често.  Примерно моят големия като тръгна на градина не боледуваше много , но на 5 години ми направи 2 плевмонии една след друга и в продължение на 4-5 месеца беше почи постояно на някакъв АБ..... гаранции никога няма и това ,че ще седи при баба си също не е гаранция , че ще е здрав , нали ? Успокой се, премисли нещата, почини си от болести и сополи и ходи си го прибери  Hug

За храната в яслата според мен никой няма да бъде насилван да яде каквото и да било. Мисля си , че вече са далече от тия времена. Ако иска яде, ако не иска и се дърпа го оставят. Колкото до менюто ,макар че и баткото не веднъж ми е казвал ,че за следобедна закуска са имали филия с нищо, знам че доста строго се спазват всички норми и изисквания за разнообразно меню. Вече дали е едно менщто за цялата детска или ще е разделено на яслено и за големи незнам кой го определя. За самостоятелните ясли обаче знам ,че е подобно на детската кухня.

Роси, бързо оздравяване на дечицата

# 99
Много Ви благодаря, момичета. Отново. bouquet  HugДавате ми сила и друга гледна точка.

Мама Ива, права си, много категорично го е заявила newsm78.

Секънд, и ти си абсолютно права, като оставим на страна фактора "липсва ми", си много права за възпитанието и авторитета на родителя.
   Не може майка ми да дойде в къщи, защото те там се сменят с баба ми, тъй като майка ми работи свободна професия и само понякога и се налага да ходи на работа. Баба ми ми е вариант, но само за седмица или две да дойде у нас да помага, защото се изморява (все пак е на 70 г.), а в нашия малък апартамент не може да си почива добре. Жена не мога да наема по финансови причини, но все пак съм твърдо убедена, че детето трябва да си е при мен. Майка ми също ми води политика в насока - "дай аз ще го гледам до градината" и то доста отдавна и мнението на докторката и идва супер.

Б-Нади, точно в омагьосан кръг се чувствам. Исках да им го дам, първо защото преди да се върна на работа трябва да си извадя някои документи (свързани със службата), което е жестоко тичане по институции, а не исках да го давам на ясла, макар и "клинично здрав" с бистър сопол .

В края на седмицата отивам да си го взема, и живот и здраве - ако е здрав в понеделник на ясла. Hug

# 100
Здравейте и от нас:)

Роси,първо на вас бързо оздравяване,че чак не си представям какво ти е в момента!Аз за едно се шашкам от всичко,пък и двете да не са ти добре HugМалката сигурно се мъчи много с тази хрема.Дано мине скоро!Прегръдки за теб Hug

Мари,радвам се,че сте добре и писа  HugБраво на малката певица:)Ая пък като чуе Мила моя мамо и заплаква.Не знам каква асоциация й навява мелодията,тъжна е ли какво..но от първия път като я чу на тати на телефона още миналата зима е така...Опитвала съм няколко пъти да я запея и все се натъжава.Та избягвам да я пея от много време вече.Тя пък днес се опитва да повтаря Чело коте книжки;)

Цвети,аз също мисля,че за насилване в детско заведение е абсурд да се мисли.Имам леля детска учителка и кака ми е мед сестра в ясла.Разпитвах ги нашироко.Опитват се да хранят и злоядите деца,но никой няма време да се занимава дълго само с едно и също дете.Като не става,оставят го и на следващото ядене.Така че по-скоро може да не си дояде,но да го гонят с лъжицата няма да стане.Което е по-добре,че може съвсем да му се сгади месото Hug

Сисондер,мисля,че правиш най-доброто за детето!По-хубаво от това да смени климата,въздуха няма в такива ситуации.Мен са ме спасявали десетки пъти като дее ма това село дето сега я водя Ая.Само с идването са ми спирали капки и разни други такива...и за ден два няма сополи ,няма нищо!Така че нека постои известно време,след това опитай пак яслата.Не знам дали точно 2 разболявания са мерилото,кога да се спре детето,но аз лично бих го спряла.Не искам да споря с никой за това.Здравето на детето ми е най-важното.Ако мога бих си го гледала аз,ако не-бабата щом има на разположение.А щом е и на чист въздух още по-добре.Дори с риск да се разглези, предпочитам пред това да боледува през седмица и да стига до АБ.Мисля,че с по-твърда ръка впоследствие е поправимо глезкането.А и дори да е глезено,наистина предпочитам да е здраво.Дядо ми е лекар-хирург,но все пак разбира и от други дисциплини.Винаги казва "Даваме АБ когато са изчерпани всички други възможности".За малки деца е категоричен,че трябва да се избягва,но пък има ли сериозен проблем-да се даде без колебание.Защото една пневмония в нашата възраст става за ден дето се казва,не ами за часове.Искам да кажа,че е по-различно да се лекува голямо дете,с по-развит и укрепнал организъм.Тогава има и повеме опции за лечение както Надето казва.А и дори един АБ не вреди толкова колкото сега.

Сисондер,искам да ти кажа да не се обвиняваш ,че е там,и да гледаш здравето му преди всичко! Hug

Джос,аз също доста предпазливо подхождам към храната й.Чак си навличам гнева на половинката,а тук и на бабата и дядото.Но пък така ми е спокойно.А и като не сме имали проблеми,защо сама да си ги правя като й набутвам нещо в голямо количество примерно.Всичко винаги започвам с трошички буквално.Корнфлейкс царевичен така й давах от моята купа по две-три люспички докато видя,че няма нищо:)А тя много иска да яде от моята чиния,с моята лъжица ако може JoyШоколади,бонбони,Зайо-байовци и други такива изкушения не съм давала и няма и да дам,дето се казва аз не го ям това,защо да й го навирам на нея.А и почнат ли се отърваване няма.Сега се е вманиачила в това Барни дето баща й донесе с пъзела,повтаря Баи баи,сочи където стоят,Поне само го
 отваряме,кефи се на мечето,мъкне го насам натам,гризва два три пъти и го захвърля.Но тя не харесва сладко.Но ето че го е запомнила и го разпознава и търси вече.Та затова не искам да давам подобни неща,максимално дълго време. Peace

Хубав ден на всички и да са здрави дечицата!

# 101
Мари, хубаво е, че сте здрави и, че сте добре  Peace
KalinaZ, мишлето също плаче от Мила моя мамо и аз не знам защо...ама само да я чуе и се спускат ъгълчетата на усмивката му...
За болестите и компромисите - каката ми е карала четири вирусни пневмонии за три години и все се стигаше до гентамицин инжекции...беше вече разумна малка дама на 4 и половина и още е пред очите ми като плаче от боцкането и иглите...но след това съм я държала по месец у дома да се възстанови и отново на градина е тръгвала...трудно е да се гледа болно детенце, спор няма, но  винаги нещата отминават...а и гледали сме се все сами без помощ от баби...когато беше болна не се отделяше за нищо от мен...
Роси, бързо да минава хремата и да не се мъчат дечицата  Peace
Отивам, че се събуди Мишето...

# 102
  • София
Josepha, Kали, Иве, Бистре искрено се надявам да е така и по-скоро да огладнее и да търси отколкото да му се набутва.

А Гоги днес незнае какво иска , след като стана от сън излязохме и ходихме на гости, но през цялото време обясняваше как ще кара колело/ има такова баланс-колело/. Като си тръгвахме го пуснах малко да покара , но не направи и 5 метра и като се разсърди , хвърли го. Тръгнахме си и като наду гайдата колелото та колелото. Хайде пак навън и пак рев, оттам се прибрахме вкъщи и сега хвърля частите на един конструктор из цялата къща. Зъб ли го приболя, или просто си е лошотия незнам.

# 103
Здравейте момичета.
Признавам си,че ви чета,но все не ми остава време да пиша,просто с каката,която е вече в 5клас и с малчо не ми стига времето за нищо.
Пожелавам на всички дечица бързо да свикнат с яслите и да не боледуват.

Аз ще го пускам направо на ДГ следващата есен,ще си  го гледам аз.Не сме от много приказливите,казва около 20 думички.С памперс е.Тава лято се опитах да го махна,но без резултат.С ваксините приключихме.Основно по цял ден тичаме из стаите и правим белички,като например белята от вчера-грабнал храната за рибките и я разпилял по себе си и по всички стаи.Последва бърза баня и основно почистване на подовете..Имаме едно гумено конче много обича до подскача върху него.
Приключвам,че ме чака работа.
Приятен ден на всички.

# 104
Здравейте и от нас !
Не съм писала напоследък ,но понеже нищо ново при нас и само чета   Simple Smile.

А Гоги днес незнае какво иска , след като стана от сън излязохме и ходихме на гости, но през цялото време обясняваше как ще кара колело/ има такова баланс-колело/. Като си тръгвахме го пуснах малко да покара , но не направи и 5 метра и като се разсърди , хвърли го. Тръгнахме си и като наду гайдата колелото та колелото. Хайде пак навън и пак рев, оттам се прибрахме вкъщи и сега хвърля частите на един конструктор из цялата къща. Зъб ли го приболя, или просто си е лошотия незнам.

Ние сме същите от няколко дена насам ,постоянно протестира за всичко и се сърди ,ето днес стана преди малко и закуси,но не иска да и събличам пижамите и да ходим в банята да я измия.Така е всеки ден  и за почти всичко  казва не и изтерясва Crazy.
 Зъб ни излиза - кътник,не знам има ли връзка ,но от петък е със сополи,овладяхме положението с инфлуцид ,физиологичен р-р и витамин с по една ампула на ден,като капя и в нослето .За кашлица за всеки случай давам Тусавит,но определено кашля от секретите които се стичат.Днес мога да кажа ,че почти няма сополки.Около нас  дечицата са всички болни и  няколко дена няма да я събирам с тях.
Бързо оздравяване на всички болнички . Hug

Приятен и слънчев ден ви желая!  Simple Smile

Исках да питам мамите на момиченца ,когато  пишкат след това  забърсвате ли ги с нещо?Понеже не го правя за сега и се чудя дали трябва,то  си е нужно де, но от кога ? Ще ви бъда благодарна да споделите мнение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт