Кюретаж и забременяване след това - 39

• 35 539
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро, момичета! Hug

Кляш, аз също съм с мнение за секцио заради очите, но аз ходих да ми огледат в какво състояние ми е ретината. Още с Елито като бях си го правих, видяха, че нещата с ретината ми не са цветущи и тогава ми издадоха мнение за секцио. Самият диоптер сам по себе си не е предпоставка, но е факт, че когато е налице, има проблеми и с ретината. И все пак не е задължително. Понеже мен този въпрос ме гложди вече много време, аз се разтърсих да разбера в други държави как е. Ами освен в България и Русия, май никъде другаде не правят секцио заради диоптер.
Иначе аз отново ходих в Окръжна да ме видят как съм с ретината. Самото изследване е малко неприятно и се нарича оглед с Голдман (май). Ако има някакви проблеми, се прави и лазер, за да се заздравят проблемните зони. Е, лекарката ме огледа хубаво, направи ми и процедурите, каза да забравя за нормално раждане и си ме изпрати по живо по здраво. Аз все пак тая малка надежда, че ще ме пратят и на друг очен, пък да видим какво ще измислят.
Относно това колко е голямо бебето, всичко е много относително. Моята кума роди сина си 4680 гр. нормално и като се чух с нея няколко часа след раждането,  звучеше все едно е била на разходка в парка.
И все пак, слушай докторите, но и виж твоята нагласа каква е. Каквото и да е раждането, изтърпява се, минава и се забравя. Пожелавам ти много късмет и леко да минава всичко!
Относно СУЕ, не се притеснявай, дори и антибиотик да се налага да пиеш, вече си накрая, няма да навреди. Дано наистина е нещо като зъб причината. Praynig

Дони, стихотворението е прекрасно, пожелавам на цялото ви семейство много здраве и да сте много щастливи! Hug

Феичке, много хубави новини! Дано всичко вече се оправи и следващия месец да ни зарадваш с най-хубавата новина! Hug

Златенце, дано всичко е наред с изследването и да си изтребила гадините! Praynig Hug

Бейсис, радвам се, че сте по-добре! Дано минава всичко и да се гледате вече по-спокойно! Praynig Hug

Светле, ще се нагласите с режима, а и колкото повече пораства, толкова по-дълги периоди на сън ще има и ще можеш и ти да си почиваш повече. Hug

Сас, успех на прегледа! Hug

Момичета, аз днес съм на ЖК. Стиснете едни палчета, че напоследък все се шашкам от разни неща.  Praynig

Хубав ден на всички!  bouquet

# 661
Action_Girl стискам Hug Hug Hug

Сас, как те разбирам ако знаеш.....аз до към 14-15 седмица ревях просто щото ми се ревеше Rolling Eyes общо взето- по 5 пъти на ден, очаквам утре да долетиш с хубави новини от прегледа Hug Hug Hug

# 662
Sas,Action_girl-успех на прегледите!И двете да донесете хубави новини! Praynig Praynig Praynig
Дони-много хубаво стихче Heart Eyes.Чесито на твоя рожденик,да е жив и здрав! Peace
Феичке-действайте по въпроса и другият месец да съобщиш най-хубавата новина! Hug
Кляш-не се притеснявай-на финала си!Да ти кажа-за да се разбере дали е от зъб,трябва да се направи панорамна снимка на всички зъби,а според мен не е много удачно да те облъчват точно сега yes.С док ще прецените как да действате.Пиши след зъболекаря!
Светле,радвам се,че сте изместили плача за през деня Peace.Нашите нощи са спокойни горе-долу-малчо понякога яко си заспива и се събужда без да плаче,което ми дава време да се приготвя да го кърмя без да се събуди домочадието Simple Smile.Кърмата ми все още е малко,не знам вече на какво да се надявам... newsm78.Тази нощ го кърмих легнала и установих,че е много удобно Flutter.

# 663
  • Страната на чудесата
Action_Girl , имаш стиснати палци и от мен Hug
И аз бях на ЖК днес, момъкът върви по-напред с 10-на дни, всичко му е ок, напречно е разположен Rolling Eyes, краката към дясното подребрие, главичката под лявото.В резултат успява като се разсея да ме ритне или в бъбреците(десен от които с киста), или в пикочния мехур hahaha
Но той е здрав, което е важното Praynig

# 664
Lucky Plam-чудесни новини! newsm10Много се радвам за теб,дано до края да е все така! Peace

Basis,надявам се с новото мляко нещата да са ок! Praynig

# 665
  • Страната на чудесата
Луни, благодаря ти! За кърмата-мен много ми помагаше суров бадем, имаше в Билла един микс сурови ядки и плодове-слагах си на нощното шкафче една кафена чашка и след всяко кърмене хапвах. А легналата поза беше единствената през нощта, смело и успех Hug

# 666
Здравейте, днес ходих зъбар определено имам зъби за правене, но според нея не може да се разбере да ли е от тях щом не ме болеят а сега не може да ги прави  защото единия трябва да се извади и да се сложи мост той зъбът си е мъртъв но ми се отчупи голяма част от него. Другия най вероятно е полупит и ще трябва да се умъртви и така ще чакам за да ги оправя. В сряда ще ходя при джипито да видя и тя какво ще каже, до колкото разбрах може да се дължи на желязо дефицитна анемия за това моя си доктор ми предписа феро-фолгамма и витамин Ц. Другата седмица пак ще си пусна една контрола и така, дано да са паднали стойностите.

# 667
  • Пловдив
Момичета, благодаря за милите пожелания към моят безценен съпруг. Понякога просто се чудя как изкарах такъв късмет с него. Да е жив и здрав, много ми помага и подкрепя във всичко!

Кляш,
сега си отворих снимките да видя - 3400 гр. ми е показало ехото 4 дни преди секциото, а Васето се роди 2950 гр. Доколкото знам кг. се изчисляват по формула, която включва като параметър обиколката на главата, а на Васко му вървеше 2 седмици напред, така че предполага това е дало привес за по-големи кг., които е отчел ехографът. Иначе с новата машина на две мои приятелки им го каза с отклонение от 50-100 гр.

Феичка
, браво за овуто! Действайте  Wink

Лъки палм,
браво за добрите новини! Все така да е!  Hug

Sas, Action_girl, чакаме добрите новини от прегледите   Simple Smile

# 668
Лъки палм, много хубави новини! Все такива да са! Hug

Луни, относно кърмата, пробвай да я засилиш с повече изцеждане. Аз така се подредих с малката - цедях докато ми омекнат гърдите, тя не ядеше кой знае колко, понеже много я болеше коремче от коликите и кърмата ми беше в промишлени количества. Всичко събирах и замразявах и когато спря (някъде към 4-тия месец на Елито), имах още за 2 месеца да й давам.

Благодаря ви за палчетата, момичета!  Hug Слава Богу, всичко е наред засега. Бебчето си отговаря по размери  на термина, обърнато е с главичката надолу, плацентата е ок, водите са в норма ( аз за тях се притеснявах, понеже все ми се струва, че коремът не ми е много голям), взеха ми влагалищен секрет и тия дни ще ходя да си пусна изследвания. Говорихме си за раждането - моят доктор е на мнение, че щом първият път съм си родила по нормален начин, а уж вторият става по-лесно, не е добра идея секциото, но все пак ще се консултирам за това със завеждащия АГ-то в болницата, където ще раждам, защото той разрешава секциото. Той най-вероятно ще ме прати на очен специалист от тяхната си болница, на който има доверие, и тогава ще се прецени какво точно ще е. Аз много искам да родя нормално, но ме е страх ако се наложи отново форцепс. Предпочитам секциото пред форцепса. Tired Както и да е. Има още време да го мисля.

Хубав ден, момичета!  bouquet

# 669
Action Girl- и в двете има риск Rolling Eyes принципно ако си в ръцете на специалисти би трябвало да станат нещата, ама то все късмет да му се незнае Rolling Eyes иначе- браво на бебче, да си расте така послушно до термин Laughing за водите- аз пък имах едно бяло течение по време на бременността и мислех че изтичат hahaha ужас......

Кляш, няма ли как сега да се направят зъбите newsm78 не разбирам много, ама все пак, поне каквото може сега да се направи Rolling Eyes

Сасче, мисля те Praynig

натъкнах се на една притча, мисля че може да е полезна в темата:

Me: God, can I ask You a question?

God: Sure

Me: Promise You won't get mad
... ... ... ...
God: I promise

Me: Why did You let so much stuff happen to me today?

God: What do u mean?

Me: Well, I woke up late

God: Yes

Me: My car took forever to start

God: Okay

Me: at lunch they made my sandwich wrong & I had to wait

God: Huummm

Me: On the way home, my phone went DEAD, just as I picked up a call

God: All right

Me: And on top of it all off, when I got home ~I just want to soak my feet in my new foot massager & relax. BUT it wouldn't work!!! Nothing went right today! Why did You do that?

God: Let me see, the death angel was at your bed this morning & I had to send one
of My Angels to battle him for your life. I let you sleep through that

Me (humbled): OH

GOD: I didn't let your car start because there was a drunk driver on your route that would have hit you if you were on the road.

Me: (ashamed)

God: The first person who made your sandwich today was sick & I didn't want you to catch what they have, I knew you couldn't afford to miss work.

Me (embarrassed):Okay

God: Your phone went dead bcuz the person that was calling was going to give false witness about what you said on that call, I didn't even let you talk to them so you would be covered.

Me (softly): I see God

God: Oh and that foot massager, it had a shortage that was going to throw out all of the power in your house tonight. I didn't think you wanted to be in the dark.

Me: I'm Sorry God

God: Don't be sorry, just learn to Trust Me.... in All things , the Good & the bad.

Me: I will trust You.

God: And don't doubt that My plan for your day is Always Better than your plan.

Me: I won't God. And let me just tell you God, Thank You for Everything today.

God: You're welcome child. It was just another day being your God and I Love looking after My Children...

# 670
  • София
Теди, аз също бях на преглед при зъболекар докато бях бременна и категорично отказа да ми прави каквото и да е, каза след като родя, не искал да рискува нито с упойки, нито да ми предизвика контракции от болка, но имам 2 мижави кариеса, за които ми каза, че и няколко години да изчакам няма нищо да стане.

Кляш, да, може да е заради анемия  Peace А за кг. по ехограф всички ми казваха да очаквам по-дребно бебе, а тя си се роди 3350 и 51см., на една дружка, друга октомврийска мама пък казваха, че ще е над 4кг., но роди бебче със същите размери като Таня, а и двете ходехме при разни светила с доста прецизна техника, така че гаранция няма.

Лъки палм, браво за хубавите новини  Hug

Сас, много  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Action_Girl, а защо се е наложило с форцепс първия път? Пред форцепс, по-добре секцио, но иначе ако наистина може нормално си е най-добре.

И да почерпя за първата ни месечинка  Grinning

# 671
Светле, честита месечинка на Таня!  Heart Eyes Ех, как лети времето!
Lucky Plam , нека все такива новини да носиш!  Hug
Аз защо си мисля, че стана малко объркване и май разбрахме различни неща за тестовете на Феичка? Whistling Феичке, ще разясниш ли?  Blush

Вчера ми беше много кофти цял ден, от време на време усещам как всичко ми се качва в гърлото, все едно имам някаква буца и ако не сменя позата, не мога да дишам направо.  Sick Не знам бебето ли притиска нещо, но беше ужасно просто...  ooooh!
След малко отивам при доки, стискайте палци!  Praynig

# 672
  • Страната на чудесата
Злате, стискам силно палци!
Честита месечинка на Таня, да е здрава, много да спинка и да си хапва добре Heart Eyes

# 673
  • Варна
Светле, честита първа месечинка! Heart Eyes

Златенце, Сас, имате палчетата ми. Praynig Praynig Praynig

Лъки, Action_Girl, радвам се за добрите новини от бебчетата. Hug Hug

Аз малко ви поизтървах през последната седмица, но имахме поводи за празнуване - 5-тия рожден ден на баткото и 40 дни на Тео, да са ми живи и здравички и двете дечица. Почерпете се по този повод:

# 674
Тони, честита месечинка на Тео и рожден ден на патерици на баткото! Да са ти живи и здрави и много да те радват!  Hug

Да се отчета след прегледа - глава фиксирана в малкия таз, отговаряме на 39г.с. и 2 дни (все така седмица напред), плацента доста калцирала вече, но все пак е наддал 300 гр за 10 дни и според доки е около 3.500 някъде, макар че ехографа показа 3.150. Утре съм на гинекологичен преглед и тонове при лекарката, която ще ме изражда, та да видим какво ще каже и тя... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт