ваксини

• 37 739
  • 661
  •   1
Отговори
# 570
Независимо от решението, информираното такова винаги е по-добре отколкото сляпо да се доверяваме. Аз може за моето дете да съм преценила друго, но след като човекът също се е информирал, аз го уважавам за това. Така е преценил, така е направил.
Ние не познаваме нейния педиатър, за да я убеждаваме сега, виждаш ли те по принцип са криви.
Така мисля аз.

п.с. А как се завършва, не само тази специалност у нас знам отлично.

# 571
Напълно съм съгласна за информираното решение. Питаш, четеш, мислиш, решаваш. Който избере 1, 10 или 100 ваксини да бъдат сложени, нека го направи. Какво се случва обаче ако прецениш, че не искаш да слагаш 1 ваксина например? Пак опираме до задължителния характер, принудителното ваксиниране и погазване на човешките права.

# 572
  • София
Ооооо, да! Това вече е съвсем друг въпрос. Абсолютно за правото на избор на родителите съм. Тази задължителност, при това без държавата да поема отговорност, не ми харесва.

# 573
Ооооо, да! Това вече е съвсем друг въпрос. Абсолютно за правото на избор на родителите съм. Тази задължителност, при това без държавата да поема отговорност, не ми харесва.

Аз мисля, че всички тук говорехме именно за това.
И за това беше и въпросът - знаете ли какви ваксини слагате, за какво са те и чели ли сте листовките.
А не - не слагайте ваксини на всяка цена!

# 574
  • София
Останах с впечатлението, че Фейт пита едва ли не ние, ваксиниращите, дали имаме съвест. Но ако съм сгрешила, се извинявам за острата си реакция.

# 575
Останах с впечатлението, че Фейт пита едва ли не ние, ваксиниращите, дали имаме съвест. Но ако съм сгрешила, се извинявам за острата си реакция.

Не, имаше предвид наясно ли са хората с какво им ваксинират децата и с евентуалните последици (не дай си, Боже!), ако има странични реакции.
За това ставаше дума - да сме наясно, а пък кой какъв избор ще направи, вече си е изцяло негова работа.
Въпросът е да е информиран.  Peace

# 576
Така е. От моя опит трудно може да се получи обективна, изчерпателна и пълна информация наготово. За съжаление, трябва сами да полагаме усилия. Не говоря само за ваксините, а по принцип за медицинските интервенции.

# 577
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, Днес в 19:00 часа Бг-мама ще има честа да предложи на всички вас поредната лекция от инициативата "Онлайн училище за родители". Тя ще бъде изложена от Д-р Жанета Демирева на тема "КАКВО СЪДЪРЖАТ ВАКСИНИТЕ". Може да зададете вашите въпроси и да получите множество съвети на:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=715397.0
http://www.bg-mamma.com/player/stream.html

# 578
Здравейте, Днес в 19:00 часа Бг-мама ще има честа да предложи на всички вас поредната лекция от инициативата "Онлайн училище за родители". Тя ще бъде изложена от Д-р Жанета Демирева на тема "КАКВО СЪДЪРЖАТ ВАКСИНИТЕ". Може да зададете вашите въпроси и да получите множество съвети на:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=715397.0
http://www.bg-mamma.com/player/stream.html

Не разбирам идеята на евентуално зададените въпроси.  Rolling Eyes
Какво съдържат ваксините?
Че ние знаем.
Какво ново би могло да ни бъде казано?
Не се заяждам, съвсем добронамерено питам, просто не разбирам какъв въпрос бих могла да задам.

# 579
# 580

Не го бях гледала, благодаря ти!  Hug
Имам само една забележка - на 3мин и 44 сек е изписано, че "живакът може да спре увреждането на детето".
Оправи го, ако можеш.  Peace

# 581
Точно това е обяснението на медиците - че живакът може да е полезен Grinning  Joy Mr. Green
В подписа ми има толкова много информация, но хората предпочетат да вярват на лекаря...

# 582
Точно това е обяснението на медиците - че живакът може да е полезен Grinning  Joy Mr. Green
В подписа ми има толкова много информация, но хората предпочетат да вярват на лекаря...

Чакай, нещо не разбирам - как така живакът може да спре увреждането?  newsm78
Това не съм го чувала.

# 583
О, и аз съм чела такива обяснения. Не помня вече къде, беше преди години, когато се разшумя за връзката живак-аутизъм. Тогава група лекари в опит да защитят ваксините направиха изследване, според което се "доказва", че  ваксинираните били с по високо IQ и точно такъв извод имаше направен - че живакът във ваксините корелира с с по-висок интелект, както и с по-здрави деца. Няма да се учудя и да се окаже панацея за всичко - рак, ХИВ, алергии, хормонални смущения ...

# 584
http://something-happened.com/2013/04/16/niakoi-den/
Ако някой е решил да не ваксинира детето си, ще намери начин да го направи, макар ваксинацията в България да е задължителна. Подобни практики има отдавна, и ще си проличат в момента, в който се натрупат достатъчно на брой неваксинирани деца – с някоя епидемия от туберкулоза, морбили или рубеола. И това не е в сферата на вероятностите – а е въпрос на време и натрупване на критична маса неваксинирани хора. Преди да вземете решение да минете покрай закона, съберете достатъчно информация. Не от фейсбук и не от съседката, с която си пиете кафето всяка събота. Говорете с лекари. Научете какво представляват ваксините, научете как действат, научете и какво ще се случи с детето ви, ако изтегли късата клечка и се разболее от нещо, за което трябва да е ваксинирано. Научете какво означава Хепатит В за над  350 000 човека в България и на колко от тях бъдещето им се очертава с варици по хранопровода, асцит, чернодробна кома, рак на черния дроб и цироза. Научете какво може да се случи с мозъка на пеленачетата, ако се заразят с коклюш – заради напъването и налягането от силната кашлица. Информирайте се за реалните рискове и реалните плюсове и минуси – тези, които само лекар може да ви каже. После вземете решение.

Общи условия

Активация на акаунт