ваксини

• 37 712
  • 661
  •   1
Отговори
# 600
Какви може да са последствията, ако се ваксинира дете, което не е болно, но не и много здраво?

Ето на този и подобни въпроси имаме право да знаем отговорите!
А кой би ни ги дал?
Мишолина, имаш ли идея, предложение?  newsm78

# 601
# 602
Какви може да са последствията, ако се ваксинира дете, което не е болно, но не и много здраво?

А кой би ни ги дал?
Или пьк в инкубационен период без никакви симптоми?

# 603

А кой би ни ги дал?

Или ако детето е алергично, но това още не е установено?

# 604
Ако някой е решил да не ваксинира детето си, ще намери начин да го направи, макар ваксинацията в България да е задължителна. Подобни практики има отдавна, и ще си проличат в момента, в който се натрупат достатъчно на брой неваксинирани деца – с някоя епидемия от туберкулоза, морбили или рубеола. И това не е в сферата на вероятностите – а е въпрос на време и натрупване на критична маса неваксинирани хора. Преди да вземете решение да минете покрай закона, съберете достатъчно информация. Не от фейсбук и не от съседката, с която си пиете кафето всяка събота. Говорете с лекари. Научете какво представляват ваксините, научете как действат, научете и какво ще се случи с детето ви, ако изтегли късата клечка и се разболее от нещо, за което трябва да е ваксинирано. Научете какво означава Хепатит В за над  350 000 човека в България и на колко от тях бъдещето им се очертава с варици по хранопровода, асцит, чернодробна кома, рак на черния дроб и цироза. Научете какво може да се случи с мозъка на пеленачетата, ако се заразят с коклюш – заради напъването и налягането от силната кашлица. Информирайте се за реалните рискове и реалните плюсове и минуси – тези, които само лекар може да ви каже. После вземете решение.

Мишолина отново пише в сферата на научната фантастика...  Laughing
1. Колко са тези "достатъчно на брой неваксинирани деца"? 1-2-10-50%?  Thinking  Колко е реалното имунизационно покритие в България, знаеш ли? Аз не зная.... По време на морбилната епидемия от една лекарка излезе инфо, че статистиката, представена на СЗО не е реална и имунизационното покритие е по-ниско...  Хайде сега, лекарката ли излъга, СЗО ли лъжем, кво прайм?  Thinking Имунизационното покритие е едно на ръка...
2. Отделно някой знае ли колко от реално имунизираните деца си създават антитела след ваксините? Какво количество антитела си създават, за колко време, кога количеството им намалява до толкова, та детето да е незащитено?
3. А ваксинираните, които се разболяват, те антитела имали ли са и в какви количества, когато са се разболели?
На тези въпроси може ли да отговори някой, за да видим какво е реалното положение - колко деца са реално имунизирани, колко от тях имат антитела (умишлено не казвам са защитени) и колко от тях се разболяват, въпреки антителата.... Лекарите ще ми дадат тази информация, ама друг път...  Laughing

Я да погледнем сега БЦЖ, която в някои държави на ЕС не се поставя от десетилетия, т.е. натрупали са се "критична маса неваксинирани хора"... По-долу има статистика за заболеваемостта от туберкулоза:
Австрия (20 години без БЦЖ) - https://extranet.who.int/sree/Reports?op=Replet&name=%2FWHO_ … &outtype=html  

Белгия (30 години без БЦЖ) - https://extranet.who.int/sree/Reports?op=Replet&name=%2FWHO_ … &outtype=html

Германия (30 години без БЦЖ) - https://extranet.who.int/sree/Reports?op=Replet&name=%2FWHO_ … &outtype=html  

България (5 дози БЦЖ, първата още в родилното отделение) - https://extranet.who.int/sree/Reports?op=Replet&name=%2FWHO_ … &outtype=html

А специално за коклюш д-р Надежда Владимирова, завеждащ секция "Епидемилогия" към НЦЗПБ твърди "Успешният контрол на коклюша посредством имунизация с коклюшни ваксини е все още недостижима цел в началото на XXI-ви век."
Може би на уважаемите съфорумци ще им е интересно и как се поставя диагноза "коклюш" на деца със съответните симптоми... Ако детето няма коклюшна ваксина естествено се диагностицира с коклюш, но ако има - диагнозата е паракоклюш, от който разбира се ваксината не предпазва... Без изследвания, без нищо, само по симптоматика и информация има или няма ваксина детето... Ей така се прави "достоверна" статистика, от която Мишолина призовава да почерпим инфо и да вземем разумно решение да ваксинираме или не децата си... Тц, не на мен тия...  Naughty

П.С. За протокола - децата ми спят в момента...   Mr. Green

# 605

А кой би ни ги дал?

Ще се установи веднага след ваксината.

# 606

А кой би ни ги дал?

Не, няма да установят. Няма как да е от ваксината. Не знаят какво му е на детето, но определно няма как да е от ваксината. (Това от опит)

# 607

А кой би ни ги дал?
Мишолина, имаш ли идея, предложение?  newsm78

Аааааааааааааа, мерси, нЕма нужда!  Naughty

Стелт, нека прибавим към гореизоброените страни и останалите, в които ваксините са само с пожелателен характер, моля!
И, моля, нека "компетентните" по въпроса  Tired не ми изтъкват, че хората там, въпреки пожелателния характер на ваксините, се бодат поголовно!  Stop
Понеже един от "силните" доводи е, че ако ваксините станат пожелателни, хората в България масово нямало да се ваксинират, та във връзка с горното, някак малко им се получава ЪПсурдизъм!  Tired

# 608
  • София
ivaaa, добре е всички въпроси отн. ваксините да обсъдиш подробно с педиатъра на детето си. Ако имаш и друг доверен лекар, който познава детето ти, също и с него. Само ти препоръчвам да не се влияеш от манипулации.

# 609
Т.е. да не се влияе от точно определени манипулации, а от другите може.

Темата няма никакъв смисъл, според мен. За съжаление мнението ни може да го промени само животът.

# 610
ivaaa, добре е всички въпроси отн. ваксините да обсъдиш подробно с педиатъра на детето си. Ако имаш и друг доверен лекар, който познава детето ти, също и с него.

Именно.  Peace
Казано с прости думи, най- добре е да се посъветва с един лекар, който е ЗА и един, който е ПРОТИВ ваксините и тогава да вземе решение!  Peace

# 611
  • София
Т.е. да не се влияе от точно определени манипулации, а от другите може.

...

Къде съм написала такова нещо?

ПП Джуличка ме е разбрала много добре. Само отново повтарям - добре е лекарите да познават детето.

# 612
ПП Джуличка ме е разбрала много добре. Само отново повтарям - добре е лекарите да познават детето.

Т.е. си съгласна, че задължително трябва да има мнението и на двете страни?

# 613
  • София
Мммм, да кажем "препоръчително", че нещо думата "задължително" не ми харесва, с уточнението от по-горе отн. лекарите.

# 614
Мммм, да кажем "препоръчително", че нещо думата "задължително" не ми харесва, с уточнението от по-горе отн. лекарите.

Е, хубава работа.
Значи ваксините задължителни, а пък информирането препоръчително?!
Нещо не ми се връзва.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт