ваксини

• 37 719
  • 661
  •   1
Отговори
# 585
Мишолина, недей така, че ей сега ще ти наскачат  Mr. Green Как смееш да плашиш хората с безобидни болести като Хепатит Б и колкюш например. Ваксините са къде, къде по-опасни и най-малкото което може да ти се сучи е да умреш в адски мъки. Те учените и Биг Фарма се опитват от години да уморят половината население на Земята (нищо, че то постоянно се увеличава). 

Живак в детските ваксини не се използва от много години, а връзката аутизъм-ваксини тръгна от MMR васкината и "живият" вирус на морбили, който се съдържа в него. Явно източникът (ЕЖК= една жена ми каза) не е бил много достоверен  Grinning

# 586
http://something-happened.com/2013/04/16/niakoi-den/
Ако някой е решил да не ваксинира детето си, ще намери начин да го направи, макар ваксинацията в България да е задължителна. Подобни практики има отдавна, и ще си проличат в момента, в който се натрупат достатъчно на брой неваксинирани деца – с някоя епидемия от туберкулоза, морбили или рубеола. И това не е в сферата на вероятностите – а е въпрос на време и натрупване на критична маса неваксинирани хора. Преди да вземете решение да минете покрай закона, съберете достатъчно информация. Не от фейсбук и не от съседката, с която си пиете кафето всяка събота. Говорете с лекари. Научете какво представляват ваксините, научете как действат, научете и какво ще се случи с детето ви, ако изтегли късата клечка и се разболее от нещо, за което трябва да е ваксинирано. Научете какво означава Хепатит В за над  350 000 човека в България и на колко от тях бъдещето им се очертава с варици по хранопровода, асцит, чернодробна кома, рак на черния дроб и цироза. Научете какво може да се случи с мозъка на пеленачетата, ако се заразят с коклюш – заради напъването и налягането от силната кашлица. Информирайте се за реалните рискове и реалните плюсове и минуси – тези, които само лекар може да ви каже. После вземете решение.

Ок, съгласна!  Peace
Решението трябва да е напълно обмислено и информирано!
И за да сме напълно обективни и безпристрастни, кажи сега къде да прочетем какво да очакваме, ако изтеглим другата къса клечка, и детето ни се увреди необратимо, за цял живот, или не дай, Боже умре, след поставяне на ваксина?
Къде и как да научим какво ни очаква тогава?

# 587
Джуличка, предполагам е запозната, но пускам линка за останалите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=708900.0

29 теми с коментари на майки с увредени деца в следствие от ваксини и нито една тема за увредени деца в следствие от НЕваксниране.

# 588
Джуличка, предполагам е запозната, но пускам линка за останалите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=708900.0

29 теми с коментари на майки с увредени деца в следствие от ваксини и нито една тема за увредени деца в следствие от НЕваксниране.

bouquet

Благодаря ти.  Hug
Идеята ми беше Мишолина да даде насоки, примери (евентуално данни за контакт) за лекари, които биха могли да ни дадат официална информация за рисковете и/или евентуални последици от ваксинирането.  Peace
Защото така е правилно - след като самата тя казва, че трябва да се преценят всички плюсове и минуси (с което аз съм съгласна), трябва да има инфо и в двете посоки, а не едностранно.
Нали така?

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 13:39 от Джуличка

# 589
Едномесечно бебе умира час след като е ваксинирано с ваксина срещу хепатит Б и полиомелит. Родителите предупредили лекарите, че бебето е болно, но въпреки това то било ваксинирано.
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/baby-dies-after-routine-v … -b-polio-and-dpt/
И разбира се такива случаи стават всеки ден, но всичко се прикрива. Каквото и да му се случи на детето след ваксинация, то причината никога не е от ваксината.  Нали те са панацея, спасили са света от гибел. Човешката раса отдавна да е затрита, добре че бяха ваксините.
Хора, кога ще излезнете от матрицата??????

# 590
И аз искам да знам как да се свържа със специалист, който би могъл да ми даде пълна и обективна информация по въпроса. Досега установявам, че голяма част от специалистите са ЗА на 100% относно ваксините, но за съжаление не са прочели дори листовката. Светила от ранга на шефа на инфекциозното се излагат нееднократно дори и в ефир. Аз отворих листовката в интернет докато говореше, да не си помислите, че имам претенции някакви.
Иначе подкрепям мишона всички трябва да взимаме информирани решения, защото ние сме тези, които носим отговорност за децата си и търпим последиците от направените избори заедно с тях.

# 591
  • В море от любов
Четейки ви съвсем се обърках. ooooh!
По принцип съм ЗА ваксините, но ето, че изоставаме с няколко месеца за едната, а малкия покашля и ме е страх.
Какви може да са последствията, ако се ваксинира дете, което не е болно, но не и много здраво?

# 592
  • София
Посъветвай се с педиатъра си колко още можеш да забавиш ваксината, но в никакъв случай не я поставяй, ако имаш и най-малко съмнение за заболяване /хрема, кашлица, отпадналост/.

# 593
  • В море от любов
Туцка, така е, ама то на педиатрите колко им дреме............. ooooh!
Ако не бях да настоявам да задържим до сега да са му ги поставили.

# 594
Ивче, за всички правя сайта си, който явно е доста неудобен на много хора, тъй като вече видях, че са затрили абсолютно всички клипове в него... Не са познали обаче - ще кача отново всичко, но мисля вече да стоя далече от vimeo, youtube....
И педито иска да постави, за да си вземе дребната комисионна и да изглежда добре в очите на прекия си началник Wink

# 595
По-скоро педиатърката ще я глобят, ако я проверят. Това е причината за бързането.
Принципно няма как да се знае как предварително ще реагира детето, освен ако вече не е имало реакция към съответната ваксина.
Моят съвет е детето да е напълно здраво и да не е предпразнично поставянето.

# 596
а моят съвет е да си постави педито 20-30 ваксини пред теб, с което да докаже абсолютната им безвредност (бебе 3 кг; педи 60-90 кг)

# 597
  • В море от любов
XVisible , започнах да чета и  Shocked. Продължавам........
Aludra*, вече трети месец чакаме, но човека си покашля лекичко и това ме притеснява. Иначе до сега сме нямали кой знае какви проблеми, но е бил здрав. А тази кашлица, не е постоянна, но като го чуя и ме дострашава.

# 598
  • София
По принцип съм ЗА ваксините, но ето, че изоставаме с няколко месеца за едната, а малкия покашля и ме е страх.
Какви може да са последствията, ако се ваксинира дете, което не е болно, но не и много здраво?

Трябва да сте здрави и ти, и членовете на семейството, с които детето съжителства. Ако кашля, не слагате ваксината. Няма значение с колко изоставате. Не е влак, че да избяга.
В момента синът ми е на 6 месеца и е само на БЦЖ-то и противохепатитната от родилния дом. Зимата все някой беше болен, после го замъчи дерматит. Сега се бяхме наканили да го ваксинираме, но където живея, преди ваксина пускат кръвни изследвания, урина и преглед при невролог. Кръвните пак не са в норма и отложихме за след два месеца. Това е по препоръки на педиатърката, тя не иска да рискува (не, че и ние сме зорлии).

# 599
  • София

Трябва да сте здрави и ти, и членовете на семейството, с които детето съжителства. Ако кашля, не слагате ваксината. Няма значение с колко изоставате. Не е влак, че да избяга.
В момента синът ми е на 6 месеца и е само на БЦЖ-то и противохепатитната от родилния дом. Зимата все някой беше болен, после го замъчи дерматит. Сега се бяхме наканили да го ваксинираме, но където живея, преди ваксина пускат кръвни изследвания, урина и преглед при невролог. Кръвните пак не са в норма и отложихме за след два месеца. Това е по препоръки на педиатърката, тя не иска да рискува (не, че и ние сме зорлии).

На подчертаното държи и педиатърът на малкия. Досега сме го спазвали и няма проблеми. Всички ваксини са сложени.

Общи условия

Активация на акаунт