ваксини

• 37 707
  • 661
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Хайде стига с изкривяването на думите  Stop Кога и къде съм написала, че подкрепям задължителността на ваксините?!?

Написано от мен преди няколко дни:
Ооооо, да! Това вече е съвсем друг въпрос. Абсолютно за правото на избор на родителите съм. Тази задължителност, при това без държавата да поема отговорност, не ми харесва.

# 616
  • В море от любов
То май така и ще стане. Въпреки, че на повечето не им пука за детето ти. Гледат си интереса на първо място, пък другото.................
Единият ни педиатър, този който ни идва на домашни посещания препоръчва зимата изобщо да не се поставят ваксини. Докато личната, айде давай, да ти мине реда...... Mr. Green

# 617
Хайде стига с изкривяването на думите  Stop Кога и къде съм написала, че подкрепям задължителността на ваксините?!?

Написано от мен преди няколко дни:
Ооооо, да! Това вече е съвсем друг въпрос. Абсолютно за правото на избор на родителите съм. Тази задължителност, при това без държавата да поема отговорност, не ми харесва.

Иозбщо не става дума дали си казала или не си.
Държавата го е казала, което е по- страшното.
И от там идва въпросът ми - защо едното е задължително, а другото препоръчително (да не кажа, че някои лекари директно ти казват, че си много тъп и не е твоя работа да се интересуваш! Tired)
Преди да подскачаш, помисли какво съм написала.  Wink

# 618
milenaka, не съм те разбрала правилно, извинявай.

По принцип, ако човек няма интерес - финансов или друг да ти сложи ваксината, но има интерес да си запазиш дорото отношение към него и да го викнеш пак, ще е по-предпазлив в препоръките.

Джуличка, то като е задължително, информиран/неинформиран все тая Simple Smile))).

# 619
  • В море от любов
milenaka, не съм те разбрала правилно, извинявай.

По принцип, ако човек няма интерес - финансов или друг да ти сложи ваксината, но има интерес да си запазиш дорото отношение към него и да го викнеш пак, ще е по-предпазлив в препоръките.

Джуличка, то като е задължително, информиран/неинформиран все тая Simple Smile))).

Това е истината.
Но точно една педиатърка в компания извън работно време я чух да казва следното. ''За мен пациентите са ходещи портомонета''. ooooh!
Е кажете ми как да стане.............

# 620

Еее, недей така сега.
Значи да се бодем, щом е задължително, от какъв зор пък да се информираме?!
Така ли?

# 621
  • В море от любов
Пациента (ако е в съзнание  Mr. Green , пълнолетен и т.н.) е задължително да бъде информиран. Така е по света поне. Но при нас, не винаги е така. По-скоро някои неща се прикриват, а се казват повърхностните.

# 622

Еее, недей така сега.
Значи да се бодем, щом е задължително, от какъв зор пък да се информираме?!
Така ли?

Фактически погледнато точно така си е. Информацията няма да промени факта, че ще бъдеш ваксиниран, след като последното е задължително.  Не е законно да не се набодеш.
Ако беше въпрос на избор, тогава биха разчитали на информацията, за да те набодат, но в случая пътят на иглата е друг Simple Smile). Това в кръга на шегата все пак.

# 623
Какви може да са последствията, ако се ваксинира дете, което не е болно, но не и много здраво?

Ето на този и подобни въпроси имаме право да знаем отговорите!
А кой би ни ги дал?
Мишолина, имаш ли идея, предложение?  newsm78

Нямам идея, понеже не съм медик, не познавам детето и "не е болно, но не и мн здраво", ми звучи като май е топло, но по-скоро хладко ... В смисъл, състоянието на детето се определя от специалист + родител, ако още не може да говори.

Мога да споделя, обаче личен опит. Преди всяка ваксина на моята дъщеря следя:
 - да няма болен в семейството;
 - правя изследвания на урината /по-скоро за мое спокойствие/ - 8 лв.
 - проверявам при сестрата в яслата/ градината и при личната има ли някакви вируси, които да циркулират

До момента единствената "странична реакция" за всички поставени ваксини е, че спи като къпана.  Mr. Green да ви кажа, не съм си и помисляла да я обявявам в ИАЛ, понеже всъщност си беше една малка радост вкъщи. Всички ваксини поставени след годинката /вече ходеше и говореше/ сме ги поставяли все едно и режа ноктите - малко мрънкане, присвиване на очи и въпроса "Ама това ли беше"?  Peace

И за "задължителния" характер на ваксините. Аз съм за задължителността до толкова, доколкото по последни проучвания повече от 1/4 от новородените са от ромски произход. И не, не съм расист.  Mr. Green Мисля за своето и на детето си утре.  Peace

# 624
Пациента (ако е в съзнание  Mr. Green , пълнолетен и т.н.) е задължително да бъде информиран. Така е по света поне. Но при нас, не винаги е така. По-скоро някои неща се прикриват, а се казват повърхностните.
Защо да не е така? Извинявай, не се заяждам. Просто наистина не разбирам ... много пъти съм го писала и с риск да се повторя - лекарите НЕ са виновни. Системата ги прави такива, каквито са те в момента. Т.е., няма нужда ние да променяме лекарите. Трябва да ги уважаваме и пазим, защото средно около 600 от тях годишно напускат страната ...  Sad а само около 800 завършват ... 60% са застаряващи (60+) ... трагично е положението. Наистина е трагично.

Като гледам в болниците какво се случва, ми се реве. Там е национална трагедия. Клинична пътека за пневмония струва 350 лв. При положение, че са нужни поне 700 ... в същото време други заболявания са неоправдано завишени. И това не е толкова резултат от лобизъм, колкото от некадърност и любимата ми диагноза "липса на административен капацитет"+ текучество ... Sad

# 625

- проверявам при сестрата в яслата/ градината и при личната има ли някакви вируси, които да циркулират

Голям смях му удрят за твоя сметка...  Laughing   Има ли циркулиращи вируси - да, има, постоянно има циркулиращи вируси...  Laughing  А и циркулиращи бактерии има...  Laughing

# 626

Голям смях му удрят за твоя сметка...  Laughing   Има ли циркулиращи вируси - да, има, постоянно има циркулиращи вируси...  Laughing  А и циркулиращи бактерии има...  Laughing

Аууу, ти ма следиш изкъсо, виждам ...   Heart Eyes

Не, всъщност всеки път ми споделят, че съм един от малкото родители, които се интересуват какво се случва И в обкръжението на дъщеря ми ... И за информацията, която моля да ми бъде предоставена.  Peace Да не говорим, че съм един от малкото родители, които при сопол на детето, му се взима секрет от носа и не се пуска на ДГ. Ама това е за друга тема ...  Peace
И, да, отговарят ми. И са съвсем откровени - кога има скарлатина, варицела, кога има по-сериозен вирус, от който отсъства половината градина ... смятам го за напълно нормално - така, както всеки ден питам дали е била послушна, яла ли е, спала ли е и прочее ...

# 627

Аууу, ти ма следиш изкъсо, виждам ...   Heart Eyes

Не, всъщност всеки път ми споделят, че съм един от малкото родители, които се интересуват какво се случва И в обкръжението на дъщеря ми ... И за информацията, която моля да ми бъде предоставена.  Peace Да не говорим, че съм един от малкото родители, които при сопол на детето, му се взима секрет от носа и не се пуска на ДГ. Ама това е за друга тема ...  Peace
И, да, отговарят ми. И са съвсем откровени - кога има скарлатина, варицела, кога има по-сериозен вирус, от който отсъства половината градина ... смятам го за напълно нормално - така, както всеки ден питам дали е била послушна, яла ли е, спала ли е и прочее ...

Не, ти ме следиш изкъсо...  Laughing   Пишеш в тема, в която съм писала, а и явно си проспала предният ми пост...  Mr. Green

При сопол на детето му взимаш секрет от носа!? Ужас!  Crazy   Бива ли така да се панираш от един сопол... Страхът не е добър съветник...  Peace

# 628
Аз съм за задължителността до толкова, доколкото по последни проучвания повече от 1/4 от новородените са от ромски произход. И не, не съм расист.  Mr. Green Мисля за своето и на детето си утре.  Peace
Забелязала съм, че абсолютно всички безобразия в тази държава ги оправдават с ромското население. Странното е, че самото ромско население трудно бива засегнато от тези безобразия, това е друга тема, обаче.
Знам, че е новост, но и самото ромско население има права. Бих казала, че течаща вода и научаване как да се ползва по предназначение ще има много по-голям ефект за благото на обществото като цяло.

# 629
  • В море от любов
Мишолина, никой не обвинява лекарите. Все пак и нашият татко е лекар и всичко ми е пределно ясно. Но точно по тази причина се осмелявам да пиша, че всеки има право да знае какво ще му се прави, какви са последствията и т.н. Извинявам се, ама преди всякаква манипулация той информира пациента, насила няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт