ваксини

• 37 707
  • 661
  •   1
Отговори
# 645
А аз пък като те гледам как ме четеш като дявола Евангелието, загубвам желание да комуникирам с теб по какъвто и да било начин.
Който търси, намира!

Както споменах, ваксините тук също не са задължителни по закон, но на практика нещата са доста по-различни. За това как им пука на лекарите за детето ти, също няма да отварям дума, тъй като това не е тема на настоящия разговор.

Поправка - децата ми, не детето ми.
И не ставаше дума само за моите деца, а и ти да дойдеш, баба ми да дойде, и стринка Пенка да дойде, все тая - не ги касае докторите.
Дават ти документа, попълваш, ставаш и заминаваш.
И както споменах, ваксините тук НЕ СА задължителни и на теория, и на практика, и де юре, и де факто!
Не ми се върти пак тая плоча, лека нощ!
Joy Joy Joy
Който разбрал - разбрал (явно ти не си от тези)
Лека и от мен!

# 646
  Както споменах, ваксините тук също не са задължителни по закон, но на практика нещата са доста по-различни.

А къде е това тук? 

За това как им пука на лекарите за детето ти, също няма да отварям дума, тъй като това не е тема на настоящия разговор.

Защо смяташ, че не им пука? А на лекарите, които лъжат родителите само и само да ги накарат да си ваксинират децата, по ли им пука от на тези, описани от Джуличка?  Thinking

# 647
 Както споменах, ваксините тук също не са задължителни по закон, но на практика нещата са доста по-различни.

А къде е това тук?  

За това как им пука на лекарите за детето ти, също няма да отварям дума, тъй като това не е тема на настоящия разговор.

Защо смяташ, че не им пука? А на лекарите, които лъжат родителите само и само да ги накарат да си ваксинират децата, по ли им пука от на тези, описани от Джуличка?  Thinking
Австрия.Много хора идващи от страни сьс задьлжително ваксиниране остават сьс сьщото впечатление за демократичните страни защото  не са свикнали да е по друг начин.
Ваксините в Австрия се предлагат и са с препорьчителен характер.
Всеки педиатьр предлага услугата на ваксиниране защото за всякак сложена ваксина на дете се полагат около 10 евро.
Както всяка стока,рекламирането и продаването й изисква изкуство и талант.
Който не познава методите може да се заблуди,че ваксините са силно препорьчително,че дори и задьлжителни.

# 648
Christian, благодаря за адвокатстването. В моя случай получих час за поставяне на васкини (3 или 4 на брой на веднъж) от сестрата без да си направи труда да сравни имунизационите календари на България и Австрия. Нищо че прилежно си ги бях разпечатала и двата и се бях подготвила за дискусия с лекаря по въпроса. На въпроса защо е нужно да се поставят тези ваксини след като детето ми вече ги има. Получих отговорор, упс, изсъскване:"Защото не е достатъчно". Мда, определено не съм свикнала на такова демократично отношение  Grinning 

Иначе да, частният ни педиатър доста на дълго и широко ми обясни за FSME ваксината и след това ни остави време да преценим с мъжа ми дали да я слагаме или не.

# 649
Christian, благодаря за адвокатстването. В моя случай получих час за поставяне на васкини (3 или 4 на брой на веднъж) от сестрата без да си направи труда да сравни имунизационите календари на България и Австрия. Нищо че прилежно си ги бях разпечатала и двата и се бях подготвила за дискусия с лекаря по въпроса. На въпроса защо е нужно да се поставят тези ваксини след като детето ми вече ги има. Получих отговорор, упс, изсъскване:"Защото не е достатъчно". Мда, определено не съм свикнала на такова демократично отношение  Grinning 

Иначе да, частният ни педиатър доста на дълго и широко ми обясни за FSME ваксината и след това ни остави време да преценим с мъжа ми дали да я слагаме или не.
Кьде е тази сестра?В Австрия ли?
Тук сестра ваксини не слага!
Внимавайте с ФСМЕ ваксината.Помислете добре.

# 650

Наистина ли така се държат?!?  Shocked
Ужас!  ooooh!

# 651
И за други държави с препоръчителни ваксини съм чувала, че лекари се опитват да манипулират родителите... Когато някой казва, че е задължително да се сложи ваксината, то задължително по закон и задължително по преценка на лекаря за да бъде например предпазено детето са две съвсем различни неща... Добре помня как Birdie обясняваше за задължителните ваксини в ЕС... Предпочитам ваксините да не са задължителни по закон, пък да ми се налага да отбивам атаките на лекари или друг персонал, който се опитва да ме убеди да имунизирам...
А в България сме свикнали на такова отношение и неграмотност сред медицинските кадри, че една съскаща сестра не ни плаши...  Laughing

# 652
Направо ме накарахте да се зарадвам, че този път и аз съм извадила късмет!  Grinning
Отношението наистина е страхотно!
Всички са много мили и никога, ама никога не съм попадала на отношение, тип "съскане".  Naughty
Не само от лекари, където и да било.
Специално за лекарите - изключително внимателни и мили са, а с децата се държат страхотно.
Във връзка с ваксините - понеже съвсем наскоро се наложи да сменим лекаря (старият ни замина за дълго време в родната си страна) и сега имаме нова лекарка, та тя ме пита за децата, за да си попълнела данни (инфо) за тях.
Без пазарлъци, без упреци, без увещания.
Пита - отговарям - записва - точка по въпроса!
Наистина не мога да повярвам, че с вас се държат така.  ooooh!

# 653
Изключения има навсякьде.Не е добре да се обобщава.
Аз лично не сьм попадал на "сьскащ" педиатьр.
Много е важно с каква нагласа отива човек.
Ако погледьт на родителите е незнаещ и уплашен - много лесно може да те сложи в торбичката си. Wink

Важното е да се знае закона: Ваксините в Австрия и Германия имат препорьчителен характер и никой не може да те задьлжи (санкция,глоба и тн) да ги сложиш.
Който не е сигурен и иска да се убеди,може да се обади в МЗ в тези страни.
А това,че има сестри (повечето тук са без средно образование и идват от дьлбоките провинции),които си позволяват подобни отношения не променя законовото положение в страната.

# 654
Германия,Австрия,Швейцария, това са само част от държавите където ваксините са пожелание-аз съм майка на увредено от ваксина дете и ви казвам,че ваксините са законни убийци-,на мене шефката на известна болница ми е много близка,когато отидох със синът ми се чудеха какво става,в последствие след хиляди изследвания тя и невролога дойдоха при мене и ми казаха ,че е от ваксината,но не може да ми го напишат черно на бяло-та така или иначе нито някой ще ти каже последствията от ваксините,нито пък някой ще ти каже какво да правиш след като детето ти е увредено....да не говорим,че при поредният специалист който ми каза

-''ама госпожо тези последствия се случват на 20000 на 1дете-знаете ли колко пари се печелят от ваксини,никой няма интерес да признава за увреждания следствие на ваксини''-думи на доцент- #2gunfire

# 655
1 на 20 000 е по-скоро смъртта на дете!
Имайки предвид, че 1 на 6 имат някакъв проблем след ваксини и 1 на 1 имат бъдещ такъв и са с намалена способност да живеят (те ще са живи, но без ваксината ще са по-здрави и по-добре)..

# 656
такива бяха думите му-каза ми че на никой не му пука за моето дете ,да не говорим,че когато се записахме при нов педиатър и му пуснахме клип на детето преди ваксината и това,което тя виждаше жената се разплака и каза,че за съжаление много ни се промиват мозъците с това колко полезни са ваксините,а всъщност те ни разболяват и убиват,жалко е,че аз го разбрах от собствен опит, от това.че не бях информирана-ако бях чела сега щях да имам здраво дете,а не да се чудя как  и къде да го лекувам ,за да избегна огромното желание на лекарите да си правят експирименти

# 657
Аз за това не се спирам - правя това в подписа ми и до седмица-две-три ще е напълно обновен с много функции и собствена система за възпроизвеждане на клипове планувам...

п.с.
С МС(Множествена Склероза) след ваксина съм - http://vaksini.eu/Ekspertno_Reshenie_2450_fron_latest_.jpg бегло описано тук - http://vaksini.eu/me.html

Денят ми минава в допълване на http://vaksini.eu/

# 658
Криситян, а ти мислиш ли че не знам кой слага ваксини  Rolling Eyes Със сестрата говорих, за да уговря час за преглед. Когато си записваш детето при нов педиатър, обикновено лекарят иска да се запознае с нека го нарека здравното досие на пациената си. Още повече, че ние идваме и от друга държава.

И да, написах всичко това, точно за да покажа, че обощенията от типа, че в България е много гадно, защото ваксините са задължителни, а в чужбина всичко е цветя и рози, защото ваксините не са, са крайно некоректни. И на двете места ако не си направил труда да се подготвиш сам, те очакват неприятни изненади  Peace

# 659
ако бях чела сега щях да имам здраво дете,а не да се чудя как  и къде да го лекувам ,за да избегна огромното желание на лекарите да си правят експирименти

Не се самообвинявай. Вината не е в теб. Един човек не може да прави докторантура преди всяко свое действие. Ако някой ти беше казал (лекар), че е възможно да има последствия и то сериозни, щеше да се поинтересуваш. Когато чуеш, че най-много "зачервяване на мястото на убождането и температура" едва ли ще очакваш кошмара, който предстои.

Аз все пак предпочитам ваксините да са незадължителни, buggy-->, пък нека ми съска сестрата. Те и сега съскат и заплашват. Важното е да не ми ограничават човешките права.

Общи условия

Активация на акаунт