Защо пишете "някоЙ хора"?

• 45 203
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Ямбол
Аз забелязвам някаква нова мода или само аз го виждам, че не е "й":

Направили са група във феѝсбук против митрополит Николаѝ да оглави БПЦ :
...

# 1 081
 Joy
И аз го виждам като ѝ, а не й.

# 1 082
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ами, сигурно са чели тази тема, ама не са разбрали какво точно им се казва! Mr. Green

# 1 083
  • Ямбол
А вижте какво става с "някой хора": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=684424.msg23339043#msg23339043
Темата е заключена, затова така цитирам.

# 1 084
Ами, какво да става? Ударението се е преместило от Я на И, затова съфорумката го е отбелязала прилежно за тези, които държат да пишат, както говорят.   Laughing
"Родна реч омайна, сладка...", нищо не ти се разбира веч.  Tired
Абе, да приемаме английския за официален език и това е, какво се мъчим само...  Peace

# 1 085
Олеле.  hahaha

Абе, да приемаме английския за официален език и това е, какво се мъчим само...  Peace

А, не, там правописът е десетократно по-зле.  Laughing

# 1 086
  • София
Да приемем разваления английски тогава.  Sunglasses
И без това такива са прогнозите за след 100 години. Веднъж да изпреварим събитията и да сме на гребена на вълната.

# 1 087
Съм "за".  Peace

# 1 088
  • Ямбол
Аааа, не, не! Не ми харесва английският. Много беден език.
То не е задължително всеки да го знае българския, трябва да има и простота тук-там.

# 1 089
Аааа, не, не! Не ми харесва английският. Много беден език.

hahaha Joy Joy Joy

# 1 090
Това е хитър ход, Елица, да.  Mr. Green

# 1 091
  • София
Не се сещам за подходяща тема и реших да си задам въпроса тук. Отпаднали ли са кавичките при изписване на наименования на улици и фирми? От доста време ми прави впечатление, че липсват в писмата, които получаваме в офиса и в пресата също. Името на съответната улица или дружество просто започва с главна буква.

# 1 092
  • София
Не знам някога имена на улици или фирми да са се изписвали в кавички. В кавички се слагат само цитати. Заглавията също не се слагат в кавички.

# 1 093
Бъркаш. В кавички се поставят наименования на улици, квартали, административно-делови обекти, марки на стоки.

# 1 094
  • София
Не знам някога имена на улици или фирми да са се изписвали в кавички. В кавички се слагат само цитати. Заглавията също не се слагат в кавички.
За някога не знам, питам за сега, защото до скоро се поставяха в кавички наименованията на организации, дружества, отдели, фирми, улици, булеварди, райони...

Общи условия

Активация на акаунт