МАРТенчета 2009

• 61 845
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добро утро, момичета! При нас вече е двойна драмата: болна е, носът тече като река, нещо страшно е и реве, че не може да ходи на детска градина. В следствие на което кополите стават двойни. отказва сама да се бърше, което автоматично означава, че не мога абсолютно нищо да направя. елементарно до тоялетната не мога да отида, защото почва да реве, че има сополи и да я избърша. въобще изобщо, ще взема откажа храната и цигарите покрай нея:)

# 556
Милата сладка Светланка! Стискам палци бързо да минават сополите и пак да тръгне на градина.

Аз отдавна не съм писала, но както си знаете при мен си е винаги лудница. Нали споменах че Яна е с температура, е така беше 7 дни с 39-40, красора. Само спеше милото. Накрая извиках един доктор приятел да ни даде антибиотик. На доктор я водих 3 пъти но нищо не ни изписаха, защото нито гърло, нито сопол - нищо друго и нямаше. След това милото една седмица се изморяваше много лесно и заспиваше на дивана.
Тук мина Великден. По местен обичай великденския заек беше минал и оставил из цялата къща шоколадови яйца. Децата много се радваха да ги търсят. Същия ден по късно се събрахме с още10 деца, разхвърляхме яйца по една поляна, ядохме козунаци и играхме.
Моята приятелка още е зле, нито и минава нито я лекуват. Редуваме се да помагаме, да я караме на доктори и тн.
Аз по случай моя РД съм с по къса и много тъмно кафява коса Mr. Green

Решихме и колите да сменяме, ето това беше голям купон. Но ще разказвам утре, че сега имам да чета за домашните на Боян  Crazy

# 557
Как е Светланката? Минаха ли сополите? Бързо да се изчиства нослето и да ходи да играе с децата!

Шая, дано да се оправи приятелката ти без по-сериозни усложнения. Доста тревожно ми звучи състоянието й.

Аз на Митко пак давам Ескимо - може да е само рибено масло, но докато му давах перличките, ефект нямаше, а откакто си пие Ескимото, пак е здрав (да чукна на дърво), хем когато го почнахме имаше малко сополи. Само дето това новото, което намерих, вместо на риба мирише на "тути-фрути", т.е. на дъвка "идеал" и комбинацията е много гадна! Ама Митачето е герой, пие си го.
Да се похваля - концертът мина прекрасно, козлето на мама си каза стихчето ясно и разбрано. Още в началото ме търсеше с очи и си представям какво би било разочарованието му, ако не бях успяла да дойда (но успях да се класирам буквално в последната минута). После ходихме да си доиграят с децата и изобщо денят мина много празнично.
Ето видео, на който му се гледа:

">#![/video]

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 11:11 от ТаняТ

# 558
  • София
Танче, браво на Митко! Все така да продължавате

А светланка все още има сополи, ще видя довечера как е. Промиваме, мажеме и давам рибчо. Довечера ще видя дали ще я пускам в понеделник

# 559
  • Варна
Пф, пак не получавам известия за темата.
Рилааа, ти да не го роди с кънки тоз юнак? Страшен е, как стабилно си кара - браво.
Нана вече е на градина, ура! Дано е минало вече всичко и да се е върнала при децата.
Митачето и мен ме просълзи, грижовник сладък. При нас има шанс малкият да е такъв, каката не дава надежди. Много е егоцентрична, милата.

Аз почти не стигам до компютър за лично ползване. Т.е. или съм на работа, или в болнични. От началото на годината имаме общо 2 месеца, а сме средата на април. И сега съм у дома - поредния ларингит. Просто край няма. Поне минахме алерголог, не даде показания за алергия, макар че всички бяха сигурни вече в понеделник, че не може да е друго. Една седмица ясла, 2 борим ларингит - красота. По този повод съм се сдухала доста, хвърлям по едно око във ФБ да нагледам кой как е, сега и тук надзъртам и отивам да оправям къщата, че то болно, болно, ама не му пречи да я срине, кашляйки Simple Smile

Пропадна ни и ходенето до София средата на май Sad

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 23:59 от Бyxта

# 560
Леле, Танче, много им се радвах на дечицата. А Митко е такъв сладур невероятен... аз нали съм си ревла, та си поревах от радост - много сладък. Да го нацелуваш. Hug

glafira, хубаво че минава болестта при Нана. Дано да сте добре през уикенда и да ходи в понеделник пак на градинка.

Ние сме добре - на Рая ваканцията свърши и вече цяла седмица е на градина и е доволна, че явно ваканцията ѝ омръзна и накрая взе да ме пита кога ще ходи пак на детска. Simple Smile

Ние имаме проблем - Нико като отиде в детската да взимаме кака му и не ще да си тръгва. Много му е интересно и иска да стои при децата. ooooh! Та не знам как ще дочакаме януари, че да тръгва и той при кака. Mr. Green

При нас тече трескава подготовка за рождения ден на Нико през май, но преди това подготвяме Великден - ще се съберем с още 7 семейства на голямо дворно парти и моят ангажимент са козунаците и великденската торта, та стиснете по един палец да не се изложа. Wink

# 561
Ах, Бухте, дожаля ми много като те чета! Марти от началото на февруари не е спрял да кашля, нещо страшно, ама аз си викам всяка седмица лекарката, 2-3 пъти на УНГ го водих и тъпо и упорито си го водя на ДГ! Че и на тренировки по хокей си ходи като поп! Няма да й се даваме на алергията я!
Ами алергия е, я към белината, я към нещо друго в ДГ!  Давай антиалергично и виж как ще се отрази!

Танче, ама Митачето е прекрасен рицар с добро сърце и мноооого фотогеничен, пупу!

Светланка бързо да оздравява, че да ходи пак при децата!

Тони, браво на Нико, ма той много социален!

Шая, при мозъчно сътресение, нищо не се прави, чака се да падне отока! Аз съм имала, 2 седмици не можех да стана от леглото и Марти имаше 2 пъти! Не сме ходили на лекар тогава, но слава богу мина!
Стискам палци на познатата ти, то направо божа работа това!

# 562
  • Варна
Ами, Рила, той извади ЦРП 15 на кръвните, т.е. било си е възпаление, левкоцити на горна граница. Нещо че го провокира в яслата ясно, но клетките за алергия бяха 0,5 - минимално спред лекарката. Аз забелязах, че дадох мед и от хрема започна да кашля, после капнах прополис в носа и съвсем се озлоби кашлицата. Съвпадение ли е не знам, но май ще избягвам пчелни прдукти поне за известно време.  Друго засега няма да изследваме, уж няма предпоставки. А иначе няма как да го пускам, защото буха жестоко. Само треперя да не направи и спазъм пак и да не ме изхвърлят от работа.  А алерголожката отсече: "някои деца не са за ясла". Ми то хубаво, ама.... те тез деца трябва и да ядат. Пък и той три дни беше слънце вкъщи, много хубаво се гледахме, но на четвъртия взе да подивява. Като взимахме днес сестра му влетя в стаята, отиде си при нея да й каже, че мама е дошла. Скучно му е сам у дома - то се борихме, гъделичкахме, прибирахме, играхме.... друго си е с децата.
А тази алерголожка много интересна - от вратата като ми заговори за астма, та не миряса. И вчера видя изследванията и рекна: "ааа, не, не е астма, ето виж - възпаление, не е астма". Все едно съм подскачала на един крак и съм повтаряла "моля ти се, моля ти се, кажи, че е с астма"  ooooh!

Пък аз да споделя - нашата кака вече е готова за братче  Mr. Green Взе да подпитва дали ще имаме друго бебе, това защо е пораснало, а и да се заиграва с него и да проявява човешки реакции. Малко късно, но дано започнат по-добрите братско-сестрински дни у дома.  Praynig Все още предимно го тормози, но има все по-чести просветления  Peace

# 563
Бухте Hug

Танче страхотен е този Митко Heart Eyes

Рила все забравям, Марти ми събра очите. показах го на де що познат имам тук и всички са възхитени!!! А що се отнася до моята дружка, не е само сътресение а и е вече 6та седмица така, от утре.

Аз да се похваля, приеха Яна в училището на Боян. не че съм се съмнявала много, но имах леееки притеснения, а и е друго да получиш мейл че има място там Simple Smile

Боян има домашно - да опише и да се облече като велик човек. Избора му ме изуми - Александър Велики Shocked Имат и мега финали по шах и се е класирал Party

С колите беше голяма суматоха. Първо пуснахме моята, но за две седмици никой не се обади, а беше само на 37000мили. Един се появи, смъкна ни цената с 400, но се отказа в последния момент и добре че го направи. На другия ден ходихме да вземем моята нова и аз успях да побъркам мъжо Mr. Green Взехме я от едни страхотни сладури. На връщане аз карах неговата. По едно време забелязах че нищо не виждам през задния джам и тръгнах да търся чистачка. Да ама не, пуснах мигач, дълги и се отказах Embarassed Мъж ми обаче видял странните сигнали и се притеснил. Отби на първото кафе и супер притеснен пита как съм. Аз учудено отговарям:"Мииии много добре, защо?" После като взимахме неговата нова, пред един тунел с усмивка наблюдавал какво ще пусна преди да си намеря фаровете Joy След като не купиха колата на първия опит, решихме че ще изчакаме да се появи някой, но няма да сваляме цената толкова. За неговата пуснах обява другаде и след като никой не се обади, забелязах, че въпреки че чинно съм си написала телефона, не съм сложила чавка и той не излиза #Silly Сложих го и веднага звъннаха. Първо една мацка писа, която ни изуми с правопис. После дойдоха да я гледат едни латвийци, които само дето не пиха от маслото, но след като не смъкнахме цената си тръгнаха. И още на същия ден дойдоха едни сладури на възраст и я взеха. За моята дойдоха пак сладури и веднага я харесаха, толкова се вълнуваха че мъжа ме разцелува чак. Смъкнах им 200 но не 400, а и тези 200 бяха предвидени. Обаче се оказа че трябва веднага да купим другата защото с една кола не става. Точно бях харесала една, се появи друга по-нова и на по-малко мили. Веднага звъннах на сутринта, но никои не вдигна, бях се отказала, уговорих друга и точно реших за последно да звънна и те взеха че вдигнаха. Веднага се разбрахме че ще отидем да я видим. Привиках мъжо от работа и тръгнахме, че беше в Уелс. Много ни хареса колата, спазарих 200 отдолу, когато мъж ми отиде пак да я види от вън. Върна се притеснен, че вратата опира калника. По доклада който имахме за нея, не пише нищо за удар, така че решихме да я вземем. Мацката се притесни че ще се откажем и се разбрахме двете че ще смъкне още 150 за да го оправим. Като се прибрахме нищо не опираше никъде и все още е така, какво беше това не знам, но беше добре. Та така изкарах си парите за подарък за РД Mr. Green Сега го чакам да дойде Simple Smile Та тези дни бях на телефона и пред компа.

Не помня дали споменах, но си имаме и тинейджър в къщи. На един много близък приятел сина му дойде да живее с нас. Момчето учи и бачка и е страхотен сладур. Всъщност това е любовта на Яна. Непрекъснато си играе с децата,с Весо слушат музика, а на мен ми разказва за гаджета, показва рисунки и тн. Непрекъснато се смее и закача с всички, кара ни да играем федербал, футбол, фризби и по случай съседките са ни сърдити, че перцата все в техния двор отиват Crazy Закача Весо че бил стар а Весо го заплашва с мамби Simple Smile. А и тинейджъра и сестра му имаха РД вчера та и кака си имахме два дни Simple Smile Пълна къща със смях и деца  Mr. Green

Та така купона е пълен. Другата седмица понеделник и вторник ще водя приятелката ми до града Бат на преглед, а в сряда сме в Лондон пак за малката.

# 564
  • София
 Зеленко, благодаря че ме отрази Hug

# 565
  • Варна
Уффффффф, чудех се какво пропуснах!  ooooh!  Трябва да помисля за гинко аз.... Sad
Ел, разкажи. Какво намери, как се справяте сега с новия ритъм? Ако искаш, де. При мен помня, че беше голям стрес, а и дълго време имах някакво лудо усещане, че е временно, т.е. мислех си как лятото пак ще обикалям с малкия и после гласчето казваше "алоооо, какво лято, ти си на столче от 9 до 6!" Simple Smile   Та, как върви? И честито Simple Smile И дано не ти се налагат болнични скоро.  Peace

# 566
  • София
 Много благодаря за пожеланията, Бухте,  но те вече не са актуални, той почти непрекъснато не е здрав, откакто започнах и се правят комбинации между мъжа ми и пра бабата. Аз не мога да взимам болнични. Работата е по специалността ми, в застрахователна компания съм, но е трудна и съм в обучение, няма да мога да го гледам скоро аз..все очакваме да спре с болестите, но още не се случва. Доволна съм, условията, позицията, сградата, дори. Колежките са малко префърцунени и дори особени, ама това се преглъща. Само детенце да се стегне вече. Не е шок за мен, добре съм на работа, иначе.  И живот и здраве, ако не сме луднали с мъжа ми съвсем, ще започваме да мислим и  за бебе през 2014:), макар че е рано да го споменавам, ама ми се иска..
 Четох какво си писала, но хич не съм наясно как и дали има алергия. При нас казаха астма след 2рия тежък спазъм без никакво изследване и изписаха помпичка.  Може и да има..ама нали се насочихме към хомеопатията, а и при толкова много спазми, едва ли има съмнение, че е това и сигурно е алергичен, не зная дали да не направим тестове. Стискам палци да е временно при вас, познавам дечица с по 1,2 тежки спазъма и след това ни помен.

# 567
  • София
На фона на трудностите за прием в ясла и градина се събират мнения относно кандидатстването за училище в София. Прочетете точно за какво и пишете в другата тема (не тук) - благодаря! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709217.msg24995082#msg24995082

# 568
Благодаря ви за милите думи за Митачето. Наистина ми е прекрасно детето. Вчера се изложих ужасно пред него - не отидох на открит урок по английски (вместо на 24-ти съм запомнила четвъртък), но след като му се извиних, той каза "Прощавам ти, мамо, и на двамата ви прощавам" и наистина не ми се сърдеше. Това ще ми е обица на ухото друг път да си слагам напомняне на телефона!
Ел, напълно е възможно зачестилото боледуване на Влади да е реакция от тръгването ти на работа (подсъзнателно да си мисли, че ще останеш с него), но се надявам да мине скоро. Добре е, че си доволна от работата и дано да остане така и след обучението. Спомням си, че се притесняваше как ще се адаптираш, но очевидно се справяш.
Бухте, дано по-бързо си изгради градински имунитет Калоян, че да си отдъхнеш и ти. Има такива лекари, на които просто им се чудя. Зимата на спешен кабинет (Митко направи ларингит) с едно поглеждане в гърлото докторицата реши, че има астма - било характерно гърлото. После неговата лична докторка подскачаше от възмущение. Откакто давам Ескимото, забравихме за тези проблеми - последните два месеца си ходи без пропуск на детска и дори хрема не е направил, а времето си предразполагаше с тези променливи температури.
Шая, интересна сага с колите сте заформили. От хубавия ти разказ ми се прииска и аз да съм тийнейджър на гости при вас - наистина звучи весело и забавно.

# 569
El много се радвам за работата. Да си призная, виновна съм, че не те отразих Embarassed Знам колко се терзаеше и вълнуваше за намирането на работа и.... Щях да задам същите въпроси, но Бухта ме изпревари. Надявам се и с колежките да се разбереш и наистина работата да ти носи голямо удоволствие а Влади да се закрепи и да не боледува повече.

Танче, разкошен е Митко!!!! Много му се радвам!

Тинейджъра определено внесе много ведрина в къщи. Много добре влияе на Боян, като по-голям батко му е. Взима го от училище и играят заедно на всичко. Мисля че ще му помогне да възмъжее малко, че ми е много чувствителен  Laughing

Аз да се похваля днес ми организираха ударна група по почистване. Сутринта ми звъняха за кафе, но отказах защото тези дни покрай Лондон и моята дружка не съм се прибрала много и в къщи беше ужас. След 5 мин. се звъни на вратата. Две сладурани с кафетата и чехлите пристигнаха Simple Smile. Хванахме се на всяка по етаж и къщата светна.
Вчера бяхме в Лондон, всичко е наред, за сега нищо няма да правим. На преглед пак след година.

Започна и трескаво приготовление за училище. Срещи, писма и какво ли не. И по случая Яна е станала ужасна. Ако си играя с нея е доволна, но ако стана да пишкам става ужас. Плаче за всичко и то едно такова все едно се напъва. С брат си също е ужасна. Въпреки че имам сто задачи, непрекъснато се старая да я забавлявам. Излиза, вижда се с деца, но все е недоволна. Явно е период, но дано мине скоро. Днес я изпитваха по плуване и я преместиха в по-високо ниво. Беше много щастлива, докато не падна и пак реееев. И непрекъснато иска да и се купува нещо, ама непрекъснато, а не беше такова чудо.

За Боян съм се замислила дали да не го пробвам на изпитите за след 6ти клас-гимназия. Има едни Грамар училища, които са много добри, но и много желани и съм се замислила да го подхвана да работим за изпитите още от сега, пък каквото стане.

Та така все нещо трябва да измисля аз  Mr. Green

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт