Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 318
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
... но как да измисля кутията да не е на земята?

Аз препоръчвам дъска колкото кутията със закрепени колелца-това стои под масата и е доста практично при почистване ...аз си го бутам с прахосмукачката и си чиста спокойно и под него.
така самия комп не просмуква всичкия прахуляк от пода...

# 586
  • Варна
medunka на мен плота ми хареса, но синът ти е прав не си ходи с долната част, та може нея да обядисаш в бяло да речем? Можеш да опиташ техниката с оцета пак - остави телта едно денонощие и пробвай от долната страна на плота.

# 587
Много се замислям да омасля чамовото дюшеме в две стаи в къщи. Искам да е тъмно, но съм чуденка. Тъй като са се отворили фуги и ми се иска да се фугира, ще се получи ли добре омасляването. Дали ще се оцветят и самите фуги? Моля, дайте вашето наистина компетентно и ценно мнение. Имам време, ще се цикли напролет. Благодаря!

# 588
mumita- ела си го вземи. Давам го с две деца и прилично голям кредит  Mr. Green
medunka  - за Бургас точно не знам, но в П-в съм виждала в Баумакс. Бриколаж също  Peace

# 589
Оооо, Ема, тази ли мизерна дупка ooooh! Знам я. Отстрани на мюфтийството, срещу златарското ателие, нали? Ти да видиш! Какви съдбовни срещи се заформяли там Crazy Това дюкянче е отворено по- често вечер, даже и по тъмно, отколкото през деня. Мирише направо на влажни гобища... Sick обаче може като нищо да откарам половин час в блеене там.  И после имам чувството, че съм пропита от миризмата му.

pokita, ако го нанасяте с твърди четки пестеливо няма да е толкова тъмно, колкото при пробата.

VK, тц, не е твоя. Моя мълчи най- вече пред хората. В къщи се опитва да всява ред и да изглежда като 1,99см., не че някой му се връзва Joy

# 590
  • Карлово
 Здравейте!Имам стари кухненски шкафове от чам ,които искам да обработя с осмо ,за да станат бели.Трябва ли предварително да се шкурят. И понеже смятам да ги сложа на остъклена тераса ще бъдат ли проблем слънцето и температурите?

# 591
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
medunka , и на мен плотът ми харесва. Ти го виждаш отблизо и сигурно му забелязваш недостатъците, но аз от тази снимка не виждам такива. С изключение на сивият цвят по краката, разбира се! Сиво - да, но не това сиво, а доста по-тъмно графитено. Ето такава комбинация http://sravnenie-mebelni-ploskosti.g-m.bg/index.php?fid=525& … ;t=1&ffid=371
Може да не съм уцелила цвета на плота, затова опитай и сама тук http://gabrovnitsa.g-m.bg/index.php?d=5&p=0 Страници много, а при смяна на производителя ще ти излязат и други възможни дървесни разцветки, така че да откриеш най-близката до плота. После влез в комбинирането и виж какво ще ти допадне най-много. Peace

Не помня, кое момиче го беше дало този сайт, но много му благодаря! Върши ми страхотна работа да си онагледявам хрумванията.

# 592
Предавам се! Обещавам повече никога, никога да не пиша нищо за Осмо. Наистина не мога да разбера защо хората питат, получават съвети, а после правят точно обратното.
Ема, съседът ми по вила сложи абанос върху дъбово дюшеме. Стои тъмно кафяво. Аз пък го ползвам за всякакви мебели /чам, орех/ - все е тъмно кафяво, но в зависимост от мекостта на дървото, става по-тъмно или по-светло. Примерно чамът "гълта" повече, затова там нанасям съвсем пестеливо, хем да не вляза в преразход, хем и да не стане много тъмно.
тихерула, изшкурваш яко, да падне стария лак. После нанасяш масло за външна употреба и няма да има проблем.
medunka , ако хванеш да позашкуриш сивото, така че да се покаже тук-там дърво, не само по ръбчетата, ще стане добре, струва ми се. Другият вариант е да удариш някаква друга боя. Бяло е класика, но и някой ярък цвят ще стои добре със сиво-кафевия плот. Нещо корал, тюркоаз, люляк... Само не знам къде се продават такива бои.

# 593
  • Карлово
baibibi ,благодаря! А от къде може да се купи осмото?

# 594
  • Варна
baibibi ,благодаря! А от къде може да се купи осмото?
За Карлово незнам, но можеш да се обадиш във фирма Фивекс изпращат по Еконт.

# 595
Момичета, знаете ли от къде в София могат да се намерят от тъй наречените модерни дизайнерски платове? Искам да си преправя декоративните възглавнички и прочие, а и за кухнята ми трябват да преправя разни дреболии и никъде не мога да намеря, нещо в google-ла не ме бива.

# 596
http://www.radineli.com/

Виж тук. Имат огромен избор.

# 597
От тъмно няма светло! Точка.
Не разбрах, защо беше тази тросната точка?! - разбира се, че има начин, въпросът е какъв е той: циклене, избелващ грунд и т.н. Ако беше обикновен цветен лак, нямаше да питам, защото знам как се прави.
Предавам се! Обещавам повече никога, никога да не пиша нищо за Осмо. Наистина не мога да разбера защо хората питат, получават съвети, а после правят точно обратното.
Също така не разбрах с "хората" мен ли визира baibibi? Ако е насочено към мен, единственото, което мога да кажа е, че съветите са добронамерена препоръка, а не присъда за изпълнение. "Хората питат", защото търсят информация, опит, изводи от извървения път на човека, от когото искат съвет, за да вземат собственото си информирано решение.  Peace

pokita, ако го нанасяте с твърди четки пестеливо няма да е толкова тъмно, колкото при пробата.
Майстори ще го нанасят, но ще бъдат инструктирани, благодарение на вашите съвети. Благодаря ви  bouquet

# 598
Привет!
Не съм съвсем по темата,но имате ли представа от къде може да се купи такъв валяк ?
http://media.snimka.bg/s1/1347/028938299.jpg

Едно време стените се шареха с такива,но сега изчезнаха...или поне аз никъде не съм виждала.

Такова   валяче  си  закупих   миналата година  от  Tschibo/ Eduscho заедно с  ваничката   за  9 евро. Само , че  цветенцата   са  други. Още  не  съм   го ползвала ,умувам  кои  стени да  нашаря.

# 599
Байбиби, а това с абанос ли си го правила? И изобщо с Осмо ли е?

Общи условия

Активация на акаунт