Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 304
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Лабрекс  креслото е дъбово и точно смаслодъб ще стани супер. Скоро няма да мога даснимамдъбовия плот да видиш аква красота става.
(Мразя да пиша от таблет Whistling)

# 676
  • В кошера...
ilinayor, направо ме уби - аз този ефект целях. Сега и тая вълна ще търся май - колко струва? В наше село няма сив или черен байц. Има ли изобщо такова животно?

# 677
  • Бургас
ilinayor, направо ме уби - аз този ефект целях. Сега и тая вълна ще търся май - колко струва? В наше село няма сив или черен байц. Има ли изобщо такова животно?

http://gubra-bg.com/product.php?id_product=62 ето я, има различни размери. Аз използвах размер № “2” (две). В Бриколажа на щанда с боите и байцовете, но мисля, че беше малко под 8 лв (май 7,90лв). Докато се опитвах да почистя с какво ли не лепкавия размекнат лак, изпробвах и с парченце от тази вълна, което бях намокрила преди това, докато обливах стола с вода. Внимавай ако я използваш, защото телченцата са много фини и се забиват в кожата. Изпробвах я и на сухо, както си и трябва де. Отново изшкурва леко ако има лаково покритие и заглажда грапавините, като придава на дървото лек сивкав оттенак.

# 678
нова, такъв е лака, не се притеснявай. Ако искаш да ползваш първата ръка за грунд можеш лекинко да го разредиш, иначе не- направо лакираш. Само го изчакай да изсъхне добре, поне 5-6 часа преди 2-рата ръка, а ако полагаш 3-та, изчакай поне 24часа. Не знам дали ти е на цената на златото, но на мен доста пъти ми е вършил златна работа. Няма мърдане, бетон е Peace

# 679
  • Пловдив
Моите телчета стоманена вълна ги купих от кварталната железария за 90 ст 8 броя, поради което 7 лв ми се виждат множко  Peace

# 680
Момичета, имате страхотна тема. Не можете да си представите в какъв филм ме вкарахте Simple Smile по цял ден си удължавам пътя , за да мина покрай колкото се може повече кофи за боклук. Тази седмица съм навъртяла 460 км в София Simple Smile)) ( това ми влиза в работата де и съм със служебна кола ) Естествено , когато търсиш нищо не намираш , но и без това нямам нясто вкъщи.
Направих един опит с ПДЧ шкафовете ни в хола , но от тогава мажът ми каза , че вече е навит за нови Simple Smile) Не че не станаха , но цвета стана гаден, сега трябва да ги пребоядисам.
Ако намеря време имясто да измайсторя нещо , ще ви го покажа , но за сега само мечтая , защото сме на 45 кв. м и детето ми е на 2 год с астма. трудна работа . Та аз си ви чета и мечтая и ако някой иска да му прибера нещо от улицата за свирка.. Много ми е приятна вашата компания

# 681
. Много ми е приятна вашата компания

nataly_gs , добре си дошла!  bouquet И мен темата ме вкара във филма, ама ми е много приятно да участвам в сериала, дано е по-дълъг! Grinning

Лабрекс  креслото е дъбово и точно смаслодъб ще стани супер. Скоро няма да мога даснимамдъбовия плот да видиш аква красота става.
(Мразя да пиша от таблет Whistling)

radinna , да, дъбово е, значи към цвят дъб да се насочвам? Много те моля, когато имаш време и желание, щракни красивия си плот и го покажи. Няма да те притеснявам, време имам, не съм се разбързала, важното е да ми се изЯсни концепцията. Grinning

# 682
нова, такъв е лака, не се притеснявай. Ако искаш да ползваш първата ръка за грунд можеш лекинко да го разредиш, иначе не- направо лакираш. Само го изчакай да изсъхне добре, поне 5-6 часа преди 2-рата ръка, а ако полагаш 3-та, изчакай поне 24часа. Не знам дали ти е на цената на златото, но на мен доста пъти ми е вършил златна работа. Няма мърдане, бетон е Peace

Мерси, успокоих се, за мен е важно да не пожълтее след време, ще го ползвам като финиш на вратите след като ги боядисам с бял латекс.
Нали така бяха стъпките, да преговоря пак, че с латекс друго, освен стени не съм боядисвала досега.
Всъщност, латексът под лака, и той ли можеше да пожълтее след време? Thinking

# 683
Аз забелязах,че след първата ръка на лака в/у латекса не жълтее,ама има ли повече ръце на места ми зажълтя.Хич не ми харесва,ама след време ще има поправка.

# 684
Да питам за лака, купих на Лакпром една малка кутийка безцветен лак на цената на златото  Wink, защото ме убедиха, че не жълтее. Като го отворих - вътре някаква консистенция от рода на гел, като прозрачно бяло на цвят, някой ползвал ли е този продукт, водоразтворим е?
И аз от известно време ползвам прозрачния на Лакпром. Не жълтее. Няма нужда от разреждане, но е възможно. Моят е водоразтворим /на кутията изрично си пише, че е на водна основа/. И не мисля, че цената му е висока, даже много евтин ми се видя. Като се притури и това, че е единственият лак на българския пазар, който не жълтее и не променя цвета на лакираното пространство, ми се вижда направо за без пари. Имаше един за паркет на Сократес, ама той съхнеше бавно /май нещо като десетина дни ми се върти в главата/ и мирише, ама някой го заклейми, че вече не бил със същото качество и жълтеел. Та затова минах на лакпромския - хем по-евтино, хем и гарантирано без нюанси.
И изобщо не е нужно да се нанасят две ръце лак.

Нова, а защо изобщо ще боядисваш с латекс, пък после и с лак. Просто вземи боя за дърво, това е достатъчно. А, ако вратите ти са дървени /дори фурнировани или шперплат/ и нямат друго покритие, най-доброто е масло. Ама аз вече май обещах да се отварям дума за маслото...

# 685
  • София
the_wolvarin, и от мен поздравления за леглото, семпло и уютно изглежда!
За платовете, скоро купувах може би от същия магазин на "Ботев", който споменава baibibi, на фирма "Пикси", те са два съседни магазина, имаше интересни неща, взех плат за тези фотьойли. Стоят в различни стаи, да не се чудите на комбинацията : ) Ширината на платовете, които избрахме, беше 2.80м.
labrex, с нищожния си опит съвети за трите прекрасни неща не мога да дам, но ми харесаха много и чакам да ги покажеш след обновяването! И да знаеш, че поне 5 от килограмите ми, се дължат на твоите рецепти : )

# 686
Мерси, успокоих се, за мен е важно да не пожълтее след време, ще го ползвам като финиш на вратите след като ги боядисам с бял латекс.
Нали така бяха стъпките, да преговоря пак, че с латекс друго, освен стени не съм боядисвала досега.

Всъщност, латексът под лака, и той ли можеше да пожълтее след време? Thinking

Тц, няма да пожълтее Naughty. Какви бяха вратите ти- естеств. фурнир или дървени? Защото, ако са от първите и сте ги прешкурили, след латекса не избива жълто, но след лака ще избие на петна. Пробвай с валячето първо някъде при долна панта, изчакай половин час и ще разбереш.
И да, ако не са много бройки вратите, е по- лесно и хубаво с акрилатна боя, както ти е казала Биби. Бялата боя на Лакпром, пак в такива бели кофички,  е мн. добра. Имат мат и лак, едната беше с обозначение  Q-12, а другата с Q-16, не ги помня точно, но пише боя за дърво, метал и бетон.

# 687
  • София
И моите соцстолчета са с дамаска от Ботев ("Писки")  Heart Eyes Хубави нещица има и в двете магазичнета.

# 688
# 689
И моите соцстолчета са с дамаска от Ботев ("Писки")  Heart Eyes Хубави нещица има и в двете магазичнета.

Тези столове ги искам!!!  Grinning Много хубави са станали, направо са прекрасни!

Не съм влизала отдавна, но от мнго време нямам време да се занимавам с преправяне на мебели. Влизам да ви покажа какво измайсторих. Не е мебел, но знам, че сте ценители всички тук и ще го оцените подобаващо  Mr. Green

IMG_3663

не обръщайте внимание на стърчащите конци, ще ги оправям.  hahaha

СедеФка, наистина е много готин, ама много скъп  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 23:34 от mioki

Общи условия

Активация на акаунт