Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 156

• 37 706
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Определено е интересно, Вале. Англоезичните ще помогнат, но турските форуми... дано се намери някой да ни осведоми и за тях. Simple Smile

Аз започвам преговора.

АБО-19-Преговор

Резюме - Сердар Батур

Нарин и Харун напредват много бавно. Харун се държа много лошо с Нарин на сватбата на Яшар. Нарин припадна. Веднага я закарахме в болница.  Здравословното състояние на Нарин не може да понесе такъв натиск. Прекаляваш. Това момиче живее с куршум в главата. Мислех, че проблемът е в куршума, но докторът изненада Харун с новината, че Нарин е бременна. Не мога да си представя какво ще направи Мустафа, като научи това. Какво ли чувства Нарин? Не знам. А аз? Мога да кажа само едно – съдба. Започнах да говоря като Нарин. Заваля дъжд. Разболях се. Вдигнах висока температура и всички се събраха около мен. И Нарин дойде. Тя ми подейства като лекарство. Но... нейният живот беше хаос. Най-напред ми казаха, че съм девойка, после, че съм невеста... и жена. Сега ми казват, че ще ставам майка. Момичето Нарин ще става майка, а още не е порасло... Притеснена , меланхолична. Мустафа и семейството му се занимават със собствените си проблеми. Засега всичко е спокойно.  Пристигна сестрата на Харун и двамата заминаха за Соке. Там беше новото назначение на учителя. Щом разбра, че Харун е заминал, Мустафа започна да дебне пред дома на Нарин. Който и да излезе от там, се натриса на него. Малко се притеснявах как ще успея да я защитавам сега. Кадир Булут трябва скоро да излезе от затвора. Когато той се прибере, Мустафа малко ще се кротне. Нарин ще замина за Соке, при съпруга си... Нарин не знаеше в кой месец е бременността. Може и да не иска да знае. Може би се страхува. Страхува се от живота, който очаква нея и бебето и. От Мустафа, обаче, тя изобщо не се страхува. Това бебе е мое. И животът си е мой. Няма да се бъркаш в него.

Към кого е насочен този вик на болка "Ти си виновен!"? Към Аслан Булут, или към Мустафа Булут? Или към двамата?
Както отбеляза вчера и Мартичка, Булут е до Нарин във всички трудни за нея моменти. Подкрепя я. Но тя никога не му благодари за това. Цялата и благодарност е за доктора и Инджи. Няма справедливост в Гюзелюрт.

# 451
  • Пловдив

Докога ще го слушаш /докторът де.../.

dimana-nova....
Скрит текст:
И аз съм изненадана от обяснения, обиди и противоречия. Двете теми ще си сътрудничим - да не забравяме това, ако Енгин приеме участието в този проект "20 минути"..

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 11:32 от mariana51

# 452
 Здравейте момичета! wavey wavey wavey

Снощи пак е имало нощна смяна.Стахотни сте! За мен е удоволствие и чест да съм във вашата компания. Чудесен анализ сте направили. Марияна правилно ви каза, че всички сте прави. Наистина така образът на Мустафа става пълен.
Виждам, че Ди...ва е отново при нас. Моето мнение за любов на Нарин към Мустафа е подобно на нейното, доближава се и до това на Марта и на Марица и на Валето. Всяка от вас казва по нещо много съществено за отношенията им. Бях повдигнала въпрос за многоженството в Турция, който Валето отрази и предложи да го обсъждаме на финала, защото натам ни води съдбата на тези герои. Става абсолютен любовен триъгълник, от който няма излизане. Всеки от тримата се примирява с нещо и приема останалите двама чрез взаимоотношенията си с тях. За това по-нататък. Сега още има вривоопасни отношения. Мустафа е нещастен и разярен от отказа на Нарин и най-вече от намесата на Сердар за работата й. Да не говорим за гневът, до който го докара Асие при споменаването й за работещата Нарин.

Отивам на късия преговор! Дано да смогна привечер да се включа за преговора на 19  серия.
Както определи Марица, отминиране на домашното поле ми предстои следобяд, та с нетърпение ще  правя всичко на скорост, за да мога после спокойно да си “побъбря“ с вас.

# 453
# 454
  • Пловдив

Бебето на Нарин не е от мен...Какво разочарование, изпълнено с отчаяние в погледът му. Да, да, ама не ....

# 455
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Снощи заспах на клавиатурата, но няма как днес да не довърша това, което ми е в главата.
ValentinaP - Дива смята, че Нарин обича Мустафа. - Да убедена съм!!!
marytza - Ассссие той се научи да я търпи.... Не изобщо не е в сметките му. Дали е Ассссие или друга - няма значение.
ValentinaP - ...И той има допир до Нарин, чрез Атеш - ДА но и Нарин има този допир чрез Атеш!!!
Но дотук - Не до края на живота им.  Атеш, ще разпали огъня на любовта у Нарин!!!
Марта - ...нощите вече са без значение - дали ще е Асие или Бахар - каква разлика. Една нощ просто на мъж с жена. Не на любим мъж с любима жена.
Т.е за него щастието се измерва с друго -  именно с дните - които са с децата, с работата, със семейството и естествено с Нарин.
Даааааааааааа
marytza - Най-жестоко наказан от всички остана Мустафа Булут. - Не - именно това отношение на Нарин е справедливото наказание - за веригата, за куршума, който остана в главата ѝ, за отвличането, за ...
Няма справедливост в Гюзелюрт! - Има и тази справедливост е Атеш!!!
А сега към днешна дата!!!
Марианка, много хубав клип, както и висчко, което правиш!!!
Марица, страхотни стихове!!!
Вале, аз искам, който може да преведе и постне, наши мнения, в другите форуми, за Енгин и Берен и тогава да видим реакцията.
Димана, не се ядосвай!!! Изобщо не са ни на нивото!!! Аз гледам и други сериали, но не чета темите им!!!
Сега ще се омитам, за да си събера акъла, за 19-ти епизод.
До скоро

# 456

Бебето на Нарин не е от мен...Какво разочарование, изпълнено с отчаяние в погледът му. Да, да, ама не ....

Не е само разочарование. Изпитва физическа болка - сърцето му кърви, защото това "чуждо" дете откъсва завинаги Нарин от него. Булут губи всякакви претенции за право на разпореждане с Нарин, която ще стане майка на детето на Харун.

Яшар: Батко, какво става?

Мъчителна пауза, преглъщане, съобщаване на факта.

Яшар: Слава Богу!

# 457
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Снощи заспах на клавиатурата, но няма как днес да не довърша това, което ми е в главата.
ValentinaP - Дива смята, че Нарин обича Мустафа. - Да убедена съм!!!
marytza - Ассссие той се научи да я търпи.... Не изобщо не е в сметките му. Дали е Ассссие или друга - няма значение.
ValentinaP - ...И той има допир до Нарин, чрез Атеш - ДА но и Нарин има този допир чрез Атеш!!!
Но дотук - Не до края на живота им.  Атеш, ще разпали огъня на любовта у Нарин!!!
Марта - ...нощите вече са без значение - дали ще е Асие или Бахар - каква разлика. Една нощ просто на мъж с жена. Не на любим мъж с любима жена.
Т.е за него щастието се измерва с друго -  именно с дните - които са с децата, с работата, със семейството и естествено с Нарин.
Даааааааааааа
marytza - Най-жестоко наказан от всички остана Мустафа Булут. - Не - именно това отношение на Нарин е справедливото наказание - за веригата, за куршума, който остана в главата ѝ, за отвличането, за ...
Няма справедливост в Гюзелюрт! - Има и тази справедливост е Атеш!!!
А сега към днешна дата!!!
Марианка, много хубав клип, както и висчко, което правиш!!!
Марица, страхотни стихове!!!
Вале, аз искам, който може да преведе и постне, наши мнения, в другите форуми, за Енгин и Берен и тогава да видим реакцията.
Димана, не се ядосвай!!! Изобщо не са ни на нивото!!! Аз гледам и други сериали, но не чета темите им!!!
Сега ще се омитам, за да си събера акъла, за 19-ти епизод.
До скоро

smile3501 smile3501Ди...ва се завърна! newsm51

# 458
Здравейте, мили момичета! Нещо не ми се получават постовете - защо? Че съм на Вие с техниката - ясно но все пак... Ще опитвам пак - аз съм от тези - тъпа, но упорита! Joy

# 459
Здравейте, мили момичета! Нещо не ми се получават постовете - защо? Че съм на Вие с техниката - ясно но все пак... Ще опитвам пак - аз съм от тези - тъпа, но упорита! Joy

Ани, добре дошла!  welcome Давай, ще успееш!

# 460

Добре дошла! Получават ти се и още как! Simple Smile) Давай нататък, пък ако нещо не ти е ясно, ще помагаме. Simple Smile

# 461
  • Пловдив

Мустафа откачи....като видя накита....

# 462
Не мога да се въздържа да не лепна на екран мъжете на АБО - много готин кадър! Simple Smile

Смирени, равни, укротени, рамо до рамо само пред лицето на смъртта.

# 463

Мустафа откачи....като видя накита....

Не само защото го видя на ръката на Бахар, а защото разбра, че Нарин разпродава златото - значи и трябват пари, а не е потърсила помощ от него! За какво и трябват пари? Какво е намислила? И изперка.

Още е в плен на "Детето на Нарин не е мое."

Позна ли я? На кой стои по-добре? Нарин е продала злато на златаря. Купих я, за да не претопят тая красота.

И нашичкият подпали!

# 464
Отново пред витрината на златаря...

Когато и купи този накит, лицето му грееше от любов и надежда, че ще я зарадва, че ще реши с него копринените и коси... Нарин все още беше негова жена по божия закон...

А сега е изгубена - завинаги.

Р.Р. Обърнали ли сте внимание колко много се набляга на огледалото и отражението в него в турските филми?

http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-05-53/40-2008-07-27- … -24-10-31-09.html

Тук има любопитна статия за поверията, свързани с огледалата (отраженията). Смятало се, че огледалото може да улови душата. Каква ли точно символика са вложили авторите в отражението на Мустафа Булут във витрината - преди и след?...  Можеха изобщо да не показват кадър с отражението, но те наблягат на него в двата случая.

Впрочем, отразеният образ на Керим, когато купуваше сватбените пръстени, също има някаква символика... Чудя се каква? Ако някоя от вас знае, нека сподели, моля? Simple Smile  Praynig

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 14:01 от marytza

Общи условия

Активация на акаунт