Парфюмни размисли и страсти - 163

• 42 628
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Каква е цената в европейските бутици на Spiritueuse Double Vanille Guerlain?
.....
+ 1 Praynig
И аз съм на тази вълна, Goddess.
Даже стигнах до http://www.fragrantica.com/perfume/Mona-di-Orio/Les-Nombres-d-Or … anille-12958.html след справки в basenotes.
Няколко пъти вече нося отливка от Ванилията на Серж Лютен. Мноого ми е хубаво. Околните я отразяват и то съвсем спонтанно, а и въпроси с какво съм - не липсват. Ама откровено ще си призная, че когато на мен ми е хубаво и приятно, с комплименти или без, ми е все тая.

Та молбата ми е, ако някой познава ваниленото творение на Mona di Orio и Spiritueuse Double Vanille Guerlain да каже по някоя дума. Всичко от вас ми е ценно, защото не познавам нито единия от двата.
Ще се радвам и на отзиви за трите ванилии на Монтал.

# 646
  • София
Дамата е на почти 50 години, та явно не е до възраст  Rolling Eyes То като се замисля, и баба ми не го харесваше  :lol
Как да го харесват жените, нали е младежки и свеж  Mr. Green Историята ти ме "докосна"  Sick.
Аз напролет се офъщях на софийското летище на сгъвката на лакета. От Сф през Ист та до по-далечни земи си го носих с мен и ми стига за цял живот. Напъвала съм се да харесам поне О Премиер, но не стана работата. С уточнението, че аз харесвам бранда и Зеленият Кристалин, Пудреният 19 и Шанс Фре ги усещам като правени за мен  Heart Eyes

# 647
Ванилиите на Монтал не стават. Химични, натрапчиви и доста прости. Едни от най-неприятните, които съм пробвала, а аз съм ваниломан и изучавам ванилия от години.

# 648
Тоя разговор за петицата сме го водили доста пъти, последния път стана мазало PeaceНека оставим петицата на мира предлагам аз  Laughing Laughing Peace

Ванилийките обикновено предизвикват комплименти без да струват майка си и баща си това съм установила  Grinningособено при мъжете действието е доказано Grinning

# 649
Ванилиите у нас предизвикват опустошаване на хладилника, такава тенденция съм забелязала при ЛМ, сложа ли някоя вкусотия и се отправя към кухнята Joy Иначе си пада шипроман, струва ми се, защото всеки път носейки някой съвременен шипър, получавам коментар, че му харесва, при това без въпроси от моя страна. Особено му допадат Либертин на Вивиан и Бялото пачули Wink Харесва също и дървесно-подправково, финно-тамянени.

# 650
Ванилиите у нас предизвикват опустошаване на хладилника, такава тенденция съм забелязала при ЛМ, сложа ли някоя вкусотия и се отправя към кухнята Joy
Точно така ми действат и на мен , поради което реших да ги огранича въпросните че ще стане лошо Laughing Laughing

# 651
Пръснах си на ръката Chanel №5 едп и видшвам, за да видя какво ще усетя аз при опит да раздробя съставките. Алдехиди, лимони, ирис - в този ред, друго за сега не различавам. Началото е на много сапунест, много лимонов аромат. Не ми е цветен, аз не обичам много цветните парфюми. Сега ирисът се оттегли и се показа нещо животинско, предполагам, че това е цивет. Остротата на алдехидите също омекна и ароматът се укроти. Лимоните омекнаха, като посипани със захар. Появи се жасмин, малко ми е суров. И мъх. Още мекота се появи, напомняща мускус. И амбра. Много ми е странно, че така отчетливо усещам как се появяват и изпъкват подред всички тези съставки на парфюма. До сега не ми се е случвало. Вдишвам го направо от ръката си, постоянно и усещам промяната, това е в продължение на десетина минути вече. За сега не се появява друго или някаква нотка, която ми е непозната. Цветя, съжалявам, но няма в такова изобилие, както са описани като присъстващи. Спря до тук за момента, вероятно на следващ етап ще се покажат и други неща, но от тук нататък ще бъде по-бавно. Това открих в №5, за първи път го анализирам за себе си от толкова близко и така подробно. Иначе съм го приемала като цяло впечатление, а не съм го дробила на съставните му части. Много ми беше приятно и интересно. Simple Smile
Никъде в това преживяване не ми изплува образът на Брад Пит, което ми харесва! Mr. Green
(вече общо 18 минути са това)

# 652
Петенце, и съм, и не съм съгласна за ванилиите. Пък и нали знаеш за реакцията на кожата.
Ето, при Денси Vanille Absolu на Монтал може да е простичък, но при мен е прекрасно крем-брюле! В списъка за придобиване ми е на едно от първите места. За мен единственото, което го отличава от ванилията на Серж е липсава на дървесина. Ванилията на Мона ди Орио върху мен си прилича с Феланила на Perfumerie Generalle. Въпреки че прилича, мисля си че стои някак самостоятелно от другите ванилии, които познавам. Като самостоятелен подвид във ваниленото семейство. Много подправки, но някак меки. Дървесна, не-гурме ванилия с капка ром. Прекрасна е, макар от блотер да не показваше това. Нямам пари за нея, но пак съм я метнала нависоко в списъка, без да я слагам в профила във Фрагрантика, защото май всичко, каквото съм подушила от Мона, ще ми заеме първите редове...

Днес трети ден ще нося Stella Sheer 2008. Обичам розииииии!

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 12:43 от бульовче

# 653
  • София
Като сте заговорили за ванилии, моля ви, кажете ми някоя достъпна /като намиране по магазините и цена/, която да е като миризмата на ванилова шушулка?

# 654
L'Agent, за мен такъв е може би Vanille Noir - Yves Rocher. Но пак - при мен има и шоколад, и малко полски цветя вътре.

# 655
Петенце, и съм, и не съм съгласна за ванилиите. Пък и нали знаеш за реакцията на кожата.
Така е, не съм се отказала да изучавам ванилиите и ако някоя скъпа ми легне на сърце то е ясно че и в моя списък с желания ще иде, но верно ми действат малко в посока към хладилника.Макар че вчера си пръснах от мексиканската  надвечер и много хубаво се разви.Прибрала съм си пробичката за хладно време , но определено ми хареса макар и още да не съм заприритала за нея.Определено обаче мексиканската ми харесва повече от хаванската за сега. Ванилията на СЛ все още не съм пробвала та знае ли се Laughing ooooh!
 Stella Sheer 2008 не познавам , да ти е честит  bouquet

Във  Vanille Noir - Yves Rocher и при мен избиха някакви цветя , но не е лоша тя.Мисля че едп съм пробвала.

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 12:53 от raz_nejena

# 656
A Stella не е нов, отливка ми е. Искам да я довърша, но много й се радвам.

# 657
  • София
бульовче,  Hug Не очаквах някой да познава Мона ди Орио. Може би малко сме обсъждали бранда. Даже не съм информирана за ценовия му клас, но предполагах, че е  ooooh!
И аз не мога да си позволя тяхната ванилия към момента, но е хубаво човек да знае какво иска, когато дойдат по-добри времена. Благодаря ти, че сподели.

densi, знам, че вкусовете ни са различни / тука мъжете не ги броим Mr. Green/, но е факт, че в три поредни дни нося парфюми,за които знам, че и ти харесваш, и получавам неочаквани комплименти.
Ако наистина изучаваш ванилии отдавна, би ли споделила ценния си опит! Не крада това, което принадлежи на другите като откритие, но се чувствам по-стабилна, когато има с кого да си сверя часовника.

# 658
  • Sofia
Някой пробва ли вече Rose Etoile d'Hollande на Мона?
(Последният парфюм, по който е работила преди да си отиде)

# 659
  • Germany
Каква е цената в европейските бутици на Spiritueuse Double Vanille Guerlain?
175 евро  Peace

Та молбата ми е, ако някой познава ваниленото творение на Mona di Orio и Spiritueuse Double Vanille Guerlain да каже по някоя дума. Всичко от вас ми е ценно, защото не познавам нито единия от двата.
За мен ванилията в Spiritueuse Double Vanille Guerlain  е от тъй наречената от мен солена ванилия, поне така я чувствам  Blush Усещам я като във вкусен и топъл сладкиш, в който си сложил ванилия, но и солта е доста осезаема. Не я усещам химична или да ми става лошо от сладост. Доста напомня мадагаскарската ванилия, но е една идея по-тиха, по-мека и по-солена. Дано ме разбра Mr. Green
На срещата се запознах и с пачули-ванилия на Молинар. И тази ванилия (за мен си е чиста ванилия, пачулито почти не се усеща) слагам в солените ванилии. Другите ванилии не познавам, защото не съм им фен, но точно тази, солената, мога да нося в определено настроение.

Общи условия

Активация на акаунт