Парфюмни размисли и страсти - 163

• 42 726
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • Козлодуй

При мен нещата за уикенда се затягат много и няма да мога да се класирам за среща  Sad
И аз съм така Cry Няма никакъв шанс да дойда и този път.
Бел,честита ти Прада Hug Heart Eyes
А с тоя 24 ме замислихте,отдавна не съм го пробвала,дали не съм дорасла за него най-после?

# 91
Днес в БЗ тествах ето това : http://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/Potion-for-Women-15481.html
Доста съм впечатлена. Аромат, който в началото просто те хвърля в размисъл, какво точно са сложили създателите му. Rolling Eyes Странната съставка се оказа ревен. Началото е многообещаващо -плодово и зелено, като по средата някъде остава само зеленото. Може би това точно е ревенът, който досега не съм срещала в друг парфюм. В началото не можех да кажа, дали ми харесва, но нещо ме караше да си душа ръката непрекъснато. Сега, след около 4 часа ароматът улегна и съм сигурна ,че искам да го тествам отново. Определено не е масов аромат, а е и доста траен. Напръсках го отгоре върху китката си и след около 5-6 измивания на ръцете от тогава, все още се усеща отчетливо.
Тествах и новия Бос, Nuit и изобщо не ми хареса. Плосък и безличен. Не откроих никакви особени нотки. Излагация.

# 92
  • София
И на мен ми се стори интересен Potion на Дискуаред. А тази съставка - ревенът, се оказва много интересна - има я и в един друг парфюм, който сега тествам и определено се усеща Heart Eyes

# 93
  • Germany
Привет от Виена  Hug
Не съм на моя компютър, затова накратко:
Кафе в парфюм не харесвам, вади ми една химична нота, която не харесвам.
Иначе обожавам кафе и пия поне 5-6 на ден, задължително прясно смляно по възможност.
Тествах толкова много неща, пълна каша е в главата ми.
Днес се запознах с новите неща на ТФ. Не е моят парфюмер Crossing Arms Най-много харесах Lys Fume Tom Ford. Много мек и балансиран бял крем в градината на баба, слънчев и уханен. Не използвам нарочно лилиум, за мен лилиумът е нахален и много ароматен, а тук е по-топло ухание, усещаш жълтите тичинки.
Влюбена съм в Collection Extraordinaire Bois d`Iris Van Cleef & Arpels и съм разочарована от Bois de Copaiba Parfumerie Generale, който е почти еднакъв с Ирис тайзо. Не харесах и L’Ambre des Merveilles Hermes, който започва много сладко и вади едни гримове, едни пудри като в Шалимар Инишъл, абсолютно непоносим за мен. Не намирам общо нито с еликсира, нито с водата.
Не откривам никъде Чайна таун и по-добре Mr. Green, но се запознах с доста други от бранда и нищо не ме впечатли.
Ох, измъчих се да търся букви, ще пиша, като се прибера.

# 94
  • Sofia
Chinatown го има в София.  Grinning

# 95
  • Там, където ме обичат
Chinatown го има в София.  Grinning

Толкова се изписа за него, че трябва да се пробва. Къде е възможно това?

Мацки, в ДМ има само 2 вида малиция и никакъв шейк. Всичко сте изкупили, ненаситнички такива.  Laughing

# 96
  • Sofia
В The Circle го тествах аз преди време.

# 97
Като говорим за млечни шейкове, някой знае ли парфюм, подобен на този http://www.fragrantica.com/perfume/Strenesse/Strenesse-11291.html или пък къде може да се намери този.
Имах го преди време, размених го, а сега ми се носи нещо млечно-бадемово.

# 98
  • Варна
...зловещо с Херба фреска...
Зловещо и Херба фреска в едно изречение?!  Joy Колкото и да се напъвам, не мога да си го представя! Crazy
Сега, ако кажеш, че и на плаж отиваш, ще ме сразиш напълно! Grinning

Аз лятото не ходих, та посредата на октомври пък хич  Mr. Green Ама хората си ходят, градските плажове са доволно пълни, че се и къпят.
Полях се с Хербата както при 40-градусовите жеги баш. Сега обаче е по-траен и много по-бистър.

Не харесах и L’Ambre des Merveilles Hermes, който започва много сладко и вади едни гримове, едни пудри като в Шалимар Инишъл, абсолютно непоносим за мен.

Според това описание е абсолютно сигурно, че ще ми хареса.

# 99
И според мене Lys Fume е впечатляващ от новата ТФ колекция: всичко е добре премерено. Мисля, че дори ми хареса повече от Un Lys на Serge.  

Разнежена, не знам дали си пробвала Creed Fleurs de the Rose Bulgare. Често минава за най-близкото до българска роза на чуждо-езикови форуми.  Ще ми е интересно мнението за него на български форум, ако някой го е пробвал  Peace  

# 100
Разнежена, не знам дали си пробвала Creed Fleurs de the Rose Bulgare. Често минава за най-близкото до българска роза на чуждо-езикови форуми.  Ще ми е интересно мнението за него на български форум, ако някой го е пробвал  Peace  
Не съм го пробвала то май тук няма и къде.Ако ми попадне непременно ще го подуша. Той доста стар аромат Simple Smile Честно казано аз изобщо не търся автентична бг роза. То един мускал мога да си купя искам самата комбинация да ми допада в аромата с други неща.

# 101
В The Circle го тествах аз преди време.

И сега го има. Вчера го тествах пак. Много ми прилича по дух и по канела на Непристойната и за 440 лв. ще го пропусна. Иначе е изключително добра канела. Много добър заместител ще е на обожаемата Непристойна. Като си свърша количествата от нея, може би....

Тествам бонбонените виали на Бонд №9.
Започнах с Hamptons Bond No 9. Воднист, цитрусов аромат с хубави цветя /доминиращ жасмин/. Има доста сол и мирише на море с разхвърляни цветя по плажа около водата. Студен, охлаждащ и силно мъжки в началото. Много сериозен бергамот пропиващ мозъка. Чакам да видя надолу дали ще ме изненада или ще приключим безславно. Хич не ми беше до такъв аромат тази вечер, предпочитах нещо по топло и сладко, но това ми бил късмета. Любимия го хареса много, докато не чу цена. Изсмя се почти истерично. Изненадващо силен и дори мощен на този етап. Не уляга, не заглъхва и влачи шлейфища. Нетипично за такъв тип аромати.

# 102
  • Чукарландия

Белла, бях сигурна, че ще разпознаеш като своя тази прелест, наречена 24 Фобург  Hug

Атти знае защо! newsm10

При мен нещата за уикенда се затягат много и няма да мога да се класирам за среща  Sad
И аз съм така Cry Няма никакъв шанс да дойда и този път.
Бел,честита ти Прада Hug Heart Eyes
А с тоя 24 ме замислихте,отдавна не съм го пробвала,дали не съм дорасла за него най-после?

Сънче, честита ти Прада и на теб! Heart Eyes

А от тоя 24-тия, да ти пратя ли от пробата? Hug

Аз също (вече за кой ли път) няма да присъствам.  Whistling Далече ми е София. Ако се проведе сбирка в Пловдив, по-мога да се откопча и да дойда. Peace

# 103
Мускалите (ако това е розовото масло) миришат различно от цвета. Това е проблемът! И аз не искам чист "мускал", иначе са ми подарили винтидж версия, от края на 40-те години  Crazy  Не че го нося или ползвам Simple Smile  Стои като исторически артифакт, прибран в шкафа.  

Това с "мускалите" и пренебрежителното отношение към розата е българска реакция, съм забелязала, сигурно защото е културна препратка към герой, който за не-българи е напълно неизвестен.

# 104
  • Чукарландия

Тествам бонбонените виали на Бонд №9.

Денс, кои са тези бонбонени виали? Във Фрагрантика на Hamptons в дясно на снимката, които са, тях ли наричаш? Ааама че обясних?!? Дано си ме разбрала. Hug

Общи условия

Активация на акаунт