Парфюмни размисли и страсти - 163

• 42 893
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Килиънския. На ТФ нямам спомен да съм душила.

# 151
Атти, кое от двете? Ма какво говориш ние сме ин и ян парфюмно, та предполагам и двете.
Публикуваме заедно.
Нищо оставете всичкото Амбър Уд за мен, че и татко му, бате Кили! Mr. Green

Локситан са супер далеч от мен, освен сапунно и кремово понякога! Peace

# 152
 Днес съм много,много щастлива  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44,най-после държа в ръцете си   28  La Pausa Chanel. От януари месец съм го замислила ,ама чак сега ми се сбъдна желанието.Когато нещо е толкова чакано и желано,още по-сладко е придобиването му.Но и парфюма си оправда дългото чакане Heart Eyes .Невероятно красив ирис. Започва гръмко,горчиво и  землисто.После първоначалната горчивина отстъпва на най-звънливия ,кристален ,чист ирис.Не мога добре да разчленявам прарфюмите на съставните им части ,но това усещам и някаква зеленина също.Стои близо до кожата ,може би това му е единствения недостатък за мен ,искаше ми се да е по шлейфов.Изключително елегантен и фин  парфюм. Heart Eyes

# 153
  • Козлодуй

МЧР- радвам се, че намира почитатели. Не откривате ли бегла прилика в началото с Делис ПП, а в базата с Инсоленс едП newsm78

Точно Peace Началото на МЧР ми е едно към едно с Делис ПП,последният го имам(но не ми е любимец,щерката го ползва) и затова не ме впечатли.С Инсоленс не намирам прилика.
Кенди ми хареса много повече от очакваното,но не ми е достатъчно трайна.Носих я и в жега,и в по-хладно,все тая.
Тествах днес Sheer Stella 2008-красива доста натурална роза,но имам достатъчно за нуждите ми рози на този етап(освен Крадецът на рози,който отлежава в уиш) и също не я пожелах.
Тази тройка нощни съм заложила на Шанел-първо Коромандел,снощи Алюр сенсуель(в превод от френски според Гугъл било Чувствен чар Mr. Green ),а тази вечер може би Коко Heart Eyes

Allys,честита придобивка Hug Както и на всички останали с нови парфУмчета Grinning

# 154
Бижу, по виолетки и аз не си падам, с малко изключение- Аметистовата кожа Heart Eyes Инсоленс не ми е така виолетков.
В Кенди освен карамела, който много ми харесва, се разтапям от кеф с муска в базата, направо се разчувствам.
Ако се допусне, че има осезаема виолеткова нотка в Ботега Венета, значи това са единствените виолетки, които намирам за красиви. А БВ за доста хора има прилика с Аметистовата кожа. Wink
Муск, в който и да е парфюм, обонянието ми трудно регистрира по принцип. Rolling Eyes

Сега помирисах блотера на Miss Dior Le Parfum. Сладко пачули е остатъка. Обичам играта на съзнанието, която ме прехвърля от прилика на прилика с разни други аромати в различните етапи на един парфюм и ароматът от различните повърхности, върху които е пръскан(в случая кожа или блотер)! Whistling Сега мога да кажа, че това, което е останало като аромат на въпросния блотер, е един сладък, сладък L'Agent, а не тамянено пачуления със съвсем лека сладост оригинал L'Agent. Crazy 
Довърших ли те с това сравнение?! Laughing

# 155
Довърши ме, да Laughing
Най-образно за Льо парфюм бих се изказала с една твоя велика фраза, цитирам по памет 'Все едно са ме цапнали по главата с букет китки'.
 В Ботега има виолетки, да, но не бих го определила като виолетков парфюм.

Честити ви нови парфюмчета на всички!

Аз установих за себе си, че за в бъдеще не бива да прекалявам с парфюм, абе не трябва въобще да пръскам, ама като ми е кеф Mr. Green

# 156
  • Sofia
Не разбрах - бременна  ли си или алергична?  newsm78

# 157
Не разбрах - бременна  ли си или алергична?  newsm78
Ни едното, ни другото Joy пък третото хич не ти трябва да го знаеш Wink

# 158
Благодаря ви момичета Hug.
Аз в Ботегата не усещам виолетки и Cuir Amethyste, също не. А МЧР за мен си прилича с Шалимар Инишъл, само че старите червила тук са гранясали и с черешов вкус Laughing.

# 159
Честит Шанел! Hug

# 160
  • Варна

Установих, че на блотер всички парфюми са ми блудкави.

Сто хиляди пъти съм си мислила същото. В най-добрия случай всичко, пръснато на блотер, ми мирише на качествен прах за пране. На блотер пръскам единствено парфюми, към които предварително знам, че нямам никакъв интерес, а просто ей така - да съм хаберлия.

Да са ви честити новите ароматни удоволствия!

# 161
  • Чукарландия
Вчера и днес тествах Intuition Estée Lauder и Kelly Caleche Hermes. В първия откривам spicy нотка, която я няма в пирамидата?!? Хубав е, но не е нещо, без което не мога. Peace
А втория, що така, но много лошо се развива върху кожата ми?!? Избива нещо неприятно, което ме кара веднага да го отмия. А то пък отмива ли се е друг въпрос...Sick

Засега от Hermes единствено 24 Faubourg ми хареса и не само ми хареса, но и е в топ 10. Hug

ПП Да попитам как правилно се произнася Hermes? Хермес, Ермес, Ерме или Херме? Чух всякакви вариации на това име. Rolling Eyes

Честити придобивки на всички! С много любов да си ги фъскате! Hug

# 162
  • София
ПП Да попитам как правилно се произнася Hermes? Хермес, Ермес, Ерме или Херме? Чух всякакви вариации на това име. Rolling Eyes

Хе хе, тъкмо с Ели това коментирахме на предната сбирка. Тя пак да каже, но май се произнасяло Хермес (с ударение на второто "е").  Grinning

# 163
  • Варна
Ермес е правилно според мен, с ударение на последното "е". Преди време пак коментирахме този въпрос и изрових една реклама на Тер д`Ермес, където пичът съвсем членоразделно го произнесе точно така  Peace Рекламата беше на френски.

# 164
  • USA, Steak State
Хахахах снощи с половинката точно спорехме как се произнася Hermes, та той държеше, че е  ХермЕс, понеже е учил френски, а аз си държах на ЕрмЕ  Mr. Green

Прада Кенди не ме впечатли изобщо, някакъв захарен памук с лек полъх на карамел. Имам няколко парфюма от този тип и сравнение с тях е плосък. (Това разбира се е мое мнение и да не се сърдят любителките му). Малката каза, че и миришело на шоколад.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт