Парфюмни размисли и страсти - 163

• 42 658
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
В началото се извинявам за лаишкия въпрос  Blush , но бихте ли ми обяснили значението на думата "гурме" в парфюмерията? За гастрономията ми е ясно  Wink
Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 556
Миднайт Пойзън няма едт, мисля, обаче има Еликсир и Екстракт де парфюм . Втория не го познавам (по картинката ми прилича на сплаш чист парфюм), първият е леко замъглена версия на класическия едп, също много хубава, но помпите са коварни неща, текат и се губи наличност от тях.
Да второто е чист парфюм. Еликсира вече не се продава по магазини, а само в нета и не ми се вярва да е отсипано от него. Той е за мен много по-хубавата версия, въпреки помпата.

# 557
  • София
Цитат
значението на думата "гурме" в парфюмерията?

Общо взето парфюми, които миришат като десерти.

# 558
Цитат
значението на думата "гурме" в парфюмерията?

Общо взето парфюми, които миришат като десерти.
Да и вкусни парфюми, хранителни и с дъх на хубави ястия. Парфюми със силно изразени нотки на какао, ваналия, карамел, ядки и въобще сладкарски продукти се определят като гурме аромати.

# 559
Миднайт Пойзън няма едт, мисля, обаче има Еликсир и Екстракт де парфюм . Втория не го познавам (по картинката ми прилича на сплаш чист парфюм), първият е леко замъглена версия на класическия едп, също много хубава, но помпите са коварни неща, текат и се губи наличност от тях.
Да второто е чист парфюм. Еликсира вече не се продава по магазини, а само в нета и не ми се вярва да е отсипано от него. Той е за мен много по-хубавата версия, въпреки помпата.
А за мен е точно обратното - еликсирът намирам кротък, приглушен и опитомен. Ако трябва да ги сравня образно - Еликсирът е домашна котка, ЕДП е тигър.

# 560
  • USA, Steak State
Цитат
Хранителни и с дъх на хубави ястия

Веднага ми дойде на ум хубаво ястие с дъх- кисело зеле със свинско.  Joy Joy Joy Joy Joy

Извинявам се, не се стърпях.
Иначе където има гурме, стъпвам леко. Харесвам ги като цяло, но някои са способни да ме накарат да получа диабет само като ги душкам.

# 561
Цитат
Веднага ми дойде на ум хубаво ястие с дъх- кисело зеле със свинско.  Joy Joy Joy Joy Joy
Ооо не се е сетил някой, не е изкарал супер скъп ниш с точно такъв гурме елемент. Mr. Green
Много обичам кисело зеле със свинско. Вариво му викаме в Пернишко. Whistling

# 562
  • USA, Steak State
Цитат
Ооо не се е сетил някой, не е изкарал супер скъп ниш с точно такъв гурме елемент. Mr. Green
Много обичам кисело зеле със свинско. Вариво му викаме в Пернишко. Whistling

И на мен ми е любимо зимно ястие.  Mr. Green

Да не е съвсем спам, тъкмо се офъшках с Венеция ( новия вариант) и се топя ли топяяяяяя. Бтв още не се намира по нашите ширини, докато оригиналният вариант върви из Ибейско за $100- 30мл.

# 563
Любимата ми Венеция....само като чуя за нея ми става готино Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз срам не срам си нося рефанската версия (оригинала). Ами добре са го направили пък, за мене е 100% същото. Не ми се дават стотици левове за едно мъничко шишенце.

# 564
  • София
Петя, честита придобивка, много радост да ти носи!  Grinning

Аз съм се втренчила в новият Елиън, още повече, че днес се разделих с последното ми  количество от Грейпфуртовия. Видях,че в чужбина вече е излязъл. Големи хвалби, дано наистина да си заслужава.  Whistling
Случайно, някой  да го е тетсвал, да налее още масло в огъня?

# 565
Страхотен е новият ALIEN Heart Eyes Oще се чудя как не го купих ooooh!
нежен, сладък....прилича ми на ликьора

# 566
  • София
Ауу, опаковката е страхотна : http://www.youtube.com/watch?v=5QF7d7w27Xg  Heart Eyes Heart Eyes

Къде го тества , Жаки? И кой тества кожения или Essence Absolue  ?

# 567
В Мюнхен. И като цена не беше кой знае колко скъп. Но си казах, че нали и тук ще го пуснат скоро....та може да почака. Много е хубав наистина, и шишенцето е бижу Heart Eyes
Абсолю тествах Peace
много по-богат, топъл и гушлив от оригинала

# 568
А аз ще си подаря един буркан Беж! Нямам търпение просто да дойде Коледа! Crazy smile3508
(ако света не свърши на 21-ви де... Mr. Green )

# 569
  • Чукарландия

Красота! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт