Любители на кучета - 31 !

• 42 904
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
здравейте приятелчета Simple Smile днес ходихме с баща ми до Нова Загора ... и взех новия си маник ... от днес е вкъщи, на 1 месец и половина е ... утре ще ходя при ветиринар за ваксина и паспорт , а сладура вече два пъти се изпишка.... разкарвах го навън малко,но така и не си свърши работата и щом като се прибрахме и раправи белята  ooooh!  ooooh!..... а сега спинка до мен !  Hug голямо сладурче е  ...аз лично мнооого се радвам,че наистина намерих точното куче !! порода мини пинчер чистокръвно  newsm68 newsm44 днес го научих на нещо полезно !! вече идва при мен след като му извикам и бяга мнооого бързо, а е толкова маничко   animal037

# 76
Но имам наистина много сериозен проблем ...  smile3514 само за малко да го оствя самичко и започва да скимти ... УЖАС ... какво да  правя ?? smile3555

# 77
Вики, то е много малко! Обикновено кучетата стоят при майките си до 2 месечна възраст! Естествено, че ще скимти! Сигруна съм, че и теб като са те оставяли сама в стая като бебе си се разплаквала доста бързо без мама! Можеш да опиташ да сложиш шише леко топла минерална вода 38 градуса, увий я в кърпа и сложи една товя носена стара тениска да има къде да се гушка на мястото, което сте й определили! Мърфи като беше малък си  спеше в транспортната клетка, там си имаше постлано и вечер си влизаше сам вътре!
Моля те не го извеждай навън, трябва да минат и трите ваксини, ганата и парото си върлуват и са често смъртоносни болести! Купи кучешки памперси и се опитай да му покажеш, че там се ходи! Утре ветеринаря ще ти обясни, но не го сваляй сутринта навън!

# 78
Благодаря много .... ще опитам това с шишето ... и наистина няма да го изкарам сутринта и мен наистина ме беше страх днес да го пусна, но исках да го видя какво ще прави .... обещавам повече да не се повтаря и пак ти благодаря за съвета Simple Smile)))

# 79
Joy Бертичка, ще я изям тая малка муцуна, дето си подрежда ухото! Ама как спи в такива невъзможни пози?! И как ти мята едно око  Laughing Ох, не мога просто! Страхотна е!
Стига главата да е подпряна останалата част от тялото е без значение как е разпльокана Laughing
Неслучайно ги наричат кучета клоуни  costumed034

Victoria990620, и аз като прибрах едно пале от улицата му слагах шише с вряла вода. Проблема беше като водата изстине  Laughing Ако имате електрическа възглавничка или одеало я позлвайте  Peace За да не я препикае и да стане авария може да сложите някаква кърпа отгоре найлон и отгоре геговото одеалце/постелка.
Задължително е нещо твое да седи до него първите няколко нощи. Познати играчки, неговото си легло и т.н.
Аз моята като я взех умишлено и взех и леглото и играчките и всичко, за да не се стресира от новата среда. Въпреки всичко като беше сама пак дращеше и скимтеше. В началото пробвах с успокоение и галене, но не помогна. После станах малко по-строга и имаше ефект. Връщах я в леглото и й казвах да не мърда. Завивах я с нейното си одеалце и изчаквах да легне и да й се доспи. След това излизах от стаята. След няколко месеца будене посред нощ постепенно свикна.
Беше се научила да дращи по вратата, за да стане някой д аи отвори. След време се изхитрихме и сложихме шкурка на двете места на които дращеше. После имахме двойна полза - тя не дращеше толкова и маникюра и беше перфектен  Laughing
На всичко му се намира цаката.
Но е много важно да НЕ го оставяш да се учи така. Ще си имаш много проблеми после. Кучето под нас е на 15 години и продължава да вие по цели нощи, когато е само!!! Просто никога не са го научили да спи и седи само. Това е много важно според мен, защото това е куче не е малко дете. Трябва да си спокойна, че като го оставиш някой ден всичко ще е наред.

# 80
Виктория, иди в някоя голяма книжарница и си намери книга за породата. Вероятно вътре ще са описани основните моменти в развитието и характерните трудности, които са свързани с отглеждането на мини пинчер.

Не го приемай като хокане, моля те, но стопанинът, който иска да е отговорен, най-напред се образова, а след това взима първото си куче.

Станалтото-станало. Честито и питай, като имаш въпроси. Ще помагаме с каквото можем. Рила и Бертичка са ти дали добри съвети, а и вече имаш предупреждение, че кученцето може да плаче през нощта.

# 81
Вики, честито другарче! Момичетата са ти дали ценни съвети, а утре слушай и запомняй много добре всичко, което ветеринаря ще ти каже. В интернет има също много за породите и може да се запознаеш с всичко, което касае твоето кученце.

Сисс, в никакъв случай не оставяй кучо без течности, защото от повръщането може да се обезводни. Давай му оризова вода и пилешки бульон. И да хапва по много малко. Пожелавам ви скорошно оправяне!

Тази вечер падна голям смях с нашия Джони. По телевизията даваха зарята по случай годишнината от Балканската война и нашия като чу и като се стрелна към телевизора, сложи лапи на шкафа и си навря главата в екрана като я кривеше ту наляво, ту надясно. И друг път го е правил, но само когато дават опера, като има афинитет към женските арии. Може да спи, но чуе ли опера тича като обезумял към телевизора.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 22:32 от Sea lights

# 82
Мерси за новата темичка   bouquet  Много нещо сте изписали муцунки, ще прочета всичко като имам време утре  Hug

Подразбрах, че нашето Смърфче е желано от една сериозна дама  Heart Eyes още не е финализиран трансфера, но сме в очакване на хепи енд..  Heart Eyes

# 83

Сисс, в никакъв случай не оставяй кучо без течности, защото от повръщането може да се обезводни. Давай му оризова вода и пилешки бульон. И да хапва по много малко. Пожелавам ви скорошно оправяне!

Хм, нашите ветеринари пък задължително оставят без вода и храна! Слагали са го на системи, но никаква вода първите 24 часа! Да се успокои лигавицата било! И му бият нещо против гадене!
Фея, ти какво ще кажеш, аз винаги съм следвала нарежданията и бързо е спирало повръщането!?

# 84
Рила, моето мнение е следното.

При положение, че повръщането е почти инцидентно, а не до степен да е през 5-10-15 мин и да изкарва само стомашен сок; ако кучето има тонус и е изкарало стомашния дразнител (в случая камъни и пръст), след което повръщането е спряло, тогава бих оставила животното самО да реши кога и за какво е готово. Не бих му наливала зорлем вода (чиста или оризова) в гърлото, не бих му тъпкала устата с манджи. Просто бих оставила купичка прясна вода и бих предложила храна, която да е щадяща стомаха (преварен ориз с пилешки гърди) като първо ядене.

Освен това ветеринарят не е намерил причина за притеснение, нито пък е казал, че е нужна извънредна намеса при хранене и поене.

# 85
Честито бебе  Hug

Аз на моя бях дала голяма плюшена играчка (достатъчна да се свива и да си лежи до/по нея). Държах го затворен в кошара където имаше от тези преносимите пласмасови "чанти" (как се казват? на английски е carrier) като на дъното и по стените бях сложила кърпи да му е меко. Идеята е да се създаде уюут на бебо като "спалнята" е достатъчно малка за да го почувства като "бърлогата/скривалището" където ги държи майка им. Той предпочиташе да си седи там и спря да плаче вечер. Свикна да е сам, но заобиколен от играчи и топло легло. Все пак и майка им ги оставя да търси храна. Докато е в "спалнята" не го пипахме, чакахме да излезе. Така започнахме и с тренировката, командите и приучаването на името му.
Защо го държах в кошара ли? Така регулирах района му, давах му "лично пространство" и най-вече лимитирах местото където би могъл да ползва за тоалетна. Бях наслагала весници на всякъде в кошарата.
Когато свикна с нас, с гласовете ни, с режима си започнах малко по малко да го извеждам от кошарата, но винаги за малко. Имаше си вратичка от която го виках да излезе и съответно като се изплаши от нещо (основно котките) или реши, че му стига толкова "на вън" сам си тичаше обратно в кошарата. Съответно имаше и наши дрехи до него за да не се чувства сам.
Дано съм ти помогнала!

# 86
Освен това, което е казала marta1 за чиповете мога да добавя, че чипът е според мен единственото доказателство, че кучето е твое!
Когато ни вадиха европаспорта вета ни каза да си пазим резервните стикери от чипа като очите. Да ги скатаем на сигурно място, защото при една евентуална загуба на паспорт няма как да докажеш че кучето е твое. Заради въпросната база данни.
Повечето клиники си създават свой регистър на чипираните кучета. Поне при нас е така. В базата им данни фигурира задължително номера на чипа.
Отделно има балканска база данни, в която всеки стопанин може свободно да запише кучето си.
http://www.balkanpet.net/ Добре ще е този линк да се сложи в първия пост, за да се вижда от всички  Peace

Чесно казано обърках се с тези чипове Sad
А ако кучето смени собственика какво става тогава?! newsm78
Пак регистрация, отписване от регистъра или какво.....

# 87
  • Северо=Западналия край
Айде и аз да се цопна в новата ви тема, обзаведохме се с дрешка , че сутрините станаха студени и почваме да треперим Wink

# 88
Сутрешен доклад! Laughing
Тази нощ Бевър беше спокоен. Не е повръщал.Продължава да си ака твърди аки. Снощи яде само малко варени пилешки гърдички с оризче.Бях му го приготвила като манджичка-течно.Ама да ви кажа много му хареса. Laughing Тази сутрин се събуди озверял от глад.Но по препоръка на вет тези два-три дни ще е на диета.Трябва да му давам през два часа по малко от сготвенкото. Водичка  пие по малко. От снощи купата си му е почти пълна. Тази сутрин е отново див и игрив. Разходихме се рано рано,ама не много надалеч и със спокоен ход.
Та така-имаме значително подобрение и сърцето ми започва да се успокоява!
Благодаря на всички за съпричастността и съветите! Hug Hug Hug
Рапорт даден! bowuu

# 89
Рапорт приет, Сис!  Grinning

Много хубаво, че сте по-добре. Дано задържите и се подобрите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт