Любители на кучета - 31 !

• 42 092
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Не знаех за този регистър. Сега ще потърся и нашия "звяр" в него.

ПП Намерих го и има три страници с нашето име.  Laughing

# 676
ами и аз не знаех,попаднах там, докато гледах за новото ел класиране по детските градини,че една комшийка й предстои.Може и да е нещо ново,може и да не съм обръщала внимание преди тов.Цели 3 страници Crazyние сме само две кучета с това име Laughing

# 677
Здравейте  wavey
Включвам се и аз с едно питане, което може и да е глупаво  Blush но все пак  Blush

Значи дъщеря ми много обича да имитира звуци на животни (бухал, кон, котка, ...) и да ви кажа, много е добра. Съответно може и да  лае като куче. Нашия Скоти не лае, само много рядко, ако някой чука или звъни на входната врата.

От известно време дъщеря ми почна да си "говори" със Скоти  Laughing Тя лае, той първо слуша, но след малко и той се включва първо с леко виене, после почва и да лае. Така си лаят двамата около 2-3 минути и после Скоти видимо става неспокоен, почва да се върти и обикаля стаята, сякаш място не може да си намери.

Аз правя забележки на щерката да не го дразни така, но всъщност и аз не знам до каква степен е безобидна тази "игра". Ще съм благодарна, ако ме посъветвате нещо  Thinking

# 678
Моите дори пеят заедно. И също си лаят, но явно в една гама, т.к. пък Тити определено ужасно се забавлява като го правят.

# 679
агнешко, да, и при нас като песен се получава на моменти  Peace Явно нашите не са в една гама, знам ли.
Ще взема да ги снимам на клипче и да ви ги пусна да се посмеете  Laughing

# 680
Петинка, много е сладък Оникс  Heart Eyes

Фийлинг, екзема? Малеее... Препоръчаха ли смяна на храната? А пръскане със сребърна вода? Как предложиха да облекчавате сърбежа? Ако не греша, Кортиземът е кортикостероид, а те не трябва да се прилагат продължително...

Фики, тъй като не владея кучешки (освен като език на тялото), не мога да съм сигурна, че подобно общуване с лай или виене е полезно, нито че е вредно. Знам само, че кучетата лаят или вият при три условия: превъзбуда, раздразнение и за звуково маркиране на територия. Звуковото маркиране може да е продиктувано от страх или агресия. Нито едно от тези чувства не е с положителен заряд, дори превъзбудата. Даже ако е предизвикана от радост, превъзбудата води до нежелано поведение: бутане, настъпване, хапане, въртяне в кръг и пр.

Затова, от чисто логична гледна точка, аз не бих провокирала кучето си зорлем да лае или вие.

Роситооо, трябва да намерите решение за ноктите колкото се може по-скоро. Прекалено дългите нокти предизвикват неудобство и болка при ходене. Ако ви е страх да не засегнете живеца, понеже ноктите са черни, използвайте моторна пиличка. Купете си стипца за всеки случай.

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 17:42 от Фея Кръстница

# 681
Фики, тъй като не владея кучешки (освен като език на тялото), не мога да съм сигурна, че подобно общуване с лай или виене е полезно, нито че е вредно. Знам само, че кучетата лаят или вият при три условия: превъзбуда, раздразнение и за звуково маркиране на територия. Звуковото маркиране може да е продиктувано от страх или агресия. Нито едно от тези чувства не е с положителен заряд, дори превъзбудата. Даже ако е предизвикана от радост, превъзбудата води до нежелано поведение: бутане, настъпване, хапане, въртяне в кръг и пр.

Затова, от чисто логична гледна точка, аз не бих провокирала кучето си зорлем да лае или вие.

Фея, благодаря! Това подчертаното е което мисля, че става при нас  Peace Скоти е объркан и определено раздразнен, даже и изплашен. Ще говоря с дъщеря ми да не лае повече  hahaha

.......Купете си стипца за всеки случай.
Фея, как изглежда стипцата тук по Американско  newsm78

# 682

Фийлинг, екзема? Малеее... Препоръчаха ли смяна на храната? А пръскане със сребърна вода? Как предложиха да облекчавате сърбежа? Ако не греша, Кортиземът е кортикостероид, а те не трябва да се прилагат продължително...

В клиничния лист пише, че липсвал сърбеж. Как го установиха, не знам.   newsm78
Всъщност половинката влиза с Тара.
Трудно ни е да разберем кой е Алфата вкъщи, защото Тара слуша и двамата, но при мен може и да мине, при него знае, че не минава и не се "пазари". Ая пък слуша само мен, с него не желае да излиза, не се подчинява и на командите му, а се "панира" и започва да ме търси.   newsm78
Кратко отклонение...

Та, изписаха ни Кортизем и някакви таблетки, стимулиращи кожата и космената покривка. Трябва да видя как се казваха...
Фея, смяташ ли, че 7-дневно мазане е много?
Смяна на храната не препоръчаха. Не ни й питаха с какво я храним. Всъщност, даваме й Хепи Дог със сирене и пробиотик.
Нищо не споменаха и за сребърна вода, но аз си отметнах след съвета на Бертичка и утре ще мина да взема. Благодаря, Бертичка(забравих в предишния пост   Blush  )!       bouquet

# 683
Feeling няма за какво. Важното е резултати да има.
Никой лекар или вет няма да ти каже нищо конкретно, защото не са запознати.
Аз всеки път като отидем я за възпалено шушулче я за нещо друго и питам за сребърната вода и всеки път получавам един и същ отговор 'Нямам наблюдения, но щом ѝ помага продължавай"
 Joy И аз все пак настойчиво всеки път си питам за конкретния проблем дали може.
Убедила съм се вече в чудодейната сила и никой не може да ме разубеди!
Та майките дават на бебета си за какви ли не проблеми! Кучетата да не са по-кекави  Mr. Green
Което ми напомня че мисля да направя експеримент с доказателства. Всеки ден да я мия със сребърна вода в продължение на месец и да снимам разликата  Thinking

# 684
Фики, стипцата тук се казва styptic powder.

Фийлинг, седем дни е нормално за кортикостероид. По-продължително лечение е допустимо тогава, когато рискът от заболяването надвишава риска от прилагането на медикамента.

Аз лично бих препоръчала BARF, защото решава трайно и немедикаментозно кожни проблеми от типа на атопичен, обикновен или алергичен дерматит при кучета и котки. Знам обаче, че подобен метод на хранене в БГ е труден или невъзможен. Затова, ако можете да си го позволите, минете на по-висок клас храна. Подсигурете редовен прием на Омега 3, 6 и 9. Предлагайте смески от пресни смлени плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти (къпини, ягоди, портокали, спанак, кълнове от люцерна, червено цвекло, червени чушки) - по макс. 3/4 чаша на ден, ако е Тара е 30 кила.

Странно е, задето са решили, че раничките не сърбят. Тара не ги ли чеше?

# 685
.....Което ми напомня че мисля да направя експеримент с доказателства. Всеки ден да я мия със сребърна вода в продължение на месец и да снимам разликата  Thinking

Bertichka, интересно ми е, каква разлика очакваш да наблюдаваш в следствие на експеримента ти? Промяна в козината, може би? Питането ми е чисто любопитство  Embarassed

Фея, благодаря, ще взема и аз стипца, за всеки случай; до сега не ми се е случвало да му клъцна живец на Скоти  Peace но то никога не се знае  Thinking

# 686
Фики, много си бърза! Исках да ти дам линк и и описание на пудрата, а то вече си отговорила  Hug

http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=17 … 6&cagpspn=pla

Представлява прах с цвят между сяра и медена охра. Аз направо топвам нокъта в бурканчето. Кървенето спира за секунда. Досега 2 пъти съм клъцвала живец за повече от година, като и в двата случая беше защото Беро мръдна - има ужасен гъдел на задните лапи.

# 687
Bertichka, интересно ми е, каква разлика очакваш да наблюдаваш в следствие на експеримента ти? Промяна в козината, може би? Питането ми е чисто любопитство  Embarassed

Ами надявам се червенките петна под гънките на муцуната да изчезнат  Praynig На нас нали това ни е проблем на породата

# 688

Фийлинг, седем дни е нормално за кортикостероид. По-продължително лечение е допустимо тогава, когато рискът от заболяването надвишава риска от прилагането на медикамента.

Аз лично бих препоръчала BARF, защото решава трайно и немедикаментозно кожни проблеми от типа на атопичен, обикновен или алергичен дерматит при кучета и котки. Знам обаче, че подобен метод на хранене в БГ е труден или невъзможен. Затова, ако можете да си го позволите, минете на по-висок клас храна. Подсигурете редовен прием на Омега 3, 6 и 9. Предлагайте смески от пресни смлени плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти (къпини, ягоди, портокали, спанак, кълнове от люцерна, червено цвекло, червени чушки) - по макс. 3/4 чаша на ден, ако е Тара е 30 кила.

Странно е, задето са решили, че раничките не сърбят. Тара не ги ли чеше?

Не ги чеше, наистина.
Таринка е наполовина лабрадор. Тежи не повече от 13-14кг.  Дребосъче е.   Laughing  Но с ееей такова    Hug    сърчице!   Heart Eyes
Ще последвам съветите ти, макар в момента да ни е трудно. "Прясно" завършили сме, още без работа...   Confused

# 689
Фея, и аз пазарувам от Drs Foster and Smith  Peace
Следващото клипче с Беро може ли да е как му режеш ноктите на задните лапи? Представих си го как го е гъдел Беро  Heart Eyes

Bertichka, ами дано имате успех и изчезнат тези червени петна  Peace И да споделиш после  Hug

Feeling, скорошно оздравяване на Тара  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт