След "Щастливи заедно" с Махсун Кърмъзъгюл - стари и нови проекти, колеги, изяви

• 75 811
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
Наистина нямам търпение да се прибера и да погледна серията.
Само дано ми стигне време за всичко.
Тара наистина е интересен филма,дано някога ми остане реме да го загледам отначало
Скрит текст:
ще ми се да го погледна и заради Мурат Юналмъш

# 721
Наистина нямам търпение да се прибера и да погледна серията.
Само дано ми стигне време за всичко.
Тара наистина е интересен филма,дано някога ми остане реме да го загледам отначало
Скрит текст:
ще ми се да го погледна и заради Мурат Юналмъш
Скрит текст:
Мурат е сбъркал, напускайки сериала заради "Бащи и синове", спрян заради слаб рейтинг. Hug

# 722
Диана, благодаря за линковете . Имам нужда от повторение. Вили, кафето ти е страхотно! А Синан е красавец, но веждите му ми идват малко в повече и като играе често пречат да се видят хубавите му очи. То не, че веждите на нашия любимец са идеални, но те за нищо не му пречат и са му точни. Laughing
"Музиката в началото на епизода ми звучи като наша родопска песен." Тара и на мен.

# 723
Ива и аз имам нужда от затвърдяване на епизода добре , че Милена вкара малко яснота , че се омотах  съвсем   #Crazy

# 724
  • София
Ха, здравейте! Уф, само какви грижи си имам в къщи, непрекъснато ме прекъсват и не мога ни да гледам ни да пиша. А пък серията - само действието, без реклами и интродукция и надписи е ... 140 мин., т.е. повече от 2 часа. Та докато ги изгледам и резюмирам помежду другите ми задачи, измина деня.

Ето сега, първо едно резюме - превод от турски. И второ, моят конспект на 1-ви еп.

„Benim İçin Üzülme’’ – 1. Bölüm – „Не се измъчвай заради мен”, 1-ви еп.
06 Kısım 2012, 20:00; ATV

Резюме: Съдружниците на една рибарска лодка, приятели от детството, двамата кръвни братя Нияази и Харун са влюбени в Буке, която е дошла заедно с баща си от Източен Анадол като сезонен работник на Черноморието. Харун е казвал много пъти за любовта си на Нияази, а Нияази, мислейки си че ще наскърби приятеля си, е скрил напълно от него за своята любов. Но всъщност има и още една истина, за която Харун не знае, че и Буке е влюбена в Нияази. И двамата влюбени от известно време се срещат. Като научава за това Харун се побърква. И така двамата кръвни братя стават врагове един на друг. А пък майката на Ниази поначало не иска Буке. Но Нияази се противопоставя едновременно и на майка си и на кръвния си приятел, като заедно с другите членове на семейството отива в Източен Анадол, за да искат Буке. Но там семейството го очаква една много болезнена изненада. Шийар, син на вуйчото на Буке, изпитва болезнена любов към момичето, и заради това е способен дори да отнеме човешки живот. Семейството, като отива да вземе момичето, и от този момент се забърква в невероятна трагедия. Оттук насетне нищо няма да бъде както преди.

Малко коментар и от мен: - понеже не са чак толкоз малко - в спойлер. Всъщност същински коментари и по същество ще мога да направя, като изгледам още веднъж и то за удоволствие, а не за конспект  Simple Smile Хайде, приятно! Новините от пресата за сериала ще ги погледна по-късно тази вечер.

Скрит текст:
„Не се измъчвай заради мен”, 1-ви еп.:
На пристана Буке пита Нияази, дали е говорил с Харун и дали му е казал, че те се обичат. Нияази отговаря, че не е могъл да отвори дума за това, защото с Харун са толкова близки, че докато Харун му признава голямата си любов към Буке, как самият Нияази да му каже, че няма шанс, защото избраника на сърцето на Буке е именно Нияази. За всеки случай Нияази пита Буке дали има намерения към Харун, а тя му отговаря, че обича единствено него – Ниязи.
Вечерта всички отиват на празненството, в приповдигнато настроение са, ще честват завръщането на Синан от чужбина и от армията. Харун говори с майка си, че трябва да уговори вече баща си и да отидат да поискат момичето. Майката го пита, а момичето какво казва. Харун й отговаря, че нищо не е казало, но ако не го иска, щяла да му е казала „не”. Щом не казва не, значи ще я искат. Майката се противопоставя с аргумента, че ако синът й не знае какво е желанието на момичето, рискува да навреди и направо да притисне, едва ли не да погребе жива Буке.
Монологът на вдовицата на фона на панорамите – за ценността на децата и любовта към тях.
На празненството се подхвърля между възрастните, че Ниязи и Филиз много си подхождат. А пък в тоста си Шахин намеква, че Синан е наследника на делата му и му предлага да оглави бизнеса, а младежът иска да си помисли.
Харун говори с Ресул да поискат Буке, но Ресул не иска и да чуе за другото семейство и по-специлно за Давуд. Харун признава на баща си, че е много влюбен от пръв поглед в Буке и се зарича: „Тя ще стане моя съпруга, татко!” и баща му категорично отказва (аргументите – пак чест, кръвна вражда, ала много трудно му разбирам говора на Ресул, всъщност чудесно превъплъщение на актьора. Ще трябва второ гледане, за да посвикна с дикцията и интонацията на изпълнителите.)
При простора Шийар се обяснява в любов на Буке, а тя от своя страна размахва пръста с думите „Ти си мой по-голям брат и винаги така ще си остане!”
На пристанището двамата братя – Синан и Ахмед си говорят, че баща им преди да загине е правел тази лодка и е искал да я нарече „Надежда”. И заръката на баща им: „Каквото и да се случва на човек, има едно нещо което никога не се губи, това е надеждата!” Братята се заричат да завършат лодката заедно.
Двамата бащи говорят по същество – Ресул обяснява ситуацията, че синът му иска дъщерята на Давуд. Явно не е много доволен, но оставя на Давуд да си каже думата. Давуд от своя страна му отговаря, че въпреки обичаите, той ще се съобрази с дъщеря си. (Не знам доколко е реалистична такава сцена, може би, в съвременните условия, вече да, или пък е по-скоро… като пожелание, визия на авторите на филма.) Харун (като в сериал) говори с баща си и въпреки, че бащата му предава разговора съвсем достоверно, синът веднага си съставя мечта и казва на приятелите си, че бащата на момичето е казал да. Нияази отива на хълма при дървото, на което са издълбани инициалите им с Буке. И оттам звъни на Харун и го вика да дойде при него.
Балерината ще отива да учи в Батуми, защото учителката й си заминава за Истанбул, а футболистът кани докторката да ходят на рибния ресторант, тя … се опъва, единствено успява да я уговори да дойде евентуално на мач.
Енвер и Давуд извикват Буке, за да я питат по въпроса за Харун. Буке си признава, че не харесва Харун и че на сърцето й е Нияази и двамата възрастни отиват да говорят с Ресул и момчето съответно. В това време обаче Нияази е под натиск - и Харун и майка му му говорят колко ще му подхожда Филиз. Давуд казва на Ресул, че дъщеря му не иска да се омъжи за сина му и че има друг в селото, когото предпочита. Казва му и името на Нияази и Ресул се ядосва много. Ресул счита, че нито Давуд нито Буке са в положение да откажат на него и респективно на сина му Харун.
Завързва се разправия между Шийар и Буке в чаената плантация, Буке признава че обича единствено Нияази и че той е нейната съдба, а пък Шийар настоява, че не може това да го бъде, защото едва ли не Буке е предопределена за него.
Сцената между Ресул и Харун е много хубава – бащата много ясно обяснява, че момичето не го иска, и че синът му го направил за смях да ходи да я иска. Харун казва, че е недоразумение и отива да говори с Буке, но баща му изяснява веднага, че Буке обича съдружника му Нияази. … И следва реалистичната сцена на боя между двамата конкуренти, … обяснения, … и закани за разваляне на съдружието.
Разговорът между баща и дъщеря – мечта за всяка кюрдска девойка според мен – много разбран баща (според мен пак си е мечта на авторския екип).
От своя страна Шийар и той мъти водата – първо поисква от баща си (по телефона) да говори с Давуд и да поискат Буке, на което баща му му отказва с аргумент, че са братовчеди. После предупреждава пък Нияази да се отдръпне от Буке. Двамата мъже си разменят заплахи, но от срещата им става ясно, че Нияази е с ясни намерения и ще поиска Буке по всички правила на играта. Добре, че Буке идва точно навреме. Шийар отива да се разправя и с Давуд, спори, обвинява, заплашва, накрая си получава плесницата.
При разговора по телефона между Давуд и брат му се изяснява за намеренията на Шийар. Давуд вижда и счупеното огледало, липсващата пушка… Попречва му да стреля, но и му казва много тежки думи, както и му затваря всякакви възможности да има и най-малки намерения към Буке.
Е, няма такъв филм, наистина, разговорът между Давуд и Нияази: Нияази – ние с Буке не сме направили нищо срамно; Давуд – аз вярвам на дъщеря си, и сега ще те питам нещо; ще станеш ли закрилник/съпруг на дъщеря ми до края на живота си; Нияази – аз за Буке давам душата си…. И му я повери…
(Ех, ако действително ставаше така, …)
Нияази обяснява на Енвер ситуацията и че Шийар ги е заплашил с оръжие, а Енвер му отговаря, че цялата история не трябва да се проточва повече и ще уреди всичко.
На вечеря Ресул увещава Харун, да не прави глупости и че цялата история е приключила.
Нермин е недоволна от избора на Нияази, нещо не харесва Буке, ала Мелахат се опитва да я убеждава в противното. Идват си мъжете, а Нермин продължава да трие сол, не вярва в любовта на жените към мъжа. Но Нияази затваря устите на всички от семейството си като казва, че много обича Буке.
Енвер отива при Давуд, за да говорят и да вземат решение какво ще правят, и предлага час по-скоро да оженят децата, двамата се съгласяват.
Шийар се прибира в родното си място и отнася кавга от баща си за сторените глупости. Но младежът не можел да живее без Буке, каквото и да му обяснявали.
Енвер говори с Харун, за да го успокои, Харун като че ли е приел положението. Но е огорчен, че най-добрият му приятел Нияази дни на ред го е слушал и нищо не е казал. Енвер го съветва да не се оставя на гнева и желанието за отмъщение и да не зачерква Нияази.
Вечерта ще говорят за положението на младите, Енвер казва, че е уволнил Шийар. Енвер казва на Давуд да си заминават веднага, а Синан и семейството да започват подготовка за сватбата. Нияази изпраща Давуд и Буке, притеснен е, сбогуват се, Давуд поисква оттук нататък Нияази да се обръща към него с татко.
Нермин продължава да е против, твърди, че Буке е взела акъла и завъртяла главата на сина й. Имала вътрешно притеснение, усещане да каже не на това момиче и нямало да ходи подир нея в там някъде си (явно, да я иска).
Футболиста за малко да сгафи с докторката и да я целуне, тя се разгневи и той й даде дума, че няма да прави повече глупости.
Нияази казва на братята си, че се страхува, когато го питат какво изпитва от това, че ще се жени. Братят подкачат и Синан, дали е влюбен в Ърмак.
Нермин щяла да си държи на казаното и нямало да отиде за булката, но дава на Нияази да сложи на момичето наниза от парите. Нияази се опитва да я увещава, а тя го изпраща с „За последен път ти казвам, че от това момиче в тази къща няма да дойде щастие!”
Преди да отпътуват футболиста се обяснява във вечна обич на докторката. Тя докато си каже и дойде колежката й, но се разбира в последствие, че е много влюбена и след като се върнат ще трябва и тя да се каже на футболиста какво изпитва.  (А защо потеглиха с микробус, виж това не ми е ясно...)
Давуд работел 5-6 години вече за Енвер, т.е. познавали се от дълго време вече, нямали противоречия, като роднини си били и затова …
В това време Шийар се жалва на приятелите си, те опитват да го успокоят, ала той не е склонен да приеме решението на Буке, както и решението на чичо си и баща си. Нямало да забрави Буке, заканва се…
„Не! Какво направи ти?” – това е репликата, която не се чува, но е на устните на Буке във финала на епизода.

Признавам си - писането на именате на героите на български ми идва направо в повече. Такива комбинации от букви, които за да се изпишат, ако не ги научиш как точно са на клавиатурата, не знам как става. Много нетипични са имената, интересни всъщност.
И като поразмислих малко - хареса ми епизода. За музиката още не знам, нямах слух и за нея днес. Най-голямо впечатление ми направи действително техническото изпълнени и ефектите. И цветовете - като запазена марка са на Боют Филм. Към края на серията започнах да свиквам и с гласовете и озвучаването на героите и .... впечатлена съм от езика, т.е. от езиците. Снощи след второто излъчване на серията в Туитър феновете коментираха с ... МК за диалектите, ала аз бях вече капнала от преводи и не проследих докрай дискусията.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 18:07 от milena d

# 725
Милена, ако не ти благодаря си е жива неблагодарност. Hug
Сега вече епизодът ми се изясни, но не съм се отказала да го повторя, въпреки че е много дълъг.

# 726
Момичета, новата тема ще я пусна утре сутринта! Поздрави и прегръдки. Хубава вечер!

# 727
Милена, аз съм ти двойно по- задължена!Благодаря!  Two Hearts Kissing Heart Flowers Bouquet lovekiss Kissing Heart

Много герои, много съдби, ще бъде интересно! Peace

Ахмед и Емине - брат и сеста на Нияази; Мерием - сестра на Мелахат и съпруга на Шахин

Ресул - баща на Харун, Бахар и Фехиме, Хаджер - съпруга на Ресул, Биргюл - внучка на Ресул

Фахиме, Яшар - съпруг на Фахиме, Орхан - син на Фахиме

# 728
Миленко, обичам те ,бе жена! Благодаря ти най искрено -това си е друго вече и без имена го разбрах ,то не ,че ги помня още всички ,но сдъвкано и смляно за мен невежата си е направо супер   Hug Heart Eyes А знаеш ли ,че наистина вчера се зачудих как ще ти подействат диалектите -сигурно е интересно като разбираш езика,да чуеш нещо различно като звучене.
Ай и Тара се включи със снимков материал-страхотен тандем сте момичета   love001

# 729
Последно. Hug

Давуд - баща на Буке, Шийар - племенник на Давуд, влюбен в Буке, Ариф Изобретателя

Фатма, Филиз - дъщеря на Фатма, влюбена в Нияази, Емине - съпруга на Ариф

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 20:01 от Tara41

# 730
Миленка и Тара огромни благодарности  Hug    love001

# 731
   Здравейте и добра вечер, мили момичета! Миленка и Тара са свършили прекрасна работа, с която много ни помогнаха.  newsm20 newsm10 smile3501  love001 Всички вие сте страхотни с коментарите си.
   Музиката наистина звучеше като нашенска, родопска. А не ви ли напомня това убийство от братовчеда на ЩЗ? Много ми е интересно как ще продължи от тук нататък.
   Силве, Луси, радвам се, че ви "виждам"   love001 smile3503  love001. Диде, Иве, чудесни сте. Марианка, Клари, къде сте newsm78 newsm12 newsm12

# 732
  • София
Добро утро! И, за да не се измъчваме, за един хубав и успешен ден, от мен малко сведения.

http://www.atv.com.tr/haberler/2012/11/07/ekranda-benim-icin-uzulme-firtinasi
Скрит текст:
Бурята на екрана – „Не се измъчвай заради мен”!
Актуализирано: 11:28 ч.; 7 ноември 2012 г.; сряда
Приказката за любовта на Махсун Кърмъзъгюл задържа привързани към екрана всички!
От месеци очакваният от всички с интерес „Не се измъчвай заради мен” с първия си епизод задържа привързани към екрана зрителите. Още от мига когато започна излъчването, сериалът предизвика буря в социалните медии и цяла нощ заемаше първото място в списъка на най-посещаваните страници на Туитър в Турция. А в световната ранглиста се изкачи до пето място.
Всички актьори и техническият екип изгледаха заедно в един ресторант в Хопа сериала, който разказва историята на една любов сред декора на Черноморието, едно кътче от рая с изключителна природа.
По време на излъчването на сериала, чиято история принадлежи на Махсун Кърмъзъгюл, актьорите от време на време плакаха, от време на време се усмихваха или пък със залпове от ръкопляскания изразиха вълнението си.
В края на този продължил 130 мин. първи епизод героят Ахмед е прострелян и с това сериалът много развълнува както зрителите пред екраните, така и актьорите.
И въпросът какво ще се случи във втори епизод се превърна в една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи по повод на сериала, който е продуциран от Мурад Токат.

http://www.haberturk.com/medya/haber/791981-benim-icin-reyting
Скрит текст:
„Рейтингът” е за мен!
Първият епизод се хареса

7 ноември 2012 г.; сряда; 12:48:18 ч.; Актуализирано: 13:02:48 ч.
Сериалът „Не се измъчвай заради мен”, който се излъчи по ATV миналата вечер, изглежда се хареса на зрителите.
Според обобщените данни на TNS (фирма за проучване на телевизионните рейтинги), „Времето лети” (Öyle Bir Geçer Zaman ki) отново заема първото място, докато „Не се измъчвай заради мен” успя да се нареди на втора позиция и това е едно добро начало.

За рейтингите – тук: http://www.televizyondizisi.com/index.php/6-kasim-2012-sali-reyt … ri-tns/106954/18/ и http://www.televizyondizisi.com/index.php/6-kasim-2012-sali-reyt … ri-sbt/106956/06/

http://www.atv.com.tr/haberler/2012/11/02/benim-icin-uzulme-batumda
Скрит текст:
„Не се измъчвай заради мен” в Батуми!
Актуализирано: 12:21 ч.; 2 ноември 2012 г.; петък
Сериалът „Не се измъчвай заради мен”, който е под главната режисура на Махсун Кърмъзъгюл и по история написана от него, и който ще се срещне със зрителите на 6 ноември 2012 г.; вторник, от 20:00 ч., се готви да пресъздаде на екрана след красотите на Карс и Хопа и тези на Батуми.
Снимките за сериала, чийто екип включва такива известни имена като Фулия Зенгинер, Йойкю Челик, Тансел Йонгел, Чаглар Ертугрул, Юнал Силвер, Рючхан Чалъшкур, Байазъд Гюлерджан, Ранна Джаббар, Неджметтин Чобаноглу, Саджиде Ташанер, Ерен Хаджъсалихоглу, Селин Шекерджи, продължават в Грузински град Батуми.
Училището по балет и танци в Батуми, което е едно от водещите в тази област, отвори вратите си за сериала „Не се измъчвай заради мен” и показа голям интерес към филмовия екип по време на снимките. Хората от Батуми се надпреварваха помежду си да се снимат с актьорите.
Сериалът е продуциран от Мурад Токат, а пък на режисьорския стол седи Серкан Биринджи.

http://www.atv.com.tr/haberler/2012/11/06/mahsundan-sasirtan-karar
Объркващо решение от Махсун! (Mahsun'dan Şaşırtan Karar! – шашърдисващо/изненадващо)
Актуализирано: 11:14 ч.; 6 ноември 2012 г.; вторник
Кърмъзъгюл обяви, че ще се сбогува с екрана след сериала „Не се измъчвай заради мен”, чийто първи епизод ще се излъчи по ATV във вторник…

Вижте само какво подвеждащо заглавие на тази публикация…
И все пак, изключително успешен маркетингов ход, мисля не е случаен, изявлението е направено точно преди старта на новия сериал, в … Туитър … и после - „Рейтингът” е за мен!

Първата част на публикацията е по повод изявлението на МК, че това е последният му телевизионен проект. Преводът на тази информация е в пост 660 от 06.11.2012 г.

А втората част е цитирана от публикация на интернет-сайт на в-к „Миллийет”. Не знам доколко е достоверна, но щом е на сайта на телевизията … Ето какво се разбира от нея за по-нататъшното развитие на филма:
Скрит текст:
Нова история от Кърмъзъгюл:
В сериала си „Не се измъчвай заради мен”, който ще се излъчва по ATV, и който е режисиран от самия него и по негова собствена история, Махсун Кърмъзъгюл посяга към една тема, която досега не е била разработвана. В сериала се занимават с преживяванията на двама влюбени младежи – лазски младеж и момиче. Историята на двама младежи от Черноморието, които са влюбени в едно и също младо момиче от Юго-Изтока, единият от двамата близки приятели, като прави избор между любимото момиче и сърдечния си приятел, се отказва от любовта си. Младежът се събира с любимото момиче, но хода на цялата история се променя поради заболяване от рак; и младежът поверява любимото момиче на сърдечния си приятел, който заради него се е отказал преди това от собствената си любов.
(Milliyet Magazin Servisi, Серкан Йозтюрк, 05.11.2012 г.)

Фрагманът за 2-ри епизод:
http://www.atv.com.tr/webtv/benim-icin-uzulme/fragman/2?id=bceb6 … a044-6898e5884601
Каквато и да е съдбата ни, готови сме да я приемем!
„Не се измъчвай заради мен” – 13 ноември 2012 г;, вторник; 20:00 ч.; ATV

И едно уточнение за името на героя Ариф Демирджи. Той е изобретател, изобретателен, сръчен, находчив, намира решение за всяка повреда, за всеки проблем с който се сблъсква в работата си, но явно в останалите сфери на живота си не е така изобретателен, щом е голяма грижа за съпругата си. Затова прозвището му има и малко надсмешливо значение, както в Черноморските анекдоти. Превела съм в някои от текстовете името като Ариф Изобретателят, но като изгледах епизода, по-точно ми се струва, че е изобретателният Ариф или Ариф Изобретателният.

А пък аз на днешния ден празнувам именния си ден, затова ви почерпвам с музикален поздрав. Песента от първи епизод на „Не се измъчвай заради мен”, която е събрала най-много одобрение от феновете в сравнение с всички музикални теми от филма.
Selçuk Balcı - Anlatamam Derdimi
Изпълнител: Селчук Балджъ
Заглавие – Не мога да обясня болката си/Необяснимата ми болка
http://www.youtube.com/watch?v=L0CDeL1dN04&feature=youtu.be

По повод диалектите и езика във филма, ето какво казва самият автор (разбирай - МК): „В този регион лазският език на всеки 10 км се променя. Ние взехме като основа акцента на говора от Хопа и Архави.”
И коментарите си след излъчването на първия епизод завършва така: „В Черноморието ние сме заобиколени от порой от обич. Не можем да избягаме от празненствата. Благодаря на всички хора, които отвориха вратите към душите си за нас.”

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 06:42 от milena d

# 733
   Добро утро, мили момичета!

Миленка, Честит Имен Ден!
   За теб посланието е ясно -
   Здравето да е прекрасно,
   да бягат всякакви злини,
   докато до теб са приятели добри!

Честит празник на всички, които празнуват днес!

Лек и приятен празничен ден!

# 734
Добро утро щастливки !!!!   Hug

Честит Имен Ден Миленка !!!!  Hug
Нека изворът на щастието
ръси с кристалните си води
пътя на твоите мечти.
Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт