Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Германия
pepelyashka,става дума за София,аз ще се премествам в Стрелбище до месец,мисля че няма да има проблеми.
Сега ми дойде и едно въпросче -трябва ли да подготвяме гърдите си за кърмене преди раждане,ако трябва какво представлява това и от кой месец да започне?
Gloria,
Скрит текст:
принципно не е необходимо да се прави каквото и да било. Някъде може да прочетеш или чуеш за обтриване на зърната с цел загрубяване с хавлиена кърпа и прочие, това вече не се препоръчва, просто не е доказано, че носи полза. По време на бременността хормоните бушуват и малко или много подготвят гърдите за кърменето. Неслучайно например ареолата става по-тъмна, така новороденото се ориентира по-добре къде е изворчето  Mr. Green Някои жени имат чувствителни зърна през последните седмици, тогава може да се маже с ланолиново кремче, за да омекоти тъканта и не се напуква кожата.
При жени с хлътнала форма на зърното, може да е от полза да се опита корекция с подобно на силиконовото зърно, но е изрязано така, че зърното да "изпъкне". Всяко дърпане, триене и подообни издевателства едва ли са приятни за бременната и някои лекари съветват да не се прилагат заради риск от преждевременни контракции.
Може би ще е от полза да се види предварително на практика какво е правилно поставяне на бебето на гърдата, така се намалява риска от разранени зърна. Това можеш да видиш при вече кърмеща майка, ако имаш такава позната наблизо или..на среща /Бебешко кафе/или видео клипче.

# 286
На кого прилича – на мама или на татко?
Очи
Детето по правило наследява цвета на очите на този родител, които има по-тъмни очи. Например – при майка с тъмно кафяви очи и татко със сини, детето даже и да е точно копие на баща си, ще вземе очите на майка си.

Коса
Ако един от родителите има къдрава коса, то детето ще има къдрици. Детето ще е русо не само ако майката е блондинка, но и в рода на бащата има руси мъже.

Първо дете – момче
Ако първото дете е момче, то най-вероятно ще прилича на майка си, а ако е момиче – на баща си.

Ум и съобразителност
Ума и съобразителността детето наследява от майка си. Това е потвърдено от науката. Гените, които отговарят за IQ коефициента се намират в X хромозомите, които при жената са две - XX, а при мъжа една – XY.

Тоест ако майката е само красива, но празноглава кукла - горкото дете Joy

Баща гений
Ако бащата е гений и има момиче, то ще има големи шансове да стане умно, а ако има момче – то няма да получи нищо в наследство от гениалността на баща си.

Вредни навици
Вредните навици се кодират на генетично ниво. Алкохолната зависимост се определя от специален ген и ако той мутира, то дете с родител алкохолик има сериозен шанс да наследи тази наклонност.

Апетит
До голяма степен прекаления апетит се наследява от родителите. На това не може да повлияе нито възпитанието, нито средата, нито обкръжението. Учените са на мнение че има голяма вероятност за наследяване на любовта към месни и рибни ястия. За сметка на това – пристрастеността към сладки изкушения и плодове не се наследява, а е въпрос на индивидуални вкусове и/или възпитание.

Характер
Дали характера се предава на детето с помощта на гените и хромозомите все още не е потвърдено научно. До голяма степен характера зависи от възпитанието на детето. Факт е че децата несъзнателно копират поведението на родителите си, гледайки как те се държат в определени ситуации. И повтарят техните стъпки при подобни условия. Учените са установили само че склонността към вежливо или грубо поведение е 34% заложена в нас генетично. Останалото се определя от възпитанието и средата. Междудругото даже и избора ни на професия е заложен генетично на 40%. В повечето случаи лидерските качества се предават по наследство. Може би затова навремето в древните цивилизации царската власт се е предавала от баща на син.

Не прилича нито на майка си, нито на баща си!?
Наистина, понякога се случва така че детето не прилича на никого. Най-вероятно то повтаря генотипа на много далечен роднина, който може и да не е между живите. Успокойте съпруга си, че детето прилича на вашата пра-пра-баба. Потърсете стари снимки на прабаби и прадядовци, не само от ваша страна, но и от страна на съпруга ви. Външността на детето се променя постоянно и след година или две, детето може да придобие доста ваши черти.

# 287
Ха добър ден.
Аз съм още по-задръстена от хрема в сравнение с вчера. Вече даже кашлям, но минах сутринта през аптеката и си купих спрей за нос куикс и тантум верде за смучене.
Относно това на кого ще прилича детето - май е истина че тъмния ген е доминантен. Нашето дете-момиче е мое копие. Като беше на две години показахме на свекърите моя снимка и те питаха къде сме я снимали черно бяло Grinning
Аз обаче съм с гарваново черна коса, а тя е с доста по-светла, Дори има руси кучури в косата си. Бих казала че само косата е на мъжа ми. Иначе е по-флегматична, както е и той - мисли повечко преди да каже каквото и да е, но пък не греши. Ето и една снимка на цялото фемили, но тук детето е доста малко.
[/img]

# 288
# 289
  • София
allure, значи не сме единствените,защото тези породи се славят като едни от най-социалните и благите  Laughing ,мерси за комплимента и от Ханс Laughing ,аз също смятам,че това е най-красивата порода,дори да са много диви.
katelinka - тази история,ако не беше жалка (е*ати разсеяните доктори) ,щеше да е смешна  ooooh! Mr. Green
mimik - оправяй се бързо  Hug ,иначе сте много хубави на снимката. Heart Eyes
За приликата - според мен наистина си има генетична зависимост на кого ще прилича повече детето,наистина в повечето случаи момчетата са на майките си,а момичетата на татковците,особено първородните,но не винаги,тъмният ген също може да е доминантен,но мъжът ми и сестра му са руси и синеоки, а техните родители не са и двамата,дядото по бащина линия е.Характерът и пороците обаче според мен си се формират на база възпитание и житейски опит,генът влияе 1% максимум newsm78

# 290
Ум и съобразителност
Ума и съобразителността детето наследява от майка си. Това е потвърдено от науката. Гените, които отговарят за IQ коефициента се намират в X хромозомите, които при жената са две - XX, а при мъжа една – XY.

Баща гений
Ако бащата е гений и има момиче, то ще има големи шансове да стане умно, а ако има момче – то няма да получи нищо в наследство от гениалността на баща си.

Обаче имам една забележка тука Simple Smile
Тоест ако майката е само красива, но празноглава кукла - горкото дете Joy , да НО това е само ако е момче! Понеже от майката ще дойде Х хромозомата, от бащата Y и интелигентноста ще зависи само от майката. Обаче ако е момиче - и от бащата и от майката ще дойдат Х, така че момичето ще наследи интелигентност и от баща си, нищо че майката е куха лейка   Wink Абе така или иначе нас това не ни засяга, ний тука всички сме убави и умни, то от самолет се вижда  Grinning

mimik, много сте хубави!  Heart Eyes

# 291
Ум и съобразителност

Баща гений

Обаче имам една забележка тука Simple Smile
Тоест ако майката е само красива, но празноглава кукла - горкото дете Joy , да НО това е само ако е момче! Понеже от майката ще дойде Х хромозомата, от бащата Y и интелигентноста ще зависи само от майката. Обаче ако е момиче - и от бащата и от майката ще дойдат Х, така че момичето ще наследи интелигентност и от баща си, нищо че майката е куха лейка   Wink Абе така или иначе нас това не ни засяга, ний тука всички сме убави и умни, то от самолет се вижда  Grinning

mimik, много сте хубави!  Heart Eyes

PeaceСъгласна!

# 292
pepelyashka,става дума за София,аз ще се премествам в Стрелбище до месец,мисля че няма да има проблеми.
Сега ми дойде и едно въпросче -трябва ли да подготвяме гърдите си за кърмене преди раждане,ако трябва какво представлява това и от кой месец да започне?

gloria, на твоя въпрос за подготовката на гърдите отговарям с една статия, която копирам от сайта на Ла Лече Лига. И на мен ми стана любопитно и се зачетох. Има и др. материали, трябва само човек да потърси. Ето и материала:

Подготовка на гърдите за кърмене
Автор: La Leche League

Какво трябва да правя, за да подготвя гърдите си за кърмене? Чух, че някои жени препоръчват зърната да се огрубяват чрез търкане, за да не болят.

Не трябва да се прави нищо особено, за да се подготвят гърдите за кърмене.
Огрубяването на зърната чрез търкане с кърпа вече не се препоръчва. Изследванията показаха, че така могат да се премахнат предпазните вещества, произвеждани от гърдите по време на бременността и след нея. Вместо това може да опитате внимателен масаж. Той може да ви бъде полезен и в случай, че се наложи да изцеждате млякото си.

Не би било зле да проверите за плоски или обърнати зърна още по време на бременността, тъй като това понякога затруднява доброто закачане на бебето на зърното. Можете да попитате лекаря си как да се справите с този проблем. Впрочем подобни случаи са рядкост, така че ако знаете, че всичко е наред, няма защо да се тревожите.

Вероятно сте чували, че от кърменето зърната болят. В повечето случаи това се дължи на недобре поставена поза или лошо сцепление.
Кремове и лосиони обикновено не са необходими. Зърната ви вече произвеждат всичко необходимо, за да се предпазят.

Ако имате кожен проблем като псориазис или екзема, попитайте дерматолога си какво да използвате. Не забравяйте да му кажете, че ще кърмите, тъй като това може да повлияе на предписаните от него лекарства.

Освен това не използвайте сапун за зърната си, тъй като това може да ги изсуши. Изплакването с чиста вода е достатъчно. Ако зърната ви са много сухи, можете просто да сложите овлажнителен крем.

Напуканите и кървящи зърна не са нормални за кърменето. Кърменето не е болезнен процес. Ако за вас е, то  трябва да разберете причината и да я отстраните. Най-често тя се крие в лошата поза. Бебето трябва да е обърнато с лице към зърното ви и с коремче към вашия корем. Брадичката му трябва да е малко под зърното, а устата му трябва да бъде широко отворена, за да поема млякото добре.

# 293
Хубаво пишете,ами ако човек има непоносимост като му се пипат гърдите и зърната,тогава какво правим.При мен допира е изнервящ още от тинейджърските ми години.Чувството е необяснимо,а и  не съм чувала за други с моя проблем.

# 294
Момичета , изчетох всички статии които сте открили относно приликите,но аз ще разкажа няколко реални случая:
Когато се родиха близнаците на сестра ми единия на никой (нищо  hahaha) не приличаше , а другия беше все едно главата на баща ми поставена на бебешко тяло.
Сега на 3 г. 8м. първия е смесица от баща ми , сестра ми и дядо ми (по майчина линия) , а другия - сестра ми,зет ми и баща му.
Когато кумицата ми роди ,дъщеря й беше нейно копие.Седмица по късно започна да прилича на баща си . Сега вече на година и 3 месеца прилича на бащата и брата на кумицата.
Леля ми и свако ми са с тъмни коси и тъмни очи.Двете им деца са с руси коси и сини очи  newsm78 Единствено на свако ми майка му беше синеока и вероятно от нея са очите. А тези скандинавски прически  не знам от къде са (бабата се боядисваше и не знам с ква коса е била преди).
Нашето отроче по снимките които видяхме сякаш има устата и брадичката на баща си и носа на баща ми. Абе важното е че си го позна  Joy Joy Joy

# 295
Здравейте и от мен  wavey

Скоро не съм писала, но нещо и аз покрай другата група се поизгубих. Обещавам да се поправя  Simple Smile

Честито на AtenaotnA   bouquet Така се размечтах и аз за сватба ... но ще си почакаме  Grinning

aylin.basri  Изпратих ти покана

За приликите аз след 4Д-то когато ме попитаха за прилики и отговарям, че си прилича на нея. Иначе с баща й търсим прилики, но е трудно все още ... Като се роди и попорасне ще видим Simple Smile

За подготовката на гърдите аз също не мисля, да правя нещо по въпроса. От училището за родители на което ходих, както и консултанката от ЛЛЛ, с която коментирах въпроса на едно бебешко кафе на ЛЛЛ не трява предварителна подготовка ( кърпи, кремове и тн) НО всеки си преценява за себе си  Peace

mimik много сте хубави   bouquet Аз скоро изкарах настинка и се оправих с капки за нос само, че детски Олинт и спрея на Тантум верде  Peace Започнах да смуча и Шуслерова сол №3 + Осцилококцинум. За 3 дни бях нов човек. НО всичко това е предписано от лекаря ми  Naughty

На кого прилича – на мама или на татко?

202uu

Хубав следобед на всички  smile3525

# 296
Благодаря ви много.

kisela krastavichka-купих го от едни китайци (тук е пълно с тях  Laughing) Взех си и бебешко списание за бродиране и така   Simple Smile

mimik-много сте хубави  Hug

# 297
  • София
AtenaotnA,децата много се променят през годините,напълно е нормално не само на мама или татко да приличат,а разнояйчните близнаци най-често нямат нищо общо,дори нормалната прилика при "обикновени" братя и сестри,може би при единия доминира гена на едната рода,а при другия на другата.
siana042 - кърмила ли си по-голямото дете,ти самата ли не обичаш да си ги пипаш или само някой друг да ги докосва,това не е толкова странно,аз например мразя да пипам чужди дрехи,дори да са чисти,приятно ухаещи и изгладени Laughing

# 298
  • Бургас
Добро утро момичета   food010  food010  food010
Наспинкахте ли се ? Мен моя син ме събуди с ритничета още в 06:30ч. но беше много приятно събуждане....
Сега отиваме да се поразходим малко из близкия парк.. да посъберем последно витамин Д  1swing 1swing 1swing

Хубав ден коремчета  newsm51 newsm51 newsm51

# 299
gloria_calcar11 с голямата ми дъщеря не можеше да ми захапе зърното и купих от тези силиконовите ,за да се оформи и да цока но и това не стана и започнах да се цедя и кърма имах около 10 дена.Самото докосване дали от мен или от чужд и ми става страшно изнервено.Много неприятно чувство.

Общи условия

Активация на акаунт