Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 165
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
За непросветените,ще обясните ли,що е туй ''вестителка''? Rolling Eyes

Съфорумка, която да предаде вестта за раждането във форума, в случай, че майката няма достъп до интернет. Т.е. разменят си телефоните и едната съобщава на другата, когато настъпи щастливото събитие.  Wink

# 616
Аха ,схванах  bouquetТенкю  bouquet

# 617
Глори , в началото на 28-ма  ходих на ФМ и беше главично.То си беше застанало така много отдавна.Една вечер ,обаче беше голямо бушуване в корема ми и да ти кажа честно май го усетих как се врътна. Съответно ,като отидох в края на 29-та на ЖК и доктора ми потвърди ,че отново е седалищно. Като го  питах "Кога ще решаваме раждането?" ,той каза  "10 дена преди термина". Това ме успокоява ,че има шанс все пак да се завърти отново ,ама ми е малко свито сърцето...  Tired
Не ,че нещо -да е живо и здраво, пък както иска и когато иска да се ражда.Но все ми се искаше да мина без да ме режат

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 18:59 от AtenaotnA

# 618
  • София
AtenaotnA има време още,начина на раждане наистина се решава след влизане в 36та седмица,ако предварително няма показател за секцио,има и упражнения за обръщане на бебето главично Hug , аз също се надявам да не ме изненада неприятно моя юнак Confused  в последния момент,но тогава чак ще го мисля.

# 619
Главично или седалищно..моето е на напреки  Mr. Green Главичката ние отляво. Доста е удобно за мен, не си пречим въобще. За сега не се притеснявам. Следващия ми преглед е в средата на 8мия месец. До тогава би трябвало да е решило.  Simple Smile
Относно вестите, аз ще се опитам да си взема лаптопа в болницата (ако ми позволят), имам мобилен интернет и ще мога от магарето да пиша още  Laughing

# 620
  • София
Do_de_gE и аз така съм решила с лаптопа,освестя ли се след раждането веднага ще напиша щастливата новина живот и здраве smile3541

# 621
И аз така възнамерявам по принцип  Laughing С лаптопа и с флашка , пък ако има wi-fi и от телефона мога да пиша. Няма да издържа да не се похваля сама  bowuu

# 622
Е аз не съм сигурна все още. То в Търговище, където ще раждам, това не дават, онова не дават... Tired

Между другото в сутрешния блок на БТВ даваха репортаж за родилното отделение на болницата. Само хубави неща казаха, но аз съм малко скептична. Особено що се отнася до отношението на персонала. А нашия татко се разплака от умиление докато гледаше.  Crazy Много ми е ревлив миличкия.  Heart Eyes

Вчера с удоволствие установих, че по улиците хората се съобразяват с бременните. Всеки път, когато тръгнем да пресичаме и ММ(това означава моя мъж доколкото подразбрах  Simple Smile ) ме спираше, а шофьорите винаги ни даваха път. След като тръгна по задачи и ме остави сама, установих, че се съобразяват само с бременни, които са с мъжете си.... Tired

Постоянно се хвалех, че се чувствам идеално и не ми тежи, но от около две седмици всичко се преобърна. Толкова трудно започна да ми става, че се чудя как ще я карам до края.  Rolling Eyes

Някой да има наблюдения върху хамак/мрежа за вана за бебето?
  bouquet

# 623
  • Бургас
Аз напоследък съм много разочарована от хората - никой не се съобразява дори малко с бременните. Нито някой ще ти отстъпи място в автобус, нито някой ще те пусне да минеш на опашка, за да не чакаш. Даже напротив - имах няколко случки с лелки, опитващи се да ме пререждат и бях потресена. Хората са станали изключително груби, озлобени, невъзпитани и крайно нетолерантни.

# 624
и аз мисля да взема лап топа,а пък и ъс смартфона пак ще стане ,защото има нет в болницата.
аз има опит с мрежа за къпане и съм много доволна.сега ще си взема пак ,но се чудя дали обикновена или със стиропрни топченца вътре ...

# 625
Кости,( без да ми се обижда )  е в чужбина, а повечето сме в Бг и с смс-ите е по-лесно,но тя ще си публикува на заглавната страница като "администратор " на страничките ни 
ТоЧно това щях да кажа и аз. Все пак съм в Чужбина и смс-ите са доста по-скъпи, няма да е изгодно за вас Peace Най-добре е вестителката да е активна и във Фейсбук групата, защото май там най-бързо достигат вестите.

За първи път Чувам за тая мрежа за къпане newsm78 Ще ме осветлите ли малко по въпроса?

Евана това е за теб, за да не се повтарям постнах две мои публикации Peace
Аз първия път родих естествено, май newsm78 Никой не ме е питал  дали да ми слагат упойка или не. Спомням си само, че или малко преди да родя, или малко след като родих, което е по-вероятно, ми биха нещо в дупето. Болеше ме, но се търпеше, щом за 3-4 часа болки не издадох нито звук. Единствено когато напъвах, се молех да излиза по-бързо и се кълнях, че повече няма да раждам. Е, минаха едва 2 години от тогава, пък ето ме пак preggo Явно организма сам се настройва и вдига прага си на поносимост, както спомена някой тук.

И мен много повече ме плаши мисълта за секцио. Дано не се наложи Praynig

При нас не позволяват външни лица в родилното. Но дори и да позволяваха, аз не бих го допуснала, няма да се чувствам комфортно. Аз съм малко на принципа "и сам воинът е воин, дори по-добър воин". Това е моя работа, отивам, свършвам я, пък в стаята ще си се гледаме колко искаме. В стаята може с придружител денонощно ако щеш.
Цитат
Лично съм се убедила в силата на положителната нагласа и мислене. Няколко пъти. С риск да ви стана досадна ще споделя за първото раждане. Майка страшно много ми помогна за това. През цялата бременност ми споделяше как и при двете и раждания всичко е минало толкова лесно и бързо, почти без болка. Разбира се не е било точно така, но в нашия случай нямаме нужда от страшни истории, нали?
Както казах по-горе отидох в болницата след като ми изтекоха водите. През цялото време си мислих как след няколко часа ще си гушкам моето съкровище, за самото раждане като процес дори не се и сещах да помисля. Т.е. не се бях настроила предварително, че ще ме боли, че ще се умира и т.н., защото по време на самото раждане ти минават и такива мисли през главата, но са моментни чувства, защото след като веднъж излезе бебчето и чуеш плача му, изобщо забравяш за всичко друго
Та нямах никакви контракции, съответно никакво разкритие и се наложи да ми предизвикат родилни контракции. Няма да лъжа, те наистина болят, но аз пак през цялото време си мислех, че това е просто едно препятствие, което трябва да премина, един трамплин за да стигна до финала, на който ще ме чака моето бебе. Не знам дали ще ми повярвате, но не издадох нито звук, момичето до мен крещеше като луда, дори си помислих, че ще са някакви страшни болки, да крещи така. Но мониторите отчитаха по-слаби контракции при нея. Тя самата от страх забави раждането си, толкова се беше уплашила, че когато дойде момента не искаше да напъва,а само крещеше, че иска секцио. В крайна сметка дойде една близка на семейството и акушерка, която някак си успя да я успокои и я накара да напъва. За 2 минути бебчето и беше излязло.
Когато стигнахме до 10 см разкритие, ме вкараха в родилна зала и след малко почнаха напъните. Обаче не искаше да излиза, напъвай, напъвай, все нещо я дърпаше назад. Явно док се усети какво става, пъпната връв беше увита два пъти около вратлето и, аз и идея си нямах, не знам и какви ги е вършил, но ме накараха да напъна много по-силно и продължително и този път беше успешно - само видях едно малко мишле и вече се чувствах прекрасно.
Цялата процедура, от започването на болките до самото раждане и зашиване продължи 4-5 часа, сравнително бързо

Изписах цял ферман  но исках да споделя, че изобщо не е толкова страшно и особено ако не си мислиш "стращни" неща

По голяма нужда отидох на следващата сутрин, усещането беше странно, но не и чак толкова неприятно. След 3 дни ни изписаха и се бях възстановила напълно. Единствено изпитвах леко неудобство като ходех ад пишкам, но не е болка за умиране

# 626
Кости аз си кйпих вчера такава мрежичка,пълна с топчета-подложка за вана   Не знам тук как се качва снимка да я покажа,но в www.pakostnik.net  я има заедно с други 2 мрежички.

# 627
И аз се чудя на хората ,които се правят ,че не ни забелязват нас хипопотамчетата  Wink
Днес отидох да платя тока,нямаше никой и аз си чакам да излезнат от салона бабите и един деде около 60 се засили да влиза и го попитах"Господине,не ме ли забелязвате,изчакайте си реда  Close",след като влезнах и него го подминаха и изпревариха и се развика,стана ми много готино  Twisted Evil

Списъка е доста изчерпателен,май ми липсват само козметика,лекарства,тетмометър.Дребни неща.
Наумила съм си да купя пак един вертикален сушилник само за бебето и да прегледам какво мога да ползвам от бебешките дрехи,спални чершафчета,да ги изперя и изгладя.

# 628
  • София
Относно вестите, аз ще се опитам да си взема лаптопа в болницата (ако ми позволят), имам мобилен интернет и ще мога от магарето да пиша още  Laughing

newsm62, Do_de_gE, смяла съм се с глас на пряката връзка от магарето. Напълни ми душатаааааа!!!

Ние вчера бяхме на лекар, в 28 седмица сме със седалищно прилежание, теглото на госпожицата е 1 200 гр., но имаме още време и да се обърнем, и да си качваме на тегло Grinning Нашата лекарка се очуди, че не ме боли като малката рита, а тя е като торпедо в корема ми - както се смее баща и, нищо чудно и главички да бие newsm62, но явно и за това ще си дойде времето. Само тази болка в таза да я нямаше, щеше да бъде чудесно....

Имам въпрос към по-напредналите майчета - от кой месец зачестяват прегледите при лекаря, който ще ви изражда или до момента с тоновете, си остава по веднъж месечно?

# 629
  • в сърцата на децата <3
Здравейте бременеещи мами   bouquet
Да питам аз нещо, може би малко глупавичко... Какви пелени ще ползвате в началото? Защото аз съм един такъв дзвер на тема здравословно хранене и естествени материи... Харесах си едни памучни пеленки за многократна употреба, то еднократни памучни няма, само синтетика... Та знае ли някой как се сгъват?

Общи условия

Активация на акаунт