Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 162
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Ruse, Bulgaria
Здравейте мами не съм писала отдавна,а и вие много бързо напредвате като гледам така още малко да се бях забавила и щях да съм в другата тема Simple Smile Аз другата седмица съм на ФМ и нямам търпение да видя бебо,надявам се и най-сетне да се покаже какво ще е,че то като цяло не остана много време и ако продължава така може и да ме изненада с пола си в последния момент Simple Smile

# 631
Здравейте бременеещи мами   bouquet
Да питам аз нещо, може би малко глупавичко... Какви пелени ще ползвате в началото? Защото аз съм един такъв дзвер на тема здравословно хранене и естествени материи... Харесах си едни памучни пеленки за многократна употреба, то еднократни памучни няма, само синтетика... Та знае ли някой как се сгъват?
И аз малко съм по тия теми, но не знам до колко ще е удобно и какво да избера. Още проучвам? Ако ти си напред с материала - сподели, че като гледам няма много мераклийки да перат гащи. То и аз не знам колко, но ми се ще да пробвам:)

# 632
Аз ще ползвам многократни пелени-имам от първото ми дете, основно са на Бамбино мио, те се сгъват.Имам и разни други пелени, купвани оттук-оттам, които само се слагат и са удобни почти колкото памперс.

# 633
Цитат
Имам въпрос към по-напредналите майчета - от кой месец зачестяват прегледите при лекаря, който ще ви изражда или до момента с тоновете, си остава по веднъж месечно?
При първата ми бременност след като влязох в 8-ия док ме вика два пъти на консултация, но не сме мерили тонове. Като влезнах в 9-ия ходех всяка седмица на тонове, тогава не ме е преглеждал.
Сега последно бях преди две седмици, т.е. малко преди да вляза в 8-и месец, и ми каза, Че следващата ни среща ще е след месец newsm78 т.е. в края на 8-и. Е, ако нямам оплаквания ще ида в края на ноември, пък после може би всяка седмица на тонове.

За многократните пелени нямам какво да кажа. С Маринела дори не съм се и замисляла за тях, използвах си памперси. Хубава идея е, но май пак няма да мога да я приложа. А и е по-лесно с еднократните Blush Peace

Теди мерси Hug

# 634
Аз също ще използвам еднократни пелени.

Velina25 аз все още ходя на преглед по веднъж в месеца. На 19-ти или 20-ти ще записваме тоновете за пръв път, а тогава вече влизам в 9-тия месец. Не зная обаче дали ще ме викат всяка седмица. Ще попитам, когато отида.

# 635
  • София
И аз съм се ориентирала към еднократните пелени и се колебая между Pampers и Libero.
За меренето на тонове - мисля,че док ми го прави всеки път при ехографския преглед,иначе за зачестяване на посещенията ( аз ходя през 2 седмици от началото) не сме говорили все още но предполагам от 9ти месец ще са всяка седмица,ако не и по-често  newsm78

# 636
gloria_calcar11 Аз мисля да започна с Pampers Premium Care.
Как ти измерват тоновете? Това което ми казаха на мен е, че ти закачат колан на корема и също така ти при мърдане на бебето отчиташ с бутон движенията? И след това се гледат резултатите от записа и от това, което е маркирано от теб като движения ... или нещо подобно още не знам как ще бъде  Rolling Eyes

# 637
Това  ,което е описала Асис е мерене на тонове истинско.20-30 мин продължава и също отчита дали и какви контракции имаш.

# 638
velma като написа контракции се сетих да ви попитам вие имате ли вече т.нар подготвителни контракции ?

Аз от около седмица вече имам най- често сутрин, когато стана от леглото. Въпреки че, пия магнезий вече се започна. Лекарката от ЖК каза, че си ми е време и че съм герой да издържа до сега без контакции  Simple Smile

# 639
  • София
 velma , Asys  това не са ми го правили,на ехографа  се виждат на екрана се пускат  едни линии и после се отчитат резултати,значи реално на мен мерене на тонове  не са ми правили Thinking По принцип от кой месец почва да се прави  newsm78

# 640
gloria_calcar11 не мисля, че досега са ти мерили тонове, не е било и необходимо Peace
Това, което Асис е описала+ допълнението от Велма представлява мерене тоновете на бебето, както и отчитане на контракции.

С каката в началото ползвах само на Памперс, после преминахме на Либеро. Вторите са някак по-плътни и попиват повече и затова ги редувах. Пробвах и някакви Лидълски, но от тях ми се обрина, пък и миришат на лепило Sick
Сега мисля да процедирам пак така. И ми се ще да ползвам Премиум Кеър, но не мога да ги открия тук.

# 641
  • София
 Kosty,явно още е рано,но ще питам док на следващия преглед, а за пелените може би и аз така ще смеся марките като теб  newsm30

# 642
gloria_calcar11 На мен са ми правили подобен преглед с линиите за които казваш и той беше за кръвоотока и кръвопотока на пъпната връв. Но при теб дали е било същото  Rolling Eyes
За тоновете при мен ще започнат в началото на 9-тия месец. Има няма след две седмици ще споделя вече от опит  Peace

Кости ако трябва ще пуснем един колет от БГ с Premium Care  Crazy

# 643
Да взема и аз да се включа малко по ежедневните теми.
За многократните пелени - от опит се уверих, че нито са по-екологични, нито излизат по-евтино, а да не говорим за хамалогията. Освен това според мен (лично мое мнение) са абсолютно неподходящи за новоредено бебе, което ака през два часа. Освен ако нямате 100 бр. и денонощно въртяща и пералня и сушилня. Да не говорим колко са скъпи. Аз действително ползвах с дъщеря ми, но след 10 мес. (като започна да яде твърда храна) и акото стана 1-2 пъти дневно и твърдо.
За тоновете - тук ги мерят чак в родилното, иначе на всеки преглед слушат сърцето с Доплер.
Иначе аз вече ходя на 3 седм., а май от декември на всеки 2 на консултации.
Глория и Велма - просто засрамиха всички бременни и бременеещи с техните кг.  Wink

# 644
  • в сърцата на децата <3
На мен ми се искаше пелените да са памучни не заради друго, а защото уж предизвикват по-малко алергии и като цяло са по-добри за кожата на бебчето. Щом се налага да имам 100 броя, 100 ще взема, то еднократните памперси да не са по-малко бройки и по-евтини? Още помня братчето ми като беше бебе (ехееее преди 20 години) как се обриваше от памперсите и майка само с памучни пелени го повиваше. Още има из къщи от старите соц пеленки  Laughing Не че мисля да ползвам тях де, но пак според мен ще е по-добре. Виждала съм едни такива леко сивкави на цвят, не снежно бели, за тях ми казаха, че са без химия за избелване на памука, а си е естествения цвят. В интерес на истината изглеждат си бели, но сложени до избелена пелена се вижда разликата в цвета. Може би аз съм си "увредена" на тема здравословност, защото моите родители никога не са се интересували от това и винаги са гледали с пренебрежение и на здравословното хранене и на здравословния начин на живот като цяло... Та ми се иска да дам възможно най-добрия старт на моето малко момиче, а като порастне - да си съсипва организма колкото иска  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт