Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 128
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами  Simple Smile малко късно но с удоволствие се присъединявам към вас.Казвам се Силвия 23г.от Пловдив.Очакваме момиченце stork-girl: с термин 24.01.2013

# 646
На мен мойта док ми  каза че от този месец ще записваме вече тонове,иначе кръвопотока ми го гледа всеки месец.И ще се виждаме на всеки две седмици.Аз съм в седмия сега .Каза ми че коремната ми стена е много тънка и за това усещам абсолютно всичко.
При мен контракцийте са вече от около месец макар че пия диаспорал.
За памперси ще се доверя пак на Pampers.

# 647
Благодаря за топлото посрещане и на Kosty за добавянето в списъка! Благодаря и на всички за мнението им за пазара преди раждането - очаквах за лично удовлетворение да ми напишете точно това /да си пазарувам както си знам/.

Зачетах се за контракциите ви, мами и се замислих - аз съм от днес в 32 г.с. и или нямам подготвителни контракции или не знам какво представляват..... Доколкото знам те подготвят матката за големия момент...... имате ли идея кога е нормално да започнат ---- да не се окаже, че моето дете не иска да излиза!!

http://bg-mamma.com/ticker/111758

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 11:08 от ronny851111

# 648
Момичета, как сте с кръвното? Аз ходих на ЖК оня ден, кръвното ми беше 100 на 60, хем и кафе бях пила...но докторката каза само "малко ниско" и толкоз. То и аз не се чувствах зле, така че не се задълбочих особено, но тая нощ при поредното ставане за т-на усетих, че леко залитам, и малко се стреснах  Crazy Знам, че високото кръвно е опасно, ниското уж е "нормално" за бременността, но все пак...

# 649
Привет, дами!

Силве, добре дошла! Пловдивската група нараства главоломно!   bouquet

Пепинка, мерси за споделения опит. Аз, макар че нямам никакви впечатления от многократните пелени, имах някаква сходна представа на това, което си описала.  Peace

Кисела краставичка, и аз съм с много ниско кръвно по принцип. Не че е нещо ненормално, но все пак пази се да ти става лошо.  Peace

За ходенето на прегледи - на ЖК ходя по веднъж месечно, както си е по ЗК. Иначе ходя на частно и там док ми е казал след влизане в 9ия месец да го посещавам веднъж на 2 седмици. Тонове ми записват в клиниката покрай издаването на болничния лист, като почнаха след като бебчо навърши 26 седмици.

# 650
  • в сърцата на децата <3
Краставичке, твоето кръвно е приказка - моето е така когато е "нормално"  Laughing Не ставай рязко от леглото, по-точно седни за 4-5 секунди и тогава се изправи. Аз съм свикнала да ми причернява, цял живот съм с ниско кръвно, но сега е още по-ниско. Не мисля, че е нещо особено опасно, само внимавай при рязко ставане, единствената опасност е ако ти причернее много да припаднеш и да се нараниш. Аз за щастие от както съм бременна не съм имала такива припадъци, но пък и много внимавам. Като цяло - по-добре ниско, отколкото високо.

Момичета, всички ли сте ходили вече на ФМ? Че мойта лекарка ми каза да ида, но ми бавят болничния и нямам парички сега, а четох, че след 30 седмица вече нямало смисъл... Само на 3D ли се вижда дали бебчето се е омотало с пъпната връв (моята бебешона много се върти и се притеснявам)?

# 651
Мойта док при която ходя на частно ми каза че може и да не ходя на фетална щом при първата всичко е било наред.За кръвното аз цял живот съм с ниско 100/60 или 90/55 и сега с бременността пак ми е така.Но оня ден ми беше 120/80 и щях да умра .Толкова ми беше зле че едвам седях на едно място.

# 652
Аз при 95/60 се чувствам супер , за мен изобщо не е ниско. Ако се вдигне до 120/80 , което го водят за нормално ела та гледай какво става , направо супер зле се чувствам и се радвам честно казано , че по време на бременността ми падна толкова , защото от време на време ако го вдигна то е до нормалните граници . Преди да забременея  бях с 120/80 и малко да ми паднеше и залитах  Grinning. Сега с ниското съм супер пушка , не залитам , нищо ми няма , само ако се вдигне тогава ми е кофти. Предполагам , обаче , че след като родя пак ще си стане нормално.

# 653
Здравейте прекрасни мами. И аз като вас съм определена за януари и  ако преживеем очаквания край на света термина ми е на 30.01.2013. Вероятно ще раждам секцио така, че в дома ще се пракне още едно рогато  Joy. Включвам се с малко по различно питане. Ако някой е зодия козирог или познава този тип хора моля да ми каже какви са нещо като +/- на зодията от лични впечатления.  newsm78

# 654
Здравейте и от мен, аз рядко пиша, но просто рядко имам какво интересно да кажа.
Относно кръвното моето също е доста ниско, особено сутрин е към 90/50, като се раздвижа, хапна и пийна през деня стига до 100/60. Относно ЖК моята докторка  дори и коментар, че е "малко нисичко" не прави, просто си го записва в картона за статистиката и готово, а аз също както при кисела краставичка имам моменти в които ми причернява и такива, в които ми се вие свят, отделно дето непрекъснато ми е отпаднало и уморено, въпреки че по цял ден почти нищо не правя.
Относно пелените аз дори не се и замислям за многократните, поне не и през първите 6 месеца след раждането, когато хамалогията и без пране и гладене на пелени е достатъчно голяма. Мисля да ползвам еднократни Либеро, тъй като от тях бях по-доволна при голямата ми дъщеря (дано не са развалили качеството им). 
Ronny851111 мисля, че няма нищо притеснително в това, че нямаш контракции. При първата си бременност аз не съм имала никакви подготвителни или каквито и да било други контракции.  Първите контракции които получих бяха два дена преди термина ми и до 10-тина  часа след това бях в болницата да раждам, като си родих напълно нормално и сравнително лесно. Така че, спокойно не се притеснявай за липсата на контракции.
Добре дошла на julidj. Относно зодия козирог аз познавам няколко човека от тази зодия, включително две деца, като мога да те уверя, че не намирам нищо общо дори и само между двама от тях. Аз също съм се замисляла върху това каква зодия ще е бебчето, тъй като термина ми е в знака на водолея, но не е изключено да се роди и козирог и стигнах до извода, че зодията няма да е от съществено значение, стига  да е живо и здраво.

Аз отдавна искам да ви питам, някоя от вас пие ли Biozin mama или дали е пила с предходни бременности. При последната ЖК докторката ми ги изписа, като много добри витамини за бременни в сезона на гриповете, повишавали имунитета и предпазвали от вирусни заболявания. Аз си ги купих и като прочетох листовката леко се стреснах, каква е тази чудодейна съставка (Лактоферин) на този медикамент, която действа антибактериално, антивирусно, антиоксидантно, подобрява усвояването на желязо в организма, а също така има и пробиотично действие. Незнам защо, но съм леко резервирана към такива "чудеса" на химията, та така и не се престраших да започна да пия тази хранителна добавка. Тези дни, обаче, отново се замислих за нея, тъй като и ММ и детето изкараха някакъв вирус с хрема и кашлица и се чудя как да се опазя от заразите през сезона. Вие имате ли някакви впечатления от този препарат и как се предпазвате от вирусите?

Пожелавам хубав и усмихнат ден на всички.

# 655
Здравейте. Vergin, аз пия Биозин  като хранителна добавка, изписана ми за повишаване на имунитета. За сега успявам да се опазя от вирусите,макар че моя мъж скоро беше болен от някакъв вирус..Личната лекарка на дъщеря ми и изписа предния месец Биозин, защото се беше разболяла , когато започна да ходи на яслата. На детето го давам всяка сутрин смесен с лъжица мед, защото не го иска иначе.Аз си го приемам като таблетка с вода. За сега и при двете  има ефект,макар че бяхме контактни с болен човек.Дано да е така и за напред, че не ми се ще да съм болна бременна и да се чудя какво да пия. При предишната ми бременност се бях разболяла от някаква ужасна кашлица ,която  дълго време не можах да преборя с бабини илачи и беше ужасно.

# 656
  • Русе
Здравейте мамчета
Аз съм болна от 5 дена имам хрема и пих 3 дена тайлол хот на таблетки, че от прахчета ми се  Sick
Мислех, че съм се оправила, но уви. От вчера съм с ужасна кашлица и днес си взех хербитусин за кашлица и гърло, защото тая нощ почти не спах от давене Sad. Също така си взех Колдрекс таблетки, на които пише, че не се препоръчват за бременни, защото съдържат кофеин, но мисля че едва ли дозата е толкова голяма, че да навредят на бебчетата ми
Така.. оплаках се и като, че ли ми олекна Simple Smile
Относно пелените и аз мисля да ползвам еднократни на Памперс премиум кеър, доста мами ми ги похвалиха, та да видим
За витамините на мен ми преписаха Прегнант кеър или нещо такова. Има доста витамини вътре, включително и фолиева киселина
За контракциите... и аз нямам никакви и сякаш това ме радва Simple Smile
Не се сещам за друго за сега. Бебенцата явно все още имат място и ме ритат упорито, но вече доста усещам и движенията им, макар че коремната ми стена е доста дебела
Лек и успешен ден на всички мами Simple Smile

# 657
Здравей Vergin, много благодаря за отговора  bouquet. Знам, че зодията не е определяща, но си помислих, че някой може да сподели впечатления от козирога.
А що се отнася до твоя въпрос, аз лично не пия точно тези витамини, но моя приятелка ги взема и каза, че е много доволна не се е разболявала за разлика от мен. Rolling Eyes
Аз пия Джеймсън Пренатал те също са много добри и са фул с витамини в двойно дози. #Crazy
Все още се боря с хремата и запушения нос, но гледам да е основно с натурални продукти като чай и лимони (орехчета по-малко) и мнооого мед. За сега помага не съм се тръшнала на легло. Praynig

# 658
  • София
Относно настиването, за съжаление не ми се размина и на мен преди няколко седмици - стигнахме и до УНГ, но слава богу антибиотици не бяха необходими в моя случай. Лекувах се с Тантум Верде, спрей за гърло, таблетки за смучене и спрей за нос PropolGola - те са подходящи за бременни и са на основата на прополиса. Иначе минах през какви ли не процедури в старанието си да не се влоша - мед с лимон, инхалации с лайка, компрес с извара и какво ли още не, само не стигнахме до мазане на гърлото със сода.........

По принцип витамините ми за бременни са точно PregnaCare - доволна съм към момента, нищо че не ме пропусна вирусната инфекция.

Бързо оздравяване на всички посмърчащи!!!

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 21:57 от Velina25

# 659
  • София
pepink@ недей се срамува,защото моето последно инфо е от началото на миналия месец Mr. Green , а повечето момичета тук се мерят поне всяка седмица,а кантарът ми вкъщи  е стар и неточен.За след раждането ще си взема нов,електронен и ще се следя редовно,явно съм мазохист Laughing
За подготвителните контракции - не е задължително,даже трябва да не са болезнени,усещането е като свиване и втвърдяване на корема,които се и изостря,почват с влизането  в шести месец и се получават от продължително бързо ходене,продължително стоене или седене,иначе аз пия Магнерот и оплаквания нямам.
За настинка Confused не е проблем да се пият до 2 Фервекса (консултирах се с док,че миналия месец и аз се бях разкиснала  Ill) на ден,те и без това са бързодействащи.

Общи условия

Активация на акаунт