Чудна есен наближава, ЯНУАРска мама все по-нетърпелива става - 7

• 34 123
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
julidj-добре дошла сред нас  Hug

Относно зодия козирог-за жената козирог може да кажа,че са много добри приятели и хора които каквото им е в главата това им е и на устата.За това ги уважавам Simple Smile Но мъжа козирог не ми харесва като характер.А децата,виждам от мои приятелки с момичета козирог които сега ще направят 2 годинки и са големи инати и двете и много упорити и срамежливи.Но ще видим нашите козирочета,как ще са  Grinning Дали ще ни късат нервите  Whistling

MuMuTy-не знаех,че тайлола е позволен и за бременни,но щом доктора ти позволява значи може.
Дано да се оправиш скоро.

Честит имен ден,на именничките между нас Simple Smile Ако има такива де  Hug

Лек ден на всички  Hug

# 661
  • Русе

MuMuTy-не знаех,че тайлола е позволен и за бременни,но щом доктора ти позволява значи може.
Дано да се оправиш скоро.

По принцип всички от този род са с основа парацетамол и ако не се прекалява няма да има проблем
Аз пиех 3х1, при предписани 5, за да не прекалявам а и ги пих само 3 дни. Направих почивка от 2 дена и се влоших, та сега ще пия Колдрекс(понеже нямаше тайлол на таблетки в аптеката) отново 3х1 за 3 дена. Надявам се да се оправя, поне хремата ми е течна за сега дано и тя не се влоши

# 662
Здравейте  wavey Честит празник на всички празнуващи !!!

silviq_vateva julidj Добре дошли !!! Наистина се заформихме голяма пловдивска група  newsm44

kisela krastavichka Моето кръвно на последната ЖК беше 78/117, а попринцип съм с 90/60.

За зодията - Аз също се моля да поизчака моето бебче до термин и да е козирогче, че всеки който чуе вероятността за стрелче и казва леле те са големи лудетини особено момичетата Crazy Моя братовчедка е козирог и мога да кажа, че е много спокойна, упорита и амбициозна  Peace Но според мен това си е и до характера на човека в някаква степен.

MuMuTy Бързичко да оздравяваш   Hug

# 663
Мацки,относно парацетамола да ви кажа какво казва моят лекар.Може,но до 33-та седмица!След това някакви сърдечни отвори на плода се затваряли,а парацетамолът пречел това да се случи и бебетата можело да имат сърдечни проблеми.Питайте и вашите лекари де,че моят леко прекалява според мен... newsm78

# 664
Здравейте на всички мами!
Аз съм от по-срамежливите  Simple Smile, следя Ви от самото начало, но реших и аз да се включа.
Казвам се Кристина очакваме първото си момченце на 25.01.2013 г.

# 665
Добре дошла, Крисиbouquet Лека бременност до края! Simple Smile То лека, лека, колко да е лека, но все пак  Grinning

А като стана на въпрос за забранени лекарства, както Джинджър хубаво се сети, да се включа и аз - оня ден взех разтворим аспирин с витамин С за болника вкъщи и понеже и аз нещо не бях много добре, реших да пийна един. Обаче преди това прочетох листовката и слава богу!
И пише - "след 6-ти месец ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ДА НЕ СЕ ВЗЕМА ОТ БРЕМЕННИ ЖЕНИGrinning Ей така точно, с големи букви  Grinning Да те стресне повечко явно. Пише, че дори еднократна доза може да доведе до проблеми с бъбреците и съдовете на бебето, дори при сравнително доносена бременност и развито бебе. Така че, девойки, НИКАКЪВ АСПИРИН!  Naughty  Naughty  Naughty

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 21:42 от kisela krastavichka

# 666
Здравейте!
Аз от няколко дни имам болка в десния бъбрек. Ту отшумява, ту пак се появява. Знам, че е бъбрек, защото и преди съм имала проблеми. Пия но-шпа и чай от мечо грозде по мъничко, въпреки, че не е много препоръчителен за бременни. Моля се всичко да отшуми Praynig, че при първата бременност и след раждането имах сериозни проблеми с бъбреците.
Иначе да се включа по темите, които обсъждате: за пелените, ние първия път ползвахме Huggies - но турските, защото те са много по-добри от тези дето са масово по магазините, а по-късно минахме на Пуфис, от които сме също доволни.
За тоновете моя лекар все още  нищо не казва... и се сещам за един куриоз с тоновете при първото ми раждане. Отивам аз вече с много силни болки в болницата да раждам. Слагат ме да ми записват тоновете, а аз от болка място не мога да си намеря. Апарата не отчита силни контракции и една акушерка ми се присмива "Ех мойто момиче, ти отсега като така охкаш, какво ще правиш при истинските контракции...", а аз се свивам и боли... След като родих се оказа, че апарата е бил развален и изобщо не е отчитал реално какви са контракциите Confused

# 667
  • в сърцата на децата <3
Добро утро мамчета   food010
Сега като обяснихте какво са подготвителните контракции - че то аз имам такива от сума време  Mr. Green Лелееее... Аз ще си родя и няма да разбера  hahaha Много съм залюхана! От вчера доста сериозно ме боли гърба. Много е гадно. И като легна по гръб не ме боли, но не мога да дишам  Laughing Направо съм ужас и безумие... Мъжа само се шегува, че щом от сега съм така, как ще изкарам до края  doh Чудя се дали не ме боли кръста от това, че последните 3 дена съм почти постоянно на някъде - понеделник чистих цял ден основно, че скоро няма да мога да се сгъвам толкова, вторник ходих до НОИ за ПИК, в сряда тичах на фризьор и после на вечеря с шефа на мъжа, вчера цял ден обикалях детски магазини... Май трябва да се кротна малко  Laughing Дано да ме отпусне, нищо не пия, освен клеева тинктура и витамини... Чудех се дали не са бъбреци, но не мога да си пия бъбречния чай, защото на него с голееееми букви пише, че е абсолютно забранен дори при подозрения за бременност.

# 668
Здравейте, момичета,

Чета ви без да съм се включвала скоро, но сега видях актуални и за мен въпроси.
Аз също се заразих с вирус преди месец и да ви кажа до преди 2-3 дни ме държеше, гърлото всъщност, тъй като то по принцип ми е проблемно. Какво ли не смуках, пръсках, гаргарих, безобидни неща, разбира се, но просто моите сливици са хронично зле и чак сега се оправих.
Имах дори гной, но се махна, без нищо драстично и по-различно.
Джинджър 82, на мен лекарят ми каза това за сърцето във връзка с аспирин протект, който пиех до преди 3 седмици.
Аз с кг съм +14, вече седмица, а и още 2, надявам се, вървя сутрин и вечер по 40 мин, та дано се закрепи положението. Преди това само с кола и седнала по цял ден. То ще се свалят, но си тежат сега тези кг, взех да се запъхтявам по стълби. И коремчето взе да пречи в някои отношения-връзване на обувки, рязане на нокти, сигурно и при вас е така.
Моето кръвно го меря откакто забременях, всеки път при лекаря е точно 90/60, вкъщи също. Но той всеки път ми казва, че е добре, защото не е опасно, както високото.
Snow angel, мен също ме наболява кръста като шетам из къщи и откакто вървя, но и четох, че тазът се подготвя за раждането и затова е нормално да има болка.
Аз витамини не пия, за памперсите, смятам отначало да ползвам еднократни, а след 2-3м многократни, ако не размисля. Изчетох толкова страници за тях, но да видим.
Аз силно се надявам да родя нормално, макар че плацентата ми е малко ниско и близо, и смятам да напомня това на лекаря не на консултацията ми утре, а на следващата, то така или иначе е важно да се знае като наближи. Предните пъти той ми каза, че може да се наложи секцио ако не се вдигне, но не ми каза задължително е. Та ще изясня въпроса за себе си по-нататък.

# 669
Здравейте, момичета .  wavey
На новите мами , добре сте ни дошли  Hug лека и безпроблемна до края.
Аз вече съм госпожа  Laughing , не се чувствам много по-особено.На ритуала ми беше доста смешно.Мислех да кажа едно звучно "НЕ" за да видя физиономийката на мъжо , но се възпрях ,че да не ме линчуват  Wink
Днес отиваме на малко пътешествие из страната - Хисаря, Старосел , Габрово, Русе
... докато още мога да пътувам да се поразходим.
По темите:
За подготвителните контракции - от време на време усещам някакви неболезнени стягания , ама честно да ви кажа не мога да различа дали самия корем се стяга или дребния изпречва някой крак и от това усещам някаво странно нещо Simple Smile 
Като легна по гръб - въобще не ми достига въздух и само се въртя като гламава.И аз не знам как ще се търпи до края , но това е положението.
За пелените съм категорична че ще ползвам памперси.Не мисля че ще насмогвам освен всичко друго и да пера и гладя , а и не мисля ,че е необходимо да се връщам години назад предвид ,че вече има всичко.Уважавам решението на другите мами за пелените , изразявам само лично мнение  Peace
Алекс , и на мен ми казваха в началото че съм с ниско разположена плацента и секциото е задължително , но тя си мигрира и сега при последните прегледи  казват че всичко е наред и нямам проблем да родя нормално.пожелавам ти и при теб така да се получи.

# 670
...Мислех да кажа едно звучно "НЕ" за да видя физиономийката на мъжо , но се възпрях ,че да не ме линчуват  Wink...
Хахаха,сладурка! Joy
Честито на младото семейство! Hug Много,много да се обичате и да си се радвате!

# 671
  • София
AtenaotnA, голямо ЧЕСТИТО и от мен - безоблачен и изпълнен със щастие семеен живот пред вас!!! married Много хубави местенца сте избрали за меден месец - обожавам спокойствието на Хисаря, а в ресторанта на винения комплекст в Старосел готвят много вкусно.......мммммммммм

И аз от няколко дни започнах да усещам подготвителни контракции.....първоначално и аз имах известни подозрения дали не е от неправилна поза, която съм заела - все още обичам понякога да си лежа по гръб, но явно си е време подготовката да стартира Grinning

# 672
Тони,честито  married.Желая ти дълги години щастлив семеен живот.

Добре дошли на новите мамчета и от мен.

И при мен има малко контракции,но само като вървя,а напоследък съм си повече време у дома.Но беболина е толкова активна и силна,май ще я записваме на таеклондо  Laughing и не се съобразява,че е станало полунощ или 1,2 ч.,тя си прави гимнастика  Crazy

Витамини не пия,хапвам си по 1 плод на ден,но повече си наблягам на тестеното и вече съм +15,но според мен не ми личи  WhistlingКръвното също ми е от ниското 90-60 и не ми създава проблем.

За настинките-при мен мина бързо,но мъжо пи антибиотици и още си покашля,а брат му изкара 2дена с висока температура и отпадналост.

Вчера за именния ден си направих подарък-никакъв интернет за 24часа и се почуствах супер.Домашните ми дадоха парички и днес ще излизам да си купя нещо и да се видя с колежките.

Бях решила да не купувам количка,но свеки и майка й май са на друго мнение и ще взимаме момичешка количка,споменават розово,но аз ги отклонявам от този цвят.Имам една зимна на селото и ще си седи там като ходим.
Поради разбираеми причини не искат да взимаме нищо предварително,но и си имам доста неща и от баткото и от племениците,само трябва да ги прегледам.

# 673
Здравейте, момичета .  wavey
На новите мами , добре сте ни дошли  Hug лека и безпроблемна до края.
Аз вече съм госпожа  Laughing , не се чувствам много по-особено.На ритуала ми беше доста смешно.Мислех да кажа едно звучно "НЕ" за да видя физиономийката на мъжо , но се възпрях ,че да не ме линчуват  Wink
Днес отиваме на малко пътешествие из страната - Хисаря, Старосел , Габрово, Русе
... докато още мога да пътувам да се поразходим.
По темите:
За подготвителните контракции - от време на време усещам някакви неболезнени стягания , ама честно да ви кажа не мога да различа дали самия корем се стяга или дребния изпречва някой крак и от това усещам някаво странно нещо Simple Smile 
За пелените съм категорична че ще ползвам памперси.Не мисля че ще насмогвам освен всичко друго и да пера и гладя , а и не мисля ,че е необходимо да се връщам години назад предвид ,че вече има всичко.Уважавам решението на другите мами за пелените , изразявам само лично мнение  Peace

Честито,пожелавам ви дълги години щастлив семеен живот  txtloves newsm76 newsm76 с прекрасното януарско бебче ,което чакате.     newsm30 newsm30 newsm30
Аз също изживях този момент и вече съм госпожа  newsm81, набързо решихме и сключихме брак,в тесен семеен кръг и приятелите бяха повече от колкото роднините (бяха баба,мама,кака,мъжа й,тате,свеки и брата на мъжа ми) .
За пелени аз също съм на 100% за памперси. А  и както съм гнуслива,честно да си призная в началото сигурно ще ми е гадничко от акото на беба...Досега не съм имала дори видимост на мръсен памперс и сигурно първите няколко пъти ще се ПУЛЯ над бебка (или ще викам баба на помощ)  newsm09 newsm09  
Да се надявам,че бързо ще влезна в крак и ще стана   supermama supermama supermama supermama

# 674
  • Варна
Здравейте, момичета,
отдавна не съм писала, но днес вече два пъти пиша и все не ми остава време да изпратя поста и после пак наново...
Честито на младоженците - пожелавам Ви много щастлив семеен живот изпълнен с много любов и разбирателство и с пухкави сладки бебета след 2 месеца...
Аз все още работя и то с пълни темпове - имам чувството че ще ми изсмучат силите докато изляза в болничен, но не остана - на 20.11 вече официално съм в болничен и дори и да се налага да работя, то няма да е по 15 часа на ден и особено вечер... Може би по-скоро ще е по телефон и е-мейл и то по 1-2 пъти седмично. Смятам поне седмица да си почина и после да се заемам с покупките, че времето си лети.
Иначе минах и третата ФМ - всичко беше наред, малко по-малко си върви бебето с около 1 седмица и ако се роди на термин ще е не повече от 3,200 - 3,300, но ще видим. Доктора беше категоричен че като спра да работя и започне спокойствието може много бързо да се отрази и на бебето и да наддаде повече в последните седмици.
Колкото до килограмите вече се сдобих с 10 килца и от седмица варирам дори с 11-тото, но още не е трайно и крайно качено. Странното е че примерно качвам 1 кг. и после 1-2 седмици свалям по 1 кг., поддържам и после пак след време отново качвам. Средно идва на месец да кача по 1,5 кг. - надявам се до края да не надхвърлят 14, че после наистина ще е трудно за сваляне.
Все още сме в чуденка за името и не сме се спряли на нищо категорично, дори не се колебаем между 2 или 3 имена - просто чакам момента в който да усетя че това е името на детето ми, но уви към момента не ме  връхлетяла тази мисъл.
Вече съм се сдобила с доста от нещата - остана да взема само комплект за изписване, 1 чаршафи, които съм си харесала, още един ескимос и някои дреболии. За козметика съм решила и двете деца да бъдат с еднаква козметика, нищо че каката е по-голяма, но и до момента си харесвам бебешките душ-гелове и кремчета.
Може да пиша рядко, обаче като количество се оливам... за което извинете. Надявам се че след 10 дни вече ще съм доста активна, тъй като май трудно ще си уплътнявам свободното време след като спра да работя...

Общи условия

Активация на акаунт