БЕЛГИЯ - 25

• 63 066
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ви, момичета. Момчето ме попита дали съм падала - ми падала съм и с близнаците в 8-ми месец бременна и с Краси в 3-тия месец - все по стълбите и все със засилка  Rolling Eyes.
Днес съм още една идея по-добре. Болката я има, но е само напомняща... т.е. да внимавам какви ги върша  Mr. Green, а аз ще ходя да денся в събота, надам се до тогава хич да не ме и подсеща вече  hahaha

Охлала, аз сега пак се върнах да прочета. Хранителна алергия като цяло се проявява на коремче (в частност памперс зона) и бузки, обаче ти казваш лакът и крачета. Странно  newsm78 На крачетата къде? На бедрото, под коляното или стъпалото? Температура имате ли?
Моите са се обривали от памперс, но само на памперс зоната. Обривали са се от нещо дадено, но по лицето и корема, обаче никога по лактите и крачетата. Това ме озадачава  newsm78
Изкуствени материи? Че то има ли нещо вече естествено на пазара? 99% от моите блузи и панталони са изкуствени  Embarassed

За рибата имам някакви бегли спомени, че се дава след 10 месец, ама са само бегли и свързани с БГ стандарта

Сони, обясни моля на простобългарски що е то "witloof"? Чичко Гугъл, който в последно време не е мой приятел в преводите, каза, че туй било цикория - ама то мнооооооо гадно туй чудо?!? Ако е то, де. Аз един път се излъгах да го купя, щото много го взимаха пред мен, и аз не разбираща реших, че е някакво младо зелИ  #Crazy та го купих, ама то горчи ли та горчи. После ми подхвърлиха, че имало специален начин за готвенето му, ама няма да пробвам изобщо.   Naughty
Относно кърмата, може би трябва да изцеждаш ако искаш да не се напрягаш, но организма рано или късно ще реагира и ще се нагласи спрямо новият режим

Хана, къде се затри ти?  Wink

Блонди  Hug

Още нещо щях да ви казвам, ама изключих...  Crazy Crazy Crazy кат се сетя - тогаз

Редактирам се, щото се сетих за 2 от нещата  Mr. Green 1. Ходих на офталмолог - българка, Камелия Илиева - в клиника Dr. VRYGHEM ето и линк за нея http://www.vryghem.eu/nl/team/member/dr.-kamelia-ilieva

2. И младежа Офталмолог - Боян Добрев в OsteoZuid в Антверпен ето и линк http://www.osteozuid.be/nl/team.php

Може пък на някой да му е в полза, смятам да ги "заковем" на първа страничка при следващата тема

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 23:34 от NellyDi

# 421
  • Semmerzake, Белгия
Нели, същото чудо е Sad

# 422
Аз обожавам Цикория. На френски е Андив, на фламандски незнам как е. Аз се тъпках с цикория във Франция. На салата, готвена (задушена)... Мен не ме бърка, че има леко горчив привкус. Правехме я на салата с други зеленчуци и сос с горчица. Тук намерих само в Метро и цената беше  ooooh! та се въздържах  Tired
Аз сега пак съм на вълна салати и изкупих тук цвеклото и морковите в квартала  Whistling

Този обрив, за който говорите понякога се получава при бебетата. Не се маже с нищо и минава от само себе си. Кръщелницата ми имаше точно по ръчичките и крачетата. Предупредиха ги да не мажат. Все пак е хубаво и лекар да види обрива.

# 423
Така, аз като лоша майка, която разрешава бебето и да яде риба, да си кажа пък за цикорията. Зависи как я готвиш, аз вече и свикнах и знаейки, че е много полезна, включително и противораково действа, си я хапвам. Готвиме я на руладини с шунка, залети със сос бешаме и отгоре кашкавал. Понякога, не знам от сорта ли зависи, но има такива, които не са толкова горчиви

За обрива днес също сме добре, следя още няколко дни и ако трябва отиваме пак на лекар.

# 424
Така, аз като лоша майка, която разрешава бебето и да яде риба...

Хайде сега, какви са тия глупости  Rolling Eyes Никой не е казал, че си лоша майка. Просто споделяме, че според нас за риба е рано. Ти си преценила, че не е, значи е така, какви лоши майки споменаваш  Hug

# 425
Здрвейте!
Нели радвам се,че си по-добре..аз съм тук и чета...но като не съм на вълна захранване,няма какво да кажа...има си мойте кахъри с четиригодишният,но никой не пише за големите.. Simple Smile
има молбичка ако може да ми обясните как се качват снимки тук..на профила или за темата... Peace

# 426
Ханна, имаме и по-големи деца, споделяй  Simple Smile

Ето тук е обяснено за всякаквите видове снимки - в аватар, подпис, в мнение. Ако имаш нужда от помощ, пак пиши  Hug

# 427
Така, аз като лоша майка...

Дори не си помисляй повече да го казваш.   love001 Доколкото знам, тук в "яслите" дават риба на децата от ранна възраст. Гледам в БГ пюретата с риба вече са от 4-месечни, педиатрите се обърнаха на 180 градуса. Ако до преди 4-5 години казваха - не, сега викат - ООООо, ДА, даже е полезно.
Силно се съмнявам обрива да ви е от риба. Я, кажи, температура имате ли?
Както е казала и agnesana, такива обриви се получават и изчезват от самосебе си, но си зависи и от обрива. Щом не си изтръчкала до спешното, значи според теб не е толкова наложително, а майката си усеща детето най-добре  Hug Hug Hug

Туй "чудо на природата" - цикорията, се опитах да го ям от интерес (аз рядко опитвам каквото и да било от интерес), но си признавам, че се разочаровах. Ако някой ми го сготви и ми го предложи - готова съм да се прежаля втори път да пробвам  Mr. Green

има си мойте кахъри с четиригодишният,но никой не пише за големите.. Simple Smile

rotfImbo rotfImbo rotfImbo Аз ако седна да пиша - роман ще изкарам. Хихихихи. Споделяй спокойно - почти всички сме и с по-голями деца, не се чувствай пренебрегната или не в темата. Аз като гледам тази тема леко замира, та от немай къде споделяме каквото ни попадне на момента  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз цвъках мартеници до сега.... Все го отлагах и накрая за последния ден - луда работа, ейййййй. В този ред на мисли, като гледам часа, да взема да ви честитя Баба Марта - здравички, белички и червенички да сте всички - и голями, и дечица!

И да не забравите да си набележите в един ден от МАРТ месец (ама до 21-ви март) за личен ден, за да "пророкуваме" каква ще ни е годината. Пу за мен 21-ви март - винаги ми е било любимо число и винаги него си избирам.  Hug Hug Hug Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 428
  • Semmerzake, Белгия
Охлала, как можа да го измислиш това ?!  newsm78 Лоши майки за мен са тези, които малтретират и тормозят децата си. Те даже, не могат да се нарекат "майки "!!! Радвам се, че сте по - добре.
Дай сега рецептата за тази цикория, ще се пробвам да я направя. Била супер полезна.
Нашите обриви, май пак се възобновяват  #2gunfire, аман !!!
Агнесана, как си ? Как е бебчо ? Как върви бременноста ти ?
Хана, споделяй на воля Simple Smile И ние имаме кахъри с по - големите. Моята госпожица ми пука нервите през последните дни  ooooh!.
Нели, благодарим за пожеланията.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА и от нас ! Да сте живи и здрави, бели и червени.

Нелка, за мен 3-ти /любимо число и рожденна дата/ Simple Smile

# 429
Честити празник !
Блонди,благодаря,ще се пробвам и ако имам проблем ще питам пак..

Сони,сменихте ли памперсите?...при нас беше много сериозен обрива от тях, бузите му ставаха червени и грапави от пъпки...

Да попитам от колко години тук е нормално да се започне извън училищно занимание..като тенис,музика...скъпо ли е това удоволствие?

Цикорията е много полезна,но немога да я наложа на масата..за това пък хапваме много броколи...всеки ден правиме салатка или с макарони,ориз,панирани... eat ..

# 430
Цикория правя рядко, щото само аз си я ям, но четох, че не става горчива, ако се поизреже най-вътрешната част. Готвила съм я задушена със заешко, яла съм я и в ресторант задушена към агнешко. Харесва ми, даже когато нагарча. И на салата съм я рязала, ама това беше още в ентусиазирания ми период в Белгия Simple Smile

Честита Баба Марта на всички! Да сте много здрави и засмени, дечицата и те Simple Smile
Поздрав с една от моите мартенички:

# 431
Честита Баба Марта и Честит 3ти МАрт  Hug

soni благодаря, че попита  Hug Като цяло съм добре. Имам си нормалните болежки за бременна, но не смея да се оплача. Бебчо си рита (хвърля гюбеци) и май ще си имам пак футболист.

# 432
Сони, вие как преборихте атопичния дерматит? Имам съмнения, че нашия случай е такъв, но утре ще разберем по точно. Семейния доктор ни видя в петък, предписа крем и капки, но днес пак не сме в цветущо състояние. Има дразнител и не мога да разбера къде е. Мисля си, че не е храна, или поне не основния дразнител. Утре ще видим педиатъра какво ще каже, ако не отивам при хомеопат.

Милото Домче, има обрив по крачета, ръчички, гръбче и коремче, а бузките на моменти са червени и изпръхнали  Cry Четох, че не трябва всеки ден да го къпя, така че и това ще предприема.

# 433
  • Semmerzake, Белгия
Хана, едва ли е от памперсите.
Охлаа, преборихме дерматита с хомеопатия. Приготви се обаче за дълга и упорита битка. Ние лекуваме, те избиват още и още. Приличаше на обезобразено маймунче. Но вече е от 5 - 6 години нямаме никакъв проблем. Успех и на вас.
Само да добавя, препоръчвам ти горещо козметиката на А-дерма. Има един лосион /Екзомега/ с овесено мляко. Страхотен е, силно овлажняващ. Сега бебо го къпя с олио за баня пак на А - дерма.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 11:29 от soni

# 434
И при нас така - А-дерма, къпане през ден и търпение Simple Smile
Има моменти, в които няма почти никакви видими екземи, и други, в които ръце, крака и бузки са възпалени. В момента малкия е с екземи на ръцете от лактите надолу, дупе, крачета от коляното надолу и от външната страна на бедрата и по бузките. Баткото има на ръцете над лактите и на краката под коленете, а аз съм само с няколко около лактите и една на крака. Така че с порастването има надежда да намаляват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт