БЕЛГИЯ - 25

• 63 035
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Имам пълномощно и 6 декларации, изготвено е в Бг от адвоката и. Исаме да го заверим тук при консул или вече незнам къде. след което да го изпратя на дъщеря ни в Бг. За България е пълномощното и затова недоумявам за кви апостили става въпрос.

# 526
ами щом е правено в България и е заверено от БГ нотариус за какво са ти заверки от Белгия

# 527
Изготвено е в Бг, ние трябва да се подпишем и това трябва да се подпише от консула. Поне така се правеше едно време. Не е заверено от бг отариус, защото ние сме ту

# 528
Изготвено е в Бг, ние трябва да се подпишем и това трябва да се подпише от консула. Поне така се правеше едно време. Не е заверено от бг отариус, защото ние сме ту

Крис, ако ще го подписвате - трябва да стане пред Консула, не по-рано, иначе ще откаже да ви го завери!
Това е вариянта - не ти трябва апостил. Вдигаш се и отиваш в Консулска до 11.30 часа. 30 евро е експресната поръчка - т.е. от днес за днес, а 15 евро е от днес за утре

# 529
Нели- благодарско. Аз им звънях  вече. И за подписа и да не забравим бг личните карти ме подсетиха.Както са прибрани имах нужда от напомняне.

# 530
Нели- благодарско. Аз им звънях  вече. И за подписа и да не забравим бг личните карти ме подсетиха.Както са прибрани имах нужда от напомняне.

Аз съм на съседната пряка от Консулска, кажи кога ще ходиш и да се видим да пием по кафенце в къщи или наблизо ако времето позволява - иначе да, личните карти - моите са в мен непрекъснато, та за това не го сметнах като необходимо да ти го напомням  Embarassed

# 531
Нели,имаш ли някаква представа на предстоящите избори как ще се гласува? За първи път ще гласувам от чужбина и знам,че трябва да де са подаде заявление,но като не работи страницата на посолството нямам идея .........

# 532
Цвети, да, ще трябва да се подаде заявление - може по интернет да го подадеш или на място. Гласуването ще е 99% в Постоянното представителство. Като проуча сайта за заявленията ще го пусна тук или ще изтегля заявлението и ще го кача някъде например във ФБ така, че да могат всички да си го дръпнат.

Като имам повече инфо ще ви кажа!

# 533
Нели,благодаря!!!! Hug
Хайде весело изкарване в Дисниленд и да ви е хубаво времето Praynig!!!!!

# 534
ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ГЛАСУВАНЕТО НА 12 май 2013

Българските граждани, които искат да гласуват в Белгия или Люксембург на предстоящите на 12 май избори за 42-ро Народно събрание на Република България, могат да заявят желанието си да гласуват зад граница до 11 април 2013 г. по електронен път или чрез писмено заявление.
Писмено заявление по образец №21 може да се изтегли от сайта на МВнР на адрес: http://www.mfa.bg/bg/pages/212/index.html или да се получи на място от Консулската служба на посолството на Р България (Av. Copernic 4c, Bruxelles 1180) или Постоянното представителство на Р България към ЕС (sq. Marie-Louise 49, Bruxelles 1000). В заявлението гласоподавателят посочва: трите имена по паспорт, ЕГН, адрес на пребиваване в съответната държава, постоянен адрес в Р България, както и населеното място, в което желае да гласува. Всеки гласоподавател подава отделно заявление, което подписва саморъчно. То се подава лично от гласоподавателя в дипломатическото представителство (sq. Marie-Louise 49, Bruxelles 1000) или Консулската служба (Av. Copernic 4c, Bruxelles 1180) или се изпраща по пощата с писмо на адрес: Av. Hamoir 58, Bruxelles 1180 или на sq. Marie-Louise 49, Bruxelles 1000. Образецът на заявление за гласуване №21 не може да бъде използван за подаване по електронен път.
По електронен път гласоподавател може да заяви желанието си да гласува зад граница на страницата на ЦИК: https://www.cik.bg/register до 24:00 ч. на 11 април 2013 г. В електронното заявление се попълват: трите имена по паспорт, ЕГН, номер на действащ мобилен телефон с национален код отпред (00359***, 0032*** и т.н.), номер на документ за самоличност, дата и орган на издаване на документа, постоянен адрес в България, държава и място, където желаете да гласува, и адрес на пребиваване в съответната държава. В края на заявлението се попълва контролен код (Captcha) от букви, които се виждат отстрани в размазано изображение. ЦИК проверява попълнените данни и изпраща безплатно SMS-съобщение с уникален код на посочения номер на мобилен телефон. Полученият със SMS-съобщение уникален код се въвежда в съседната рубрика “Потвърждение на заявление чрез код“, с което процедурата по регистриране за гласуване в чужбина приключва. Потвърдените заявления се публикуват незабавно на интернет страницата на ЦИК в рубрика „Списък на избиратели, подали електронно заявление за гласуване извън страната", като списъкът е съставен по държави и съдържа трите имена на заявителя и населеното място, в което желае да гласува. Един номер на мобилен телефон може да бъде посочван в не повече от 4 отделни електронни заявления.

# 535
Това, за постоянно живущи тук, необходимо ли е?  Thinking

# 536
Блонди- не, само ако желаеш. Ние не гласуваме.

# 537
Momicheta, za vtori put pisha v tozi forum, ne sum mnogo dali se vkliuchvam v nqkoq tema... Ot nqkolko dena sum v Belgiq, Mons i tursq kontakti. Ot srqda sum na ZUMBA - Place d Hyon 15.
Shte se radvam da sreshtna nqkogo ot vas tam!  Simple Smile
Shte sum vi blagodarna i ako mi podadete informaciq otnosno interesa kum Reiki terapiqta, tui kato q praktikuvam.
Do skoro!  Hug

# 538
Блонди- не, само ако желаеш. Ние не гласуваме.

Аз винаги гласувам  Simple Smile Имах предвид, трябва ли да попълвам такова заявление? Защото досега като съм гласувала, не съм попълвала  Simple Smile

# 539
здравей Спирова, какво е това ZUMBA

Общи условия

Активация на акаунт