Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 419
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Въпроса не  е в даването на пари ,според мен...а да бъдат използвани в правилна насока Peace Давам и пак ще давам за градината,но виж за училището престанах,Както писа Бу ,там си има задължителна спонсорска такса( от всеки родител),за охрана,за помагала(,които в повечето случаи са излишни,но са от едно издателство и явно някой се,, угушва'' здраво),за униформа(тя варира от 150 до 300 лева)...ами после пак излизат разходи.Синът ми бе върнат от училище,защото нямал два елемента от униформата.Макар да се нарушават така правата му,но имат вратички...и така

В градината такъв рекет съм нямала.Всичко е било за децата и е отивало по това направление.
Там давам. Grinning

# 181
  • До хладилника, който обичам
Аз пък виж, за градината съм имала някои съмнения - не, че отиват в нечий джоб, в никой случай, а че се събират излишни и ненужни средства. И че има и други начини да се свърши някоя работа. Сега ще видим как е с новата система, разбира се.

П.с. към разходите за градината - не забравяйте например перо 'куклен театър' - всеки месец по 3-5 лв. Сега не знам как ще е решено.

Абе, като една черна дупка за пари са децата Crazy

# 182
  • Пловдив
За театър се плаща в деня на представлението.

# 183
.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 14:44 от ioli

# 184
  • Пловдив
Добре де, тези пари не се ли събират от родител. Госпожите ли държат портфейла. Така и аз ще съм против. Парите събрани от родителите, стоят при родителите и когато трябва или се налага да се купува нещо, пак родителите решават от къде, какво, за колко пари. Майка ми е пенсионирана детска учителка, в много очукана градина работеше. Там нищо си нямат, но и пари никога не са събирали. Ако родителите преценят сами събират, купуват....Стар телевизор, но все още работещ, вместо да го изхвърлят, носят го в градината....ей такива работи. Ама по нейно време нямаше такива забрани. Оф, добре, че се пенсионира, та да започне да спи без да сънува кошмари.  Mr. Green

# 185
Мисля, че навсякъде парите са в касиера на групата. Не ми се вярва някоя госпожа да си сложи главата в торбата и да се занимава с пари на групата.

И който е решил да не дава пари така или иначе няма да даде и никой не прави драма от това. Радвам се , че все повече хора са над тези дребнавости - кой дал, кой не дал. Ако за собственото си дете няма да дадеш ( при на с се падат по 2 лв на месец за вода, охрана, играчки, подаръци за рождениците и постелка за едната стая, която е с ламинат), няма кой да те накара.
В нашата група имаше една майка, която две седмици носеше галони с вода и беше купила седалки и стълбички за тоалетните, за да имат децата, докато се съберем на родителска среща.
И дума не обели, защо само тя го е правила.

# 186
И аз съм съгласна тези пари да се събират на части, а не цялата сума на куп.Че то да не са само тези 50 лева бре хора, нали трябва да се плаща вода, ток и пр.неща, храна.Отделно трябва да се плати и таксата от 50 лева за градината за текущия месец, отделно и за допълнителните занимания /някои искат сумата на две вноски, някои на веднъж/, ако искаш детето да посещава такива.Смятайте само в началото каква сума трябва да се даде, някъде около 150 лева.Тук наистина масово хората вземат 400-500 лева.

# 187
Смятайте само в началото каква сума трябва да се даде, някъде около 150 лева.
Ако си с едно дете. Ако имаш и ученик, и там се дава.

# 188
# 189
Аз съм касиер на нашата група, бяхме събрали пари само за минерална вода
и госпожата преди малко ми каза, че в края на месеца ще връщат апарата
на фирмата, да връщам и аз парите на всички родители. Децата ще пият
вода от чешмата. Връщат се и парите за допълнителните занимания.

# 190
Точно от това се опасявах Naughty. Сега какво- ще мъкнем галони с вода ?
Вярно, на никой нищо няма да му стане ако пие вода от чешмата, но не е само водата Peace.

# 191
Точно от това се опасявах Naughty. Сега какво- ще мъкнем галони с вода ?
Вярно, на никой нищо няма да му стане ако пие вода от чешмата, но не е само водата Peace.
Шайн, не е ли вариант с лично шише? В нашата група са с надписани шишета и гледам, че родителите се стараят да избират различни (картинки), да си ги различават?

# 192
И аз вече слагам шише с вода Thinking...мисля,че нещата ще се уталожат и ще си дойдат на място.

# 193
В нашата градина не дават да се внася абсолютно нищо, дори шишета с вода, имало
някаква наредба от ХЕИ.

# 194
  • Пловдив
И при нас не дават да носим шишета.
За допълнителните дейности-ние вчера имахме, но аз още не съм платила. Но никой нищо не е споменавал, че няма да се провеждат повече.
А аз не мога да разбера-нали се прави родителски съвет и родителите си събират пари. Защо да не може поне за вода да събират пари.  newsm78 И така ли не е разрешено? Всичко под формата на дарение ли трябва да минава?

Общи условия

Активация на акаунт