Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 624
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Сега имало ново изискване първите 15 дни детето да тръгне на градина,иначе после какво,не се уточни директорката.

Мария,това ми мирише на манипулация.Искаш да прочетеш документа,който регулира какво ще стане,ако не тръгне първите 15 дни.Искай номер на заповед,наредба ли е,какво е.Имам подозрения,че няма такава тъпотия, директорката така е сънувала  Wink
Бележка от лекар ще ви извини тези дни

# 601
  • Пловдив
Миме, няма такова нещо. Мен директорката ме пита кога искам да тръгне малкия, той още няма 3г, чак декември ги навършваме. Докато не навърши 3г, мисля че няма проблем, то и после няма, де. на нас ни казаха, че ако детето отсъства за повече от месец , без медицинска причина се плаща 50% от таксата, за да му се пази мястото.

# 602
  • Пловдив
че ако детето отсъства за повече от месец , без медицинска причина се плаща 50% от таксата, за да му се пази мястото.

за всички дни отсъствие,които са без мед бележка т.е по болест се заплаща 50 процента.може да са 10 дни в месеца примерно,плащате ги на 50 процента

# 603
Извинявам се за спама, тук коментира ли се за яслите или само за градини и ако не има ли друга тема за яслите?

# 604
Това ми го каза,че е нова заповед на кмета,дали градския,дали на района,незнам,но това било изискването ,а аз съм подала молба да тръгне от 16.09,което значи ,че броят 15 дни от 16.09,а понеже комисията за протокол заседава на 26.09,а незнам административно кога го връчват на ЛЛ,каза,че до 1.10 трябва да сме готови и да се вместим.Не мога да разбера какво са 2 седмици,можеха да я вземат и пак да занеса протокола,със или без протокол няма да стане по-болна или по-здрава,факт е,че не трябва да й се слагат ваксини все още,обаче сестрата в детската каза или ваксини или протокол! Е ако й слагам ваксини как да й ги сложа синфлорик,пентаксим,хеп.Б,ПРМ, наведнъж,за да я вземат в тези 15 дни!

# 605
Моето дете пострада и едва не умря от кръвоизливи след ваксина,а сега излиза то виновно,че даже и заразно за обществото!

# 606
  • Пловдив
Моето дете пострада и едва не умря от кръвоизливи след ваксина,а сега излиза то виновно,че даже и заразно за обществото!

Така се получава,да.За съжаление по наредба ваксините се изискват за прием в ДГ.Алтернативата е частна ДГ или родителски кооператив.
Досега отдавна е трябвало да получите протокол за освобождаване.Защо не се е случило,а чакаш ножът да опре до кокал.Дори ЛЛ да не съдейства,мислиш нещо.Движиш сама документите,висиш всеки ден пред ЛЛ и напомняш,сменяш ЛЛ
А на сестрата не се сърди.Това са правилата за всички деца.Без уреден имунизационен статус не се приема.Защо за теб да прави изключение???

За тази наредба за 15 те дни-провери я,но аз вече ти написах.Не им се доверявай на 100 процента,че е точно така

# 607
  • Пловдив

Алтернативата е частна ДГ или родителски кооператив.
........
А на сестрата не се сърди.Това са правилата за всички деца.Без уреден имунизационен статус не се приема.Защо за теб да прави изключение???

Частна, но нелицензирана може би, някаква, където само се води детска градина. Защото в частните искат същите медицински документи като в държавна. Ние сме в частна, там искаха абсолютно всичко, както и ако заболеем и ни няма над 3 дни - искат си бележка от личния лекар, както и ако ни няма 10 дни без да сме били болни - пак бележка. Не е по-слаб контрола откъм болестите и имунизациите. Също имам позната без сложени ваксини, никакъв не й е варианта - да си я гледа до 1 клас.

Наистина без уреден имунизационен статус не допускат и не трябва - аз например не искам да съм нахакала всички игли в моето дете, а те да пускат неваксинирани безконтролно. Има изключения като на листопад - уреждате каквито документи се искат и ок, но да се чудите защо не иска директорката на градината да ви приеме по-късно или без тези документи, не бива.

# 608
  • Пловдив
Josefin ,частните ДГ със статут на ДГ са по-либерални относно имунизационния календар.Е,няма да стане-добър ден,имам едно дете без ваксини,нали ще го вземете?  Laughing Но шанса там е по-добър.Варианта на дете без ваксини,ако не се намери частна ДГ или не е по джоба на родителите,е занималня в училище от 5 навършени години

Защо те е страх от неваксинираните деца?Нали твоето е ваксинирано и предпазено от тези болести?

# 609
  • Пловдив
аз не съм написала, че ме е страх, а, че ако аз съм сложила всичко и спазила изискването, не бих желала да пускат този и онзи без ваксини. Ако си ходила и питала по частните градини - ами не взимат точно така...даже хич. Но сигурно има новооткрити, където може да са по-либерални. В такава градина не бих си дала детето скоро време, аз едвам го дадох в тази, която горе-долу е покрила очакванията ми.

родителския кооператив си е основен вариант, вече има доста деца, които не са ваксинирани и могат да се направят такива кооперативи, имам познати, които имат интерес.

# 610
  • Пловдив
а, че ако аз съм сложила всичко и спазила изискването, не бих желала да пускат този и онзи без ваксини

Ясно.Аз съм зле,ама и другите да са зле  Mr. Green Hug
Основния отпор,който съм чувала е страх от зараза.Аз се радвам на всяко дете,което е без ваксини и ходи на ДГ.

# 611
  • Пловдив
хаха, ами не точно, не искам да е зле нито за мен, нито за никой друг. Peace
Имаме близки приятелчета без ваксина - всъщност им е огромен проблем и не ходят на градина или ясла.
Да се радвам ако няма равни изисквания в някакво детско заведение - не се радвам. Не само за ваксините, аз от край време съм против изтъкването, изпъкването и т.н действия за деца пък особено.

# 612
И аз се чудя понякога защо родителите с ваксинирани деца се страхуват за децата си, когато видят или се сблъскат с неваксинирано дете.Опасното е за неваксинираното дете.Аз също бях с две ръце  за ваксините,но ето че се случи нещастие,за радост нетрайно,но вече не искма детето ми да страда.Д-р специалист,при който ходим на 6 месеца да я следят също препоръчва да се отлагат максимално,защото проблеът може да се повтори след следващо боцкане,след като имунната система е била слаба.Кажете ми как да отида и с отворено сърце да гледам как й вкарват иглата,ами ако след това направи нови кръвоизливи,за кой остава проблемът,нервите,страданието-за мен и детето,не за лекаря,за сестрата,за хеи и т.н.Според вас издаването на протокол вече не  прави моето дете опасно ,така ли?Една хартия,която определя животът ти.
   Както и да е, моят въпрос беше за 15 дневния срок,Благодаря за отговорите.

# 613
  • Пловдив
листопад, при твоя случай аз и една ваксина след това не бих сложила, камо ли всичките, които си изредила. Търси начин да се издаде това, което елфита ти е казала, предполагам ще ви вземат, как така ще си бода детето, ще стане нещо сериозно и след това пак да го бода, в никакъв случай, ако се налага аз ще си го гледам до тийнейджър, то е най-важно, махни ги тези градини и възпитателки и правила!

някой от вас ходят ли в Щурче, интересувам се колко деца са приети сега първа група?

# 614
И ние чакаме да приключи ремонтът, за да тръгнем на градина. Вече почвам да се притеснявам дали ще свършат навреме...

Общи условия

Активация на акаунт