Да се притеснявам ли? 6 г.с. не се вижда ембрион?

• 10 661
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте! Аз съм бременна в 5 г.с и 6 дни ... поне по изчисленията ми. Направих си тест на 26.9 , даже няколко - всичките положителни. На следващият ден отидех в Дженерали за потвърждаване на бременността. Доктора видя с вагина лен ултразвук плодното сакче, след което ми каза, че е рано да се каже каквото и да било и ме записа за контролен преглед след 10-12 дни. Аз зададох въпроса дали съм бременна все пак, а той ми отговори вие сте " малко бременна" и ми заговори за възможност яйцето да остане кухо и така нататък, което много ме притесни. След 5 дни обаче не издържах на напрежението и отидох в Майчин Дом при друг лекар, който също ме погледна с вагина лен ултразвук и каза, че за него в тази седмица, в която съм, вече е трябвало да се види  в сакчето ембрионче, но той не го вижда, ако прокарва да отида за кюртаж и някакви такива. На кого от двамата лекари да вярвам? И според вас майки и бъдещи майки преминали през това, възможно ли е така категорично да кажа в 5 г.с че ще имам куха бременност??? Sad(( В крайна сметка си записах час в частна клиника с добра репутация чак за 16.10, когато според мен вече може да се констатира нещо категорично??? КАКВО СМЯТАТЕ? ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ЛИ ИЛИ ЗА МОМЕНТА ИЗЛИШНО ЗАЩОТО Е РАНО???

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 11:57 от yancheto1

# 1
В 8 г.с. отидох на преглед и ми казаха, че имам кухо яйце.
въпросното кухо яйце се казва Рая и на 4 месеца  Peace
Според мен шанса към момента е 50 на 50, но мисля, че е твърде рано да ти казват каквото и да е било. В действителност има вероятност да е кухо яйце, но също толкова голям е шанса да е една нормална бременност, важното е да си спокойна. след седмица две ще стане ясно. Аз мисля, че щом нямаш кървене и силни болки няма повод да се притесняваш!
Успех  Hug

# 2
Много бях притеснена но си наложих да се успокоя, защото всеобщото мнение е, че е рано за подобни констатации! Най- важното е да съм спокойна сега! Благодаря ти за отговора, дано всичко е наред!  Stop

# 3
Много бях притеснена но си наложих да се успокоя, защото всеобщото мнение е, че е рано за подобни констатации! Най- важното е да съм спокойна сега! Благодаря ти за отговора, дано всичко е наред!  Stop

Най-искренно ти пожелавам всичко да е наред Simple Smile

# 4
Моного ти благодаря! Само да те питам, след като ти казаха, че Рая е " кухо яйце" ти какво предприе? При друг лекар ли ходи..... ?  Shocked

# 5
ами всъщност аз преди това имах кухо яйце и се наложи да правя кюртаж, и просто реших, че явно нещо не ми е наред насрочихме час пак за кюртаж, но лекарката ме прегледа пак и видя, че всъщност е здрав плод, който явно в началото се е развивал малко по бавно Simple Smile Чист късмет издавихме, както и тя /бебката /:) Не знам защо не се осъмних в казаното от лекарката ми, но пък тя си пролича, че наистина съжелява за това което щеше да направи и понеже съм си наивница си казах " е случват се грешки, важното, че все пак тя си знае работата и реши да провери на видеозона какво е станало" Simple Smile И така...

# 6
Ох незнам, аз ако съм била на теб незнам! Как така грешки, тия лекари направо ме изуммяват! Аз мисля, че ако на 16.10 като отида ми съобщят такова нещо....... няма да мога да го повярвам .... незнам, незнам. Ето, ти си примера за такава случка ..............

.... аз как да си сложа моята лентичка да ми излиза... ?

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 20:19 от AnMary

# 7
  • на последния етаж
Разгледай тук.

# 8

Където са ти казали там си правиш лентичката на последната стъпка ти излизат едни линкове, трябва да ги копираш в профила си Simple Smile

Така е от лекарски грешки много хора си патят, истината е, че всеки човек греши, но лекарските грешки са фатални и касаят човешки живот. Но специално тя наистина се чувстваше изключително гузна и при всеки преглед ми се извиняваше, че е сбъркала. Не я оправдавам на пълно, но и не я съдя. За мен е важен крайния резултат, а не какво е щяло да стане  Hug

# 9
  • Шумен
На пръв поглед и моята Валя я определиха като кухо яйце, но беше преглед през корема това. Вече на вагинален се видя и ембриона и тупкащото сърчице, там си беше само че по-мъничка Simple Smile Това ми се случи 7-8 г.с., при теб е още ужасно рано за подобна диагноза имай вяра и търпение  Peace

# 10
И аз мисля, че е рано да се притесняваш. Изчакай до 8-9 г.с., сега е още много малък ембрионът и е много вероятно да не се вижда добре. Има много такива случаи, описани във форума.

# 11
Благодаря ви! Да, аз четох много тук и срещнах такива случай доста .... и аз все си напомням, че е рано още!  newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 12
yancheto1 , аз отидох за установяване на бременността в 8 г.с.  и тогава доктора ми каза "Бременност има , не е извънматочна , за сега не мога да кажа дали всичко е наред ,защото е твърде рано." И мен доста ме стресна това. Като се замисля обаче в другите страни на лекар се ходи чак към 10-та г.седмица . Верятно има защо. Стискам палци скоро да се похвалиш с добри резултати!
Плюс това може да имаш по-късна овулация и по-късно да е станало зачеването. Те седмиците се изчисляват по последен цикъл ама не е ясно дали твоята съвпада със "средно-статистическата"  Laughing Hug

# 13
Здравейте! След дълги притеснения от предишните ми посещения за установяване на бременността ми, при , които ми казаха, че вероятно ще бъда с куха бременност вчера бях отново на лекар ... в първият момент и той ми каца същото след което обаче под празното плодно сак че видяхме около 7 мм образуване с пулс, отговарящо на около 7 г.с. в която всъщност съм! Каза ми, че вероятно при първите прегледи докторите са виждали празното сак че и не са търсили второто, което се оказва, че има пулс! Наричало се Синдром на изчезващият близнак! Някой преживял ли го е?  Thinking

# 14
  • на брега на реката
Дъщеря ми беше така. Много се радвахме, че ще има близнаци, но после се оказа това. Слава богу другото се задържа и сега си имам внучка на една година. Бях чела тогава, че ако се случи до 7-8 г.с. няма последствия за другото бебе/докторите нищо не обясниха/.
Желая ти лека бременност !

Общи условия

Активация на акаунт