Любители на Котки Тема 66

• 37 285
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Чая с мустаци е супер! На Суши мустаците от едната страна са оредели доста, зъбите й падат, абе... ще я връщаме май, яко дефекти дава Laughing
Joy Joy Joy

Пък мустакатчето в чайник много ала "Алиса" го раздава?

# 346
  • на брега на морето
http://www.vbox7.com/play:7f3809777b

Котка идиотка  Joy

# 347
Бях във Велико Търново и срещнах тези котаци.

Това е ресторантьорско коте, снове между една пицария и една механа. Не остава гладно естествено  Simple Smile

А това си е казанджийски красавец  Laughing Ама и той не е много гладен, какъвто е пухкав и дебел.

Сега изгледах клипа. В началото останах с впечатлението, че котката е жертва, пък то какво било  Laughing , как се закача само.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 19:47 от Palia

# 348
  • София
Преди малко набрах и говорих по скайп с мъжа ми. В един  момент свършихме, чух как той затваря, а аз отидох към банята. Връщам се в стаята и го слушам, че пак говори  Shocked. Реших, че откачам и си въобразявам разни неща.   Mr. Green  Какво се оказа? Наш Мъро се разходил по клавиатурата, набрал отново  и започнали да разговарят по мъжки. hahaha  Мъж ми му говори, а Мъро отговоря.  Joy Joy Joy

Palia, много хубави котаци! И аз обожавам да снимам уличниците.  Wink

Невероятни клипчета сте показали! Разтопих се!  Heart Eyes

# 349
  • Варна
Здравейте!
Имам голям проблем с моя котарак и ви моля за съвет,как да постъпя.
Гледаме си котето изцяло в къщи-не излиза нито на балкона,нито в коридора.Поради това,аз си въобразявах,че няма нужда от профилактика срещу външни паразити и съответно не съм правила такава.Преди 10 дни изведнъж открих,че котето ми има бълхи.Най-вероятно,синът ми,който напоследък хранеше едно улично коте пред блока,е пренесъл някоя бълха с дрехите си...Веднага заведох котарака във ветеринарнарния кабинет,където го напръскаха със спрей (мисля,Фронтлайн).Препоръчаха ми да напръскам целия апартамент с Фендона,което изпълних.Котето се успокои видимо (преди това беше започнало да се ближе непрекъснато и да се чеше).Започнах да намирам тук-там мъртви бълхи и реших,че сме се отървали от тази напаст...Но тази вечер забелязах,че котаракът отново започна да се чеше и ближе и като го поразгледах отблизо,намерих в козината му две живи бълхи  Shocked ooooh!...Просто не знам какво да правя!...Напръсках отново цялата къща с Фендона,но не знам какво да правя с котето...Мога ли и трябва ли отново да го обработваме с Фронтлайн?...Трябва ли да бъде напръскан със спрей,или може да приложа пипета?  newsm78 ...Ще търся съвет и от ветеринар,естествено,но съм много притеснена и нямам търпение до утре...Ще бъда много благодарна,ако някоя от вас може да ме посъветва,или сподели личен опит!

# 350
  • София и Морето от време на време
Лора-Ди, аз не бих се притеснявала чак пък толкова от 2 бълхи. Наш Мърчо също си носи 1-2 за шик ... Понякога виждам на бялата козина бълха, ама не успявам да я хвана. Не го притеснява по никакъв начин. Сигурна съм, че и Чочо има, ама при него не се виждат.
Никога не съм намирала бълхи някъде из къщи или пък да са ни хапали. Също така котките никога не са третирани срещу бълхи.

За първи път откакто го имаме (12,5г) в съботата видяхме от дупето на Чочо и в акото глисти - веднага и двамата хапнаха Цестал мисля - на Чочо 2 хапчета, на Мърчо - 1.
Мърчо от раз хапна хапчето. Чочо пробвах да му дам и двете заедно, изплю ги гадината. После 1 по 1 ги дадох. Очаквах, че ще е страшно - преди никога не сме успявали да му дадем хапче - знаете я програмата ... То не са били пяни, чудесии ... Сега го увих в една хавлия да няма лапи с нокти навън, че са ни много яки и остри ноктите и мъж ми го натисна него, аз отворих устата (е, опита да се запъне, ама не стана) и бутнах хапчето. Опита се да хитрува: затворил уста и няма съпротива. Нещо ме накара да проверя и какво да видя - нашичкия го скрил в гърлото и не плюе ... ама и не гълта. Хамаха - номера на мен ... не ми минават обаче.

# 351
Лора, не го пръскай отново с Фронтлай/нито пипета/, повторното пръскане с този спрей трябва да бъде не по-рано от 4 седмици./по упътване/. Това са токсични препарати и трябва да се работи много внимателно. Посъветвай се с лекар задължително. За котки е по -добре препарат за накапване на врата, а не спрей. Гребенче за бълхи също би помогнало.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 23:32 от allexa

# 352
Фронтлайн не е репелент, но ако си обработила добичето  Heart Eyes както трябва, бълхите, които си видяла скоро ще умрат, без да оставят поколение. Не е било нужно да опръскваш целия апартамент - котето щеше да обере бълхите и препаратът в организма му да ги убие (третираш жилището само ако не можеш да различиш плочки от ламинат поради количеството бълхи  Laughing).
Не обвинявай детето и галенето на друго животно - бълхи се внасят ежедневно с дрехите. Има ги по улиците и особено по мазетата, дори когато с години не е имало животно там (какавидите могат с години да са в покой и се излюпват при движение около тях).
Това, че дзверот не излиза не е основание да не обезпаразитяваш - външно и вътрешно. Просто можеш да го правиш по-радко - през три месеца примерно.

# 353
  • Варна
Мъро вече е готов за личен мобилен телефон, с безплатни минути. Laughing

Като взех Женя, бълхите по нея пъплеха на орди. В кабинета я напръскаха цялата с фронтлайн. Засега не съм видяла друга.

# 354
Стейси, АВАТАРА ТИ!

Таня, луда история  Laughing

Хубави търновчанчета  Heart Eyes

# 355
  • София
Като взех Женя, бълхите по нея пъплеха на орди. В кабинета я напръскаха цялата с фронтлайн. Засега не съм видяла друга.

Тъй като е бебенце, козинката ѝ е съвсем рехава и препаратът е стигнал до кожата. Освен това едва ли се е облизала добре. При голямо коте е добре да се сложат от капките на врата. Хем не стига до там да ги оближе, хем се разнасят по кожата. Освен това Лора-Ди не е сигурна, че е използван Фронтлайн.  Confused Нашите котараци 2 пъти хващаха бълхи, донесени от нас. Първо ми се беше видяло много скъпо да купувам Фронтлайн (сигурно е било така, като се има предвид, че е беше преди 11-12 години) и ги мъчих с разни пудри. Не свършиха никаква работа. Когато се прежалих за капките, проблемът се разреши. Почти съм сигурна, че това е най-добрият вариант в случая, но казаното от Алекса не е за пренебрегване. Иначе щом бълхите са станали големи като за виждане, явно препаратът не е свършил работа. Ако действаше, щеше да ги отрови още като току-що излюпени. А и Фронтлайна не действаше ли и на яйцата?  newsm78  Ако е така, изобщо не трябва да има нови бълхи.

Открих непоказвана снимка от преди няколко месеца - един дебнещ телефонист  Mr. Green:

# 356
Таня, разкош!

# 357
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Очичките ми останаха в очичиките на Мъро!  Heart Eyes Laughing

# 358
Таня, голям телефонист си имаш  Joy Смях. Непоказваната снимка е разкошна. Потърси дали няма още  Mr. Green

Котето и кучето са много сладки как се закачат. Ама котьо си го проси  Laughing Много ми е мило да гледам как коте и куче си играят  Heart Eyes Особено коте и голямо куче. Големите кучета са толкова внимателни когато играят с котета или малки деца, направо се разтапям като ги гледам. Също обичам и комбинацията от голям силен мъж и малко уязвимо котенце, гушнати  Heart Eyes

Преди няколко месеца и богданкините мустаци мистериозно се самоотрязаха от едната страна, на права черта всичките почти до дъно. И представа си нямам какво е правила. Израснаха си пак и сега пак е симетрична  Laughing Успокоихте ме че и на вас се случва. Някой да има представа на какво се дължи?

# 359
  • до най-прекрасния мъж
Estell,  Laughing

От видеото с котетата физици попаднах на тези малчовци  Hug http://vbox7.com/play:36207e325c
Тези сладки бебовци са досущ като моята Маги, но те са по-дребни още, а тя е голямо момиче и не пие от шише.
Маги всеки ден вади по нещо ново, с което да ни разсмее. Снощи се покатери на рамото на мъжа ми и започна да го целува по врата /това и с мен го прави/, а той се обърна и лекичко й духна в лицето. Малкото в първия момент се стъписа леко, отдръпна се, но бързо се окопити и му перна една лапичка по бузата. С глас съм се смяла, направо е невероятна малката. Вече прави опити да се мие, но понеже е малка все още и като опита да си ближе коремчето, губи равновесие и се претъркулва на пода. Много е смешна и забавна. Вече топчето взе да й привлича вниманието и може цял час да го търкаля по пода и да тича след него. Особено смешна е като скача само на задни лапички, а с предните се опитва да го улови. У нас вече телевизорът седи като паметник и говори на стените, Маги изнася вечерното шоу. Няма търпение да се приберем, да измием лапите и да я пуснем вътре да тича и да дивее. Буквално по 2-3 часа не се спира и за миг, а непрекъснато тича напред-назад. Забелязвам, че става все по-умела и в дебненето. Вчера показваше знания и умения да ловува ръката ми. Накрая всичко това приключва с мъркане в скута ми и заспиване на петата минута след като се е гушнала в мен. Вчера забелязах, че вече е започнала да пие водичка и си я търси. Яде попарки от хляб и бульон, натопени гранулки, та дори и сух хляб. Онзи ден си открадна една коричка от масата, докато й слагах яденето. Издебнала ме малката маймунка, качила се на масата и доволно дъвчеше кората. Като че ли с гранулите и попарките стомахчето й е по-добре. Пишка по-малко, вероятно това е нормално. Иначе мокреше завидно количество пясък за един ден когато ядеше само мляко и пауч.

Общи условия

Активация на акаунт