Любители на Котки Тема 66

• 36 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • До хладилника, който обичам
ИКСИ, стискам ти палци от все сърце и се надявам силно на успех!

Богданка е красота голяма, винаги се радвам на нейни снимки.

Спрей за привличане към драскалка ако някой е ползвал с успех, нека сподели, моля? Направихме на Маша хубава драскалка, но не я забелязва. Чудя се струва ли си да вземем спрей.

# 721
  • ГО
Здравейте, благодаря за пожеланията! Фуфка...мисля, че е добре, не е повръщала (тя всъщност само веднъж повърна малко). Само дето е по-омърлушена сякаш. Не е яла, гладничка е, но държи. Все гледа да полегне, иначе, като я разиграя се поповдига и играе, ама след това веднага полягва пак. Днес по обед сме пак на лекар, дано каже, че е добре.

Извинявам се, че така транзит минавам, но моят мъж днес е рожденик.
Отивам да шетам. Simple Smile
Да ми е жив и здрав!!

Икси, не я заведох при нея, макар, че много ми се искаше. Вчера имах изпит и след него, като се прибрах и като я видях такава, грабнах я и я заведох в клиниката до Второ Основно. Там работеха по това време. Неговите координати имах. Не знаех дали "нашата" докторка работи събота следобед.
Имаш стиснати палчета и от мен. Не знам за какво става дума, но от сърце се надявам нещата да се наредят!!!

# 722
  • София и Морето от време на време
... Фуфка...мисля, че е добре, не е повръщала (тя всъщност само веднъж повърна малко). Само дето е по-омърлушена сякаш. Не е яла, гладничка е, но държи. Все гледа да полегне, иначе, като я разиграя се поповдига и играе, ама след това веднага полягва пак. ...

Камъче, съвета ми е да не я закачаш. Нека спи колкото се може повече. Когато един организъм е болен той има нужда от цялата си енергия, за да се пребори с болестта. Затова животните в Природата, децата спират да ядат в такъв момент. Затова Природата го е заложила да нямаш апетит когато си болен. За преработката на храната организма харчи много енергия, която е неистово нужна при болест. Само възрастните вървим срещу това, неразбирайки законите на Природата. В момента, в който започне да оздравява организма, веднага идва апетита и почва да търси храна. Важно е захранването в този момент да е с нещо леко и малко като количество, за да на се товари празния и свит стомах.
Единственото важно е да не се обезводнява организма, така че можеш да и даваш водичка насила, ако не пие сама.

В случая какво се случва: Тя спи, събере енергийка и вместо против болестта, ти като я разиграеш тя я изхарчва за движение. Пак ляга спи ... и така. Нека тя сама прави каквото е нужно, организма и си зна най-добре. Същото важи и за децата ни - никога не съм насилвала болно дете да яде - само вода и глюкоза насила съм давала на лъжички през 15 мин. А болни много. Малкия ми син от бебе на 2м до 2г2м беше болен на всеки 35-40 дни. Та опит имам за няколко деца натрупан с него и лично съм прилагала всички съвети, които давам и знам ефекта им.

Мърчо, като се разболя от котешката чума не яде неделя, понеделник и вторник абсолютно нищо, само вода наливах със спринцовка на всеки час по малко (хомеопатичното лекарство, разтворено във вода - така има по-меко действие, когато трябва да се дава начесто). Сряда сутринта сам отиде и почна да хапва - тогава дигнахме всичката храна и му отброявах гранулките - на 1 ядене 10, после 15, после 20 ... ей така, че де не направи беля от лакомия.
Има и една храна - течна в туба, която за захранване в такъв момент идва идеална - силно енергийна е с много витамини и полезни вещества. Първите 2 пъти я давах разредена с водичка 1:1 и 2:1 храна:вода.

Честит Рожден Ден на мъжа ти!!!

Много се радвам на всички снимки, чета ви редовно, ама не остава време за писане хич. Моите дзверове са добре, спят по цял ден - очите не им виждам. Сбиват се понякога, та Мърчо е с рана по случая до окото и не му зараства, защото успява да я разчесва и да свали коричката ...
Ще направя опит да снимам заспали котки, то за други снимки почти нямам шанс.

До скоро

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 09:28 от TINA.K

# 723
  • ГО
Тя отива до водичката, близва веднъж, дваж и спира. Така, около 3 пъти аз забелязах. Иначе пишка, не е правила другата работа. До колко време може да държи без вода, аз си мисля, че тя, като не яде, няма нужда от вода. Не знам дали съм права.
Тина, благодаря ти много. Не се бях замисляла, че й отнемам от енергията, като я разигравам. Искам да е жизнена пак и просто я проверявам.

# 724
  • до най-прекрасния мъж
Блу, и аз мисля, че Маги е момиченце. Голяма сладурана. И да ти кажа само, 1000 пъти предпочитам филмчета пред снимки, когато трябва да покажеш характер и екшън.
Мерси, наистина е сладурана малката и супер игрива. Постоянно тича напред-назад. Сега при майка е добре, тя я глезоти много, малката има къде да тича и е щастлива. Нея трудно мога да я снимам, тя все е в движение. Много енергия, много нещо Simple Smile. Като ида да я видя следващата седмица, ще я снимам отново.

# 725
Здравейте! в петък намерихме Том- котенце на около 2 месеца беличко със жълти петна ама толкова слабо беше! Първо си казах че не мога да го взема заради Фуфи ,ама  това мъниче такъв е сладур направо ми разтопи душата! та взех го! Храним го със попари от гранулки на Iams накиснати в малко мляко така папа че ушите му плющят надува коремчето и се гуши в мене. Обаче имало братче/сестриче което било със него до петъка сега го няма ,много се притеснявам да не е станало нещо със него  Cry Ако имам време ще кача снимки  Grinning

# 726
  • до най-прекрасния мъж
Душичка златна. Браво за котенцето, че сте го взели. Те са толкова сладки, че душа не ти дава да ги оставиш. После като ги гледаш как растат, ти става още по-мило. Да е жив и здрав малкия Том и да стане голям и смел котарак.

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 13:38 от blue_angel

# 727
  • ГО
Ходихме на лекар, сложи й пак инжекции и ни даде лечебна храна. Каза, че е добре. Като се прибрахме, хапна малко, пи водичка, после пак ходи яде пак и пак пи вода. Сега спинка, дано се възстанови. Голяма е лудетина, понеже нямам транспортна клетка и я бях сложила в една раничка, дето е непромукаема, да, ама Фуфито си я отваря сама. Спрях до едно място за секунди и нашата изкочила и се скрила зад седалката. Извадих я и я пъхнах пак, ама докато направя обратен завой, пак беше изкочила. Този път беше под седалката, добре, че не беше под моята. Извадих я пак и този път влезе в магазина с мен, че ме достраша, че ще се навре някъде и няма да мога да я извадя.

Еличка, честито ново коте! Дано с Фуфито се разберат бързо Simple Smile

# 728
Мерси  Hug .Kama4e и твоето тигърче ли се казва Фуфи? Crazy Аз си  мислех че мойто тигърче има много рядко име  Crazy

# 729
  • ГО

Мойто Фуфи е Фиона. Но пък дъщеря ми е Елица  Hug

# 730
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тинче, много си мъдра, ама да знаЙш, че аз `гат съм болнЪ най-мноУ ям!   Joy
ПочнИ лИ да ми сЪ яде повИчИ - знач` сЪ разбУлявЪм!  Joy Joy

Силвестър упорито от два дни ми разбутва "оправения"  Wink диван, и целият се омотава в одеялото. Как успява така да се разположи, че ни вляво, ни вдясно остава място за сядане? #Crazy

kama4e, нуждата от вода и храна са различни нужди. И за човека другите течности не могат да заместят водата. Свързано е с електролитния баланс, но не съм чак толкова учена да го обясня. Завий бонбонка с нещо мекичко и топличко, и нека си спинка! Ой, мамина сладка! Heart Eyes Hug

# 731
  • In a surreal moment!
Благодаря за палчетата и всички мили думи!  Heart Eyes Hug

Скрит текст:
За сега ще е само стимулация със замразяване, ако въобще измътя някакви читави яйца, че с диабета, който ме сполетя не знам... Дано не се влоша, толкова е гадно да си болен. Сега се чувствам много добре и резултатите ми са ОК. Прекрасно е да си здрав! Клише, ама...факт!

Ние сме вечно гладни. Никаква попара не ни стига. Маша така яростно нападна едни локумени вафли преди малко, че едвам изкопчих парчето от устата и. Яла беше преди 2ч, спа и ...."Ма-мааа?" Ужасссссс!!!!  Mr. Green

kama4e - дано се оправи момичето и повече не ти причинява стрес! Попитахте за веттеринар, защото е добре да се разширява информацията. Ето,че научих нещо ново и не дай Боже , ако потрябва ще знам. Оставам с впечатление , че си доволна, нали? А как се казва докторът?

profesorkata_1 - Мдааа...сериозно съм се объркАлА географски ...Ти може да си ехееее....и пак да си в Тракия  Grinning Mr. Green

Скрит текст:
към Тракия принадлежат:

българските области Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Пазарджик и Смолян;
    гръцките номи Ксанти, Родопи и Еврос;
    турските вилаети Лозенград (Къркларели), Родосто (Текирдаг) и Одрин (Едирне), както и европейските части от вилаетите Истанбул и Чанаккале.

Към Тракия принадлежат и Егейските острови Самотраки (в превод от гръцки Тракийският Самос), който административно е част от днешния гръцки ном Еврос и Имброс (на турски Гьочкеада или Имроз, на новогръцки Имврос), част от турския вилает Чанаккале.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 14:43 от ИКСИ

# 732
Хи-хи какво съвпадение  Simple Smile Относно за спрейчетата за привличане- Те отделят неприятна миризма за хората и (повечето спейчета) отделят хормони от които котката може да се превъзбуди . Могат да се пристрастят към спрея .Най-добре купете Коча Билка и наръсете върху драскалката  безвредно и приятно

# 733
  • на брега на морето
Скрит текст:
За сега ще е само стимулация със замразяване, ако въобще измътя някакви читави яйца, че с диабета, който ме сполетя не знам... Дано не се влоша, толкова е гадно да си болен. Сега се чувствам много добре и резултатите ми са ОК. Прекрасно е да си здрав! Клише, ама...факт!

Някак спонтанно започнах да търся в запасите си розова прежда newsm78

# 734
Ооо   Фуфи сега размотава една розова прежда и се е заиграла!Преди пък  всеки ден цялата баня беше във парчета тоалетна хартия , затова я научих със прежда да играе. ooooh! Сега през седмица цялата къща е в прежда  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт