Януарските деца радват се на есента (43)

• 31 725
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Привет,пиша през телефона набързо,по-късно повече.
Благодаря за отговорите за играчките.
Елч,тази година не очаквам моя РД с такова нетърпение,защото 40 ти не се празнувал...
Болничките да се оправят бързо!

# 661
привет мамита,

Мацки, все забравям да питам, децата ви в какви легла спят вече? ние нали ще се местим (кога ли???  newsm78) и се чудя как да и обзвеждам стаята на Ема, какво легло да купя, а дали ще спи в него е друг въпрос.
Вече е в дървена кошара.По нататък ще вземем единично

# 662

адис Калинчо през 2 седмици е с отит, имаме си сочна трета сливица, ма то няма на кой да се метне  Mr. Green Поне ги кара много леко  Whistling

Буби, Пепинка Не останааа  Party Party Party Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes уф на мен ми закъснява нещо и ме изби на паника

На Калин най-любимите неща са му легена -  огромен е постоянно кисне вътре хаха, компютърният стол - има мноого функции за забавление, чинийки, лъжички, щипки, кабели...детската му е пълна с кви ли не играчки на фишър прайс и прочие, но си киснат ей така в ъгъла...чак ме е яд.

За леглото Отдавна си спи в юношеското с преграда.

чаоЗ   Crazy

# 663
  • София
Добър вечер и от мен!

Ади днес за първи път остана да спи на обяд в яслата. Доста се поозорили лелите доката я приспят, а после и докато я събудят Simple Smile. Като цяло адаптацията върви добре, свикна с госпожите, хапва добре, даже повече отколкото вкъщи. Сутрин все още поплаква, но се надявам и това скоро да мине.

Ади също много обича да играе с тенджери, чаши, лъжици. Също така разказва играта на пералнята - всеки път като мине покрай нея натиска и върти копчета, пуска солети и пръчиците за смятане на Бобо в една дупчица на вратата й. Подозирам, че скоро ще имам нужда от нова пералня. От играчките най-любима й е тази, която в момента държи брат й  hahaha. Драмите по тази тема са безкрайни  Joy

Всички болни дечица да се оправят! Ivimu, стискам палци за прегледа  Praynig

Адис, как е Марти? Дано скоро израстне проблемите с ушите!

bouquet

# 664
  • sofia
Зън, радвам се, че детето се справя добре с яслата.

Днес ЛЛ не потвърди пневмонията от снимката и ме зарадва много. Каза още 2 дни да пием АБ, защото се стичал секрет по гърлото на детето. Гърди - чисти.

# 665
Добро утро
 Hug

Хайде и Сами в отбора на болничките..Водихме го на болницата,чисти гърди,но силна хрема и кашлица.

Ще се гледаме вкъщи.
Ivimy стиснати палчета за прегледа!

bouquet

Хубав ден на всички!

# 666
люба, браво на вас  Hug

зън, много хубаво, че ади свиква с яслата, дано по скоро минат и терзанията със спането там  Hug

марти е добре, и той имаше проблемна трета сливица и на тяхната възраст имаше вече доста ангини, съпроводени с отити, до като не я извадихме. малко по-малко ангините намаляха, но проблемите с ушите си останаха. сега хем и макситрол включих за хремата, която се повлия доста добре от него, но пак успя да отиде към ушите...само да се оплаче, че чува шум, бучене или някакво дразнене да има в ухото, веднага го водим на унг, той поне е голям и си казва, та по този начин успяваме да хванем възпалението съвсем в началото, а интересното е, че ако го пипнеш там където се проверява уж за болка в ухото, не реагира.

лудницата, обаче вкъщи е пълна, много трудно може да седне да учи и пише детето т.к. ивайла веднага отива при него и започва да дърпа точно този молив с който пише, тетрадки, учбници и е готова веднага да започне да драска в тях, някакво чудо...незнам вие как се справяте... Rolling Eyes а, пък си имат доста за писане за писане децата, чак сега си дадох сметка, че никак не им е малко натоварването. но пък като му кажа, сяда и учи, без протести милия. Зън вие как сте в това отношение, започна ли да ходи с желание Бобо на у-ще?

Ивайла също се оправя, но даването на лекарства при нея е съпроводено с големи усилия, само като ме види се мята по корем, забива глава надолу, стиска уста и започва едно приклещване, въобще изпотява ме докато й изстискам спринцовката в устата...

Елч, голяма скица е Дара  Laughing във връзка с шоколада, си мисля, че няма основание да се притесняваш за нещо, явно просто не й харесва.

Емили, бързо да отшуми и да не се задълбочава  Hug

# 667
Здравейте, мамчета!

Аз днес бях да си подновявам болничния и съответно на изследвания, запис на тонове и ехограф. Та според апарата беб е достигнал 1700гр, което ако е вярно означава, че за 3 седмици лежане е качил 500гр!  Wink Направо отличник! Другата седмица ще ходя на преглед при моя док да видим какво става с шийката и пак да поогледаме човека отблизо.

Емили, пожелавам бързо оздравяване на Сами!  Peace

Люба, много се радвам за хубавите новини! Браво на Лия!  Hug

Елч, и Зори не си пада много по сладките неща. Аз не че съм й давала де, но като е опитвала се мръщи. Само бисквитки е хапвала, но пак извънредно. Според мен толкова по-добре. Явно си усеща детето кое е добро за него.  Wink

Адис, много странно как точно ушите са слабото място с тези чести отити. Но очевидно при много деца се получава така...  Confused Съчувствам на Марти в борбата с ученето и малката калпазанка, дето му пречи.  Mr. Green А за оставянето на Зори на свекървата - по принцип не я давам всяка събота и неделя, ами гледам да се редуват бабите през седмица, но сега като сме при нашите, свеки гледа да не се мине, пък и искала да "помага"... Оф, то е сложно нашето, но се успокоявам, че е временно все пак...  Tired

Зая, да ми се похвалиш сега, че ти е дошло! Чу ли?!  Naughty

Днес на записа на тонове си седя там на леглото и си слушам как на дребното човече му тупка сърчицето, и едно такова мило ми стана... Още малко време и ще се гушкаме и с него...  Heart Eyes

# 668
  • sofia
Буби, а ти за 3 седмици качила ли си много?

Зайка, дано да ти дойде, че иначе ще трябва да се редуваме с другите мами да идваме у вас на помощ след 9 мес.

# 669
люба, тя буби е едно джезве кокали. не вярвам да се е захванала мръвка по тях, макар че тя сигурно друго ще ни убеждава! Laughing

буби, не остана! и аз нямам търпение да видя малкия русокоско Laughing Laughing Laughing

адис, аз напълно разбирам твоя марти. нали се готвя всяка седмица за упражненията си. ей, няма такъв зор! извадя ли учебник настава война. за писане и дума не може да става. ето сега съм седнала да правя разни тестове и бързам да ги приключа преди да е станала, защото е ужас!

# 670
  • Пазарджик
Привет и от мен.
ММ тези дни се прибира по рано,че пише някакви справки и не мога да се вредя на компа.Но пък почнах да чета една книга и за сега ми е доста интересна"Игрите на глада"

Та да дам отчет за бибата,вече четвърти ден без нея newsm44,първите две нощи плака и си я търсеше,снощи не се събуди въобще.Сега имаме нов проблем(Буби ми сподели за него)много бавно заспиваме на обяд.По цял час се преспиваме,накрая заспива с рев Sad Четем книжки(по точно разглеждаме),гледаме тв,пея,галя я,но по едно време тя иска да става,съответно аз не и давам и се разплаква,и както си плаче така заспива.Това не ми харесва,дайте ми идеи какво да правя.

Елч да знаеш как завиждам на Дара  Embarassed ,пусти шоколад много трудно го отказвам.Според мен няма от какво да се притесняваш,има хора които не обичат сладко,аз познавам такива
Любе много се радвам за вас  Hug
Буби  Hug
Адис,тази  картинката е ежедневно у нас,и на мене ми е много трудно да разделям положението,като добавка на това Нелката не иска да се заиграе сама за повече от 5-10мин.

# 671
Люба, май не съм качила кой знае какво. В момента варирам между 53 и 54кг с променлив успех... Ама явно лежането и гледането от мама дава резултат.  Wink

Елч, в своя защита да кажа, че съм вързала малко мръвка, даже имам и бузи!  Mr. Green А за Дара не съм изненадана, че я влече преподавателската дейност - все пак детето има ген.   Laughing

Тути, още не сме го преодоляли и ние това трудно заспиване. Преди се изключваше за минути направо, сега едни театри играем сума време и на обед, и вечер...  Confused И ние четем книжки, разказваме приказки, приспиваме плюшките, но по-малко от половин час не ни мърда...  Tired

Зайка, дано да ти дойде, че иначе ще трябва да се редуваме с другите мами да идваме у вас на помощ след 9 мес.
    Joy Joy Joy

# 672
О, и да споделя за една хубава играчица, която си купихме вчера от Джъмбо - едно малко дървено пъзелче с животинки, които се пъхат в него. Зорница си умира да си играе с него, защото се налучкват формичките, има различни видове и големини, а цената е направо скандална - 1,50лв.  Laughing Това във връзка с темата с какви играчки си играят в момента...

# 673
Еех, Буби, ти си направо дебела! Аз влязох да раждам 53 кила.

# 674
ее, буби, и аз миналата седмица взех на дара такава дъска. само че освен нея й взех и една голяма с много животни, дето се поставят което където му е мястото. и дара много им се кефи.
изобщо не ти вярвам за бузите! smile3534

а аз 53 кила съм била някъде в 5-ти клас за последно Laughing Laughing Laughing

а по повод заспирането. аз дара не я приспивам - заспива си сама, но напоследък забелязах, че си измести часа за заспиване. преди лягаше към 12-12,30, а сега - 13,30-14 ч. да не би затова да се помотват и зори, и нелката за заспиването? просто да не им се спи, когато ги слагате....
аз иначе започнах да будя дара от следобедния й сън. иска да спи по 5 часа. сега съм казала, че повече от 3 няма да я оставям. не може така! баща й заспива преди нея вечерта! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт