Отговори
# 510
Честито и на всички нови мами!   bouquet Много здрави и щастливи бебчета!

# 511
Здравейте,
Честити нови бебчета!
Малко ще ви отклоня от кърмаческата тема с моите неволи. Днес вече съм на ръба на нервно състояние. Отиваме сутринта с мъжа ми в родилното за поредния (безумен) запис на тонове - всяка седмица по 2-3 пъти ме викат, като за всеки запис вземам направление от поликлиниката. Ще рече - за всеки запис ходя първо на поликлиниката, после до родилното. Днес първо, сестрата я нямаше и понеже много жени се натрупаха, дойде една друга ,сложи ми апарата и след две минути бебето направи някакво движение и тоновете се изгубиха. Почна тая жена да се мъчи да ги хване, но не можа да ги намери. Върна се титулярката и тя още три-четири минути нищо не можеше да направи, взе да се препотява, да ме кара да се местя на ляво, на дясно. Междувременно бебето шавърника и от това още по-трудно става. Накрая хвана нещо, сигурно 20 минути стоях на апарата. И после ми казва - нека да ги види докторът тези записи, че нещо не ми харесват. Докторът ги видя, нищо не каза, разписа се. Питах две-три неща за приема, отговориха ми и тръгнахме към поликлиниката за вадене на разни документи за хоспитализацията идната седмица и за последните изследвания, които вчера не бяха готови. Отиваме в кабинета, където приемат дипломатическите служители, и се оказва, че изследването още не е пристигнало. Пак чакане - разтича се там един фелдшер и намери резултата, забутан някъде си. И хоп нова изненада - в гърления ми секрет някаква си бактерия. Питам опасна ли е, какво значи - ами, потърсете си лекаря, той ще ви каже. Връщаме се обратно в родилното (то е на 1-2 км от поликлиниката), звъним на доктора и почваме пак да чакаме - повече от час. Той пристигна, каза, че не е опасно, но трябва да се започне терапия. Каква терапия питам - а той гледа антибиограмата и казва - ето този АБ е добър. Колко пъти да го пия, колко време, колко милиграма - ами вие сега почнете, в аптеката знаят. И ни рецепта, ни дявол. Отиваме в аптеката и фармацефтката казва - съжалявам, без рецепта АБ не мога да ви дам, лекарят да ви напише. И вече бях готова да ревна. Закъсняхме да си приберем детето от градината. Накрая на една стара бланка от някакъв преглед в родилното мъжът ми преписа името на АБ от антибиограмата, сложи някакъв подпис и с нея отиде в друга аптека. Та така след три-четири часа чакане и обикаляне, се наложи да правим и фалшификации. Добре, че поне там е случил на фармацевт - жената му обяснила всичко, дори му дала и някакъв пробиотик да не взема да гъбясам. От две седмици горе-долу това ми е ежедневието - болници, изследвания, чакане, разправии и все някакви разтакавания. Сигурно две-три години не бях пила АБ - а сега в  9ти месец бременна, вече втори ми изписват. Отрових се. И като си помисля, че като сме бременни не смеем едно кафе да изпием, пък докторите ни тъпчат с какви ли не боклуци...
Извинявайте, че ви натоварвам, ама човек не е лошо да види, че има и по-лоша оправия от българската (като имате предвид, че тук съм ВИП и все пак ми обръщат внимание щат не щат  Mr. Green)
Инак и аз съм от тези дето вече нямат търпение и се побъркват от чакането. То затова и опстоянното размотаване още повече ме изнервя.

# 512
Честита радост на новите мами!:) Аз вече взех да им губя края, така че съжалявам ако съм пропуснала някой:)   bouquet  bouquet  bouquet

Поли, съчувствам ти..дано спрат да те размотават вече и всичко си дойде на мястото  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Аз съм малко шокирана..

Бях на преглед, стандартния вагинален за разкритие, боля колкото предния път..и както си говорим ми каза гордо "Отлепих ти мехура" и аз "WTF???  Shocked" за първи път я чувам тази терминология, разкритието било 2.5см, ако не родя до утре, утре съм на запис на тонове в болницата. Все си представях, че сте стискам докато стане поне 5см и сега разни мехури, неща...сигурна съм, че има някаква докторска логика ама все си мислех, че аз контролирам нещата, сега всичко излиза извън контрол Confused епидурална не може, секцио не може, ще раждам като баба ми...(тука дули няма и такива екстри) И моите опити да корумпирам са неуспешни..дано е за добро..

# 513
Такааа аз днес си взех документите за болницата, чуха тонове с фуния  Mr. Green - били перфектни Simple Smile и после взехме каката от градината и отидохме при  лекарката, която ще ни изражда. Каката гледа бебето, но тъй като очакваше нещо като анимационно филмче не беше хич впечатлена  Laughing
Направиха ми преглед за разкритие  - никакви индикации за раждане, шийката стой цяла, все едно съм в седми месец, така че таткото ще го огрее  Heart Eyes Mr. Green. Изкараха юнака 3800, на мен не ми се вярва да е толкова, ще видим. А и на всичкото отгоре въобще не се е наместил, главичката е още "високо", макар че една от акушерките ми каза,ч е за второ раждане било нормално да е така.
Ами това е от мен, ако така продължаваме ще раждам ноември.  Mr. Green
Рокси, за първи път чувам такова нещо?! Какъв мехур? Междудругото и мен ме боля при прегледа, но аз й казах на лекарката, че ако ми прави изкуствено разкритие и го родя везни, ще й го дам на нея Laughing

# 514
  • София
Поли, спокойно, не само там е зле. И на мен вече ми се струва, че България е уредена и готина държава. И красива, и чиста, и зелена. Simple Smile Simple Smile  
То и аз така пих, пих, накрая докторката каза, че повече нищо няма да изписва (не се махнаха), да съм раждала с бактериите. Направо ми идеше да я питам защо ручахме жабетата, та преди това с шепи пих лекарства, които не подействаха.
А защо трябва да пиеш тоя АБ за гърлото? Каква е връзката на бактериите в гърлото с останалото?

Рокси, сега прочетох и твоя пост. Какво е отлепял този човек и най-вече защо?  Shocked И защо да не може епидурална упойка, анестезиолог ли нямат в болницата? В Габрово ли се развива действието?

# 515
Е, roxy_, и на теб днес ти е "щастлив" ден. Браво на тая докторка. Така както ти е отлепила мехура, можеше да го хване за главата бебето и направо да го извади. Думи нямам... Shocked

begbie, може да идеш при докторката на roxy_  - така няма да чакаш до ноември.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 17:36 от Poli BK

# 516
милинка, аз съм на същия хал и пак излязоха гадините. Е сега 9 дни преди раждане какво да пия??
Поли, права си  Laughing

# 517
Поли, какви са тези иследвания и мерене на тонове? Побъркахате тези хора. Аз не можах да разбера защо са ти вземали гърлен секрет? Това задължително ли е или си имала оплаквания?
roxy и те ме изненада с твоят доктор. Как така ти е отлепил мехура? И какво има в предвид под меура?  Боже тези доктори съвсем са се изомили  newsm78

Аз все се услушвам за новини за  Щастлива жена, тя трябваше вчера да влиза  в болницата.

# 518
  • София
милинка, аз съм на същия хал и пак излязоха гадините. Е сега 9 дни преди раждане какво да пия??

На мен ми оставиха само билкови хапчета. И другото - да съм стояла всеки ден по няколко пъти на колене и лакти, в тази позиция се облекчавал пикочния мехур и не се получавало задържане на урина, което иначе било типично за последните месеци, от което идвали и бактериите. Thinking
От юни до сега пих 4 пъти антибиотик, отделно камара билкови хапчета, настойки от боровинка и пр. И пускам всяка Божа седмица материал за изследване, но август до сега така и не изчезнаха. Sad

# 519
Момичета, ако знаех отговора на въпросите ви... добре щеше да е. Но случаят е такъв, че тук по родилните отделения имат големи проблеми с метицилин резистентен стафилокок ауреус (МРСА). То горе-долу няма болница дето да е без стафилококови инфекции, ама този щам е гаден, защото се лекува само с един-единствен много силен венозен антибиотик, а причинява големи проблеми на новородените. Та с оглед профилактиката на въпросната гад, при плановите операции искат на всяка пациентка документ, че не е носител на МРСА. За целта се изследва секрет от гърлото и секрет от носа. И съответно на мен също ми взеха. Странното е, че в носа няма нищо, а в гърлото ми се появи някакъв стафилокок, който не е опасният МРСА, а някакъв сравнително по-безобиден. Вероятно синчето ми го е лепнало покрай ходенето на детската градина, където на всички им текат носовете в несвяст. Както и да е, този моят стафилокок се влияе от доста АБ и няма да доведе до някакви съществени проблеми с бебето. С други думи, не е нещо страшно. Но все пак го има, макар да не ми е причинил никакви заболявания, кожни проблеми и т.н., с други думи - явявам се носител. И затова хайде АБ. Аз съм съгласна, нека се изчисти, да няма никакви рискове за бебето, за мен, за околните. Ама така ли се изписва АБ - да се чудим каква дозировка, колко дни? Ей такива истории. И то да бях решила да се самолекувам, а аз четири часа бях по доктори. Преди 10 дни пих Цефалексин заради бактерии в урината, можеше още тогава да ми направят антибиограма - да се види какви са тези бактерии и да се изпише точният АБ. Сега урината си ОК, в гърлото имам бактерии. И то без всякакви оплаквания, дори не съм боледувала наскоро.
И ми е странно също така как в гърлото го има, а в носа го няма. Че те са свързани, а бактериите, както знаем, си пълзят необезпокоявано на сравнително големи разстояния в тялото.
Както и да е, да минава, пък другото ще го забравим.

Пък за тоновете и аз съм в шаш - всяка седмица по два-три пъти, без да има някакви отклонения. А в Патология ги записвали по 6 пъти дневно на лежащите пациентки. То цял ден на апарат сигурно седят закачени. #Crazy

# 520
ами намерих статия по въпроса тук http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4149 Отлепване на долния полюс на околоплодния мехур - та това е направил вероятно. Вижте, те много от нещата може и да ги правят без да ни казват, затова гледам да не се паникьосвам, ама не ми се ражда днес нещо..за епидуралната не че не може, ами не иска, само ако той прецени..има анестезиолог иначе и аз не разбирам защо се дърпа
Каза, че мускулите на корема са ми като при втора бременност - това го отдавам на чая от малинови листа:)

Гъбите ме бяха полазили и мен..последно клотримазол ми изписаха..голяма гадост, щипе много, използвах 5 от 6, че накрая ми писна, днес за тях не сме говорили

# 521
  • Пловдив
Лелее...момичета направо се шашкам като ви чета само Tired..големи филми и перипетии покрай вас ooooh!
 roxy_...аз тъкмо мислех да ви питам тук дали е толкова наложащ този преглед за разкритие, че моята АГ така и не си направи труда да ме погледне отдолу....и сега с твоя разказ си викам...ми то по-добре, че хич не ме пипна  Peace

Poli BK , милинка...явно наистина в България не сме чак толкова зле Tired

Аз  също съм  все още без никакви признаци за раждане.Вече почнах да се притеснявам, че ще пренося Thinking.Утре смятам едно по-обстойно почистване вкъщи да направим...и следващите дни тръгвам на по-сериозни разходки...може да се пробвам и Альошата да изкача Mr. Green...В краен случай ще се наложи и аз да ощастливя милото Blush...Искам вече да излиза това мъниче Crazy

За малко да забравя Blush:
Честито на новородилите мами  bouquet..Живи и здрави да са ви рожбите..много щастие и радост да носят на мама и тати Heart Eyes!

# 522
здравейте бъдещи и настоящи майчета много сте изписали немога да ви изчета.
Имах доста въпроси, но на повечето момичетата са отговорили. И мене ме е обхванало това отчаяние че нещо не се справям добре с малкото ми бебе когато реве защо реве, когато не реве защо не реве  и така . Добре че е мъжа ми да ме кара да се стегна иначе незнам, но това отминава.

# 523
Здравейте момичета Simple Smile цял ден имам остри болки ниско долу в корема ,но кръста не ме боли,та се чудя това означава ли че скоро ще родя ??????? или са някакви предварителни ?????? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78благодаря предварително за отговора

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 20:01 от nade_91

# 524
Момичета, разсмяхте ме направо с тези прегледи, бактерии и пр. направо все едно разкази с неочакван край слушам  Laughing

Надe_91, не знам доколко мог да съм ти полезна, ама като гледам ти е 1-во детенце, обикновено те се преносват  newsm78, та може и да са подготвителни по-скоро.... но това са малко бабешки методи да знаеш  Wink

Аз пък тази вечер съм атакувана от моята бебка, която играе футбол в корема ми, ма такова нещо не е било, корема ми се мести във всички посоки и аз подир него подтичвам  Laughing

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 22:56 от късметче

Общи условия

Активация на акаунт